NOVA GRADIŠKA

UGOSTITELJI U DILEMI: Od ponedjeljka Novogradiščani će opet u omiljene kafiće i ugostiteljske objekte

Kako naglašava Tomislav Šimić, mora se početi raditi i ići dalje jer ako se prestane raditi to će značiti i propast za ugostitelje, a sigurno nije   dobro ni za Grad i Općine   koje iz  ugostiteljske djelatnosti pune svoje proračune

NOVA GRADIŠKA, 9. svibnja 2020. -Novogradiščani će ponovio u ponedjeljak moći u svoje omiljene kafiće i druge ugostiteljske objekte. Iako će možda biti i onih koji neće otključati vrata  i početi raditi, Tomislav Šimić, predsjednik  Udruženja Nova Gradiška kaže da većina hoće. Dogovor  je, kaže,  većine da se 11. svibnja mora početi raditi  i vidjeti kako će nove ublažene mjere utjecati na poslovanje i hoće li se uopće isplatiti raditi.  Nakon prvih mjere koje je  objavio, Stožer civilne zaštite je  izdao nove ublažene upute po kojima mogu raditi i lokali bez terasa s čime su ugostitelji zadovoljni. Tko će moći uspješno poslovati  moći će se vidjeti samo u slučaju ako se počne raditi,  a nije, smatra većina ugostitelja, bez razloga  strah da će neki  ponovo prestati s radom.

  Kako kaže Šimić, nakon razgovora obavljenih s predstavnicima Grada i načelnicima općina,  ugostitelji pozdravljaju mjere i  olakšice koje su utvrdili  Grad Nova Gradiška i općine novogradiškog kraja. Smatraju, i  još uvijek su  u strahu da  neće  moći uspješno poslovati kada otvore svoje objekte i počnu raditi.  Za utorak je  dogovoren još jedan sastanak sa predstavnicima Grada  kako bi se ugostiteljima  omogućilo  proširenje  terasa i još jednom razmotrili  uvjeti  pod kojima mogu raditi i eventualno  utvrdile nove pogodnosti. 

 Kako naglašava Tomislav Šimić, mora se početi raditi i ići dalje jer ako se prestane raditi to će značiti i propast za ugostitelje, a sigurno nije   dobro ni za Grad i Općine   koje iz  ugostiteljske djelatnosti pune svoje proračune.

 Pred ugostiteljima je, dakle, neizvjestan početak ponovnog poslovanja pod sasvim novim uvjetima fizičke distance i ispunjavanju drugih epidemioloških uvjeta.  Treba vidjeti kako će to gosti prihvatiti, jer oni su na kraju ti  o kojima ovisi promet i uspješnost poslovanja. 

 

.

Slične objave