Dobrovoljna vatrogasna društva Rešetari, Zakorenje i Bribir povezala svoje općine

REŠETARI, 14.  lipnja  2020. - Da su dobrovoljna vatrogasna društva Rešetari, Zakorenje i Bribir povezala  svoje općine potvrdilo se na obilježavanju desete obljetnice potpisivanje Povelje o  suradnji i bratimljenju dobrovoljnih vatrogasnih društava.  Vatrogasci su  postali i poveznica  svojih mjesta i Općina na kojima je da  vatrogasnu suradnju i prijateljstvo nastave zajedničkim naporima  i projektima  s kojima će unaprijediti ukupan život u svojim sredinama.  Vrijedno pažnje tim je više  jer se radi o općinama iz tri županije.

   Zato su na obilježavanje obljetnice sa svojim vatrogascima u Rešetare došli  načelnik Općine Vinodolski  Marijan Karlić i  predsjednik Općinskog vijeća Općine Brestovac Tomo Vrhovac.  Domaćini,   općinski  načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Rešetari  Milka Perković,    upoznali su ih  s projektima koje je  Općina Reršetari   već realizirala,  o projektima  koji su različitim fazama realizacije, te projektima koji mogu biti od  zajedničkog interesa.

  -Dolazak delegacije općina   Vinodol  i Brestovac  u Rešetare     ima ca cilj   potaknuti suradnju Općina  i u idućem  periodu dići ju  na višu razinu. Želja nam je da, uz  dobrovoljna vatrogasna društva, povežemo  i druge udruge, te razmotrimo mogućnost suradnje u gospodarstvu. Predstavili smo im danas sve naše EU projekte, projekte koje planiramo,  realiziramo  i koji su  u završnim i pripremnim  fazama. Upoznali smo ih na koji smo način, kao jedna od rijetkih Općina u Hrvatskoj,  povukli najviše  europskih sredstava - kazao je načelnik i domaćin  Zlatko Aga.

  -Imam sreću da sam ovdje sa svojim prijateljem načelnikom u jednom prekrasnom okruženju. Kroz radni dio smo  jedan drugoga upozorili na male, ali vesele detalje, jer  naši projekti u Primorju i Slavoniji idu  jednim krasnim ritmom i dobrim tijekom, a  bit će na opće zadovoljstvo  djece, mladeži  i starijih ljudi.  Ono što smo mi radili i  ono što se radi ovdje  vidi se da  razmišljamo  o starijoj populaciji da im zadnje  godine života budu primjerene životu  svakog čovjeka. Ono što je naša budućnost, a o tome moramo govorit,  su novi prostori koje   u Rešetarima  i Vinodolu radimo kao nove vrtiće za našu djecu.  Ono s čim sam oduševljen  je koncepcija koju sam čuo od načelnika  i koju stalno imam u glavi za svoj kraj, a to je njegovo razmišljanje o budućnosti u športsko-rekreativnom smislu. Netko će reći da je to velik novac i da  nije dobro ulaganje. Ja tvrdim  da je to fantastično ulaganje i da će ulaganje u šport  i ono što se u Rešetarima  planira kod škole biti malo čudo, jer samo zdrava djeca, dobro odgojena djeca koja su  u klubu, nisu sklona pijanstvu i kafiću.  Moramo se založit da svim snagama   ujedinjujemo ono što je zelena i  plava Hrvatska, a to su more i Slavonija.  Tu su  naša opća poljoprivredna gospodarstva  koja  pomalo ali dobro  rade i tu očekujemo   jako dobru suradnju -kazao je  Marijan Karlić, načelnik općine Vinodol.

  -Prigodno obilježavanje  desete obljetnice potpisivanje Povelje o  suradnji i bratimljenju dobrovoljnih vatrogasnih društava  prigoda je da  uložimo dodatan napor da se ova suradnja nastavi jer  je  postala tradicija. Izuzetna  mi je čast što  mogu danas biti ovdje i  predstavljati Općinu Brestovac i DVD Zakorenje. Vatrogasci su povezali i jedinice lokalne samouprave. Na njihovu inicijativu razgovarali smo s načelnikom   o realizaciji jednog zajedničkog projekta koji ćemo zajedno kandidirat i  koji će   povezat  Općinu Brestovac i Općinu Rešetari-  kazao je Tomo Vrhovac, predsjednik Općinskog  vijeća Općine  Brestovac.   

 

Slične objave