NOVA GRADIŠKA

EPIDEMIOLOŠKE MJERE NISU BAUK: Izađite na biralište i birajte svog zastupnika

NOVA GRADIŠKA, 4.  srpnja 2020. - Na parlamentarnim izborima 5. srpnja biramo 151. zastupnika za Hrvatski sabor. Sudjelovat će 192 liste s 2669 kandidata od kojih 41 posto  čine žene. Pravo glasa na ovim izborima ima više od 3 milijuna i 800 tisuća birača u zemlji i inozemstvu. 

Iako je proteklih dana  bilo nedoumica one su otklonjene i svi će moći  glasovati dolaskom na biračko mjesto, a ako su u samoizolaciji glasovati će kod kuće  kao i osobe kojima  je potvrđen koronavirus,  koje  će  glasovati preko povjerljive osobe. Za glasovanje moraju iskazati  želju  i pričekati da im na kućni prag dođu ljudi iz  biračkog mjesta.  Oni koji se nisu prijavili    imaju rok do sutra u podne  (5. srpnja) da se prijave za glasanje od kuće. 

Za njih kao i za birače na biračkim mjerama određene su  epidemiološke mjere i uvjeti pod kojima se glasa.

Iako se govorilo o jako puno pravila i ograničenja njih nema toliko  puno pogotovo za građane koji su se  do sada  odgovorno pridržavali epidemioloških mjera.

 Birači  ne moraju imati masku, ali ako ju imaju moraju ju na biralištu  skinuti kod  identifikacije. Moraju održavati razmak od metar i pol  unutar izbornog mjesta i van izbornog mjesta. Maksimalno na biralište može ući dvoje birača. Moraju dezinficirati ruke. Preporuka  je biračima da  ponesu kemijsku olovku. Ako ih zaborave, na biralištu će  biti  kemijske  olovke koje će se nakon svakog korištenja dezinficirati. 

 Maske su obvezne za članove odbora, kao i rukavice za osobe koje pregledavaju dokumente.

Birališta su otvorena od  7 do 19. satri.

 

 

 

 

 

 

Slične objave