STOŽER CZ BPŽ

12 NOVOBOLJELIH U BPŽ: Otkazani Rock Starci i motorijada na Strmcu, otkazuju se i druga masovna događanja

SLAVONSKI BROD, 9.  srpnja 2020. - Na današnjoj konferenciji za novinare Stožer CZ brodsko-posavske županije potvrdio je  12 novih slučajeva  osoba  pozitivnih na bolest COVID-19 na području Brodsko-posavske županije.  Novooboljelih 11 osoba  vezano je uz svadbu u Zagrebu, bilo da  su bile na svadbi ili su njihovi kontakti. 

 Na području brodsko-posavske županije trenutno je 57 aktivnih slučajeva,  ukupan broj zaraženih 102, a jedna osoba je preminula.  

I danas je od građana zatraženo da se pridržavaju  epidemioloških mjera, a organizatore  raznih manifestacija i  masovnijih događanja da ih ne organiziraju  ili da  maksimalno  poštuju  preporuke HZJZ za sprečavanje zaraze  bolešću COVID.19.

Načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković, uz početak rada Covid ambulanti u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški  najavio je mogućnost uvođenja korištenja zaštitnih maski u svim javnim prostorima.

Zahvalio se organizatorima na području županije koji su otkazali događanja poput festivala Rock Starci, motorijade na Strmcu i drugih manifestacija.

Slične objave