NOVA GRADIŠKA

TURISTIČKI NOVINARI U POSJETI: Lizali prste i delicije zalijevali kvalitetnim vinima

NOVA GRADIŠKA, 11.  srpnja 2020. - Turistička zajednica Brodsko-posavske županije  jučer je  ugostila  turističke novinare   iz  PR agencije „Zlatne riječi“  koji  svojim člancima inspiriraju potencijalne turiste.

     -Obavljamo  zadaće koji su utemeljene  zakonom, a to je  primarno promocija destinacije  i jačanje konkurentnosti i suradnja sa svim dionicima  koji rade na brendiranju  ključnih turističkih proizvoda u cilju dodane vrijednosti  i održivog razvoja, dakle opstanka i na ruralnom i na urbanom području. Ugostili smo turističke novinare  s ciljem  da pošaljemo informaciju i  izazovemo emociju  kod potencijalnih turista za sve ključne turističke proizvode. Sada je  primarno u pitanju eno i gastro  ponuda.

   Naša županija je poznata kao destinacija kulturnog i  aktivnog avanturističkog turizma,  destinacija povijesne baštine,  ali eno i gastro destinacija koja nudi  doživljaj 365 dana u godini, od urbanog do ruralnog - kazala je Ružica Vidaković, direktorica  Turističke zajednice  brodsko-posavske županije na  imanju Opođe  i kušaonici Stanal    vlasnika Stanka Lazića  u Cerniku, odakle su turistički novinari krenuli na cjelodnevni  gurmanski  press izlet  po  brodsko-posavskoj županiji.

 

    Uz Ružicu Vidaković i Stanka Lazića dočekali su  ih   općinski načelnik Vitomir Žakić,  predsjednik Udruge  vinogradara  i voćara općine Cernik Zvonko Živković i predsjednik Turističke zajednice općine Crnik Ivan Ivanović. Novinare su dočekali sa ćuptetama,  poznatim  cerničkim gastronomskim  specijalitetom,  rakijama i vinima.    Upoznali su ih  s raznovrsnom turističkom ponudom  koja se nudi na  području općine, od  kulturnih znamenitosti i manifestacija, do  vjerskog  turizma  i   povijesnog, kulturnog i vjerskog blaga  koje ima franjevački samostan, zavidnim brijem smještajnih kapaciteta, gastronomskim suhomesnatim delicijama  i vinima,  čijoj je prezentaciji  posvećen dobar dio posjeta novinara.  U Cerniku je bila i Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška.

     Slijedeće odredište  turističkih novinara bio je Slavonski dućan u Novoj Gradiški. Koje to  proizvode   poljoprivrednih gospodarstava i  obrata  nudi  na svojim policama govorio je upravitelj Milan Rosić. O vinima  vinara novogradiškog kraja  govorio je  Ozren Kraljić, a Josip Pavlagić je predstavio  graševinu obiteljskog gospodarstva  Pavlagić, koje je jedno od vinogradarskih i vinarskih gospodarstava koje okuplja Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Staro Petrovo Selo.

    Nakon Nove Gradiške turistički novinari jučer   su posjetili  vidikovac i imanje OPG Vučković  u Oriovcu, gdje su degustirali vina   vlasnice Dragice Vučković i OPG Zubić u Brodskom Stupniku. U općini Brodski Stupnik  posjetili su  vinograd i hotel Stupnički dvori koji je nositelj  standarda „Okusi hrvatske tradicije“.

   Razgledali su  ranč  Ramarin - Garčin, degustirali vina  u vinskom podrumu, a imali su i mogućnost jahati, jer  imanje ima  dvadesetak   vrhunskih grla  konja, školu jahanja i 20 kilometara jahačke staze. 

   Posjet  turističkih novinara završio je na salašu Savus u Bukovlju  koji ima  restoran  koji je nositelj nacionalnog standarda Okusi tradicije i  standarda  Okusi graničarskog posavlja. 

  

  

     

 

      

 

 

 

Slične objave