NOVA GRADIŠKA

SLAVONSKI DUĆAN: Uskoro degustacije kulna, šunki, sireva, rakija i vina

NOVA GRADIŠKA, 12.  srpnja 2020. - Slavonski dućan nedavno je preselio u novi, veći i atraktivniji  prostor   na Trg kralja Tomislava (bivši Varteks). Kako kaže upravitelj Milan Rosić, prostor je novi i uređen u  modernom stilu, što će vjeruje,  povećati, već velik interes, za autohtone i kvalitetne proizvode domaćih općih poljoprivrednih gospodarstva i obrta.

Ono što će mnoge obradovati  je  skoro otvaranje kušaonice u sastavu dućana  gdje će se, kako kaže,  moći kupiti i kušati suhomesnati proizvodi, sirevi, rakije i vina. Dakako moći će ih kušati  Novogradiščani, ali i svi oni koji dođu u Novu Gradišku.

 

-Slavonski dućan je neizostavna turistička destinacija i sastavni dio naše  turističke ponude. Na jednom mjestu je okupljeno sve ono što želimo pokazati našim gostima i posjetiteljima. Uz  gastronomske i eno delicije, tu će doživjeti i vidjeti tradiciju i baštinu i ono što vrijedne ruke rade na  poljoprivrednim gospodarstvima i  kućnim radinostima. Slavonski dućan u tome ima veliku važnost. Iz iskustva znam da gosti koji dođu u Slavoniju   žele  probati kulen,  a  nemaju ga gdje probati i kupiti. Sada kada dođu u Novu Gradišku  će to moći, a moći će  kupiti i sve ostalo što nude Slavonski dućan  i naša Slavonija. Uz kulen i drugu  gastronomsku ponudu tu su dobra vina, rakije i  folklorna baština.  

  Promovirat će se i proizvođači jer je Zadruga s tim ciljem i osnovana.   Namjera je da se  obrtima i  obiteljskim gospodarstvima pomogne,  da imaju mjesto gdje će sve što proizvode  moći  prezentirati  i prodati.  Tu će Turistička zajednica i Grad Nova Gradiška   biti logistika,     pratiti ih po sajmovima, promovirati  naš kraj i  turističku ponudu - kaže Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška. 

 

 

Slične objave