HRVATSKA VATROGSNA ZAJEDNICA

U tijeku je saniranje požarišta

ZAGREB, 15. sprnja 2020. -Požar raslinja kod Muća – Ramljane koji se ponovno aktivirao i zahvatio novih 10 ha trave, niskog raslinja i borove šume, tijekom cijelog jučerašnjeg dana se gasio i sanirao na starom i novom dijelu požarišta. Ukupno  je na cijelom požarištu bilo angažirano 88 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz DVD-ova Muć, Solin, Vranjic, Klis, Zagora, Dugopolje, Kaštela, Mladost, Gomilica, Sinj, Trilj, Split, Slatine, Marina, Okruk, Seget - Vranjica, DIP Split, JVP-ova Split i Sinj te županijski sezonski vatrogasci iz Sinja.

Osim samog gašenja, izvršeno je izviđanje i termalno snimanje ukupnog opožarenog područja besposadnim zrakoplovnim sustavom Orbiter 3. Evidentiran je veći broj žarišnih točki čije su koordinate proslijeđene u Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama. Temeljem dobivenih podataka, Vatrogasno operativno središte je točke georeferenciralo na satelitsku kartu područja te ih proslijedilo vatrogascima na terenu koji su potom obišli lokacije i moguće žarišne točke“,  rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Od 20:00 sati s požarišta je otpušten određeni dio snaga, drugim snagama je napravljena smjena vatrogasaca te je tijekom večeri i preko noći na požarištu bilo 35 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Muć, Solin, Vranjic, Klis i Dugopolje, DIP-a Split, JVP Split te županijski sezonski vatrogasci iz Zagvozda.

Saniranje požarišta je u tijeku.

 

Kontakt osoba: Nina Francetić, nina.francetic@hvz.hr, 091/112-0003.

 

 

Slične objave