NOVA GRADIŠKA

ZA NEKE SU UZALUDNI APELI STOŽERA CZ: Prekršitelji mjera za sada se samo usmeno opominju

NOVA GRADIŠKA, 21.  srpnja 2020. -  Stožer CZ Brodsko-posavske županije danima apelira i  poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

    Za neke, pojedince i skupine, uzaludni su apeli  jer se ne   pridržavaju  dosad donesenih mjera i uputa, koje su  od ključne važnosti, kako se naglašava,  jer se odgovornim ponašanjem  smanjuje širenje zaraze koronavirusom.

       Da svi nisu svjesni  odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana vidljivo je i u  jučerašnjem priopćenju Stožer CZ brodsko-posavske županije, a odnosi se na okupljanja  na kojima je prisutno više od  sto sudionika  pa je izrečeno  šest usmenih opomena.

 Tijekom vikenda (17. – 19.07.) prijavljeno je i održano ukupno 15 takvih okupljanja (9 svadbenih svečanosti, 4 sportska događanja te po 1 vjersko i kulturno okupljanje). U nadzorima navedenih okupljanja od za to ovlaštenih timova utvrđeno je da je 11 okupljanja organizirano i održano bez nepravilnosti odnosno u skladu s Uputama i preporukama HZJZ-a.

      U 4 okupljanja utvrđene su nepravilnosti za koje je izrečeno 6 usmenih upozorenja radi otklanjanja istih, a najčešća nepravilnost je nemjerenje temperature sudionika na ulasku (4).

   Iako se dosta događanja otkazuje još uvijek ih ima, pogotovo onih na kojima je nekoliko desetaka sudionika pa je sigurno i više  onih koja nisu u skladu  s preporukama  HZJZ-a  koji najavljuje nove strože mjere. Za sada  se prekršitelji mjera samo usmeno opominju.

   

 

Slične objave