NOVA GRADIŠKA

CRVENI KRIŽ: Uspješno završen program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje

NOVA GRADIŠKA, 22. srpnja  2020. . – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška održalo je danas završnu konferenciju  programa zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje.   Program u trajanju od 30 mjeseci, vrijedan 6.9 milijuna kuna u cijelosti je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Voditelj programa Franjo Pavlović zadovoljan je učincima  koji je polučio projekt, a to je  ponajprije  zapošljavanjem žena u lokalnoj zajednici i ublažavanje  posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva. Uz to  ostvaren je i drugi cilj a to je  povećana kvaliteta života krajnjih korisnika o kojima su žene skrbile.

Partneri  su  bili područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška i Općine Davor, Dragalić i Vrbje. Koordinatorica projekta je bila  Kristina Arić, a u timu su još bile  Almira Čar i Kata Dobričić.

 

  -S zadovoljstvom možemo danas reći da smo postigli očekivane rezultate i projekt uspješno  priveli kraju u suradnji s našim partnerima.   Zaposlili smo 45  teško zapošljivih žena starijih od 50 godina. U planu je bilo da svaka djelatnica dobije po pet korisnika o kojima će skrbiti što je ukupno 225 korisnika.  Uključili smo, međutim, u projekt  319 korisnika  odnosno  sve one koji su zatražili da im se pomaže pa su neke djelatnice imale više od pet korisnika.

   Podijelili smo korisnicima  5.400 paketa s higijenskim potrepštinama i 450 paketa higijenskog pribora., a žene su uz  bicikle dobile mobitele i sve drugo što im je bilo potrebno za rad. Na stručno osposobljavanje je su išle 42 djelatnice, od kojih su dvije osposobljene za njegovateljice, dvije  za operatera   i 38 za gerentodomaćice - kazao je Franjo Pavlović i  dodao da se ide u  novi projekt  koji je u završnoj fazi.  Vrijedan  je oko 5 milijuna kuna, a zaposlit će se 58 žena.   

  

 

 

 

 

Slične objave