NOVA GRADIŠKA

Vijenci, svijeće i molitva za poginule branitelje i prvog hrvatskog predsjednika

   NOVA GRADIŠKA, 4.  kolovoza 2020. - Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, minutom šutnje  i molitvom  odana je danas počast hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu,  te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.  

  U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odana je počast svim pripadnicima hrvatskih oružanih snaga koji su bili sudionici veličanstvene vojno-redarstvene akcije „Oluja"  u kojoj su  oslobođena okupirana područja, u akciji koja je značila  kraj rata i bila početak novog razdoblja u povijesti domovine nam Hrvatske.

    Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana učinili su to članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici Grada  Nova Gradiška i Gradskog vijeća, Brodsko-posavske županije, Policijske uprave brodsko-posavske,  udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ustanova i udruga civilnog društva.

 Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu predvodio je velečasni Branko Gelemanović, župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški.

Slične objave