NOVA GRADIŠKA 10.8.220.-Članovi Gradske glazbe priredili su pravu glazbenu poslasticu prošlu subotu u Gradskom parku. Doveli su vrhunski gitaristički dvojac Mičetić-Bagarić koji je svojom glazbom osvježio sparinu subotnje večeri.

Bio je to pravi glazbeni doživljaj koji su Novogradiščanima priredili sjajni virtuozi na gitari,  vrsni Flamenco gitarist, vjerojatno i najjači na ovim prostorima, Krunoslav Bagarić te poznati i priznati svestrani gitarist Bruno Mičetić..

Bruno Mičetić školovani je jazz glazbenik i poznati riječki gitarist iza kojeg stoji raznolika glazbena karijera, brojna studijska izdanja te suradnje s eminentnim glazbenicima iz cijele regije. Neprestana potraga za dubljim shvaćanjem glazbe odvela je Brunu do Austrije gdje je završio Jazz Konservatorium Klagenfurt u Klagenfurtu, nakon čega započinje s pedagoškim radom na Narodnom učilištu u Rijeci te u udrugama Ars Musica i Gitara Mediterana. Posljednjih godina svoj pedagoški rad usmjerava i na osnovnu glazbenu školu „Matka Brajše Rašana“ u Labinu, surađuje s udrugom Ri Rock i Rock Akademijom te Glazbenom kućom u Zagrebu. Utemeljitelj je i osnivač Rab Jazz Festivala, koji se održava već četvrtu godinu zaredom, gdje djeluje kao umjetnički direktor. Nastupao je uz Terezu Kesoviju, Milan Petrović Jazz Quartet, Dominica Millera; surađivao je na projektima sa Zrinkom Tutićem i Rajkom Dujmićem, Zvjezdanom Ružićem, Dušanom Kranjcem, Primožem Grašićem, Ratkom Divjakom i drugima te osvojio publiku eminentnih festivala, od Liburnia Jazz Festivala preko Ljeta na Gradini do Nišville Jazz Festivala.

Krunoslav Bagarić hrvatski je flamenco gitarist, koji živi i radi u Beču. S Brunom surađuje već tri godine, a oformili su i gitaristički duo s kojim namjeravaju snimiti album. Krunoslav Bagaric jedan od najboljih Flamenco gitarista na ovim područjima. Rođen je u Zagrebu, gitaru je počeo svirati u dobi od 8 godina i završio je glazbenu školu. S 19 godina došao je u Beč na studij glazbe. Kao majstor klasične glazbe specijalizirao se za flamenko. Sudjelovao je u mnogim velikim događajima, a održao je i samostalne flamenco nastupe. Ima svoju glazbenu školu i podučava učenike od 6 do 60 godina.

Zahvaljujući sjajnoj ekipi Gradske glazbe prošli vikend upotpunili su i “ROCKERI” koje nije potrebno posebno predstavljati obzirom da su dobro poznati u našim krajevima. Reći ćemo samo da su” Rockeri” Danijel Kao (vokal i gitara), Boris Živković Bora (gitara) i Dino Podgornjak (bubnjevi).

 

Slične objave