REŠETARI

OPĆINA REŠETARI: Uspješno završen projekt „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno“

REŠETARI, 22.  listopada 2020. - Danas je  održana završna konferencija za medije projekta  „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno“. Iskazano je puno zadovoljstva, ponajprije od strane 30 žena koje su 24 mjeseca  na području Općine Rešetari brinule  za više od 150  starijih i nemoćnih ljudi, koji su,  kako se  moglo čuti od djelatnica u projektu Marijane Marinović  i  Julijana Jebrić zadovoljni   pomoći  koje su im u kući  pružale žene te  socijalnim kontaktom  koji su  s njima ostvarili.  

 Zahvalile su se Europskoj uniji, Općini Rešetari, načelniku Zlatku Agi i svima koji su, kako je kazala Marijana Marinović, imali živaca i strpljenja da  ženama  omoguće da se zaposle  na projektu  koji im je  jako puno značio.   

   O projektu čiji je korisnik Općina Rešetari i ostvarenim ciljevima  govorila je Senka Vranić  u ime tvrtke Sintagma koja je izradila projekt i pratila njegovu provedbu.

  Projekt je  financiran kroz Program „Zapošljavanje žena  - „Zaželi“ u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020., iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 4.957.056, 36 kuna. Razdoblje  provedbe projekta  je  od 30.5.2018.  do 30.11. 2020. godine.

  Projekt  „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno“  uključivao je ciljanu skupini  dugotrajno nezaposlenih žena s  najvišim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike  starije osobe u nepovoljnom položaju. Kako se čulo  projekt ih  je u lokalnoj zajednici kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici uspješno osnažio,   unaprijedio njihov radni potencijal i povećao  razinu kvalitete života  krajnjih korisnika. Žene su i dodatno obrazovane  za zanimanja gerontodomaćice, kuharice, voditeljice OPG-a, računalne operaterke, cvjećarice i slastičarke, te  na taj  način  stekle uvjete za  buduća zaposlenja.

  To su  razlozi zašto su zadovoljstvo  na kraju provedbe projekta  iskazali predsjednica Općinskog Vijeća Milka Perković i načelnik Zlatko Aga.  Ne čudi stoga što se zalažu, a želja je to  žena koje su zaposlene u projektu i krajnjih korisnika starih i nemoćnih osoba, da se projekt  nastavi.  U novom projektu planira se  zaposliti 35 žena   koje bi  pružale podršku i potporu  još većem broju krajnjih korisnika na području Općine Rešetari.

 Dodajmo da su partneri u projektu bili Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i HZZ, Područni ured Slavonski Brod.

-Temeljem  ostvarenog partnerstva i suradnje u projektu dodatno su osnaženi mnogi relevantni dionici na području socijalne skrbi, zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala što će rezultirati daljnjim  zajedničkim promišljanjem  i akcijskim djelovanjem te omogućiti  multipliciranje rezultata projekta, kako na lokalnoj i regionalnoj razini tako  i na nacionalnoj. Razmjena iskustava i primjeri dobre prakse kao i brojni pozitivni rezultati poslužit će  kao  iznimno dobar pokretač motivacije i poticaja za pokretanje novih programa s istim ciljem - navela je Senka Vranić.

 

Slične objave