NOVA GRADIŠKA

IN MEMORIAM: Iznenada preminuo poznati novogradiški obrtnik Milan Krpan

NOVA GRADIŠKA, 27.  prosinca 2020. – U 72. godini  iznenada je preminuo Milan Krpan,, novogradiški obrtnik i dugogodišnji predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška.

    Nakon demokratskih promjena kao član HSS-a  imao je  značajnu ulogu u političkom životu Nove Gradiške. Bio je član Gradskog poglavarstva zadužen za  obrtništvo i član  Gradskog vijeća i obnašao  funkciju zamjenika  predsjednika Gradskog vijeća.

     Velik trag ostavio je u novogradiškom obrtništvu i obrtništvu uopće. Zalagao se  za bolji položaj obrtništva u Hrvatskoj koje, kako je isticao,   nije bilo  adekvatno  vrednovano  kao gospodarska grana  u ukupnom  razvoju gospodarstva i zapošljavanju.

     Obrt Vodovod-kanalizacija Krpan vodio je 44 godine. Predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška bio je 22 godine i doživotni  je  počasni predsjednik, a bio je član ceha i Skupštine Hrvatske obrtničke komore.

  Dobitnik je  brojnih priznanja za  doprinos u  političkom životu, demokratskim promjenama i   razvoju obrtništva.

  Odlukom Gradskog vijeća Grbom grada Nove Gradiške nagrađen je 2012. godine.

  Dobio je  Zlatnu povelju Obrtničke komore Brodsko-posavske županije s pisanim priznanjem.  Dobitnik je  najvećeg priznanja Hrvatske obrtničke komore Statue „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem.

 Povelju za životno djelo od Udruženja obrtnika Nova Gradiška dobio je  za izniman dugogodišnji rad i doprinos razvoju obrta i obrtništva.

 

Slične objave