OPĆINA REŠETARI

Novi vrtić „Čarobni svijet“ uskoro otvara vrata mališanima s područja općine Rešetari

REŠETARI 20. siječanj 2021. - Kako doznajemo od općinskog načelnika Zlatka Age vrlo brzo bi mališani s područja općine Rešetari mogli preseliti u novi vrtić. Kako kaže izgradnja vrtića i njegovo opremanje su završeni,  a u tijeku je postupak tehničkog prijema koji bi mogao biti obavljen već idućeg tjedna.  Iz starog vrtića  tada će u  novi preseliti 50 do 60 redovnih polaznika vrtića „Čarobni  svijet“,  a u jaslicama  biti zbrinuto  petnaestero djece.

Treba podsjetiti da je 2019. godine u Adžamovcima otvoren područni odjel Vrtića „Čarobni svijet“  i da je u njemu 30-tero djece. Rijetko se koja lokalna zajednica može pohvaliti  uvjetima  kakve za zbrinjavanje  djece ima općina Rešetari. Ne čudi stoga interes roditelja iz susjednih općina i Grada Nova Gradiška da svoju djecu zbrinu u vrtić u  Rešetarima.

„Ima interesa roditelja iz Nove Gradiške jer u novogradiškim vrtićima nema dovoljno mjesta, ali i roditelja iz Godinjaka, Bodovaljaca i Laza, pa čak i iz Orubice, jer im je jednostavnije djecu dovoziti  u vrtić u  Rešetare“, kaže načelnik Zlatko Aga. 

Dodajmo da je  uz novi dječji vrtić u Rešetatima postavljeno dječje igralište  s brojnim rekvizitima za igru djece. Kada dozvole vremenski uvjeti, sijanjem trave uredit će se  kompletan okoliš  novog dječjeg vrtića koji je  dodatno, na zadovoljstvo Rešetarčana,  uljepšao izgred,  već posljednjih godina izmijenjenog  središta Rešetara.

Podsjetimo.  Izgradnja  vrtića ukupno je stajala 10.077.142  kuna.  Sufinancirana je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Iznos potpore je 7.440.000 kuna, a omjer sufinanciranja je 85 posto EU, 15 posto RH.

 

Slične objave