NOVA GRADIŠKA

DOBILI MJESC DANA ISTRAŽNOG ZATVORA: Majka osumnjičena za teško povređivanje djevojčice

SLAVONSKI BROD, 3.  travnja  2021. -  – Mile Soldo, sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je  istražni zatvor za roditelje dvoipolgodišnje djevojčice koja je s teškim ozljedama primljena u novogradišku bolnicu, a potom  zbrinuta  u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje se liječnici bore za njezin život.

 -Majci se stavlja na teret da je udarala djevojčicu  neprimjerenom silom, zbog čega je došlo do ozljeda zbog kojih je  završila u bolnici - rekao je novinarima sudac Mile Soldo i dodao da je majci  određen istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke. Zbog istog razloga je određen istražni zatvor i ocu  zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, jer je već osuđivan za dugo kazneno djelo.

 Majci se  na teret stavlja pet, a ocu četiri kaznena djela

-Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobiti teške tjelesne ozljede zbog kojih je  dijete sada u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece na raniji period prije povređivanja dvoipolgodišnje djevojčice.  Sumnja je da se zlostavljanje  djevojčice odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. godine.  Za ostalih troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period - kazao je  sudac istrage  Mile Soldo.

Osumnjičeni roditelji  prepraćeni su u istražni zatvor u Požegi.

 

Slične objave