DAN NEOVISNOSTI 2017. PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. listopada 2017.

Odana počast  poginulim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

U povodu Dana  neovisnosti, predstavnici Grada Nova Gradiška, predvođeni gradonačelnikom Vinkom Grgićem,  Brodsko-posavske županije predvođeni županom Danijelom Marušićem,  Policijske postaje Nova Gradiška, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradskih ustanova i institucija političkih stranaka, te udruga civilnog društva položili vijence i zapalili svijeće  kod spomenika  poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i kod spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Vijence su položili i svijeće zapalili  pomoćnik  ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara i udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koje se u Novoj Gradiški nalaze susretu  udruga udovica HBDR-a RH.

Minutom šutnje odana je počast  poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i   prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. listopada 2017.

OBILJEŽENA  26. OBLJETNICA  USTROJA  SAMOSTALNE PSUNJSKE SATNIJE

Svečano i dostojanstveno kod HRTV-ova odašiljača na Psunju i spomenika poginulim braniteljima  obilježena je 26. obljetnica ustroja Samostalne psunjske satnije 121. brigade HV-e Nova Gradiška. Okupili su se njeni pripadnici, članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, djelatnicima odašiljača  i predstavnicima Općine Cernik,   koje su predvodili Mate Botica i načelnik Vitomir Žakić,  pripadnici Udruge dragovoljaca domovinskog rada iz prijateljske općine Čavle i Grada Nova Gradiška.

Kod spomenika poginulim braniteljima položeni su vijenci i za sve branitelje poginule u obrani odašiljača  zapaljeni su  lampioni. Molitvu je  vodio fra Vjencislav Janjić, koji je tijekom obrane odašiljača  braniteljima bio velika potpora. S prigodnim programom sudjelovali su i učenici  OŠ „Matija Gebec“ Cernik. Fra Vjencislav  Janjić je služio i svetu misu.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. listopada 2017.

SMOTRA ZBOROVA

HPD "Tomislav" iz Cernika u suradnji s paterom Vjenceslavom Janjićem, gvardijanom Franjevačkog samostana u Cerniku održao je 8. listopada, već tradicionalnu Smotru zborova u crkvu sv. Petra apostola u Cerniku. Sve nazočne pozdravio je Đuro Vuk, predsjednik Društva i zahvalio pateru Vjenceslavu Janjiću na podršci kao i svima sudionicima koji su se odazvali smotri. Nastupili su pored domaćina HPD " Tomislav" Cernik ( mješovitog i velikog tamburaškog orkestra) HPD" Graničar" Nova Gradiška, HPD" Urbata" Davor, MPZ KUD-a"Kristal Sladorana" Županja, Gradski pjevački zbor " Lipik" Lipik, HPGD " Sloga" Pitomača i Ženska klapa" Alegre "Osijek pod ravnanjem Cerničanke Ane Bilmez. Fra Vjenceslav Janjić pohvalio je sve sudionike koncerta koji su oduševili ljubitelje zborskog pjevanja u prepunoj crkvi, te su za sjajne izvedbe nagrađeni velikim pljeskom. Program je vodila Josipa Tadić Ivančić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. listopada 2017.

U gradskom parku će biti Glazbeni paviljon „Herzogenaurach“ i dječje  igralište

Uređenje pješačkih staza  i  postavljanje nove rasvjete  u gradskom parku,  prostora ispred Gimnazije i župne crkve sa spomenikom papi  sv. Ivanu Pavlu II., te izgradnja  kružnog toka  izmijenili su  lice središta grada. Prostor oko fontane, kao mali trg,   na kome se  za vrijeme Novogradiškog  glazbenog ljeta  točilo pivo iz malih  obiteljskih pivovara, dao je  dodatni šarm  parku.

Gradski  vijećnik  Ivan Arić pitao je gradonačelnika  Vinka Grgića  pripremaju li se u parku  neki novi sadržaji.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. listopada 2017.

Kreće izgradnja kružnog toka kod Kauflanda

U ponedjeljak kreću radovi na izgradnji kružnog toka na jednom od najprometnijih raskrižja  u gradu, onom  kod Kauflanda. Najavio  ih je gradonačelnik Vinko Grgić odgovarajući na sjednici Gradskog vijeća na  vijećničko pitanje Ivana Arića.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. listopada 2017.

Čak 14 vijećnika na aktualnom satu propitkivalo gradonačlenika

Ne računajući  izvanrednu sjednicu Gradskog vijeće održanu  u kolovozu, danas je pod predsjedanjem dr. Ljepše Rakas-Vujčić održana  prva sjednica nakon ljetne stanke.  Da se dosta  pitanja  nakupilo kod gradskih vijećnika koja  žele pitati  gradonačelnika i  izvršnu gradsku vlast svjedoči aktualni sat  na kome je riječ uzelo 14 vijećnika, a trajao je  sat i pol.

Najviše pitanja odnosilo se na  komunalnu infrastrukturu i regulaciju prometa, a bilo je   gospodarskih i pitanja  iz oblasti obrazovanja i  skrbi o djeci. Iz odgovora  koje je gradonačelnik Vinko Grgić dao vijećnicima može se zaključiti  da se na  rješavanju većine problema  i zahtjeva  vijećnika  radi ili  planira  raditi.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 339

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba