OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Farnjo Samardžić   
18. ožujka 2019.

Značajna potpora lokalne samouprave Bolnici

Bilo je puno zadovoljstva kada je Općoj  bolnici  Nova Gradiška vraćen pravni status i ispravljena loša politička odluka.  Jednako kod djelatnika bolnice, kao  kod Novogradiščana, a ali i ostalih pacijenata iz novogradiškog i novljanskog koji kraja dolaze na liječenje i po zdravlje u Novu Gradišku.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžič   
16. ožujka 2019.

Turistička zajednica seli u zgradu Kartitasa

 

Adaptiranjem zgrada u središtu grada, pored toga što nakon uređenja fasada  ljepše izgledaju, nakon unutarnjeg uređenja mijenjaju i svoju dosadašnju namjenu, ili kao što je to slučaj s Gradskim muzejom,  dobivaju dodatne prostore. Jedna od zgrada  koja će uskoro promijeniti namjenu je zgrada Karitasa u vlasništvu Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Kazao je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća  gradonačelnik Vinko Grgić, odgovarajući na pitanje vijećnice Jelene Kovre (SDP)  što se sve planira raditi u nastavku uređenja centra grada.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. ožujka 2019.

Svakim danom sve ljepši centar grada

 

Malo po malo, rekli bi detalj po detalj, središte Nove Gradiške na  zadovoljstvo gradonačelnika i  Novogradiščana  poprima nove i ljepše obrise. Trg kraja Tomislava i Cvjetni trg  poslali su već sada  ugodno mjesto za  razna okupljanja i manifestacije,  ali  i za  šetnje i  boravak, primjerice, u gradskom parku.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
16. ožujka 2019.

Izgradnja azila u Slavonskom Brodu

U Velikoj vijećnici županijske uprave i samouprave održana je koordinacija na kojoj je sudjelovao 21 predstavnik jedinice lokalne samouprave sa zamjenikom župana Stjepanom Bošnjakovićem i pročelnikom Željkom Burazovićem o provedbi članka 62. i 63. Zakona o zaštiti životinja – izgradnja azila u Slavonskom Brodu.

O tijeku izgradnje skloništa za životinje na Vijušu u Slavonskom Brodu nazočne su upoznali zamjenik gradonačelnika grada Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Damir Klaić.

 
HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA PDF Ispis E-mail
Autor Tomislav Šimić   
14. ožujka 2019.

12. obrtničke sportske igre

 

Hrvatska obrtnička komora organizira 12. obrtničke sportske igre (OSI), koje će se održati od 09. svibnja do 12. svibnja 2019. godine u Malom Lošinju (hotel Vespera), uz posredovanje agencije Dubrovnik Sun iz Dubrovnika.

Pravo nastupa na natjecanjima koja se održavaju u okviru 12. obrtničkih sportskih igara imaju:

- aktivni obrtnici i članovi komorskog sustava Hrvatske obrtničke komore,

- zaposlenici komorskog sustava Hrvatske obrtničke komore,

- članovi uže obitelji definirani Zakonom o obrtu,

 
IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU PDF Ispis E-mail
Autor Ivana Herceg   
14. ožujka 2019.

Tanja Škrgatić-slikarstvo apstraktnog ekspresionizma

 

Izuzetno zanimljiva i vrijedna samostalna likovna izložba ove mlade i uspješne slikarice otvorena je 13. ožujka u Galeriji Gradskog muzeja Nova Gradiška.

Autor postava je kustos Miroslav Pišonić,koji je, nakon pozdravnih riječi ravnateljice Marije Mihaljević, o autorici i njezinu slikarskom djelu, među ostalim, istaknuo:

“Svaki pojedini rad doživjet ćete u susretu s njim i ne samo da ćete u njemu prepoznati autoricu koja je izvrsna slikarica , nego im se približite i promatrajte detalje jer njezina mrlja, potez, gesta su ekspresionistički jako živi. Nekada je taj potez liričan, nekada kontroliran i sve su to elementi koji su jako važni za njezin izričaj, za njezin rukopis, ali i za naš ukupan doživljaj pojedinih radova.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 477

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba