ZAKLJUČEN STEČAJ NAD KLASOM NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. svibnja 2018.

„Klas“ otišao u ropotarnicu novogradiškog gospodarstva

Nakon devet godina priveden je kraju stečajni postupak nad KLASOM d.d. Nova Gradiška. Završno ročište vjerovnika Trgovački sud u Osijeku Stalna služba u Slavonskom Brodu, održano je 8. lipnja na kome je raspravljeno izvješće o završnom računu stečajnog upravitelja Predraga Filajdića i donijeta odluka o nastavljanju parničnih i ovršnih postupaka u korist stečajne mase nakon zaključenja stečajnog postupka.

Podsjetimo, stečajni postupak na Klasom otvoren je od 21.rujna 2009. godine, a stečajni upravitelj je tijekom stečajnog postupka ispitao sve prijavljene tražbine te unovčio imovinu koja ulazi u stečajnu masu.

 
ZABILJEŽENO U NOVOJ GRADIŠKI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. svibnja 2018.

Prije 38 godina umro je Josip Broz Tito, počasni građanin Nove Gradiške

Prije 38 godina 4. svibnja 1980. godine u bolnici u  Ljubljani je preminuo je  Josip Broz Tito. Zbog smrti predsjednika  Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije  i počasnog građanina Nove Gradiške tih   se dana život u Novoj Gradiški zaustavio. Svirale su sirene, stali su strojevi u poduzećima, Novogradiščani su izašli na ulice.

Proglašen je dan općenarodne žalosti, a u Domu kulture održana je središnja  komemorativna svečanost. U Relkovićevoj ulici  stvorila se kolona Novogradiščana   koji su čekali da se upišu u knjigu žalosti.  Komemorativne svečanosti organizirane su u  poduzećima i mjesnim zajednicama.

Iz Ljubljane je krenuo Plavi vlak, posebna željeznička kompozicija sa njegovim mrtvačkim kovčegom  na putu ka Beogradu kako bi  mu građani odali počast. Na željeznički kolodvor u  Novoj Gradiški izašli su i  Novogradiščani čekajući da prođe  Plavi vlak.

 
GRADSKA VIJEĆNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
10. svibnja 2018.

PREDSTAVLJENA KNJIGA prof.  IVANA BAŠIĆA

„Starinski hrvatski voćnjaci i sorte jabuka  naslov je izuzetno vrijedne knjige autora prof. Ivana Bašića, našeg pokojnog sugrađanina, koja je tiskana u studenom 2017. godine u nakladi Leo-commerce d.o.o. iz Rijeke (1700 komada), a uredio ju je Leonardo Marušić. Recenzenti su: dipl. ing. agr. Danijel Čiček; dr. sc. Predrag Vujović; univ.dipl. ing.agr. Drago Purgaj.

U organizaciji Gradske knjižnice NG i pod pokroviteljstvom Grada, predstavljena je u Gradskoj vijećnici 8. svibnja. Uvodne riječi uputila je i predstavljanje knjige vodila prof. Biljana Dakić, ravnateljica Knjižnice, a o knjizi su govorili: mr.sc. Marija Ševar, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, dr.sc. Ivica Kisić, prof. Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Vjekoslav Hudolin, ing. poljoprivrede, novinar, enigmat i koautor knjige, koji je uz Mariju Ševar i najzaslužniji za objavljivanje ovog vrijednog djela na temelju kojega će učiti generacije zaljubljenika u zdrav način života i biodinamički uzgoj.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor radio ng   
08. svibnja 2018.

Dani tradicijska kulture

U organizaciji Kulturno umjetničke udruge „Cernik“ po prvi put održana je u Cerniku  jedinstvena manifestacija „Dani tradicijske kulture“. Manifestacija je započela  Dječjim folklornim susretima u Hrvatskom domu u Cerniku, a uz domaćine, članove Dječjeg folklornog ansambla Kulturno umjetničke udruge „Cernik“, nastupili su  juniorski tamburaški orkestar Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ te pjevački zbor Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Cernika. Sudjelovala je i  dječja skupina Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ iz Nove Gradiške Kulturno umjetnička udruga „Prigorec“ iz Sesvetskog Kraljevca. Članovi pjevačkog zbora i tamburaškog orkestra predstavili su se zabavnim i hrvatskim narodnim pjesmama, a kroz program su ih  vodili učenici cerničke osnovne škole Hana LucićMarko Živković.

 
GRADSKA GLAZBA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
05. svibnja 2018.

PROMENADNI KONCERT

U organizaciji Turističke zajednice Grada Nova Gradiška 6. svibnja Gradska glazba održala je „Promenadni koncert“ u gradskom parku. Svake nedjelje Novogradiščane će zabavljati članovi Gradske glazbe od 19 do 22 sata. Pod vodstvom kapelnika Gorana Franića, Novogradiščani će osim u dobroj glazbi moći  uživati i u eno i gastro ponudi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, vinogradara i voćara našeg kraja. Prvi “Promenadni koncert” okupio je veliki broj posjetitelja koji su uživali u koncertu koji gradu  pomalo vraća duh prošlosti.

 
DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. svibnja 2018.

Nema straha za očuvanje zavičajnih tradicija i folklorne baštine

Tradicionalna folklorna manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“ 6.svibnja još se jednom potvrdila kao hvale vrijedan kulturni sadržaj u Općini Dragalić  koji ostavlja trag  kod  mlađih generacija, posebno djece, animirajući ih  i pobuđujući interes za očuvanje zavičajnih tradicija i folklorne baštine.

Općinski načelnik Zvonimir Karlik godinama hvali i ističe doprinos  koji  daje Kulturno-umjetničko društvo Dragalić, organizator ove manifestacije, u kreiranju kulturnih sadržaja koji  obogaćuju društveni život. Zato  ne izostaje potpora Općine Dragalić.  Načelnik  je  bio posebno  radostan  i pohvalio  nastup  dječje  folklorne skupine i članove   društva,  na čelu s predsjednicom Katicom Matijašević,  koji su djecu okupili i pripremili za prvi nastup.      Najmlađi članovi KUD-a Dragalić  svojim nastupom na pozornici  u Pučkom domu   nisu oduševili samo općinskog načelnika već i svoje roditelje, bake i djedove, stariju braću i sestre, koji su napunili dvoranu  i njihov  prvi nastup pred publikom nagradili   gromoglasnim pljeskom.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 381

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba