NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
26. srpnja 2017.

POTPISANI  EU UGOVORI  VRIJEDNI 2,3 MILIJARDNE KONA  MEĐU KOJIMA JE I  AGLOMERACIJA  NOVA GRADIŠKA-REŠETARI-CERNIK

Projekti sufinancirani sredstvima strukturnih fondova, a koji se provode u 2 faze kroz dva programska razdoblja: prva faza u okviru Operativnog programa Zaštita okoliša 2007. – 2013., a druga faza u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Projekti, za koje su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava kao i ugovori o sufinanciranju, a to su Poreč, Osijek, Vukovar, Županja, Nova Gradiška, RVS Osijek i Vodice, važni su projekti vodno-komunalne infrastrukture kojima će se unaprijediti javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, kao i javni sustav vodoopskrbe na područjima Istarske, Osječko – baranjske, Brodsko – posavske, Vukovarsko – srijemske i Šibensko – kninske županije. Njihova realizacija započela je u okviru prethodnog Operativnog programa „Zaštita okoliša", a nastavlja se financirati kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija".

 
LJETO U GRADSKOJ KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
26. srpnja 2017.

"Ljetni atelje-radionica grafike"

-"Ljetni atelje-radionica grafike" Naziv je edukativno-kreativne radionice, pete po redu, održane u sklopu ovogodišnje 16. manifestacije "Ljeto u knjižnici". Bila je namijenjena djeci starijoj od 8 godina, no u izradi sitotiska sudjelovali su i svi zainteresirani mlađe dobi, jer djeca, podsjećamo, vrlo rado dolaze sadržajno provesti ljetne praznike u Dječjem odjelu Gradske knjižnice, a zahvaljujući entuzijazmu djelatnika: prof. i dipl. knjiž. Biljane Dakić, ravnateljice, višeg knjižničara i prof. Branka Kolića, knjižničarkama Mirjani Pranjić, Anki Višić, Renati Matijašević te brojnim volonterima-voditeljima radionica, koji ne žale ni truda ni vremena posvetiti se u svakom trenutku najmlađim sugrađanima.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
26. srpnja 2017.

Besplatni obroci voća, povrća i mlijeka za učenike osnovnih i srednjih škola

U velikoj vijećnici županijske uprave, 25.srpanja na inicijativu Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu i Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije, zajednički radni sastanak održali predstavnici škola kojima je županija osnivač i lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava- dobavljača voća, povrća i mlijeka.  Razgovaralo se o programu pod nazivom Školska shema, koji podrazumijeva besplatne obroke voća, povrća i mlijeka za školsku djecu, a provodi ga Ministarstvo poljoprivrede.

Na ovaj način postiže se povećanje unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanje svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece, a za provedbu ove Sheme na razini Republike Hrvatske ukupno je osigurano 23 milijuna kuna. Za financiranje provedbe Školske sheme Europska komisija dodijelila je Hrvatskoj 1.720.946 eura za voće i povrće te 800.354 eura za mlijeko i mliječne proizvode.

 
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
26. srpnja 2017.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška na praksi u Baški na Krku

Suradnja s Industrijsko-obrtničkom školom Nova Gradiška započela je predstavljanjem Valamarovog programa stipendiranja učenika srednjih ugostiteljskih škola za zanimanje kuhar, konobar i slastičar.

23 stipendista ove škole su, uz učenike iz Požege, najbrojniji u ukupnom broju od 212 stipendista te školu smatramo važnim sadašnjim i budućim partnerom kako za program stipendiranja tako i za promociju ugostiteljskih zanimanja.

Organizacija i ugovaranje grupne prakse učenika 2. razreda škole iz Nove Gradiške u Baški na otoku Krku rezultiralo je jednomjesečnom praksom 20 učenika među kojima  je 11 stipendista, svi smjera konobar. Posebnim postignućem i priznanjem smatramo povjerenje koje je ljetnoj praksi u Valamarovim objektima ukazalo dodatnih devet učenika i njihovih roditelja kojima je otvorena ponuda novih stipendija.

 
DRUGA VATROGASNA FIŠIJADA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
24. srpnja 2017.

Vatru pali, kuhaj fiš!

- Izuzetno uspješna II Vatrogasna Fišijada u organizaciji DVD-a Nova Gradiška 22. srpnja okupila je u dvorištu Vatrogasnog doma NG 15-ak ekipa od Magić Male , Nove Kapele-Batrine, do Dragalića,  kako vatrogasnih društava, tako i drugih zainteresiranih "majstora i majstorica" fiša. A da je ljudima itekako potrebno druženje i zajedništvo potvrdio je i veliki broj sugrađana i gostiju novogradiške okolice koji su došli kušati fiš, pečenu ribu na "dagari" kao i specijalitet- šarana na rašljama i dobro se i zabaviti. Vrijedni vatrogasci, članovi i članice DVD-a Nova Gradiška, pokazali su se i ovoga puta kao odlični domaćini, a upravo ta topla dobrodošlica mnogobrojne goste i privlači na ovakve događaje.

 
BIJELA STIJENA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
23. srpnja 2017.

Arheološka istraživanja grada-utvrde Bijela Stijena

Istraživanja srednjovjekovnog grada-utvrde Bijela Stijena  počela su 2012., a prije toga pripremljen je teren s Hrvatskim šumama i Općinom Okučani te je lokalitet zaštićen kao nepokretno  kulturno dobro RH (učinio je to Ratko Ivanušec, dipl.pov.umj.- konzervator, Konzervatorski odjel Ministarstva kulture RH u Slavonskom Brodu). Sadašnja istraživanja financiraju se sredstvima Ministarstva kulture, općine Okučani i Brodsko-posavske županije.

S arheolozima smo 21. srpnja bili na Bijeloj Stijeni gdje smo u razgovoru s dr. Marijom Mihaljević, ravnateljicom Gradskog muzeja Nova Gradiška i voditeljicom arheološkog tima saznali dosta novina i o aktivnostima tijekom ove godine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 326

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba