OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. kolovoza 2019.

Općina Rešetari ulaže novih 30 milijuna kuna u društvene objekte


Da je Općina Rešetari, predvođena načelnikom Zlatkom Agom veliko gradilište potvrđuju brojni kapitalni projekti na komunalnoj i društvenoj infrastrukturi koji su završeni i koji se realiziraju. To su Izgradnja vodovoda i kanalizacije, obnove zgrada, objekata, cesta staza, deponje komunalnog otpada i drugi projekti kojima je općina Rešetari zajedno s Općinskim vijećem napravila veliki iskorak u svim pravcima razvoja s ciljem ispunjenja očekivanja stanovništva.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
20. kolovoza 2019.

Projekt "Kreirajmo kvalitetniji život zajedno"

 

U općini Rešetari 19. kolovoza načelnik Zlatko Aga i koordinator Kornelije Lalić održali su radni sastanak sa ženama koje sudjeluju u projektu „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno“, a koji se financira iz Program "Zapošljavanje žena - Zaželi" u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Iz razgovora sa ženama moglo se zaključiti da su i one i korisnici programa, uglavnom starije i nemoćne osobe, vrlo zadovoljni.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
19. kolovoza 2019.

Ravnomjerno se ulaže i unapređuje životu svim naseljima

 

-  Bilo je svečano u Vrbju 16. kolovoza. Mještani su obilježavali blagdan svog zaštitnika sv. Roka, a tradicionalno toga je dana  obilježen  i  Dan općine

Nije bilo klasične svečane sjednice Općinskog vijeća pa ni izvješća  načelnika Igora Jurišića o aktivnostima provedenim u proteklih godinu dana.  Druženje upriličeno u povodu  Dana općine bila je prilika da s načelnikom o njima razgovara, a   Mladena Konjevića predsjednika  Općinskog vijeća  pitamo za suradnju općinske  izvršne i predstavničke vlasti.

 
NG LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. kolovoza 2019.

Nastupom Folklornog ansambla „Markovac“ završilo  NGLJETO 19.

 

Cjelovečernjim nastupom zagrebačkog Folklornog ansambla „Markovac“ završilo je sinoć 24. Novogradiško glazbeno ljeto. Odluka organizatora da, uz prvu večer, više pozornosti posveti petoj folklornoj večeri, bila je pun pogodak. Okupilo se sinoć ispred pozornice u središtu grada do sada  najveći broj posjetitelja pa se može reći da su ove dvije večeri stale uz bok večerima  koje su tradicionalno najposjećenije.

 
OTVOREN NOVI PROSTOR TURISTIČKE ZAJEDNICE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. kolovoza 2019.

Za najmoderniji, najmlađi  i najljepši grad u Hrvatskoj

 

Grad Nova Gradiška i gradska Turistička zajednica  upriličili su sinoć  prigodnu svečanost o  otvorili novi prostor  u kome će biti turistički  ured  i info centar  sa  svečanom dvoranom  namijenjenom za vjenčanja, predstavljanje knjiga, mala glazbena i druga događanja.

Novi  prostor namijenjen  ponajprije za turističku djelatnost i njegovu  promociju otvorili su gradonačelnik Vinko Grgić i direktorica gradske Turističke zajednice Dinka Matijević. Ovu svečanost popratili su  Gradska glazba  i brojni uzvanici  među kojima su bili župan Danijel Marušić i  njegov zamjenik Stjepan Bošnjaković, predsjednica Turističke Zajednice brodsko-posavske županije Ružica Vidaković i predsjednica gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. kolovoza 2019.

Ljepota i sklad  konja plijenili  pozornost u Vrbju

 

Sigurno jedan od  atraktivnijih dijelova tradicionalne manifestacije  Rokovo u Vrbju je  okupljanje  zaljubljenika u konje i narodnu baštinu koji  dovode u Vrbje  tu krasnu i plemenitu životinju  bez koje se nekada nije  mogao  zamisliti  život na selu.  Danas konji  imaju drugu ulogu. Vlasnici ih timare  u svojim štalama  da bi im se  sami divili, uživali u  njihovoj ljepoti i čuvali  od zaborava tradiciju u kojoj su čovjek i konj  imali zajednički zadaću opstanka. Dovode konje da im se dive  Vrbjani i njihovi gosti  koji  dolaze na blagdan   sv. Roka. Bilo je tako i ove godine  zahvaljujući  Općini Vrbje, KUD-u Vrbje, Konjogojskoj udruzi Slavonija i njenim članovima  koji su doveli  sve ono najbolje što imaju u svojim štalama. Dobro oko i danas je  moglo zapaziti kolika je  privrženost konja i gospodara.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 541

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba