KNJIŽNICA I ČITAONICA GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. studenog 2018.

Nada Zidar - Bogadi oduševila djecu  u Narodnoj  knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“

 

Obilježavajući Mjesec hrvatske knjige, a povodom Dana  hrvatskih knjižnica,  Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ i njena ravnateljica  Jasminka Klarić za učenike Područnih osnovnih škola  u Gornjim Bogićevcima i Smrtiću, te ostalu djecu,  organizirali su u Narodnoj knjižnici i čitaonici 7. studenog književni susret s Nadom Zidar - Bogadi,  pjesnikinjom, prozaisticom  i dramskom  spisateljicom za djecu.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Fra Vjenceslav Janjić   
12. studenog 2018.

POVEZANOST ZAGREBAČKOG BISKUPA BLAŽENOG AUGUSTINA KAŽOTIĆA S CERNIČKOM LIPOM

 

MIT ILI STVARNOST ?

Malo je onih koji znaju da se tri stabla u nas smatraju poput svetih. To su hrast, lipa i maslina. I upravo jedna takva lipa u ravnoj Slavoniji, u Cerniku kod Nove Gradiške, uzrokom je višestoljetnih prijepora. Nije toliko problematična lipa koliko je upitna njezina povezanost s zagrebačkim biskupom i prvim hrvatskim blaženikom Augustinom Kažotićem, pripadnikom redovnika Dominikanaca. U narodu još poznatim i kao Red propovjednika!

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg, Radio „Bljesak“   
10. studenog 2018.

70 godina Autokluba Nova Gradiška

 

Uz brojne uzvanike, goste, partnere, članove i djelatnike Autoklub Nova Gradiška 8. je studenoga proslavio 70. obljetnicu ustroja i djelovanja.

Osnovan je 1948. godine kao Moto društvo Nova Gradiška koje je brojilo 150 članova, većinom motociklista. Kako raste broj automobila prerastaju u Auto moto društvo.Tijekom godina bave se društvenom djelatnošću pridajući veliku važnost razvoju prometne kulture, a u sklopu organizacije osnivaju Autoškolu kao najstariju profitabilnu djelatnost Društva, današnjega Kluba. Osniva se potom i Stanica za tehnički pregled vozila, Služba pomoći i informacija za članove Hrvatskog auto moto društva, kao i tehnička služba.Tijekom Domovinskog rata Auto moto društvo djeluje smanjenim kapacitetom i vlastitim sredstvima obnavlja oštećene objekte i opremu. Novo razdoblje počinje u travnju 1991. godine kada se u Puli održava posljednja skupština Auto moto saveza Hrvatske i kada se osniva Hrvatski autoklub.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. studenog 2018.

Memorandum o suradnji potpisali Nova Gradiška, Kruševo i Karpoš

 

Toše Proeski, makedonska i regionalna pop ikona „krivac“ je za prijateljske i sve sadržajnije odnose Nove Gradiške i njegovog rodnog mjesta Kruševa. Da se ta suradnja širi nalazi potvrdu u današnjem dolasku makedonskog izaslanstva u Novu Gradišku na potpisivanje memoranduma o suradnji.

Gradonačelnik Vinko Grgić, u nazočnosti zamjenika Borislava Vidošića i voditeljice Odsjeka za društvene djelatnosti Mihaele Đeraj ugostio je Andreja Manoleva, predsjednika Vijeća Općine Karpoš, Tomčeta Hristovskog, gradonačelnika Kruševa, Mitu Miteva, voditelja Sektora za sport u Mandri-Skopje i Patrika Popovskog voditelj Odjela za kulturu i sport u Općini Karpoš.

 
KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
10. studenog 2018.

ČUDESNE ZVIJERI: GRINDEWALDOVA ZLODJELA,

 

SUBOTA, 17. 11. U 19,30 SATI,

DOM KULTURE

IZVORNO IME: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE MAR PDF Ispis E-mail
Autor POUMAR   
10. studenog 2018.

Noć kazališta 2018.

 

Predstave u 16,45 i od 19,00 sati

Ulaz besplatan!

U petak, 16. 11. 2018. prigodnim ćemo programom obilježiti Noć kazališta.

Naši će posjetitelji imati priliku besplatno pogledati izvrsnu predstavu Ludens teatra: KAZALIŠTE- ŠTO, KAKO I ZAŠTO UOPĆE? i to u dvije izvedbe, prva, za osnovnoškolce (5. – 8. razred) u 16,45 sati i druga, za sve ostale zaljubljenike u kazalište i one koji će to tek postati u 19,00 sati.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 434

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba