NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. svibnja 2019.

Pri kraju radovi na uređenju zgrade bivšeg Karitasa

 

Privode se kraju radovi  na adaptiranju  zgrade  Karitasa u vlasništvu Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Župa  ju je na korištenje ustupila  Gradu Nova Gradiška i u nju će preseliti gradska Turistička zajednica. Obnovljena je fasada, a privode se kraju i radovi na uređenju interijera. Kako  se već sada može vidjeti bit će to atraktivan prostor  u centru grada, a vanjskim izgledom i ova će zgrada  biti  jedna u nizu  obnovljenih zgrada na zapadnoj strani  Trga kralja Tomislava.

 
UDRUGA GLUHIH PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
22. svibnja 2019.

„Društvo jednakih mogućnosti“

 

U sklopu otvorenog poziva Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II, raspisanog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, kojeg je provelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška odobren je projekt „Društvo jednakih mogućnosti“, UP.02.2.2.09.02.“ Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

 
HPD „GRANIČAR PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg, Foto NG buntovnici   
22. svibnja 2019.

Održan 24. „Susret pjesme i prijatelja“

 

I ovogodišnja smotra pjevačkih zborova pod nazivom „Susret pjesme i prijatelja“, održana 18. svibnja u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva „Graničar“ poklonicima zborskog pjevanja donijela je puno radosti i istinskog užitka.

Okupljenima u Domu kulture dobrodošlicu je u ime domaćina poželio predsjednik Ivan Koren, a potom je na glazbeno putovanje poveo HPD „Graničar“ pod ravnanjem prof. glazbe Ivane Bušić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. svibnja 2019.

Novo lice grada

 

Energetska obnova  zgrade NK „Sloga“  jedan je u nizu projekata  na kojima se radi energetska obnova zgrada u vlasništvu Grada Nova Gradiška. Europske smjernice govore o tome da do 2020. godine bi trebala biti većina zgrada  u vlasništvu lokalne samouprave energetski  obnovljena.

 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE „MAR“ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
21. svibnja 2019.

8. samostalna izložba slika Radomira Dumičića

 

Brojnu novogradišku publiku u galeriji Doma kulture, 20. svibnja oduševio je i ponovo ugodno iznenadio Radomir Dumičić, dr. med. svojim pastelima među kojima su i dva autoportreta, jedan rađen olovkom, a drugi uljem na platnu i dva portreta vlastite supruge, jedan suhi pastel, a drugi rađen olovkom.

Nazočne su pozdravili Danijela Juranović, ravnateljica Učilišta, Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice koja je pročitala autorovu biografiju, Ljepša Rakas Vujčić u ime Grada Nova Gradiška, a izložbu je otvorio Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. svibnja 2019.

Načelnik Zlatko Aga uručio donaciju  od 50.000 kuna Općoj bolnici

 

Obilježavanje Dana općine Rešetari  bila je prilika da općinski načelnik Zlatko  Aga  prigodno  u ime Općine Rešetari uruči donaciju  od 50.000 kuna Općoj bolnici  Nova Gradiška. Donaciju je primio  ravnatelj  dr. Josip Kolodziej

-Moram pohvaliti župana  brodsko-posavskog Danijela  Marušića, gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića  i sve kolege načelnike   iz zapadnog dijela naše županije što su u suradnji s ravnateljem Opće bolnice dr. Josipom Kolodzijem uspostavili odličnu suradnju. Posebno stoga što je svaka pomoć Bolnici dobrodošla. Kada se počela uređivati Pedijatrija, uz Županiju i Grad Novu Gradišku, koji su dali najviše, mi smo se načelnici odlučili isto tako na donaciju.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 503

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba