KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2018.

“LJETO U KNJIŽNICI”

 

Novogradiški mališani različitih uzrasta, od onih  vrtićke dobi do osnovnoškolaca, napunili su jučer Dječji odjel Gradske knjižnice.  Potvrđuje to koliko ova,  tradicionalna i  kod djece omiljena  manifestacija  zabavno-edukativnih  sadržaja  znači za djecu  tijekom ljeta i vrijeme školskih praznika.  Sigurno puno znači  i za njihove roditelje  jer znaju da će tijekom  ljetnih mjeseci  njihovi mališani  uživati u kreativnim i zabavnim radionicama  koje za njih organiziraju djelatnici Gradske knjižnice i njeni vanjski suradnici.

 
HSS BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Davor Vlaović   
06. srpnja 2018.

Zdravstvena zaštita mora ostati dostupna


U Hrvatsko saboru o predloženom novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti  u ima Kluba zastupnika HSS-a govorio je saborski zastupnik Davor Vlaović i upozorio na mnoge zamke, na štetu građana,  koje omogućuje predloženi Zakon kazavši.

„Nezadovoljni su pacijenti, nezadovoljni su liječnici obiteljske medicine, nezadovoljni su zaposleni  u javnim ustanovama, nezadovoljni su koncesionari, nezadovoljni su bolnički liječnici i medicinske sestre. Nisu konzultirani u pripremi Zakona. Zadovoljan  je jedino Ministar jer je Zakon u proceduri.“

Vlaović  je rekao kako svi liječnici u zdravstvenom sustavu nisu jednaki , a preloženi Zakon će produbiti postojeće i stvoriti nove nejednakosti  jer nije dovoljno konzultirana struka i nisu usuglašeni interesi pacijenata kojima je potrebna primarna, sekundarna i tercijarna razina zdravstvene zaštite nego se potencira privatizacija obiteljske medicine. Podsjetio je na financijske , kadrovske i organizacijske probleme u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
06. srpnja 2018.

Potpisan Sporazum o promociji turističkog brenda "Slavonija"

 

Osječko-baranjska županija bila je u ponedjeljak domaćin potpisnika Sporazuma o suradnji na kreiranju i promociji turističkog brenda "Slavonija" u sklopu kojeg će biti izrađen Strateški marketinški plan turizma Slavonije s planom brendiranja za razdoblje 2019. - 2025. godine. Sporazum su potpisali ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te direktorice turističkih zajednica Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije Ivana Jurić, Rujana Bušić Srpak, Maja Jakobović Vukušić, Ružica Vidaković i zamjenik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić. Cilj sporazuma je povećanje prepoznatljivosti Slavonije i istoimenog klastera, a provedbu projekta i izradu strateških marketinških dokumenata nadzirat će Povjerenstvo za razvoj turizma u Slavoniji koje će voditi ministar Cappelli.

 
KNJIŽNICA GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Jasminka Nikolić   
04. srpnja 2018.

Fra Josip Zvonimir Bošnjaković posjetio Narodnu knjižnicu i čitaonicu „Grigor Vitez“

 

Ovih dana u goste nam je došao uvijek dragi gost, bivši župnik, katolički svećenik i franjevac župe Duha Svetoga fra Josip Zvonimir Bošnjaković sa uvaženim gostima. Naime, fra Josip je poslije operacije „Bljesak“ stigao u Gornje Bogićevce gdje je bio angažiran u gradnji nove, sadašnje crkve. Tako je na temeljima stare, razrušene crkve u Domovinskom ratu, nikla nova.

Rođen u Tuzli davne 1929. godine, gdje je više godina bio župnik i gvardijan, a danas je župni vikar, imali smo čast „dobiti“ ga za župnika u našoj župi. Uvijek nam se rado vraća, tako je bilo i ovaj put, opet je posjetio našu knjižnicu i bio oduševljen novom knjižnom građom i opremom, kao i gosti koji su prvi puta u Gornjim Bogićevcima i našoj knjižnici. Pun optimizma, entuzijazma, energije… još jednom nam svima pokazao kako godine nisu važne, već čovjekova vjera i ljubav koju on poklanja svima nama.

 
HSS BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor ŽOHSS   
04. srpnja 2018.

Vratimo vjeru u Hrvatsku, građanin ne smiju biti teret

 

U raspravi o Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama i Zakonu o stečaju potrošača u ime Kluba HSS-a govorio je  saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović rekavši:

„Država će za  325 tisuća blokiranih otpisat će 650 milijuna kuna duga, neki kažu da su blokirani građani socijalna bomba. Građani nisu bomba, građani su razlog postojanja države,  a veliki broj ih je iselio iz Republike Hrvatske, nezadovoljni su . Nezadovoljni su  jer se financijskim institucijama , bankama ,  kojima je dozvoljeno nezakonito obračunavanje naknada, nezakonito obračunavanje kamata. Klubu HSS-a je pisala udruga „Blokirani“, kažu da predloženi zakoni neće osloboditi građane dužničkog ropstva. Predložene mjere su jednokratne. Nama u HSS-u je nepojmljivo da postoje tvrtke koje se bave trgovanjem dugovima naših građana. Država na te nezakonitosti ne reagira.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor BPŽ   
04. srpnja 2018.

Ministar Goran Marić predstavio novi Zakon o upravljanju državnom imovinom

 

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima održao je danas u velikoj vijećnici županijske uprave  radni sastanak na kojem je predstavio novi Zakon o upravljanju državnom imovinom, a uz to i pojasnio rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezano uz nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske na području županije, općina i gradova.

Uz domaćina župana Danijela Marušića današnjem sastanku nazočili su i gradonačelnici gradova Slavonskog Broda i Nove Gradiške, načelnici općina Brodsko-posavske županije, kao i načelnik PU Brodsko-posavske Antun Valić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 395

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba