NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška   
10. studenog 2018.

Izgorjela kuća u  Goranovoj ulici

Iako su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe  u rekordnom roku  izašli na požarište, a potom i ugasili požar, sinoć je izgorjela    kuća u  Ulici I. G. Kovačića 98. U intervenciji  je  sudjelovalo 10 vatrogasaca.

Obavljen je očevid i iz današnjeg izvješća  Policijske uprave brodsko posavske doznati će se  razlozi  zbog kojih je  došlo do požara i vatra   učinila veliku štetu  obitelji koja je nedavno kuću dijelom obnovila.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Biljana Dakić   
10. studenog 2018.

Program DANA HRVATSKIH KNJIŽNICA u GKNG

 

Ponedjeljak, 12.11.2018. u 17,00 sati (Odjel za djecu)

 

DAN HRVATSKIH KNJIŽNICA i MJESEC HRVATSKE KNJIGE :

 

(U)ČITAJ NASLJEĐE- multimedijalni projekt učenika i profesora ETEŠ NG i

GKNG UZ DAN HRV. KNJIŽNICA (11.XI.)

 

 

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nuić   
10. studenog 2018.

PROMETNI POLICAJAC ČARAPINA UZOR U PROMETU

 

Policajci često zatiču bicikliste u prekršaju

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom nadzora prometa vrlo često sankcioniraju prometne prekršaje biciklista. Tako su prošli vikend u prometu zatekli 47-godišnjeg biciklistu s 1.88 promila alkohola u organizmu, a kojega su prethodno sedam puta procesuirali za vožnju u alkoholiziranom stanju. U drugom slučaju, prilikom nadzora nad prometom, zaustavili su 46-godišnjaka, koji je upravljao biciklom s 2.42 promila alkohola u organizmu, koji je također recidivista, te je do sada tri puta na isti način prekršio prometne propise.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor KATA NUJIĆ   
10. studenog 2018.

POLICIJA ĆE POJAČANO NADZIRATI PROMET ZA VIKEND I „MARTINJE“


Na području Policijske uprave brodsko-posavske u devet mjeseci 2018. godine dogodilo se 764 prometnih nesreća, što je za 3,9 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prometnim nesrećama poginulo je pet osoba, što je za 66,7 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Teško je ozlijeđeno 76 osoba (manje za 6,2 %), te je lakše ozlijeđenih osoba (349), manje za 3,3 % u odnosu na prošlu godinu. Pod utjecajem alkohola, dogodila se 101 prometna nesreća, te se i tom prilikom bilježi smanjenje za 22.9 %.

 
CARO DIARIO 131 PDF Ispis E-mail
Autor Ante Gradiška, prof.   
10. studenog 2018.

PARIŠKA IZJAVA (zaključni dio)

 

Dođoše divlji – istjeraše pitome! (prastara narodna uzrečica)

Dobrih mjesec dana nakon što je u „CAJtuNGu“ objavljen prvi dio mog priloga pod naslovom „Pariška izjava“ pažljivo sam pročitao vlastiti tekst (naravno, i sadržaj „izjave“ preveden u „Glasu Koncila“) i sa zaprepaštenjem sam ustvrdio da doista ne postoji DNO DNA ispod kojeg se EU-nedemokracija (sve sam skloniji vraćanju na prvotni pojam „EU-antidemokracija“) nije u stanju spustiti. Po prirodi nisam pesimist, ali još je pred 60 i kusur godina engleski književnik John B. Priestley proročanski ustvrdio da „optimist danas može biti jedino onaj tko nije dovoljno obaviješten“. U svakom slučaju, danas smo puno bolje obaviješteni, ali muka s tim saznanjem tek počinje..

 
UDRUGA STUDIO B PDF Ispis E-mail
Autor UDRUGA STUDIO B   
07. studenog 2018.

Razmjena mladih „Health+ talks“

 

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio završila je provedbu aktivnosti razmjene mladih pod nazivom„Health+ talks“. Istoimeni pojekt će trajati do veljače 2019.

Projekt su razvili mladi iz naše organizacije u suradnji s nekoliko međunarodnih partnera, kako sljedi: Det Nødvendige Seminarium (Danska), TNB-TidsNätverket i Bergsjön (Švedska), Rietavo savivaldybės jaunimo organizacija “Progresas” (Litva), Ticket2Europe (Španjolska) i INPLANET (Grčka).

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 434

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba