GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Biljana Dakić   
03. srpnja 2018.

LJETO U KNJIŽNICI 2018.


Stručni tim Gradske knjižnice Nova Gradiška i ovoga je ljeta (srpanj/kolovoz) pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, sa suorganizatorima i suradnicima pripremio brojne kreativne sadržaje već tradicionalne i nagrađivane manifestacije „LJETA U KNJIŽNICI“ koje ove godine slavi svoj 17. rođendan!

Vesela i ljetna kreativna druženja bit će organizirana za sadašnje i buduće članove Knjižnice, djevojčice i dječake od predškolskoga do kraja osnovnoškolskoga uzrasta (a i za sve zainteresirane kreativce, roditelje, djedove, bake…) iz Nove Gradiške i okolnih općina, kao i za djecu koja će svoje ljetne praznike provesti u Novoj Gradiški.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor PUBPŽ   
02. srpnja 2018.

Biciklisti budite vidljivi u prometu


U nastavku preventivne akcije s naglaskom na bicikliste, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, pridružili su se dana 30. lipnja, biciklijadi pod nazivom „108. ide dalje“ u organizaciji Udruge vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod. Kako je cilj prevencija stradavanja biciklista u prometnim nesrećama, policijski službenici su i ovaj puta ukratko educirali sudionike biciklijade, podijelivši im letke „Vidljivi u prometu, bicikliranje“. Pritom su bicikliste upozoravali i podsjećali na njihove obveze u prometu, te pravila ponašanja. Biciklijada je održana u uvjetima normalnog prometovanja, koju su osiguravali policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
02. srpnja 2018.

Uređuju se prometnice i parkirališta u sjevernom dijelu Urija

 

Grad Nova Gradiška i ove godine nastavlja s radovima na uređenju komunalne infrastrukture u naselju Urije. Kao i prošle godine uređuju se prometnice i grade parkirališta za pojedine zgrade, a najvećim dijelom ih izvode djelatnici Eko-konga. Trenutno se izvode i privode kraju radovi u sjevernom dijelu naselja i uređuje prometnica kod Konzuma i parkiralište uz stambenu zgradu 18 do kioska Tiska. U okviru ovog dijela naselja trebao bi se riješiti i problem improviziranih garaža i nadstrešnica koje su ruglo tog dijela naselja.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. srpnja 2018.

U CERNIČKOJ ŠAGOVINI OTVOREN „ŠILJIN MOST“

 

Na svečanosti koju je organizirao Mjesni odbor Cerničke Šagovine, župan Danijel Marušić prigodno je za  promet  otvorio novoizgrađeni most nazvan  „Šiljin most“ po  poginulom hrvatskom branitelju  Josipu Matoševiću -Šilji.

Most  u Cerničkoj Šagovini  uništila je poplava 2014. godine, i bio je velik prometni problem.  Županijska uprava za ceste  izgradila  je most sukladno programu održavanja i modernizacije županijskih cesta koji je usvojila Županijska skupština.  Uz mještane i rodbinu  Josipa Matoševića, hrvatske branitelje koji su bili sudionici njemu  posvećenog memorijalnog   nogometnog turnira, nazočni su bili Vitomir Žakić, načelnik i Hrvoje Žakić, predsjednik  Općinskog vijeća Općine Cernik i  novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić.  Most je posvetio i  molitvu vodio fra Vjencislav Janjić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku.

 
OPĆINA STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. lipnja 2018.

Najboljim vinom novogradiškog kraja proglašen mirisni traminac Igora Majera

 

Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Staro Petrovo Selo  i ove je godine u povodu Dana Općine Staro Petrovo Selo  organizirala ocjenjivanje vina  novogradiškog vinogorja. Kako kaže predsjednik Stjepan Pavlagić  ove je  godine  bilo prijavljeno   26 vina i ocjenjivački sud nije imao laku zadaću  odabrati najbolja.  Najviše je bilo graševina, a potom traminca, portugizca,  rizlinga,  kabernea, pinota, frankovke, rozea,  silvanca zelenog, te miješanih i  stolnih vina. Šampionsko zlato i titulu najboljeg vina  dobio je mirisni traminac Igora Majera iz Nove Kapele.

 
DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
29. lipnja 2018.

OPĆINA PETROVO SELO KRUPNIM KORACIMA KORAČA NAPRIJED


Polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i svetom misom u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu,  29. lipnja, počelo je obilježavanja Dana Općine Staro Petrovo Selo. Postavljeni su štandovi sa poljoprivrednim proizvodima domaćih OPG-ova. Pod predsjedanjem Slavka Mulca, predsjednika Općinskog vijeća održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Staro Petrovo Selo na kojoj su zaslužnim pojedincima dodijeljena javna priznanja Općine Staro Petrovo Selo a priznanja su dodijeljena i članovima Udruge vinograda i voćara “Sveti Vinko”. Bila je to prigoda da načelnik općine Nikola Denis govori o aktivnostima u proteklom periodu.  Općina Staro Petrovo može se pohvaliti s nizom započetih, ali i realiziranih projekata višemilijunske vrijednosti od životnog značaja za mještane.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 395

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba