HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss.bpž   
14. ožujka 2019.

Vino je ključna sastavnica kontinentalnog turizma

 

Proizvodnja vina u Hrvatskoj je tradicija temeljena na iznimnim geografskom položaju kontinentalnog i mediteranskog  dijela Hrvatske za proizvodnju grožđa. Vinogradarstvo i vinarstvo su važne gospodarske grane , a Zakon o vinu o kojem je u Hrvatskom saboru u ime Kluba zastupnika HSS-a raspravljao Davor Vlaović važan za mnoga obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Govoreći o novom Zakonu Vlaović je istaknuo dobre i manje dobre  odredbe rekavši da vinari očekuju novi Zakon o vinu, upoznati su s njegovim odredbama i zadovoljni dijelom koji se odnos na smanjenje administriranja i smanjenje izdataka pri stavljanju vina u promet kao i podjelom Hrvatske u četiri vinske i vinogradarske regije. Istaknuo je i loše odredbe:

 
OŠ LJUDEVITA GAJA PDF Ispis E-mail
Autor Helena Kudra   
13. ožujka 2019.

Županijsko natjecanje iz biologije održano u OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška

 

Dugi niz godina  naša je škola domaćin Županijskom natjecanju iz biologije za  učenike osnovnih i srednjih škola . Tako je bilo i 12. ožujka 2019. Nakon održanih školskih natjecanja na kojima je sudjelovalo 182 učenika u 19 osnovnih i 3 srednje škole,  na Županijskom natjecanju nastupilo je 35 najboljih učenika  osnovnih i srednjih škola sa svojih 17 mentora .  Ove godine su po prvi puta nastupili kao posebna kategorija učenici iz eksperimentalnih škola u 7.r osnovne škole i  1. razredu srednje škole.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. ožujka 2019.

Održana enigmatsko-kreativna radionica„Zagonetke Grigora Viteza“

 

DANI GRIGORA VITEZA  u Gradskoj  knjižnici Nova Gradiška  nastavljeni su danas enigmatsko-kreativnom radionicom  pod nazivom „Zagonetke Grigora Viteza“ koju su pripremili i  vodili  članovi  Zagonetačkog kluba Dragalić zajedno s  knjižničarima gradske knjižnice među kojima je bila  kao članica kluba  novogradiška pjesnikinja  Evica Kraljić.

 
UDRUGA ZA BAŠTINU,KULTURU I TURIZAM“POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE“ PDF Ispis E-mail
Autor udruga   
13. ožujka 2019.

6. „Sarmijada“ u Požegi


Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega i  Tjednik KRONIKA požeško-slavonska,organiziraju po šesti puta u našem kraju gastro manifestaciju 6. „Sarmijada“, koja će se održati u Hotelu Grgin Dol u Požegi u nedjelju 31. ožujka s početkom od 11 sati. Pokroviteljstva su se prihvatili Grad Požega i Požeško-slavonska županija, a manifestaciju svojim sponzorstvom podržavaju i drugi gradovi, općine, obrti i tvrtke.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. ožujka 2019.

Opća bolnica Nova Gradiška postaje  funkcionalna  i samoodrživa bolnica

 

Dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška,  12. ožujka  je na  konferenciji za  novinare, uz župana Danijela  Marušića, gradonačelnika Vinka Grgića i njegovu zamjenici Ivanu Trupina, okupio  načelnike  općina  novogradiškog kraja.  Došli su  općinski načelnici Velimir Paušić, Pavo Klarić, Zvonimir Karlik, Igor Jurišić, Vitomir Žakić, Zlatko Aga, Nikola Denis, Đuro Anđelković i Ivan Šmit, te Ivica Pivac,  predsjednik Općinskog vijeća  Općine Okučani. Razlog okupljanja je hvalevrijedan. Zahvalio im je jer se  njihovom zaslugom mogu završiti radovi  na Odjelu pedijatrije, koje općine sufinanciraju  sa 500.000 kuna, pa će se uz pomoć Grada Nova Gradiška stvoriti uvjeti za kvalitetno liječenje djece.

 
MATICA HRVATSKA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
13. ožujka 2019.

Dani hrvatskog jezika

 

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje 2013. godine pokrenuo je posebnu manifestaciju - Mjesec hrvatskoga jezika, a Međunarodni dan materinskoga jezika 21. veljače uzet je kao početak Mjeseca hrvatskoga jezika. Završetak je 17. ožujka, na dan objave ‘Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika’ iz 1967. godine. Hrvatski je sabor 1997. godine utemeljio Dane hrvatskoga jezika koji traju od 11. do 17. ožujka. Tako Mjesec hrvatskoga jezika logično zaokružuje priču o hrvatskom jeziku – jeziku naše pismenosti, kulture i identiteta.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 477

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba