OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. ožujka 2018.

SAČUVAJMO  STARE SORTE „CERNIK 2018“

Pod nazivom  Sačuvajmo stare sorte „Cernik 2018“ u Cerniku 3. ožujka održana je hvale i pažnje vrijedna manifestacija. U Hrvatskom domu  su se razmjenjivale sjemenke starih sorti povrća i po prvi put  razmjena plemki starih sorti voća i plemki šumskih voćkarica. Po prvi puta na jednom mjestu okupiti zaljubljenici u stare sorte iz cijele Hrvatske.

Održana je  tribina na  temu „Važnost očuvanja starih sorti“ na kojoj  su  sudjelovati stručnjaci za voćarstvo i šumarstvo Savjetodavne službe, Šumarskog fakulteta, LAG-a Zapadna Slavonija, rasadničari, voćari-praktičari i predstavnici škola. Kako su istaknuli na otvaranju ove manifestacije načelnik Općine Cernik  Vitomir Žakić,  ravnatelj  Savjetodavne službe Zdravko Tušek,  saborski  zastupnik Davor Vlaović  i brodsko-posavski župan  Danijel Marušić, koji je ovu manifestaciju i otvorio, cilj ovog okupljanja u Cerniku je potaknuti još veću brigu na traženju, spašavanju, očuvanju i sadnji starih sorti povrća i voća pogodnih za organski uzgoj, ali i ukazati na važnost sadnje šumskih voćarica kako u tradicijskim voćnjacima, tako i na šumskim površinama.

 
GRADSKO VIJEĆE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. ožujka 2018.

ŽELJKO BIGOVIĆ VRAĆA SE U VIJEĆNIČKE KLUPE

Bivši gradonačelnik Željko Bigović i nositelj  Liste  grupe birača vraća se  u vijećničke klupe. Podsjetimo. Svoj  mandat gradskog vijećnika stavio je  u mirovanje, a  vijećničko mjesto prepustio je Mariji  Karlovčan-Subić.

 
HDS NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. ožujka 2018.

Demokršćani otvorili stranačku prostoriju i kritizirali oporbu i gradsku vlast

Ogranak Hrvatske demokršćanske stranke 2.3. otvorio je stranačku prostiju  u Ulici slavonskih graničara broj 5. Tom prigodom su dr. Zoran Jukić, povjerenik HDS-a za Slavoniju i Baranju i  Ivan Višić, predsjednik  Gradske Organizacije  Nova Gradiška uputili  kritike na račun  djelovanja oporbe u Gradskom vijeću  i funkcioniranja gradske vlasti u Novoj Gradiški kazavši kako  je neshvatljivo da postoje dijelovi  grada bez pitke vode i kanalizacije, te,  kako stoji u priopćenju, ima sumnjivih gospodarskih aranžmana oko tvrtki  u kojima je Grad bio osnivač što  ukazuje na gospodarske i možebitne zakonske propuste osoba koje su u to upetljane. O čemu se konkretno radi  nisu  govorili.

 
OSNOVNA ŠKOLA „OKUČANI“ PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
02. ožujka 2018.

Održana manifestacija“Dani ružičastih majica“

U  Osnovnoj školi u Okučanima održana je 27. veljače  manifestacija „Dani ružičastih majica“.  U manifestaciju uključila se i Policijska postaja Okučani. Policijski službenik za maloljetničku delikvenciju i kontakt policajac, svojom nazočnošću podržali  su edukativne aktivnosti škole, a svim sudionicima događaja simbolično su podijeljene ružičaste majice.

„Dan ružičastih majica“ je usmjeren na sprječavanje svih oblika vršnjačkog nasilja te je sudjelovanje policije na ovoj manifestaciji opravdano i poželjno te je ujedno i potvrda dobre suradnje škole i policije kada je u pitanju nasilje među djecom i mladima

 
ŽO HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor Davor Vlaović   
02. ožujka 2018.

Razvoj Hrvatske bez ulaganja u obrazovanje  i znanost nije moguć

Obrazovani sustav, da bi ispunio svoje zadaće; odgoj i obrazovanje mladih ljudi mora biti dinamičan, od njega se očekuje prilagodljivost potrebama tržišta rada i razvoju tehnike i tehnologije.

„STEM područje i strukovno obrazovanje mogu postati pokretači razvoja hrvatskog gospodarstva za što su potrebna i veća ulaganje proračunskih sredstava

Donošenje nacionalnog kurikula je prvi prioritet, baš kao i ubrzanje procesa reforme obrazovnog sustava, posebno strukovnog obrazovanja.“ Rekao je narodni zastupnik HSS-a Davor Vlaović prilikom rasprave o Zakonu o strukovnom obrazovanju u Hrvatskom saboru. Obrazložio je važnost donošenja navedenog Zakona:

„Donošenje Zakona o strukovnom obrazovanu važno je iz dva razloga; povlačenje sredstava iz  europskih fondova koje će povećati kvalitetu obrazovnog sustava i mladima omogućiti stjecaje znanja i vještina za lakšu zapošljivosti i ostanak življenja u Hrvatskoj. Teško je prihvatljiva činjenica da i danas u Hrvatskoj imamo do 170 tisuća nezaposlenih, da je 93 tisuće Hrvata uselilo u Njemačku u posljednjih nekoliko godina, za ostale zemlje EU nemamo podatke.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. ožujka 2018.

Veselo i razdragano počeli Dani Grigora Viteza

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice 1.veljače  veselo i razdragano  bilo je druženje  djece iz dječjih vrtića „Maslačak“ i „Radost“. Zajedno sa svojim tetama Martinom Abianac, Brankicom Kičić, Ivanom Blazina i  Jasnom Renić,  te  knjižničarima,  starije skupine djece "RIBICE" i "MEDVJEDIĆI su slavile svog omiljenog pjesnika Grigora Viteza.

Zajedno sa tetama priredila su  prigodan program, recitirala  njegove pjesme, plesala,  pjevala i  glumila dočaravajući likove i prizore  iz njegovih pjesama. Bio je tu nezaobilazni Antun Tun. Današnji program potvrdio je  da su  pjesme Grigora Viteza radošću, vedrinom i optimizmom osvojile  srca još jedne generacije mališana.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 367

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba