POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška Biskupija   
10. rujna 2018.

Predvečerje Male Gospe na Gospinom Polju

 

Na Gospinu Polju, pred-osmanlijskom lokalitetu iznad Bilog Briga kod Nove Kapele, posvećenom Blaženoj Djevici Mariji, u predvečerje Male Gospe, 7. rujna biskup Antun Škvorčević predvodio je svečano euharistijsko slavlje s brojnim vjernicima iz posavskog dijela Požeške biskupije. Biskup je u pozdravu kazao kako se i ovim slavljem slaže vjernički vijenac odanosti Isusovoj Majci koji započne u Kloštru kod Slavonskog Kobaša, pa preko Voćina, Pleterice i Kutjeva završava u Voćinu na Malu Gospu. Izrazio je radost što okupljeni vjernici svojim raspoloženjem srca stvaraju stanje u kojem se osjeća snaga prisutnosti Isusove Majke. Pozvao ih je da pokajanjem za ono što ih tišti u savjesti budu dublje povezani s Bogom i međusobno kako bi mogli zagovorom Isusove Majke biti što plodniji dionici Isusova otajstva koje slavimo.

 
POU “MAR“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
08. rujna 2018.

ZAGREBAČKI SOLISTI U CRKVI SVETE TEREZIJE AVILSKE


U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „MAR“ Nova Gradiška, Župe Bezgrešnog začeća BDM, pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška i Ministarstva kulture RH, 14. rujna Novogradišćani će imati prilike uživati u koncertu Zagrebačkih solista. Koncert će se održati crkvi Svete Terzije Avilske u 19 sati , a ulaz je slobodan.

 
UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH PDF Ispis E-mail
Autor Nikolina Jureković   
08. rujna 2018.

Job club - Centar jednakih mogućnosti - postignuti prvi rezultati!


Mjesec i pol dana nakon završetka prvog ciklusa edukacija tijekom kojeg je 14 korisnika prošlo ukupno 5 različitih edukativnih modula zaprimili smo prve povratne informacije o uspješnosti provedbe.

S ponosom možemo objaviti kako se ukupno 6 od 14 polaznika zaposlilo unutar mjesec dana nakon sudjelovanja u ovom projektu!

 
AUTO KLUB NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. rujna 2018.

50. obljetnica akcije „SIGURNO U ŠKOLU S HAK-OM“

 

Auto klub Nova Gradiška u suradnji s Hrvatskim autoklubom, 7. rujna obilježio je 50. obljetnicu akcije "Sigurno u školu s HAK-om". Jedanaesti puta  AK Nova Gradiška educirao je najmlađu populaciju za  sigurno kretanje u prometu. Sudionici akcije,  pored OŠ „Mato Lovrak i Ljudevita Gaja, dječjih vrtića „Radost“ i „Maslačak“  po prvi puta OŠ "Matija Gubec"Cernik i Dječji vrtić "Matija Gubec" Cernik dobili su po jedan bicikl. Male bicikliste poveo je Tomislav Maraković, policajac u zajednici, a u savladavanju prometnih pravila pomogli su im članovi Biciklističkog kluba „Psunj“.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor tzbpž   
07. rujna 2018.

Visit Slavonija – Share Slavonija

 

U srijedu, 05. rujna 2018., našu županiju je posjetila grupa utjecajnih blogera iz inozemstva, koji pišu o putovanjima i turizmu. Akciju pod nazivom „Visit Slavonija – Share Slavonija“ je organizirala HTZ u suradnji s lokalnim i županijski turističkim zajednicama. Cilj akcije je promoviranje cjelogodišnjeg turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj korištenjem novih kanala marketinga, primjerenih mladoj generaciji.

 
HSS PDF Ispis E-mail
Autor ŽOHSS   
06. rujna 2018.

U Hrvatskoj nije najveći problem natalitet, u Hrvatskoj je najveći problem korupcija, majka svih korupcija je politička korupcija


HSS je predstavio Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine. Na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru sudjelovali su predsjednik HSS-a Krešo Beljak, saborski zastupnik  Davor Vlaović te Branko Vukšić koji je sudjelovao u izradi Prijedloga.

„Otkud novac ljudima koji ga legitimno nisu mogli steći, koji rade za plaću od 4.000,00 kn, a imaju vile, jahte i druge nekretnine“ zapitao se predsjednik HSS-a Krešo Beljak prilikom predstavljanja  Zakona o ispitivanju porijekla imovine u Hrvatskom saboru.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 412

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba