GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. siječnja 2019.

Mali Istrijani iz Kanfanara postali članovi Fan Cluba Miro  Gavran

 

Gosti Gradske knjižnice Nova Gradiška 10.siječnja bila su djeca iz Kanfanara u Istri koja se nalaze u zimskom kampu u Cerničkoj Šagovini. Male Istrijane, kao i prethodnih sedam godina, u Slavoniju je dovelo  Društvo „Naša djeca“ Kanfanar. Rezultat je to  višegodišnje prijateljske suradnje općina Rešetari i Kanfanar. Jedan vid suradnje ostvarila su društva „Naša djeca“  na način da djeca iz  Rešetara  odlaze na ljetovanje u Istru, a djeca iz Kanfanara na zimovanje u Slavoniju.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor GradNG   
10. siječnja 2019.

Obilježavanje Dana međunarodnog priznanja RH

 

Tradicionalno obilježavanje Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske održati će se 15. siječnja u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije Brodsko-posavske županije, a pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška. Nositelj organizacije je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška.

 
IZ NOVOGRADIŠKOG GODIŠNJAKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. siječnja 2019.

SPORTSKA UDRUGA GLUHIH: Brojne sportske aktivnosti i uspjesi u 2018. godini

 

Članovi Sportske udruge gluhih mogu se pohvaliti brojnim sportskim aktivnostima u 2018. godini, a isto tako sudjelovanjem na brojnim natjecanjima i polučenim rezultatima. Može se zaključiti da na taj način realiziraju jednu od zadaća koju ima u okupljanju osoba oštećena sluha, te roditelja gluhe i nagluhe djece. Na taj način na području grada Nova Gradiška i okolnih općina doprinosi ukupnoj realizaciji socijalnih, humanitarnih, kulturno-obrazovnih i drugih zadaća.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
10. siječnja 2019.

POLICIJA UPOZORAVA: AKO SI PRONAŠAO UBOJITO SREDSTVO, NE DIRAJ! NAZOVI 192

 

Dana 9. siječnja, oko 12 sati, građanin sa područja općine Rešetara dragovoljno je predao dvije eksplozivne naprave. Stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske preuzeli su eksplozivne naprave te utvrdili da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini M60 i trenutnoj tromblonskoj mini M91.

 
RENATA SOPEK I AKTIVNA HRVATSKA NOVU SEZONU POČINJE U NOVOJ GRADIŠCI PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
10. siječnja 2019.

ISPROBAJTE SET VJEŽBI U PARU I RAZBIJTE ZIMSKO SIVILO


Sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska novu sezonu otvara u Novoj Gradišci. Prvi trening u 2019. godini održat će se 19. siječnja u 12 sati, trening će voditi treneri Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a program će voditi Renata Sopek.

Siječanj je doba godine kada često zazivamo pomoć naših trenera. Iako je hladno i sve nam govori da bismo trebali ostati u krevetu, ovaj mjesec može biti prekretnica. Mnogi od nas se osjećaju depresivno s obzirom na velika slavlja i poplavu emocijama koje smo dijelili krajem prosinca. Upravo će nam i trening od 20 minuta dnevno pomoći da naše tijelo i um budu bolji, produktivniji i zdraviji.

 
VUKOVAR„ZAKLJUČANE LJUBAVI“ PDF Ispis E-mail
Autor Fra Vjenceslav Janjić   
10. siječnja 2019.

OVČARA- NEISPRIČANA PRIČA

 

Nikola Kajkić jedan je od mnogobrojnih legendi Domovinskog i obrambenog rata. Područje njegova ratničkog  djelovanja vezano je uz grad heroja Vukovar. Kakve veze imaju „Zaključane ljubavi“, Nikola Kajkić, bivši policajac i donedavni predsjednik Nacionalnog sindikata MUP-a Hrvatske, smijenjen  ukazom predsjednika Vlade gospodina Andreja Plenkovića, 24. srpnja prošle godine, i francuski državljanin Jean Michel Nicolier, koji je fotografski aparat  u Francuskoj zamijenio hrvatskom automatskom puškom i mučki ubijen u Vukovaru 1991. godine kao pripadnik HOS-a?

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 451

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba