OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. svibnja 2019.

Općina  Rešetari  dodijelila priznanja za doprinos u  ukupnom razvoju općine

 

U povodu  obilježavanja Dana općine, Općinsko vijeće  Općine Rešetari  donosi odluku  o dodjeli općinskih priznanja  kojom se odaje priznanje pojedincima, udrugama i institucijama, tvrtkama  i gospodarstvenicima    koji su svojim  aktivnostima i radom dali doprinos u  ukupnom razvoju Općine Rešetari. I ove je godine svečana sjednica Općinskog vijeća bila prigoda da ih  uruče  općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković.

 
OLDTIMER CLUB „CLASSIC99“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. svibnja 2019.

Obilježeno 20 godina Oldtimer cluba „Classic 99“

 

Za Oldtimer club „Classic 99“  jučer je  bio veliki dan.  Članovi kluba i njihovi gosti zaljubljenici u  oldtimer vozila iz prijateljskih klubova, među kojima je bio i gradonačelnik Vinko Grgić,   obilježavali su  20. obljetnicu. Bilo je razloga za zadovoljstvo i slavlje, ne samo  zbog 20 godina djelovanja. Ponajprije zato što je Oldtimer club „Classic 99“,. pod vodstvom predsjednika Krešimira  Kneževića,  svoje hvalevrijedne aktivnosti u okupljanju zaljubljenika u  stare automobile  i staru tehniku, napravio rijedak iskorak  s kojim se ne mogu pohvaliti slični klubovi.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
20. svibnja 2019.

Maturanti slave opraštaj  od srednje škole

 

Svake godine maturanti novogradiških srednjih škola, na sebi svojstven način, slave i opraštaju se sa srednjom školom i okreću novu stranicu  u svom obrazovanju i životu. Opraštaju se sa svojim školskim prijateljima i profesorima  i kreću novim  životnim putem.  Prilika je  to da se opuste, druže i   vesele u središtu grada plijeneći pozornost svojim kostimima.  Kao što se moglo vidjeti  proteklih dana fešte su već počele, a  tradicionalno bi  na središnjem gradskom trgu trebale  završiti  Quadrillu, zajedničkim plesom  i oproštajem od srednje škole.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
20. svibnja 2019.

Za potrebe Gradskog muzeja i Slavonskog dućana  uređuje se bivši „Varteks“

 

Započeli su radovi na unutarnjem uređenju  prostora  bivše prodavaonice Varteksa  u Ulici  slavonskih graničara koje obavljanu djelatnici novogradiške tvrtke Eko-kong

Gradonačelnik Vinko Grgić s ministrom državne imovine Goranom Marićem, prilikom održavanja sjednice Savjeta za  Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški,  potpisao je dva ugovora o darivanju. Prvi je bio ugovor o darovanju 50 ha zemljišta  za proširenje  Industrijskog   parka  i ugovor o darivanju zgrade „Varteksa” u Ulici slavonskih graničara.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. svibnja 2019.

Novo vrijeme, donijelo i novi sat

 

Sat na središnjem gradskom trgu  bio je  jedno od njegovih obilježja. Promijenilo se vrijeme, osim vremena koji mjeri sat.  Umjesto starog postavljen je novi, elektronski sat. Cijeli prostor ispred  gradske upravne zgrade dobio je preuređenjem novo lice  i  Novoj Gradiški donio novu vizuru.

Stari sat godinama je mjerio vrijeme, bio svjedok  brojnih događanja i promjena  koje su se dešavale u Novoj Gradiški, pa i onih   iz vremena Domovinskog rata  kada je i sam osjetio posljedice  najvećeg razaranja  koje  je  Nova Gradiška imala u svojoj povijesti.

 
GRADSKA GLAZBA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Vladimir Đurasek   
18. svibnja 2019.

Dani otvorenih vrata Gradske glazbe Nova Gradiška

 

Udruga Gradska glazba Nova Gradiška na Danu otvorenih vrata udruga, 17.svibnja  prezentirala je rad svojih članova u cilju upoznavanja šire javnosti sa načinom svoga rada. Prema riječima Miroslava Trobića, udruga broji tridesetak članova od 12 do sedamdesetak godina. Za potrebe udruge organiziraju školu za sviranje twe ovim putem pozvaju sve zainteresirane da dođu i upoznaju se s radom. Filip Alasić je odnedavno kapelnik Gradske glazbe i kaže da će od jeseni početi škola za podmladak u Gradskoj glazbi te pozivaju roditelj i djecu da dođu u vlastite prostorije na Trgu Franje Tuđmana 1. Vježbaju sviranje svakim utorkom i petkom, od 19 do 21sat i svi koji imaju želju postati članom udruge mogu navratit.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 503

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba