IZLOŽBA PDF Ispis E-mail
Autor Željko Grganić   
05. listopada 2017.

Novogradiški umjetnici-ponos grada

Brežuljci, crkve, utvrde, vinogradi, vinoteke, bogate kulturno-povijesne znamenosti – sve je to dio općine Sevnice, u Sloveniji. Oduševljeni umjetnici i predstavnici Grada Nove Gradiške te Općine Stara Gradiška,  ponudom brojnih mogućnosti poput biciklizma, sportskog ribolova, planinskih putova, a ponajviše Dvorcem Sevnica koji je smješten na panoramskom vidikovcu iznad stare jezgre.

Dvorac je   danas pretvoren u Posavski muzej, u kojem se među ostalima, nalazi galerija umjetnina Ivana Razboršeka, školski muzej sa starom učionicom te muzej povijesti Sevnice. Mjesto, gdje svaki umjetnik poželi imati svoju izložbu, stoga je velika čast i  zadovoljstvo što je 04. listopada, otvorena  izložba slavonskih umjetnika Mladena Božičković(fotografija), Alojzija Cindrić(kipar), Gorana Dorić(fotografija), Ivana Jelančić (kipar i slikar)), Nenada Milić (kipar), Karla Kolundžić(slikar), Želimira Šiško(slikar) i Miroslava Župančić (kipar).

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
04. listopada 2017.

IOŠ Nova  Gradiška u projektu  ERASMUS+ 2017

Kako doznajemo od Mije Matoševića, ravnatelja u Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška temeljem programa Erasmus+ za 2017. godinu za Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja odobren je projekt mobilnosti pod nazivom "Mobilnošću i partnerstvom učenika i osoblja do novih kompetencija".  Financijska potpora iznosi 40.960,00  eura. Projektom su odobrene tri aktivnosti:

 
DJEČJI TJEDAN PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
04. listopada 2017.

GRADONAČELNIK VINKO GRGIĆ  ORGANIZIRAO PRIJEM ZA  ČLANOVE DJEČJEG  FORUMA I DJEČJEG  GRADSKOG VIJEĆA

U okviru programa  obilježavanja Dječjeg tjedna  gradonačelnik Vinko Grgić organizirao je danas tradicionalni prijem za  članove Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća. Na prijemu su bili njegovi zamjenici  Borislav Vidošić i Ivana Trupina, te Mihaela Đeraj, voditeljica gradskog Odsjeka za  društvene djelatnosti.

U ime Društva „Naša djeca“ sve je pozdravila  predsjednica Verica Lukačević. Zahvalila se  na prijemu  jer se, kako je kazala,  nastoji  djecu uputiti u funkcioniranje  gradske vlasti   kako bi  mogla   predlagati aktivnosti  od svog interesa.

-Prijedloga je bilo i ranije,a ono što smo primijetili kada smo se pripremali za ovaj susret  vidjeli smo da je  puno toga  već realizirano od prošlogodišnjeg susreta s gradonačelnikom - kazala je Verica Lukačević i zahvalila se u ime djece  što  uistinu  živimo u duhu prestižnog priznanja  kao Grad prijatelj djece,  navodeći pritom i besplatno ljetovanje za četrdesetero djece.

 
POČEO DJEČJI TJEDAN PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
03. listopada 2017.

„LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA“

Društvo „Naša djeca“ i ove  godine u povodu Dječjeg tjedna  pod motom „Ljubav djeci prije svega“ organizira brojna događanja s djecom i za djecu.

-Budimo  u Dječjem tjednu  spremni pomoći, potičimo  druge  na dobro i pokažimo brigu, strpljenje i ljubav djeci u svojoj sredini- poruka je iz  Društva „Naša djeca“.

Dječji tjedan  počeo je danas  okupljanjem  učenika iz osnovnih škola i vrtića  na središnjem  gradskom trgu. Djeca su se družila ali i uputila  poruke i želje  starijima, ponajprije gradskoj vlasti u nadi  da  će im, kako se čulo sa pozornice,  sada već lijep grad učiniti još ljepšim,  proširiti sadržaje, a jedan je i gradski bazen, kako bi  im život u gradu bio kreativniji i sadržajniji.  Djeca su se zahvalila  svima, posebno roditeljima, bakama i djedovima, koji o njima skrbe i poklanjaju im veliku pažnju, ali i upozoravala, naprimjer  vozače, da paze kako   voze jer su i oni sudionici u prometu

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
02. listopada 2017.

Uspješno održana 9. manifestacija "Nismo mladi, al' smo lipi"

Devetu godinu za redom u novogradiškom Domu kulture 30. je rujna održana jedinstvena manifestacija “Nismo mladi al’ smo lipi”, a riječ je o izboru  najljepših parova, baja i snaša u narodnim nošnjama. Manifestacija je nastala zahvaljujući entuzijazmu predsjednika Udruge čuvara pučke kulturne baštine “Tkanica” Milana Rosića i suradnje s Turističkom zajednicom i Gradom Nova Gradiška.

-Ove godine okupili su se natjecatelji iz osam hrvatskih županija što je i rekordan broj, a jedinstveni smo  po tome što se natječu osobe u dobi od 35 do 55 godina. Oni te nošnje nose  upravo onako kako i treba, a i njihovo znanje o nošnjama i običajima je bogatije od mlađih osoba, uz dužno poštovanje prema svim natjecanjima. Nastojimo i mi, ali i druge Udruge, to bogatstvo tradicijske kulture prenijeti na mlađe generacije i poučiti ih o baštini njihovih predaka- istaknuo nam je, među ostalim Milan Rosić, predsjednik Udruge čuvara pučke kulturne baštine "Tkanica".

 
AUTO KLUB NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
01. listopada 2017.

Prezentacija uređaja za čišćenje vozila

U sklopu redovnih aktivnosti Auto klub Nova Gradiška 30. rujna obavio je prezentaciju uređaja za čišćenje motora vozila u suradnji s tvtrkom Jubeja iz Zagreba. Kako doznajemo od Tihomira Tomaža Pavičića, prokurista tvrtke Jubeja od velikog je značaja čišćenje motora vozila ovim uređajem jer doprinosi kako uštedi goriva tako i dugotrajnom radu motora.

"Uklanja nakupine čađe na benzinskim o dizelskim motorima, obnavlja performance motora i smanjuje potrošnju goriva, ne dozvoljava začepljivanje DPF-a, EGR ventila i slično", kaže Tihomir Tomaž Pavičić. Auto klub Nova Gradiška pruža mogućnost svim vozačima da putem uređaja za čišćenje svoje četveronožne ljubimce uredno servisiraju.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 339

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba