Udruga slijepih Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
23. veljače 2011.

RADIONICE ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Udruga slijepih Nova Gradiška uključila se u projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske pod nazivom „Nema razlike“.

Projekt je namijenjen djeci u dobi od 13 do 18 godina s teškoćama u razvoju. U okviru programa projekta organiziraju se tematske  radionice i jedan zajednički izlet sudionika.

 
Novogradiška radijada PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. veljače 2011.

RADIO PSUNJ PREUZEO KONCESIJU I FREKVENCIJU 98,1

Nova Gradiška se može pohvaliti da trenutno ima tri radio postaje, iako dvije ne emitiraju program. Uz Gradski radio koji je nedozvoljeno počeo i zato prestao emitirati program na frekvenciji 98,1 tu je i najdugovječniji gradski radio, Hrvatski radio Radio postaja Nova Gradiška, koji je u stečaju od 14. veljače i više nema frekvenciju. Na frekvenciji 98,1 program je počela emitirati nova radio postaja pod nazivom Radio Nova Gradiška u vlasništvu tvrtke Radio Psunj, kao nakladnika. Tvrtka Radio Psunj zatražila je prijenos koncesije i frekvencije i dobila odobrenja Vijeća za elektroničke medije i HAKOM-a do 31. prosinca 2016. godine.

 
Obilježavanje Međunarodnog dana materinskog jezika PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
21. veljače 2011.

RADIONICA GLAGOLJICE U GRADSKOJ KNJIŽNICI

"Stručnjaci tvrde da je znanje materinjeg jezika vrlo važno pri formiranju mišljenja, a istraživanja pokazuju da osoba koja nije svladala svoj materinji jezik ima problema s učenjem ne samo drugih jezika već i s učenjem uopće. Svjesna uloge materinjeg jezika u razvoju komunikacijskih vještina i oblikovanju svijesti i kretivnosti, Organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu pri Ujedinjenim narodima (UNESCO) donijela je 1999. godine odluku o proglašenju 21. veljače Međunarodnim danom materinjeg jezika.

 
Udruga vinogradara i voćara "Slavča" Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
21. veljače 2011.

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

U nazočnosti Vladimira Plavca, predsjednika Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Staro Petrovo Selo, Zvonka Živkovića, predsjednika Udruge vinogradara i voćara Cernik  te članova udruge redovnu godišnju skupštinu održala je Udruga vinogradara i voćara „Slavča“ Nova Gradiška. O radu udruge u prošloj godini, brojnim aktivnostima i planovima govorio je Zvonko Melem, predsjednik.

 
HDSSB traži sastanak gradonačlenika i župana PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
21. veljače 2011.

TAKO VIŠE NE MOŽE

Brojne teme za razmišljanje i akciju otvorio je HDSSB na konterenciji za tisak 21. veljače 2011. Zaštita digniteta hrvatskih branitelja i Domovinskog rata, loše ukupno stanje u županiji koje rezultira sve većim brojem nezaposlenih te katastrofalno stanje u zapostavljenoj Slavoniji pitanja su o kojima su na današnjoj konferenciji za tisak govorili čelnici Gradske organizacije HDSSB-a i saborski zastupnik dr. Boro Grubišić.

 
Stota obljetnica rođenja Grigora Viteza PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
16. veljače 2011.

DJELO UNIVERZALNOG KARAKTERA BLISKO ČOVJEKU

15. veljače 2011. je u Gornjim Bogićevcima pod pokroviteljstvom Vlade RH, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva kulture, Općina Gornji Bogićevci i Narodne knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ počelo obilježavanje 100-te obljetnice rođenja pjesnika Grigora Viteza. Na mjesnom groblju u Kosovcu položeni su vijenci i zapaljene svijeće na pjesnikovom grobu, a svečani program održan je u Hrvatskom seljačkom domu u Gornjim Bogićevcima.

 
<< Početak < « 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 » > Kraj >>

Stranica 325 od 339

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba