Uskrs uz tamburu PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
09. travnja 2012.

USKRSNI PONEDJELJAK UZ KONJSKE ZAPREGE,
TAMBURAŠE I FOLKLORAŠE

Tradicionalno, petnaesti puta za redom, na uskrsni ponedjeljak u Gunjavcima je održana manifestacija "Uskrs uz tamburu". Mjesni odbor Gunjavci, uz potporu Općine Rešetari i Ministarstva poljoprivrede organizirao je još jedno folklorno i tamburaško blagdansko druženje u koje su se uklopile svečane zaprege konjogojaca novogradiškog kraja.

 
Prijatelji u posjeti PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
02. travnja 2012.

NASTAVLJA SE PRIJATELJSKA SURADNJA S HERZOGENAURACHOM

Nekoliko dana u posjeti Novoj Gradiški bili su Roland Paasch, ekonomski direktor Klinike u Herzogenaurachu i Hans Lang, bivši gradonačelnik prijateljskog njemačkog grada i osvjedočeni prijatelj Novogradiščana. Gospodin Paasch došao je na poziv ravnatelja Opće bolnice dr. Zorana Jukića na razgovor o nastavku dosadašnje dobre suradnje i eventualne pomoći koju može novogradiškoj bolnici pružiti Klinika u Herzogenaurachu.

 
Koncert Parnog valjka PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
22. ožujka 2012.

VEĆA I BOLJA PODRŠKA HUMANIM PROJEKTIMA

Humanitarni koncert Parnog valjka, koji je pokazao da ima veliko srce oduševio je novogradišku publiku u dvorani Relković, podigao ih na noge i izmamio ovacije pljeska i usklika.

Koncert kojeg je organizirala Udruga Hrabro dijete posvećen je Ivanu Ljubiću (1996.-2012.) i svoj umrloj djeci od maligne bolesti na novogradiškom području.

 
Scenski prikaz Kristove muke PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
22. ožujka 2012.

"MUKA I SMRT ISUSA KRISTA"

Članovi Župno-pastoralnog vijeća župe Sv. Vida mučenika iz Okučana i dramske sekcije KUD-a "Tkanica", sa željom da u sveto korizmeno vrijeme potaknu na razmišljanje što veći broj vjernika na žalosno Otajstvo Muke i smrti našega Otkupitelja, i ove korizme su scenski prikazali "Muku i smrt Isusa Krista" u Domu kulture u Dragaliću.

 
Matica hrvatska predstavila knjigu PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
17. ožujka 2012.

POVIJEST HRVATSKOG JEZIKA, 2. KNJIGA: 16. STOLJEĆE

Ovo je svečanost hrvatskog jezika - kazao je prof. Josip Ostić, predsjednik novogradiškog Ogranka Matice hrvatske, 16. ožujka 2012. na predstavljanju knjige Povijest hrvatskog jezika, 2. knjige: 16. stoljeće.  Predstavljanje knjige upriličeno je u povodu Dana hrvatskog jezika, 170. obljetnice osnutka Matice hrvatske i 15. obljetnice obnoviteljske  skupštine Ogranka MH Nova Gradiška.

 
Sjednica Gradskog vijeća PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. ožujka 2012.

GRADI SE JUŽNA GRADSKA OBILAZNICA

Sjednica Gradskog vijeća održana 15. ožujka 2012. obilovala je brojnim vijećničkim pitanjima na koja je gradonačelnik Josip Vuković sa zadovoljstvom odgovarao. Većinu od dvadesetak pitanja postavili su vijećnici SDP-a i HDSSB-a pa je gradonačelnik imao priliku govoriti o projektima koji trebaju infrastrukturno i gospodarski unaprijediti naš grad.

 
<< Početak < « 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » > Kraj >>

Stranica 337 od 396

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba