Hrvatska i svijet - 91 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
12. kolovoza 2012.

LJETNI OBRAČUNI S HRVATSKOM

Dok sudci u Haagu muku muče kako da ipak osude nedužne, u Lici se izmišljotinama "osuđuju" odavno mrtvi ljudi, ali preko njih opet - Hrvatska.

Ljeto je vrijeme u kojemu se većina ljudi odmara, pa bi tako trebalo biti i sa "upravljačima svijeta". Ali ovaj put čini se da je i njima došla voda do grla, pa "rade prekovremeno".

Uskomešali su se na primjer sudci u Haagu. Čini se da su konačno pročitali optužnicu i sva svjedočenja sa suđenja Gotovini i Markaču i na svoj užas konstatirali da su pred njima papiri o potpuno nedužnim ljudima, što svaki normalan čovjek već odavno zna.

 
HDZ traži hitnu sjednicu Gradskog vijeća PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
27. kolovoza 2012.

TKO BI SVE MOGAO OSTATI BEZ PLAĆE?

Nakon sjednice Vlade na kojoj je izvan snage stavljena odluka i uskraćena suglasnosti Gradu Novoj Gradiški na zaduženje kod Hypo banke za 10 milijuna kuna, 25. kolovoza 2012. svoje su viđenje slučaja nenamjenskog zaduživanja Grada Nova Gradiška i trošenja proračunskih sredstva dali vijećnici HDZ-a.

- Odlukom Vlade pale su sve maske iza kojih se skrivaju određeni ljudi. Zbog toga HDZ, kao najveća oporbena stranka u Gradskom vijeću zahtijeva, da se što prije javno razriješe sve nepravilnosti oko kreditnog zaduženja koje su Gradu Nova Gradiška posljednjih mjeseci opskrbile nepopularan status medijskog grada slučaja.

 
Dan općine Nova Kapela PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
12. kolovoza 2012.

SVEČANO OTVOREN HRVATSKI DOM U NOVOJ KAPELI

Iznimno svečano bilo je 11. kolovoza 2012. u Novoj Kapeli.

Osim što se obilježavao Dan općine i slavio blagdan Sv. Klare, otvoren je napokon i Hrvatski dom veoma značajan za društveni i politički život stanovništva novokapelačkog kraja.

Otvorili su ga zamjenik župana Davor Vlaović i općinski načelnik Josip Benić.

 
Osnovno i srednje obrazovanje u županiji PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
11. kolovoza 2012.

GRADE SE I OBNAVLJAJU ŠKOLE

Zamjenici župana Ružica Vidaković i Davor Vlaović, te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Vladimir Štefanek 9. kolovoza 2012. obavljali su uvid u odvijanje radova na redovnom investicijskom održavanju i izgradnji kapitalnih objekata na dijelu škola u Brodsko-posavskoj županiji.

 
Blagdan sv. Lovre PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
11. kolovoza 2012.

BISKUP ŠKVORČEVIĆ U PROGNANIČKOM NASELJU KOVAČEVAC

U pripravi blagdana sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i njezina Caritasa požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je 9. kolovoza prognaničko naselje u Kovačevcu nedaleko Nove Gradiške. U naselju je oko šezdeset uglavnom starijih prognanika iz Bosne i Hercegovine skupljenih s različitih strana Hrvatske koji nemaju mogućnosti biti smješteni u bolje uvjete nego u montažne kućice.

 
Gospino polje PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
11. kolovoza 2012.

DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI NA GOSPINOM POLJU

Na Gospinom polju iznad Bilog Briga, u župi Vrbova, tradicionalno je svetom misom obilježen Dan pobjede, Dan hrvatskih branitelja i Dan domovinske zahvanosti.

Domaći župnik, vlč Stjepan Bakarić, svake godine ovdje slavi svetu misu, na kojoj se spomene poginulih hrvatskoh branitelja s ovih prostora i za njih prikaže molitve.

 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

Stranica 353 od 424

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba