Sjećanje na "Bljesak" PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. svibnja 2013.

POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE VIJEĆE U POČAST POGINULIM BRANITELJIMA

U Novoj Gradiški 1. svibnja 2013. kod spomenika hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu počast su odala izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policijske uprave Brodsko-posavske, Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije i političkih stranaka.

 
Vinko Grgić odabrao zamjenike PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. travnja 2013.

FRANJO KIKIĆ I IGOR MOKRICKI KANDIDATI SDP-a ZA ZAMJENIKE GRADONAČELNIKA

Na konferenciji za novinare održanoj 29. travnja 2013. Franjo Kikić i Igor Mokricki predstavljeni su kao kandidati SDP-a za zamjenika gradonačelnika Nove Gradiške. Vinko Grgić, kandidat za gradonačelnika sam je odabrao suradnike za obnašanje izvršne vlasti, a potvrdio ih je Gradski odbor. Grgić će biti i nositelj SDP-ove liste i prvi na listi.

 
Priznanje Mladenu Vidakoviću PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
01. svibnja 2013.

PLAKETA "ĐURO PILAR" ZA PROFESORA MLADENA VIDAKOVIĆA

Povodom proslave 50. obljetnice Slavonskog planinarskog saveza, održane 2. ožujka u Osijeku, dodijeljena su priznanja dvojici planinara Planinarskog društva "Strmac" iz Nove Gradiške. Najviše priznanje, Plaketu "Đuro Pilar" dobio je umirovljeni profesor biologije i kemije Mladen Vidaković, za idejnu zamisao, planiranje, trasiranje, organiziranje i realizaciju "Psunjskog planinarskog puta" s dnevnikom opisa obilaženja kontrolnih točaka i žigovima kojima se obilježavaju rubrike dnevnika da bi na kraju obilaska svaki obilaznik dobio veliku značku s brojem na poleđini, kao trajnu uspomenu na prijeđeni put i posjet atraktivnom području Psunja.

 
Bili Brig PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
29. travnja 2013.

POČINJU POBOŽNOSTI NA GOSPINOM POLJU

Gospino polje smjestilo se u srcu prirode, iznad sela Bilog Briga, u župi Vrbova. Marijanska pobožnost ondje je razvijena još od ranog 13.st. kada je na Gospinom polju bila i župa Dubovac, posvećena BDM. Današnji kip na Gospinom polju star je 255 godina, od drveta je i jednostavan, ali specifičan po tome što Gospa i Isus, kojega drži na ruci, imaju odjeću: bijelu, svilenu, a Gospa ima i plavi plašt.

 
Tragična prometna nesreća PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
29. travnja 2013.

PREMINULA IVONA SREĆKOVIĆ IZ NOVE GRADIŠKE

Na Odjelu intenzivnog liječenja u slavonskobrodskoj Općoj bolnici preminula je Ivona Srećković iz Nove Gradiške, jedna od tri djevojke koje su 25. travnja vraćajući se iz škole stradale u teškoj prometnoj nesreći u Slavonskom Brodu kada ih je na nogostupu "pokosio" mladi vozač BMW-a Deni Župan (20). Unatoč mjerama intenzivnog nadzora i liječenja podlegla je ozljedama. Stanje dvije 15-godišnjakinje je stabilno.

 
Svečanost u Bodovaljcima PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. travnja 2013.

OTVOREN OBNOVLJENI DRUŠTVENI DOM

Lijepo je u Bodovaljcima ispred društvenog doma prije prigodne svečanosti 27. travnja 2013. bilo vidjeti okupljene svečane svatovske zaprege, koje su prošle kroz selo, folkloraše i tamburaše, a u domu izložbu fotografija Igora Hercega na temu "Konji".
Načelnik općine Vrbje Igor Jurišić ključeve obnovljenog doma predao je Željku Brkancu na prigodnoj svečanosti, u nazočnosti župana Danijela Marušića i zamjenika Davora Vlaovića.

 
<< Početak < « 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 » > Kraj >>

Stranica 372 od 479

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba