Osnovno i srednje obrazovanje u županiji PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
11. kolovoza 2012.

GRADE SE I OBNAVLJAJU ŠKOLE

Zamjenici župana Ružica Vidaković i Davor Vlaović, te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Vladimir Štefanek 9. kolovoza 2012. obavljali su uvid u odvijanje radova na redovnom investicijskom održavanju i izgradnji kapitalnih objekata na dijelu škola u Brodsko-posavskoj županiji.

 
Blagdan sv. Lovre PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
11. kolovoza 2012.

BISKUP ŠKVORČEVIĆ U PROGNANIČKOM NASELJU KOVAČEVAC

U pripravi blagdana sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i njezina Caritasa požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je 9. kolovoza prognaničko naselje u Kovačevcu nedaleko Nove Gradiške. U naselju je oko šezdeset uglavnom starijih prognanika iz Bosne i Hercegovine skupljenih s različitih strana Hrvatske koji nemaju mogućnosti biti smješteni u bolje uvjete nego u montažne kućice.

 
Gospino polje PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
11. kolovoza 2012.

DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI NA GOSPINOM POLJU

Na Gospinom polju iznad Bilog Briga, u župi Vrbova, tradicionalno je svetom misom obilježen Dan pobjede, Dan hrvatskih branitelja i Dan domovinske zahvanosti.

Domaći župnik, vlč Stjepan Bakarić, svake godine ovdje slavi svetu misu, na kojoj se spomene poginulih hrvatskoh branitelja s ovih prostora i za njih prikaže molitve.

 
Regata sjećanja i ponosa PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. kolovoza 2012.

SLAVILA SE VELIKA POBJEDA HRVATSKE ORUŽANE SILE

5. kolovoza 2012., kao i prošlih godina u Dolini na jedinstven način slavio Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Slavila se velika pobjeda hrvatske oružane sile i oslobađanje okupiranih područja  domovine.

Tradicionalnom regatom rijekom Savom, petom po redu, od Siska do Doline branitelji novogradiškog kraja, njihovi prijatelji i članovi obitelji još su jednom obilježili "Oluju", vojnu operaciju kojom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. U Dolini su ih dočekali Dolinci i brojni stanovnici novogradiškog kraja.

 
Jedanaeste Ribarske večeri - Davor PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. kolovoza 2012.

ZA DVIJE VEČERI POJEDENO PREKO DVIJE TONE RIBE

KUD-a "Matija Antun Relković" iz Davora pokazao se sjajnim organizatorom već tradicionalne gastro – kulturno – turističke manifestacije, jedanaestih po redu Ribarskih večeri u Davoru. I ove godine u 3. i 4. kolovoza u Davor se slilo mnoštvo domaćih, ali i gostiju izvana koji su i zahvaljujući davorskim lađarima čuli za Ribarske večeri.

 
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
04. kolovoza 2012.

SJEĆANJE NA HEROJE I VELIKU RATNU POBJEDU

U povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 3. kolovoza 2012. predstavnici Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, Policijske uprave  brodsko-posavske i Policijske postaje Nova Gradiška, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, političkih stranaka, ustanova i udruga civilnog društva položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i kod spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Molitvu je  predvodio je velečasni Jozo Jurić.

 
<< Početak < « 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 » > Kraj >>

Stranica 372 od 442

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba