Eko-etno selo Stara Kapela PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
26. rujna 2011.

SUDIONICI 3. PANONSKOG BICIKLISTIČKOG MARATONA U STAROJ KAPELI

Eko-etno selo Stara Kapela, Tunjina i Tucina kuća ugostili su sudionike 3. panonskog biciklističkog maratona. Start ove tradicionalne manifestacije, u koju su uključene sve županije tzv. NUTS II regije Panonske Hrvatske bio je u 23. rujna u Karlovcu, a do Stare Kapele osamnaestorici biciklista iz Karlovačke županije priključili su se i biciklisti iz ostalih županija, te rekreativci.

 
121. brigada Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
25. rujna 2011.

HEROJI - 20. OBLJETNICA 121. BRIGADE

Pripadnici 121. brigade HV-a 24. rujna 2011. svečano su obilježili dvadesetu obljetnicu ustroja brigade, prisjetili se organiziranja oružanog otpora agresoru, obrane Nove Gradiške i evocirali sjećanja na branitelje koji su  život dali za slobodnu i neovisnu domovinu.
Kod spomenika poginulim braniteljima položeni su vijenci, zapaljene svijeće i izmoljena molitva, koju je predvodili roditelji poginulih branitelja, a u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije svetu misu zadušnica za poginule branitelje predvodio je velečasni Željko Volarić.

 
Napadnut dr. Danijel Tadić PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
24. rujna 2011.

NAPAD NA LIJEČNIKA HITNE MEDICINSKE POMOĆI

23. rujna 2011. u 7,10 sati ispred Hitne medicinske pomoći fizički je napadnut dr. Danijel Tadić. Napao ga je muškarac koji je nepropisno parkirao automobil onemogućivši promet vozilima hitne medicinske pomoći i drugim vozilima. Dr. Tadić je dobio šamar, a daljnje napade spriječili su djelatnici Hitne medicinske pomoći. Pozvana je i policija koja će identificirati napadača koji je napustio mjesto događaja.

 
Otvoren vodovod u Brđanima PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. rujna 2011.

VODOVODNA DRUŽINA RJEŠAVA PROBLEM VODOOPSKRBE U ZAPADNOM DIJELU ŽUPANIJE

U potpunosti je završen magistralni i sekundarni cjevovod u naseljima Zapolje i Brđani. U roku dva tjedna očekujemo de će se u potpunosti završiti radovi u Adžamovcima, a u ovom trenutku u izgradnji je vodovod u naselju Gunjavci koji će se nastaviti do Drežnika – kazao je općinski načelnik Zlatko Aga na otvaranju vodovoda u Brđanima.

 
Folklorni susret prijateljstva PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
20. rujna 2011.

CRNOGORCI ODUŠEVILI SLAVONCE

Pažnje su vrijednu folklornu večer u Domu kulture  priredili KUD "Rešetari" i njihovi gosti iz Crne Gore KUD "Tekstilac" iz Bijelog Polja. Nastupili su veliki i mali folklor, pjevačka skupina i tamburaški orkestar KUD-a "Rešetari", a gosti iz Crne Gore su se predstavili s tri koreografije. Na zadovoljstvo ljubitelja folklora koji su se okupili u dvorani Doma kulture bio je to još jedan prijateljski susret dva zbratimljena folklorna društva.

 
II. festival orgulja "Heferer" u Novoj Gradiški PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
20. rujna 2011.

KONCERT NA OBNOVLJENIM ORGULJAMA

Koncert na orguljama 15.9. u crkvi sv. Terezije obogatio je mnoge Novogradiščane koji su svjedočili nastupu vrhunskih glazbenika na orguljama kojima su se pridružili članovi HPD „Graničar“ i Matice umirovljenika grada Nove Gradiške. Koncert je organiziran od strane Koncertne direkcije grada Zagreba, Umjetničke radionice „Heferer“, novogradiškog Ogranka Matice Hrvatske i Župnog ureda crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

 
<< Početak < « 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 » > Kraj >>

Stranica 394 od 434

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba