GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
06. rujna 2018.

Svjetski dan prve pomoći

 

Tradicionalno u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, nacionalna društva obilježavaju taj dan putem raznih aktivnosti,  ukazujući građanima u zemljama u kojima djeluju, na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći kao i izgradnje svijesti o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna, bez razlike.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. rujna 2018.

Grad Nova Gradiška i općine  zaslužni za uređenje bolničkog okoliša

 

Nakon što je izdvajanjem  iz Opće bolnice „Josip Benčević“ Slavonski Brod ponovo   dobila pravni subjektivitet, u Općoj bolnici  Nova Gradiška, svjedoci smo,  dešavaju se brojne  promjene na bolje.  Osim  kadrovskih ekipiranja i promjena, nabavlja se i oprema, a došlo je i do  jednog novog  hvalevrijednog odnosa  lokalne zajednice prema Bolnici kao zdravstvenoj ustanovi. Ne tako davno, pripajanjem brodskoj Općoj bolnici i nezadovoljstva  takvom odlukom, dogodili su se i javni prosvjedi, kako djelatnika Bolnice, tako i  građana. Govorilo se  tada o „našoj bolnici“  za čiju  su gradnju  novac putem samodoprinosa  izdvajali   građani  bivše Općine Nova Gradiška.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. rujna 2018.

Voditelj Odjela opće kirurgije je Vedran Gajski

 

Vedran Gajski, dr. specijalsit opće kirurgije, od 2014. godine novi je voditelj  Odjela opće kirurgije Opće bolnice u Novoj Gradiški. Na konferenciji za novinare, na kojoj je ravnatelj dr. Josip Kolodziej predstavio voditelje bolničkih odjela, zahvalio je ravnatelju na ukazanom povjerenju i predstavio Odjel opće kirurgije na kojem je 7 kirurga, među kojima je i on kao  najmlađi. Naglašava da je Odjela kirurgije veliki odjel od 36 kreveta  i  uključuje i djelatnost  urologije sa dva specijalista urologa,  djelatnost   otorinolaringologije sa dvije specijalistice, te djelatnost oftamologije sa tri  specijalistice. Četiri liječnika su na specijalizaciji iz urologije, otorinolaringologije, abdominalne kirurgije i jedan  iz traumatologije i ortopedije.

 
ŠKOLSTVO U BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
04. rujna 2018.

Župan Marušić posjetio osnovne škole u  Cerniku i Bebrini

 

Prvog dana nove školske godine župan Danijel Marušić i njegovi suradnici već tradicionalno obilaze neke od škola Brodsko-posavske županije kako bi darivali prvašiće i poželjeli im uspjeh u daljnjem školovanju.

Ove godine župan Marušić i njegov zamjenik Damir Mirković posjetili su škole u Cerniku i Bebrini. U cerničkoj Osnovnoj školi „Matija Gubec” prvi dan škole započeo je po eksperimentalnom programu Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom „Škola za život” koji će djeci i mladim osobama osigurati korisnije i smislenije obrazovanje, u skladu s njihovom razvojnom dobi i interesima te bliže svakidašnjem životu. Program bi trebao osnažiti i ulogu učitelja i nastavnika te im osigurati veću autonomiju i kreativniji rad s učenicima.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
04. rujna 2018.

Novi suci porotnici za mladež dali svečanu prisegu

 

Novi suci porotnici Općinskog suda za mladež Brodsko-posavske županije su jučer pred predsjednikom Županijske skupštine Perom Ćosićem dali svečanu prisegu kojom se obvezuju da će dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano.

Na ovu dužnost imenovani su Odlukom Županijske skupštine 9. srpnja 2018. godine.

 
OPĆINA STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
04. rujna 2018.

Općina Stara Gradiška  osigurala udžbenike za sve učenike  osnovne škole

 

Za početak nove školske godine Općina Stara Gradiška je za sve učenika Osnovne škole s područja naše Općine osigurala besplatne udžbenike.

-Za tu priliku je u godišnjem proračunu osigurano 80.000 kuna. Tijekom rujna biti će nabavljena i oprema za potrebe Osnovne škole u vrijednosti 20.000 kuna.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 412

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba