ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Fra Vjenceslav Janjić   
07. siječnja 2019.

JOB NAŠIH DANA-PATNJA KAO IZAZOV

 

Pred prošlogodišnji Božića brojna vjernička zajednica u Baćindolu, filijali župe Cernik, zdušno je molila za ozdravljenje jako bolesnog dječaka Ivana Dukanovića , njihovog sumještanina. Tog popodneva u Došašću, u cerničkoj župi, bila je velika božićna sveta ispovijed. Župnik je u nedjelju prije toga pozvao sve sumještane malog Ivana da dođu na zajedničko pokorničko Bogoslužje, a nakon toga i na osobnu ispovijed, a potom i na euharistijsko slavlje kao osobnu zadovoljštinu za ozdravljenje malog Ivana. Tako velik odaziv malo je tko mogao očekivati. Netko je zgodno rekao ako se bol podijeli s drugima ona postaje manjom, a i radost ako se podijeli s dugim ona se povećava. Upravo to se i dogodilo te srijede u Došašću.

 
KUGLAČKI KLUB "OBRTNIK-BAM" NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Vjekoslava Karešin   
07. siječnja 2019.

Međužupanijsko natjecanje u kuglanju

 

U organizaciji KK Novska održan je kuglački turnir mladih kuglačica i kuglača. Na Međužupanijskom natjecanju mladih kuglača nastupila su 52 kuglača iz 9 kuglačkih klubova iz 4 županije. Na natjecanju su nastupili i naši mladi kuglači. U kategoriji kuglača mlađih od 14 godina nastupio je IVAN BRDAR s oborenih 394 čunja zauzeo 10 mjesto. U ukupnom plasmanu nakon 5 turnira je sedmi.

 
ČESTITKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
06. siječnja 2019.

Božićna čestitka Brodsko-posavske županije vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

 

Božićnim pozdravom 'Mir Božji - Hristos se rodi!' svim građanima  koji Božić slave prema julijanskom kalendaru u ime Brodsko-posavske županije  želimo sretan Božić i svako dobro u novoj 2019. godini.  U ozračju, mira, tolerancije i razumijevanja koje donosi blagdan Kristova rođenja, želimo da božićne blagdane provedete u obiteljskom zajedništvu i radosti.

Predsjednik županijske skupštine Pero Ćosić, dipl.ing

Župan dr.sc Danijel Marušić,dr.med.vet

 
ČESTITKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
06. siječnja 2019.

Čestitka Grada Nova Gradiška  vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

 

U ime Grada Nova Gradiška i u osobno ime  svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji Božić slave prema julijanskom kalendaru čestitamo veliki kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva.

Gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas-Vujčić

 
FRANJEVAČKI SAMOSTAN CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Fra Vjenceslav Janjić   
06. siječnja 2019.

Najljepše i najveće božićne jaslice u Cerniku

 

Prema povijesnim dokumentima prve žive jaslice, u prirodnoj veličini, napravio je sv. Franjo Asiški u šumi Greccio 1223. godine. Jednako tako povijest bilježi da su u nas najstarije sačuvane božićne jaslice one koje se nalaze u vrtnoj kapeli u franjevačkom samostanu na otoku Košljunu. Načinio ih je nepoznati majstor u 17. st. Koje su najljepše i najveće jaslice u nas još se nigdje nije moglo pročitati.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. siječnja 2019.

Pripajanje brodskoj bolnici novogradišku bolnicu stajalo milijune kuna

Prvog dana ove godine župan Danijel Marušić je prilikom posjete rodilištu novogradiške bolnice govorio o projektima u 2019. godini kojima će se unaprijediti zdravstvo i zdravstvene usluge, te projektima u drugim oblastima na području Nove Gradiške.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 451

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba