DAN OPĆINE REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. svibnja 2019.

Stvaraju uvjete života primjerene 21. stoljeću

 

Bilo je 17. 5. svečano u Ršetarima. U nazočnosti brojnih gostiju  obilježavao se Dan općine Rešetrari i njena  26. obljetnica. Bila je to prilika da općinski načlenik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković zahvale svima koji su dali svoj doprinos u  ukupnim  dugogodišnjim nastojanjima da se   život stanovništva promijeni na bolje u svim naseljima na području općine.

 
HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA PDF Ispis E-mail
Autor Nina Francetić   
18. svibnja 2019.

Održana najavna konferencija za medije međuresorne vježbe “SIGURNOST 19”

 

Na konferenciji za medije upriličenoj danas u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice, najavljena je međuresorna vježba “SIGURNOST 19”, koja će se održati u utorak 21. svibnja 2019. Konferenciji za medije su prisustvovali pomoćnik ministra unutarnjih poslova RH Damir Trut, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković te brigadni general Krešo Tuškan, zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. svibnja 2019.

Počele   21. poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. poljoprivredni sajam

 

21. poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. poljoprivredni sajam otvoreni su 17. svibnja, te će trajati tri dana, sve do 19. svibnja. U središte Nove Gradiške, na  površini  od 10 tisuća kvadratnih metara  okupilo se   više  od 100  izlagača iz  7 hrvatskih županija, Mađarske i BiH.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. svibnja 2019.

Promovirana zbirka pjesama RASPJEVANI OROZ

 

Povodom Međunarodnog dana muzeja, koji se obilježava 18. svibnja,  16. svibnja promovirana je, hvale i pažnje vrijedna,  zbirke pjesama RASPJEVANI OROZ , autorice  Vesne Kolić Klikić, prof., muzejske savjetnice u Gradskom muzeju u Novoj Gradiški.

Bila je to uistinu raspjevana promocija zbirke koja sadrži dvije tisuće deseteračkih dvostihova koji se pjevaju u melodiji bećarca, drumarca, svatovca i pokladarca  koje je autorica  u raznim prigodama desetljećima  bilježila  na salvetama, dlanu  i svemu ostalom  na  čemu se mogao zabilježiti  dio života ljudi koji su se nakon, sigurno ne lagodnog života, znali u  prigodama pjevajući razveseliti  i našaliti na svoj i tuđi račun.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor PUBPŽ   
17. svibnja 2019.

U Polači kod Knina  poginuo Kristijan  Filjević

 

15. svibnja  oko 12,35 sati  u Polači  kod Knina,  na makadamskom neoznačenom parkiralištu  u nesretnom slučaju, koji policija karakterizira kao nesreću na radu,  poginuo je  Novogradiščanin Kristijan Filjević (37).

„Do nesreće je došlo kada je kao vozač teretnog vozila s priključnim vozilom  novogradiških  registracijskih oznaka  mijenjao pneumatik na priključnom vozilu.  Došlo je do iskliznuća dizalice postavljene ispod osovine, uslijed čega je osovina  pala i  prignječila 37-godišnjaka koji je u 13.10 sati preminuo u Općoj bolnici Knin“, priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. svibnja 2019.

Energetska obnova zgrade NK „Sloga“

 

U uredu gradonačelnika, 16.svibnja  predstavljena  je energetska obnova  zgrade NK „Sloga“ vrijedna  669.490 kuna od kojih su 403.404 kune  bespovratna EU sredstva. Još je to jedna u nizu zgrada u vlasništvu Grada na kojoj se provodi  energetska obnova. Projekt se financira  iz Europskog fonda  za regionalni razvoj.

Gradonačelnik Vinko Grgić potpisao je  i  ugovor  s Goranom Stokićem predstavnikom  izvođača radova, tvrtkom  Soboslikarski i ličilački obrt „Spektar“ iz Rešetara.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 503

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba