ČESTITKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
07. siječnja 2020.

Čestitka Grada Nova Gradiška vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

 

U ime Grada Nova Gradiška i u osobno ime svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji Božić slave prema julijanskom kalendaru čestitamo veliki kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva.

 

Gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas-Vujčić

 
POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
07. siječnja 2020.

Blagoslov novog Pastoralnog centra u Novoj Gradiški

 

U nedjelju 5. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je župu Kraljice Svete Krunice u Novoj Gradiški i blagoslovio novi Pastoralni centar, koji uz župnu crkvu tvore dvorane, župni ured i prostori za svećenički stan. S okupljenim vjernicima u velikoj dvorani Centra gdje je započelo slavlje blagoslova župnik Ivan Štivičić uputio je biskupu Antunu riječi pozdrava te je među ostalim rekao kako je gradnja Pastoralnog centra  započela 2006.  Crkva je osposobljena za bogoslužje ranijih godina dok su radovi na drugom dijelu Centra potrajali sve do sada. Istaknuo je da će ovi prostori unaprijediti pastoralno djelovanje u župi,  napose u radu s djecom i mladima. Zahvalio je biskupu za financijsku i drugu potporu koju je pružila Požeška biskupija te što je došao podijeliti radost sa župljanima zbog dovršenja njihova važnog projekta.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
07. siječnja 2020.

Paljenje „badnjaka“ i proslava Božića

 

Vjernici koji slave Božić prema julijanskom kalendaru okupili su se 6. siječnja u paraklisu Srpske pravoslavne crkve Svete Trojice u Novoj Gradiški i nakon bogoslužja koje je predvodio Ognjen Tendžerić, novogradiški paroh, posvećenjem i tradicionalnim paljenjem „badnjaka“, započeli su slavljenje Božića. Na svečanosti među brojnim vjernicima bili su nazočni i Vinko Grgić, gradonačelnik sa zamjenicima Ivanom Trupinom i Borislavom Vidošićem. Novogradiški paroh Ognjen Tendžerić poželio je svima dobrodošlicu i čestitao Božić “Hristos se rodi“.

 
POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
05. siječnja 2020.

Susret biskupa Antuna Škvorčevića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića

 

U Banskim dvorima u Zagrebu, 3. siječnja održan je sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i biskupa Antuna Škvorčevića, predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog. Predsjednik Vlade Plenković i požeški biskup Škvorčević razgovarali su o nastavku kvalitetne suradnje i dijaloga koji hrvatska Vlada i Katolička Crkva vode na socijalnom, kulturnom i obrazovnom planu.

 
POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor požeška.biskupija   
05. siječnja 2020.

Biskup Škvorčević čestitao Božić po julijanskom kalendaru

 

Prigodom Božića po julijanskom kalendaru požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog uputio je čestitku episkopima, svećenicima, monaštvu i vjernicima Pravoslavne Crkve.

Među ostalim biskup je čestitao mitropolitu zagrebačko ljubljanskom Porfiriju Periću, episkopu gornjo-karlovačkom Gerasimu Popoviću, episkopu pakračko-slavonskom Jovanu Ćulibrku, episkopu osječko-poljskom Heruvimu Đermanoviću, episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću, te svećeniku Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj Kirku Velinskom.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
05. siječnja 2020.

MEDALJA GRADA  dodijeljena  ĐURĐI TRUPINIĆ

 

Grad Nova Gradiška povodom Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA gospođi ĐURĐI TRUPINIĆ, za izniman i prepoznatljiv doprinos u odgojno-obrazovnom razvoju te humanitarni rad.

MEDALJU GRADA  na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca u Domu kulture  Đurđi Trupinić   uručili su  gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 600

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba