Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. studenog 2017.

GRADSKA KNJIŽNICA NOVAGRADIŠKA

21.studenog otvoren je  3. „Let  s Gavranom“,  kazališno- književni festival  koji je ove godine i filmski.  Otvorio ga je gradonačelnik Vinko Grgić  ističući njegov  veliki značaj za Novu Gradišku. Posebno se zahvalio Miri Gavranu koji, kako je naglasio,   nije zaboravio svoj kraj i Novu Gradišku, koju promovira i  kojoj se stalno  vraća.

3. „let s Gavranom“ počeo je  otvaranjem izložbe  o  književno-kazališnom stvaralaštvu  Mire Gavrana   od prvog do trećeg „Leta s Gavranom“ Izložbu je to   knjiga i plakata  iz bogatog fundusa Zavičajne zbirke  Gradskog muzeja i samog autora.

-Nakon dvije uspješne dokumentarne izložbe  u sklopu 1. i 2. književno-kazališnog festivala Let s gavranom 2015. i 2016. godine,  ovogodišnja izložba naziva Gladni ste knjige?   na simboličan način prikazuje kuhanje jednog pisca. Prostor predvorja Doma kulture preobražen je u Mirinu kuhinju u kojoj se serviraju knjige, rečenice, riječi, slova,  a kao  najvažniji sastojci ponuđene hrane uz, naravno, ideju, ističu se mašta, ljubav, ljubav i opet -  ljubav.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. studenog 2017.

Ruši se  Omladinski dom i priprema  izgradnja kampusa

Jedno od zanimljivijih pitanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća postavio je  gradonačelniku  vijećnik Igor Babić (SDP). Budući, kako je kazao, postoji interes građana za izgradnju kampusa u Novoj Gradiški, zatražio je  da kaže što se po tom pitanju radi, gdje je  njegova lokacija, koji će mu biti kapacitet i  sadržaji.

„Planiramo ozbiljan projekt kampusa sa  devet učionica,  velikim amfiteatrom i  studentskim domom sa 40 soba. Lokacija je na  prostoru današnjeg Omladinskog doma i streljane.  Napravljeni su svi projekti  za  njihovo uklanjanje, kao i devastiranih zgrada koje se tu nalaze, osim zgrade „Munjare“ i starog zatvora koji je pod opaskom konzervatora. Uskoro ćemo krenuti u njihovo uklanjanje. Projekt smo kandidirali prema Ministarstvu regionalnog razvoja i tražimo oko 500.000 kuna za izradu projektne dokumentacije koja bi bila plaćena 90 posto iz njihovih   izvora. Napravili smo izvrstan projekt, prezentirali ga i  uskoro bi trebali krenuti s projektiranjem kampusa  u Novoj Gradiški“, kazao je  gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da se  ulažu   napori  kako bi se   u Novu Gradišku dovele  ispostave  više fakulteta

 
ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
20. studenog 2017.

Aktivno i sadržajno obilježen Globalni tjedan poduzetništva

Učenici komercijalnog smjera novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole obilježili su i ove godine od 14.-16. studenoga Globalni tjedan poduzetništva.

Prvi dan obilježilo je otvorenje izložbe učeničkih radova 3. i 4. razreda komercijalnog smjera na temu "Razvoj ekonomske misli i razvoj vježbeničkih tvrtki u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi", 15. je studenoga upriličena Smotra vježbeničkih tvrtki na kojoj su predstavljene nove u 3. r. kao i već postojeće koje vode sada učenici 4. razreda. Bila je to prilika međusobno se predstaviti, ali i razmijeniti iskustva, pa i sklopiti poslovnu suradnju. Ovogodišnji Globalni tjedan poduzetništva zaključen je 16. studenoga debatom na tezu "Ovaj dom smatra da je muškarcima lakše uspjeti u poduzetništvu". U debatnim timovima bili su, uz učenike komercijalnog smjera i učenici elektrotehničkih zanimanja, što se dogodilo prvi puta, ali je vrlo pozitivno, prema riječima prof. Ivane Berić-Gajski, inicijatorice i organizatorice obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva s navedenim sadržajima još od 2009. godine. Cilj je zapravo svim tim programima učenike potaći na razmišljanje, ali i učenje o poduzetništvu.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. studenog 2017.

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA 2017.

U organizaciji HVIDR-e Nova Gradiška i  Udruge  dragovoljaca i veterana  Domovinskog rata Nova Gradiška, a u suradnji  s navijačima Bad Blue Boysa i Torcide, 19.listopada su se  Novogradiščani u koloni  sjećanja od  Doma hrvatskih branitelja  do murala u Benkovićevoj ulici prisjetili svih vukovarskih žrtava i odali im počast. Lampione su zapalili i molitvu izmolili kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana i kod murala gdje su navijači Bad Blue Boysa i Torcide i ove  godine  u spomen na žrtve i najtužniji dan u povijesti Vukovara obilježili  bakljadom.

 
UDRUGA „POZITIVA“ ZA PREVENCIJU OVISNOSTI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
20. studenog 2017.

"Putokaz za zdravi Grad II"

"Putokaz za zdravi Grad II"  projekt je pod čijim je nazivom udruga "Pozitiva" nastavila aktivnosti i sadržaje započete u prošloj godini, a vezane su za prevenciju ovisnosti ne samo u Mjesecu borbe protiv ovisnosti. -Ovoga puta u fokusu je pomoć "pomagačima", dakle svima onima koji se bave radom s djecom i mladima i susreću s problematikom različitih oblika i vrsta ovisnosti- istaknula nam je Mira Linjaković, predsjednica udruge "Pozitiva". U sklopu projekta 16. je studenoga u prostoru Gradskog društva Crvenog križa održana psihoedukacija na temu "Važnost mentalnog zdravlja u pomagačkim zanimanjima", a predavanje je održala prof. Ivana Tomić Pavlović, psihologinja u Psihijatrijskoj bolnici "Sv. Rafael" na Strmcu" i članica "Pozitive".

Predstavnicima osnovnih i srednjih škola, Centra za socijalnu skrb, Opće bolnice, Zavoda za javno zdravstvo, Gradskog društva Crvenog križa, okupljenima na ovom predavanju, dobrodošlicu je poželjela magistra Ljiljana Lukačević i ujedno zahvalila ravantelju Gradskog i Županijskog Crvenog križa Franji Pavloviću na ustupljenom prostoru za predavanje, ali i suradničkom odazivu i u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

 
SJEĆANJE NA VUKOVAR PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. studenog 2017.

Karavana ljubavi "Zajedno u ratu, zajedno u miru" dočekana i u Novoj Gradiški

U povodu Dana sjećanja na žrtvu grada heroja, Vukovara, korčulanski bajkeri krenuli su 14. studenoga na petodnevni put dug više od tisuću kilometara pod geslom  „zajedno u ratu-zajedno u miru“.
U organizaciji Moto kluba Korčula, prva karavana krenula je prije deset godina, a do danas je poprimila razmjere kojima se idejni tvorac i predsjednik Moto kluba Korčula Đani Radovanović nije nadao. U samo pet dana, unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi, veliki broj motorista iz cijele Hrvatske i šire, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i velikim brojem moto klubova iz cijele regije, preći će više od tisuću kilometara kako bi u subotu, 18. studenoga sudjelovali u vukovarskoj Koloni sjećanja.
Karavana od 60 motora je krenula iz Smokvice na Korčuli, trajektom do Pelješca, Stona pa do Ćilipa gdje su prenoćili. Prije dolaska na cilj karavana je prošla kroz Dubrovnik, Ploče, Makarsku, Split, Trilj, Sinj, Knin,  Gračac, Plitvička jezera, Slunj, Karlovac, Turanj, Zagreb, Petrinju, Sisak, Kutinu, Novsku, Lipik, Pakrac, Novu Gradišku, Požegu, a u petak, 17. studenoga dolaze u Slavonski Brod, Našice, Đakovo, Osijek, Vinkovce te naposljetku  u Vukovar. Svakim prijeđenim kilometrom karavani se pridružuje sve više motorista iz drugih moto klubova, a kako bi motoristi u svakoj situaciji imali sve što im je potrebno, prate ih i kombiji sa svim potrepštinama. U spomenutim gradovima sudionici Karavne ljubavi kod spomen obilježja odaju počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 350

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba