KOORDINACIJA OPĆINA U REŠETARIMA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
07. studenog 2018.

Zakonitim putem regulirati rad nedjeljom u trgovinama

 

Općina Rešetari i Zlatko Aga bili su 6. studenoga domaćini koordincije deset općina novogradiškog kraja i novogradiškog gradonačelnika Vinka Grgića. Nazočni načelnici, općine Vrbje Igor Jurišić, Starog Petrovog Sela Nikola Denis, Dragalića Zvonimir Karlik, Gornjih Bogićevaca Pavo Klarić, Okučana Aca Vidakovića, Stare Gradiške Velimir Paušić, Cernik Vitomir Žakić, član uprave Vodovoda Zapadna Slavonija Matej Severović, voditeljica LAG-a zapadna Slavonija Marijanu Vidić Poleto, te ravnatelji novogradiških srednjih škola Ljiljana Ptačnik(Gimnazija), Sanja Muller Zoričić (ETŠ) i Mijo Matoševića (IOŠ) raspravljali su o inicijativi za neradne nedjelje i blagdane u trgovinama na području svih jedinica lokalne samouprave zapadnog dijela BPŽ, vodoopskrbi i odvodnji , kvaliteti srednjoškolskog obrazovanja-pomoć u realizaciji projekata srednjoškolskog obrazovanja i o radu LAG-a zapadne Slavonije, te o njihovim planovima u idućoj godini.

 
KONFERENCIJA ZA NOVINARE PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
06. studenog 2018.

Završava energetska obnova vrtića

 

O Energetskoj obnova Dječjeg vrtića „Maslačak” i Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković govorilo se na tiskovnoj konferenciji održanoj 6. studenog u Uredu gradonačelnika Vinka Grgića.

Prema riječima  Kristina Janeček predstavnice tvrtke „Sintagma”, projekt energetske obnove Dječjeg vrtića „Maslačak” ukupne je vrijednosti oko dva i pol milijuna kuna:

 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE PDF Ispis E-mail
Autor POUMAR   
06. studenog 2018.

GRINCH- sinkronizirano

 

SUBOTA, 10. 11. U 10,00

DOM KULTURE

IZVORNO IME: The Grinch

REDATELJ: Yarrow Cheney, Scott Mosier

ŽANR: Animirani, komedija, obiteljski

 
OPĆINA STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. studenog 2018.

Ove godine u  Starcima  šljive urodile drugi puta

 

Iako je jesen poodmakla  temperature su više proljetne   pa se i priroda ove godine poigrala s voćkama. U Starcima tako možemo vidjeti šljivik, koji ne samo da je  ove jeseni procvjetao već je i ove godine drugi puta urodio.

Ne samo u Starcima,  sa šljive je list opao  još u kolovozu pa se  dogodila retrovegetacija. Voćke bi, kako kaže struka,  bez lista trebale biti  četiri i pol do pet mjeseci. U ovogodišnjem  slučaju to bi bilo  šest do sedam mjeseci bez lista pa su šljive ponovo prolistale kako bi stvorile  nove  razgrađene organske tvari i mogle se prehraniti.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška   
06. studenog 2018.

Izgorjela kuća u  Goranovoj ulici

Iako su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe  u rekordnom roku  izašli na požarište, a potom i ugasili požar, sinoć je izgorjela    kuća u  Ulici I. G. Kovačića 98. U intervenciji  je  sudjelovalo 10 vatrogasaca.

 
ČEŠKA BESEDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. studenog 2018.

Održana tradicionalna likovna kolonija Češke besede

 

U Vatrogasnom domu, 3. studenoga Udruga češka beseda i okolica organizirala tradicionalnu likovnu koloniju koja se svake godine održava u sklopu kulturne manifestacije Dani češke kulture.

Uz domaćine, članove Likovne-kreativne sekcije, na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji sudjelovali su slikari iz Lipovljana, Novske, Daruvara i Slavonskog Broda. Bilo je to kao i prijašnjih godina još jedno lijepo druženje u Vatrogasnom dom na kome je sudjelovalo dvadeset slikara.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 434

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba