GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. ožujka 2019.

DANI GRIGORA VITEZA

 

Gradska knjižnica Novca Gradiška danas je na DANIMA GRIGORA VITEZA, posvećenim jednom od najomiljenijih dječjih pisaca, ugostila na Dječjem odjelu mališane iz dječjih vrtića „Maslačak“ i „Radost“ i njihove voditeljice te ljubitelje lijepih priča i slikovnica. Na radost okupljenih mališana gošća je bila spisateljica i slikarica Renata Holcer, umirovljena sisačka knjižničarka. Predstavila je slikovnicu Vjeverica Cok i Mrakača Zubata, a mališani su mogli razgledati i izložene originalne crteže iz slikovnice.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor PUBPŽ   
12. ožujka 2019.

KAMPANJA „ŽELIŠ LI SE MIJENJATI ZA MJESTO?“

 

U prostorijama Društva multiple skleroze, 11. ožujka održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske i predstavnici Radija 92FM/Društvo multiple skleroze, predstavili Kampanju pod nazivom „Želiš li se mijenjati za mjesto?“ Cilj kampanje je podsjetiti i potaknuti sugrađane i vozače na promišljanje, te da ne parkiraju na parkirališna mjesta koja su propisno označena kao mjesta za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Sukladno zajedničkom dogovoru, na određenim i najfrekventnijim mjestima u Slavonskom Brodu, na prometne znakove će se postaviti dodatni znakovi sa fotografijama osoba s invaliditetom uz naziv Kampanje „Želiš li se mijenjati za mjesto“, što bi trebalo dodatno senzibilizirati vozače.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. ožujka 2019.

Tete u vrtićima traže ista prava kao i zaposlenici u drugim gradskim ustanovama

Tomislav Bećirević (HDZ) je na sjednici Gradskog vijeća, održanoj prošlog tjedna, upitao gradonačelnika kada će se i „tetama“ u Vrtiću uskladiti primanja sa zakonom o državnim službenicima. Berćirević je dodao da su ga „tete“ zamolile da pita.

„Žalosti me to, jer ako je netko od svih korisnika gradskog proračuna u zadnjih 7 godina mukom i pošteno zaradio svoju plaću onda su to tete u Vrtiću. Zašto djelatnici Dječjeg vrtića nisu jedini od gradskih ustanova dobili nagradu od 1.750 kuna i kada planirate njihove plaće povećati za 3 posto i uskladiti ih sa zakonom o državnim službenicima?“, pitao je gradonačelnika Tomislav Bećirević.

 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE MAR PDF Ispis E-mail
Autor POUMAR   
12. ožujka 2019.

Hit predstava MetODA za brak

 

s veseljem najavljujemo MetODU za brak, hit predstavu koja otkriva kako da brak ne (p)ostane mrak i kako bračne neprilike pretvoriti u nove prilike, a sve to riješiti uz ogromnu dozu zabave.

Predstava MetODA za brak Hit teatra na rasporedu je u ponedjeljak, 1. 4. u 19,00 sati.

Da je smijeh najbolji lijek, još jednom pokazat će uigrani komičarski trojac, popularni Zlatan Zuhrić Zuhra kao gospodin Mikić, koji se zbog bračnih (ne)prilika našao između dvije vatre, svoje supruge u ulozi Mateje Elezović-Brdar i opasne 'doktorice za brak', Ane Vilenice, koja vodi zanimljive seanse za brakolomce.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
12. ožujka 2019.

Novčana pomoć za novorođenčad

 

Općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković  organizirali su  primanje za roditelje i djecu koja su rođena od 1. siječnja 2019. godine.  Za devetero djece roditelja isplaćena je novčana potpora, a Općina je u cilju pronatalitetne politike uvela i novinu koja je obradovala roditelje. Radi se o poklonima koji se sastoje od odjevnih predmeta koje je sašila mlada poduzetnica Martina Pilat. Tako se poklon za djevojčice sastoji od ručnika s trljačicom, suknjice, dva bodija, podbratka za bebu, trakice za kosu, tutu majice i tajice, dok poklon za dječake sadrži ručnik s trljačicom, dva bodija, podbratka za bebe i dvoje hlačica. U cilju  demografske obnove Općina Rešetari isplaćuje novčane  naknade  za prvo dijete 1.000, za drugo 2.000 i treće i svako sljedeće dijete 3.000 kuna. Uz poklon paket odjevnih predmeta novčana potpora se isplaćuje  u roku od 60 dana nakon   podnošenja zahtjeva.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
12. ožujka 2019.

Biljana Dakić imenovana za vršiteljicu dužnosti

 

Budući da  prof. Biljani Dakić, dipl. knjižničarki  13. ožujka ove godine  ističe mandat  ravnateljice Gradske knjižnice Nova Gradiška., Gradsko vijeće  ju je imenovalo za vršiteljicu dužnosti.  Dugogodišnja  ravnateljica Gradske knjižnice obavljati će dužnost v.d ravnateljice  dok se ne provede  postupak imenovanja, ali ne duže od godinu dana.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 477

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba