DJEČJI TJEDAN PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. listopada 2019.

Održan susret članova Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća  sa gradonačelnikom

 

Povodom Dječjeg tjedna 9. listopada održan je tradicionalan susret djece s predstavnicima  gradske vlasti. Ugostili su ih u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinko Grgić, njegov zamjenik Borislav Vidošić i pročelnica gradskog Odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.

Bolo je to ugodno i lijepo druženje u kome su  predstavnici novogradiške djece  prezentirali svoje aktivnosti u ovoj godini kroz rad Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma.  Gradonačelniku su uputili  brojna pitanja  vezana  za boravak u  školi i uređenje grada istaknuvši pritom  potrebe koje djeca i mladež imaju, a koje Grad, kako smatraju, treba  riješiti.

 
CRVENI KRIŽ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Crveni Križ Nova Gradiška   
10. listopada 2019.

„Ne dvoji - za  drugog izdvoji“  - danas započinje humanitarna akcija Crvenog križa


- Sa sloganom „Ne dvoji - za  drugog izdvoji“ danas započinje  47. velika  humanitarna akcija  Hrvatskog Crvenog križa. I vi možete  nekome olakšati život za samo nekoliko  izdvojenih kuna  i  donacijom  hrane.

Akciju „Solidarnost na djelu“ Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška započet će danas - 10. listopada -  u popodnevnim satima - u gradu Nova Gradiška i nastaviti do  kraja studenog 2019. godine na području  10 općina novogradiškog kraja.

 
STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. listopada 2019.

Počinje gradnja novog mosta na Savi kod Stare Gradiške

 

Ugovor o izgradnji mosta polovicom linja potpisali su predstavnici BiH i poduzeća “Hrvatske ceste” sa predstavnicima tvrtke “Integral inženjering” iz Laktaša, koja je, u konzorciju  sa tvrtkama “Đuro Đaković montaža” i “Zagreb-montaža”, dostavila najpovoljniju ponudu od 23,49 miliona eura.  Ugovorom je predviđeno da radovi, od uvođenja izvođača u posao budu završeni u roku od 30 mjeseci. Novi most će omogućiti  uspostavu najbrže i najkraće cestovne veze od Zagreba prema Banjoj Luci i Sarajevu autocestom koja je izgrađena do Doboja kao dio koridora E661 koji predstavlja transverzalnu vezu srednje Europe i Jadranskog mora, protežući se od Balatona u Mađarskoj do Splita.  Dio  tog veoma značajnog prometnog projekta je izgradnja brze ceste od  Stare Gradiške do  Autoceste  i Okučana  i veoma je značajna za Općinu Stara Gradiška i njeno stanovništvo.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor radio ng   
09. listopada 2019.

Novogradiščani obilježili Dan neovisnosti

 

U povodu Dana neovisnosti, kao znak sjećanja na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ dužno štovanje poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima jučer su odali Novogradiščani.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. listopada 2019.

Novim traktorom do čistijeg okoliša


Općina Cernik predvođena načelnikom Vitomirom Žakićem ulaže velike napore i sredstva kako bi stanovništvu osigurala što bolje uvijete života. Tako je bilo i 7. listopada kada je predstavila novi traktor CASE Farmall 95 A, za obavljanje komunalnih usluga s  ralicom za snijeg, malčerom i električnim škarama. Vrijednost  je 481.375 kuna od čega je 336.000 kuna osigurano kroz bespovratna sredstva iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a ostatak je financirala Općina Cernik. Isporučitelj traktora je tvrtka Agronom d.o.o. iz Požege. Trimeri i ručne kosilice kojima su u općini Cernik do sada održavali javne površine i groblja dobili su snažnu i puno prikladniju pomoć, traktor CASE Farmall 95 A, jedan od najprodavanijih modela kada su u pitanju radovi komunalnih održavanja općina, gradova i komunalnih poduzeća.

 
ODJEL PEDIJATRIJE NOVOGRADIŠKE BOLNICE PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. listopada 2019.

Boravak u bolnici djetetu  učiniti  što ugodnijim i  sa što manje stresa

 

Nakon što je INA novogradiškoj bolnici darivala računala, a skupina  poduzetnika novogradiškog kraja  televizore za Odjel pedijatrije,  na taj je odjel  došla i donacija Kauflanda u iznosu od 10.000 kuna. Hvale su vrijedne i raduju obnove  bolničkih odjela, među kojima je i Odjel pedijatrije.  Čini se da upravo taj odjel kod građama izaziva, rekli bi posebnu empatiju, jer se tu  liječe  djeca i tinejdžeri. Razlozi su to za kratak razgovor  s ravnateljem Josipom Kolodziejem. Dr. med.  i voditeljicom Odjela pedijatrije Dubravkom Klobučar, dr. med. o obnovi tog odjela, povratku u obnovljeni prostor i opremljenosti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 565

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba