Cvjetnica u Cerniku PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. travnja 2011.

Fotoreportaža: NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

Na blagdan Cvjetnice u cerničkoj župi, ispred kapelice Svetog križa blagoslovljene su maslinove grančice, a zatim se u procesiji krenulo u crkvu Svetog Petra apostola na svetu misu. Svetu misu služili su p. Ante Perković i p. Tomislav Vuk. Misno slavlje uveličali su članovi HPD "Tomislav" iz Cernika pjevanjem Muke Gospodina našega Isusa Krista po Mateju.

 
IOŠ Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
15. travnja 2011.

DRŽAVNO NATJECANJE IZ OBRADE DRVA

14. i 15. travnja 2011. Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška bila je domaćin još jednog državnog natjecanja učenika strukovnih zanimanja. Na 12. državnom natjecanju učenika iz područja obrade drva u zanimanjima drvodjelski tehničar-dizajner i stolar okupila su se 44 učenika i 40 nastavnika i člana državnog povjerenstva iz cijele Hrvatske.

 
Branitelji pomažu PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
07. travnja 2011.

ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU

Članovi Poljoprivredne braniteljske zadruge Stara Kapela i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Zebre" 6. travnja 2011. odradili su još jednu u nizu hvale vrijednih radnih akcija. Odazvali su se na poziv Zlatka Age, načelnika općine Rešetari i obili žbuku sa zgrade stare osnovne škole u Adžamovcima.

 
Skupština DVD Rešetari PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
05. travnja 2011.

JOŠ JEDNA USPJEŠNA VATROGASNA GODINA

Još je jedna uspješna godina iza DVD-a Rešetari. Istaknuto je to na Skupštini odražnoj pod predsjedanjem predsjednika Đure Marčevića, a u nazočnosti predstavnika dvadesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava s našeg, brodskog i požeškog područja. Bili su tu i predstvanici DVD-a  Zakorenje i Bribir s kojima DVD Rešetari ima dugogodišnju suradnju, a sada i potpisanu povelju o bratimljenju.

 
In memoriam: Miroslav Vrebac PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
04. travnja 2011.

PREMINUO HRVATSKI BRANITELJ I SPORTSKI DJELATNIK MIROSLAV VREBAC (1960.-2011.)

U Novoj Gradiški je 2. travnja 2011. od posljedica moždanog udara preminuo Miroslav Vrebac hrvatski branitelj, zapovjednik 2. satnije 3. bojne 121. brigade. Dragovoljac Domovinskog rata, satnik Miroslav Vrebac svakako je jedan od onih koji su najzaslužniji za stvaranje Hrvatske države u najtežim danima novije hrvatske povjesti.

 
Slavonska gastronomija PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
03. travnja 2011.

DRUGA NOVOGRADIŠKA SARMIJADA I PROVIJADA

Hrvatska kulturno umjetnička udruga "Trenk" Nova Gradiška imala je najbolju proju, a Udruga žena "Brđani" najbolju sarmu na 2.  sarmijadi i provijadi održanoj u restoranu Slavonski biser. U konkurenciji osam ekipa u natjecanju za najbolju sarmu drugo mjesto pripalo je "Smotanim Malčanima" iz Male, a treće KUD-u Drežnik. U natjecanju za najbolju proju drugo mjesto osvojio je KUD Vrbje, a treće "Veseli Pauri" kulturno-umjetničkog društva iz Požege.

 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

Stranica 430 od 451

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba