Prijateljstvo dva grada nastavljaju najmlađi PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. studenog 2012.

MALIŠANE U VRTIĆU OBRADOVALI POKLONI VRŠNJAKA IZ HERZOGENAURACHA

S razlogom su se radovali mališani u novogradiškom Dječjem vrtiću 21. studenog. Razlog su bile igračke i školski pribor koje su im poslali njihovi vršnjaci iz prijateljskog njemačkog grada Herzogenauracha. Uručio ih je ravnatelj Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška prof. Mijo Matošević.

 
Reakcije na oslobađajuću presudu hrvatskim generalima PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
21. studenog 2012.

KOLEKTIVNI AUTIZAM SRBA

Oslobađajuća presuda najsposobnijim hrvatskim generalima pred čijom strategijom je drhtala i bježala moćna srpska armada užarila je emocije posvuda po svijetu, a naravno osobito u Hrvatskoj. Međutim, emocije su bujno narasle i na istoku, ali razumljivo, suprotne nego kod nas. Srbija je u "šoku", "konsternaciji", "ogorčenju" i kako li se sve opisuju ti naleti adrenalina.

 
Župa Marije Kraljice i sv. Jurja Davor PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
20. studenog 2012.

PRODAJNA IZLOŽBA NA BLAGDAN KRISTA KRALJA

U nedjelju 25. studenog, na blagdan Krista Kralja, volonterke župnog Caritasa u župi Marije Kraljice i sv Jurja Davor, organizirat će prodajnu izložbu, iza nedjeljnih misa.

Od sredine listopada do 20. studenog, izradile su šezdesetak ukrasa s obilježjima Adventa i Božića. Poslije prodaje, odlućit će o namjeni sredstava od izložbe.

 
"Animato" najava koncerta PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
19. studenog 2012.

KONCERT ANSAMBLA SALONSKE GLAZBE - NAJAVA

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković Nova Gradiška, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH Ansambl salonske glazbe "Animato" iz Zagreba održat će koncert u Domu kulture Nova Gradiška 27. studenoga 2012. s početkom u 19,30 sati.

Ansambl salonske glazbe "ANIMATO" je komorni profesionalni oktet koji djeluje nekoliko godina sa željom da vrati nekadašnji sjaj balske i promenadne glazbe u hrvatske prostore, salone, dvorane i perivoje.

 
Najbolja hrvatska tajnica PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. studenog 2012.

Dobitnici titule Najbolja hrvatska/i tajnica/k LJUBICA VUKELIĆ-ŠAJFAR NAJBOLJA POSLOVNA TAJNICA ZA 2012.

Sedamnaestu godinu za redom nacionalna strukovna udruga Hrvatska poslovna tajnica dodjelila je godišnje nagrade EA najboljim hrvatskim tajnicama. U subotu 17. studenoga 2012. u Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade u Zagrebu, Godišnju nagradu EA za 2012. godinu primila je Ljubica Vukelić-Šajfar, poslovna tajnica u novogradiškoj Tvornici slada Slavonija slad.

 
Obljetnica vukovarske tragedije PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
18. studenog 2012.

VEČERAS ĆEMO ZA VUKOVAR VOLJETI

Recitatorska skupina staropetrovoselske osnovne škole, uz inicijativu i kompletan scenarij nastavnice Marije Mikanović, pripremila je u petak, 16. studenog, glazbeno-recitatorsku večer, koju su naslovili "Večeras ćemo za Vukovar voljeti".

Tako su se željeli pridružiti svima koji su obilježili 21. obljetnicu žrtve grada Vukovara, simbola otpora i stradanja, grada heroja i mučenika u Domovinskom ratu. Grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i nezavisnost.

 
<< Početak < « 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 » > Kraj >>

Stranica 459 od 541

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba