KLAS U STEČAJU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. rujna 2017.

Nekretnine procijenjene na  273 tisuće kuna nude se za 54.615 kuna

U stečajnom postupku nad dužnikom KLAS d.d. u stečaju Nova Gradiška,  Trgovački sud u Osijeku Stalna služba  u Slavonskom Brodu odredio je  desetu javnu dražbu na kojoj će se prodavati  preostala imovina nekada poznate  novogradiške  prehrambene tvrtke.

Na prodaju se  nude slijedeće nekretnine:

 

1) Građevinska zemljišta upisana u zk.ul. 32 k.o Cernička Šagovina, ukupne površine 11.347m2, označena sa:

-   kč.br.   886/6   ORANICA LUKOVAČA U LUKOVAČA 439    m2

-   kč.br.   886/3   ORANICA LUKOVAČA U LUKOVAČA 4125    m2

-   kč.br.   883/2   ORANICA LUKOVAČA U LUKOVAČA 705     m2

-   kč.br.   882     ORANICA LUKOVAČA U LUKOVAČA 5848     m2

-   kč.br.   888/4   PAŠNJAK LUKOVAČA U LUKOVAČA 230    m2

 
POŽEGA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška Biskupija   
26. rujna 2017.

SREDIŠNJE KONGRESNO EUHARISTIJSKO SLAVLJE

Središnjim kongresnim euharistijskom slavljem kojeg je pred desetak tisuća vjernika iz svih krajeva Požeške biskupije na katedralnom Trgu predvodio umirovljeni krakovski nadbiskup kardinal Stanisław Dziwisz, proslavljena je 20. obljetnica uspostave Požeške biskupije, ređenja njezina prvog biskupa msgr. Antuna Škvorčevića. Uz mjesnog biskupa, domaćina, slavljenika, koncelebrirali su kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup s drugim biskupima iz Bosne i Hercegovine, biskup Adolfo González Montes iz Almerije u Španjolskoj, biskup György Udvardy i Mihály Mayer iz Pečuha u Madžarskoj, biskup Stanislav Lipovšek iz Celja u Sloveniji, biskup Ivan Penzeš iz Subotice i Đuro Gašparović iz Srijemske Mitrovice u Srbiji, te većina biskupa iz hrvatskih biskupija. Kao uzvanici na slavlju su nazočili izaslanici pakračko-slavonskog episkopa Jovana Ćulibrka, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftije dr. Aziza Hasanovića, glavnih Rabina u Republici Hrvatskoj te brojni uglednici iz društvenog i političkog života među kojima se ističu Mato Granić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, zastupnici u Hrvatskom saboru, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević kao izaslanik predsjednika Hrvatske Vlade Andreja Plenkovića, gradonačelnici predvođeni požeškim gradonačelnikom Darkom Puljašićem, brojni načelnici općina s područja Požeške biskupije, predstavnici Hrvatske vojske, Hrvatske policije i napose brojni hrvatski branitelji te kulturno-umjetnička društva i druge organizacije s područja Požeške biskupije.

 
DRUŠTVO „NAŠA DJECA“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. rujna 2017.

„ZDRAVIM KORACIMA“  U ZDRAV ŽIVOT

Roditelji  koji su 23.rujna doveli svoje mališane u središte grada gdje je počela  maifestacija  pod nazivom „Zdravi kopraci“  nisu požalili. Lijep dan pogodovao je  pješačenju i druženju koje su organizirali  Društvo „Naša djeca i Informacijski centar  Europe Direct Nova Gradiška s ciljem da kod djece, ali i starijih, osvijeste  potrebu za  stvaranjem zdravog načina života  u korist  mentalnog i fizičkog zdravlja, te sigurnog ponašanja u prometu.

Okupljenu  djecu i njihve roditelje  na  popularnoj „šahovnici“  pozdravila je predsjednica Društva "Naša djeca” Verica Lukačević i zahvalila se svima koji su dali doprinos da  se ova manifestacija održi.   Doktorica Marija Sokić-Bigović je  djeci i roditeljima  govorila o  važnost kretanja i tjelesne aktivnosti  za zdravlje djece i odraslih. Na početku pješačenja bile su  Mirta Anjoš i Sandra Petrović iz Informacijskog centra "Europe direct”.

 
TREĆI BISKUPIJSKI EUHARISTIJSKI KONGRES PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
24. rujna 2017.

HOMILIJA KARDINALA STANISŁAWA DZIWISZA

Pnz 8, 2-3. l4b-16a;

l Kor 10, 16-17;

Iv 6, 51-58.

Draga braćo i sestre u Kristu,

našem raspetom i uskrslom Gospodinu!

l. Dirnuta srca stojim pred zajednicom Crkve okupljene u Požegi, na Trećem biskupijskom euharistijskom kongresu, koji je istodobno velik znak zahvalnosti Bogu za dvadeset godina opstojnosti ovdašnje Biskupije. Zahvaljujem vašemu biskupu ordinariju Antunu što me pozvao na ovu svečanost.

 
POŽEGA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
24. rujna 2017.

GOVOR KARDINALA STANISŁAWA DZIWISZA PRIGODOM SVEČANOG PRIJEMA U GRADSKOJ VIJEĆNICI

Poštovane dame i gospodo, Vaša Ekscelencijo,

1. Osobito mi je drago što sam mogao doći u Hrvatsku, u vašu lijepu zemlju. Znam da ovamo sve češće i u sve većem broju dolaze moji brojni sunarodnjaci. Stvoritelj vam je podario čudesna prirodna bogatstva: sunce, planine, more. Imate veličanstvenu povijest koja seže još u antičko doba. Divimo se vašoj kulturi, vašoj umjetnosti, vašim uspjesima u raznim područjima života. Današnja Hrvatska zauzima mjesto koje joj pripada u obitelji europskih zemalja.

Neposredan povod mojega pohoda jest poziv koji sam dobio povodom proslave Trećeg biskupijskog euharistijskog kongresa i dvadesete (20.) obljetnice Požeške biskupije koju je ustanovio papa Ivan Pavao Drugi apostolskom konstitucijom Praeclarum evangelizationis opus.

 
TRIBINA UNOVOJ KAPELI PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Lukačević   
24. rujna 2017.

„Psihosocijalni i zdravstveni problemi hrvatskih branitelja“

Tribina „Psihosocijalni i zdravstveni problemi hrvatskih branitelja“ doprinos je Tima za psihosocijalnu pomoć sudionicima Domovinskog rata Nova Gradiška programu obilježavanju  Dana  branitelja Općine Nova Kapela, koji je  21. rujna 2017. godine održan u organizaciji  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije – Ogranak Nova Kapela. Predavanje za hrvatske branitelje i članove obitelji poginulih hrvatskih branitelja u Hrvatskom domu u Novoj Kapeli održala je voditeljica novogradiškog Tima za psihosocijalnu pomoć sudionicima Domovinskog rata mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije, a  o aktualnoj problematici hrvatskih branitelja govorili su i članovi PSP-tima – Mario Žakić, dipl.iur, Darija Marić, dipl.soc.radnica i Mira Linjaković, prof. pedagogije.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 339

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba