27. OBLJETNICA AKCIJE „ŠIRINCI“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. siječnja 2019.

Odana počast braniteljima koji su živote utkali u oslobođenje novogradiškog kraja, slobodnu i neovisnu domovinu

 

U Širincima i Rešetarima obilježena je 27. obljetnica akcije „Širinci“. Bila je to oslobodilačka akcija koja imala velik značaj, ne samo za novogradiško, već i ukupno zapadnoslavonsko ratište. Akcija je počela 30. prosinca 1991. godine, a završila 3. siječnja 1992. godine. Izvojevana je jednu od najznačajnijih pobjeda na novogradiškoj bojišnici, koja je imala velikog učinka na daljnji tijek rata u zapadnoj Slavoniji i pripremi akcija „Bljesak“ i „Oluja“.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. siječnja 2019.

Poništen natječaj za obnovu  sportske dvorane jer se nitko nije javio na natječaj

Ne tako davno bilo je nezamislivo da se  na raspisani natječaj u oblasti građevinarstva  nitko ne javi na natječaj.  Kako kaže  župan Danijel Marušić  desila se   nevjerojatna stvar da je Brodsko posavska županija morala poništiti  natječaj jer se nitko na njega nije javio.

 
GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. siječnja 2019.

Energetska obnovu zgrade Gimnazije

 

Govoreći prvog dana ove godine,  prilikom  posjete rodilištu  Opće bolnice Nova Gradiška, o projektima   koji će se  u Novoj Gradiški realizirati u 2019. godini  preko Brodsko-posavske županije, župan  Danijel Marušić, naveo je  i energetsku obnovu zgrade novogradiške Gimnazije, koja ove godine obilježava vrijedan jubilej, 100 godina postojanja.

 
OPĆINA DAVOR NEMA PRORAČUN PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. siječnja 2019.

Ide se na izbore za Općinsko vijeće, a Đuro Anđelković ostaje načelnik

 

Općina Davor jedina je jedinica lokalne samouprave u Brodsko-posavskoj županiju koja je u 2019. godinu ušla bez proračuna. Općinski vijećnici u tri navrata nisu prihvatili predloženi proračun ili se nisu odazvali na sjednice Općinskog vijeća, pa nije bilo kvoruma. Nisu se u dovoljnom broju odazvali ni na sjednicu na kojoj se trebala usvojiti odluka o prijevremenom financiranju, pa će u toj općini birači, Davorci i Orubičani, morati na prijevremene izbore za Općinsko vijeće.

 
ŽUPAN POSJETIO RODILIŠTE NOVOGRADIŠKE BOLNICE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. siječnja 2019.

Rođeno 337. djece, 5 više nego prethodne godine

 

Župan brodsko-posavski Danijel Marušić tradicionalno 1. siječnja svake godine posjeti rodilišta novogradiške i brodske bolnice. Djelatnicima, mamama i njihovim bebama poželi sretnu i uspješnu novu godinu, mamama uruči ruže i novčanu potporu za novorođeno dijete.

Tako je bilo i danas. U rodilištu Opće bolnice Nova Gradiška posljednjeg dana 2018. godine Dragana Bilić-Gaćeša i Nebojša Gaćeša iz Požege obitelj su povećali sa sinom Nikolom, a Paulina i Oliver Barišić iz Nove Gradiške sa kćerkom Ines. Danas se očekuje rođenje prve bebe u ovoj godini.

 
ŽUPNA CRKVA BZBDM PDF Ispis E-mail
Autor Lea Lipičanin Stojaković   
30. prosinca 2018.

Svečani božićni koncert Gloria in excelsis deo

 

U crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 29. prosinca u organizaciji Udruge mladih „ Euterpa“ Nova Gradiška, zbor Cappella Euterpa održao je svečani božićni koncert Gloria in excelsis deo!

Novoosnovana Udruga „Euterpa“ proizašla je iz Zbora mladih glazbenika Nove Gradiške koji se glazbeno usavršavaju na različitim glazbenim školama i akademijama. Izveli su 16 tradicionalnih popijevki iz Hrvatske i svijeta, te dijela velikih kompozitora klasične glazbe pod dirigentskom palicom Jure Devića i oduševili novogradišku publiku koja ih je nagradila velikim pljeskom. Podršku koncertu dao je novogradiški župnik Branko Gelemanović.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 451

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba