Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. studenog 2017.

Izaslanstvo grada Nove Gradiške odalo počast žrtvi grada-heroja Vukovara

Kao što je i najavio 16. studenoga na dočeku sudionika Karavane ljubavi Prevlaka- Vukovar "Zajedno u ratu, zajedno u miru" na njihovom 10. hodočašću, gradonačelnik grada Nova Gradiška Vinko Grgić bio je na čelu izaslanstva koje se 17. studenoga u ime grada poklonilo poginulim i nestalim hravtskim braniteljima i civilima koji su nesebično u Vukovaru branili cijelu Hrvatsku. U izaslanstvu su bili i njegovi zamjenici Ivana Trupina i Borislav Vidošić, kao i koordinator za braniteljske udruge grada Vlatko Greiner, potom Dinka Matijević, direktorica TZ, u ime Moto kluba "Strmac" Marko Mokrović, Darko Jugović te Milan Tomljanović i Mario Latal. S njima je ove godine pošao i Momir Divjak i sve zabilježio foto-aparatom. Do Vinkovaca su stigli kombijem,a  potom nastavili  pješice do Vukovara. U Bogdanovcima ih je dočekao načelnik, a kod Nuštra su susreli i naše dragovoljce koji su i ove godine na hodočašće u grad -heroj pješačili. A to su uz Arsena Grandu i Željka Bakunića, Željko Radošić, Ivan Bazina te prvi puta s njima i prijatelji iz Zadra Nenad Marčina (sudjelovao i na hodočašću u Rim) te Nikola Katalinić. I ovaj  njihov četvrti Memorijalni hod NG-Vukovar-Ovčara odvijao se pod geslom "Mi hodamo za njih".

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. studenog 2017.

"I u mome gradu Vukovar svijetli"

Molitveni je i humanitarni program održan je u Cerniku 17. studenoga, uoči 26. obljetnice pada grada-heroja Vukovara. Organizatori su bili fra Vjenceslav Janjić , gvardijana Franjevačkog samostalna u Cerniku, OŠ "Matija Gubec" i Općina Cernik. Tako su se i vjernici cerničke župe, kao i svi ljudi dobre volje, pridružili sudionicima programa sličnog sadržaja, kojega su u dvorištu vukovarske bolnice, gotovo u isto vrijeme, organizirali mladi grada Vukovara.

Na cerničkoj Kalvariji molio se Križni put -VUKOVARSKI KUKURUZNI PUT SPASA-  Već u kolovozu 1991. godine grad je bio u potpunoj blokadi od tzv. JNA i srpskih paravojnih postrojbi. Jedina veza prema slobodnim Vinkovcima bila je kroz kukuruze od središnje gradske četvrti Lužac preko Bogdanovaca i Marinaca. O stradanju grada i njegovih stanovnika uglavnom hrvatske nacionalnosti, govorio je i ovaj Križni put. Na vrhu Kalvarije, ispred bijelog monumentalnog Križa lampioni su postavljeni u obliku slova "V" (viktoria=pobjeda). Iako su ovo svake godine teški i tužni dani, Vukovar je ipak pobjednik, jer je žrtva njegovih stanovnika i hrvatskih branitelja, koji su  tri mjeseca odolijevali agresorskim napadima i strašnim razaranjima, spasila Hrvatsku.

 
UDRUGA „SUNCOKRET“NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. studenog 2017.

IZVJEŠTAJNO-IZBORNA SKUPŠTINA

Na Izvještajno-izbornoj skupštini Udruge osoba  s intelektualnim teškoćama „Suncokret“  okupili su se članovi udruge,  roditelji i udomitelji, a kao gosti  bili su Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška,  Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke  škole   i  Goran Bašić, kao predstavnik Grada Nova Gradiška..

Kata Vukšić ponovo je izabrana  za predsjednicu iako  se tome protivila  jer smatra  da  na čelno mjesto udruge treba doći netko mlađi. Nakon rasprave  zauzet je stav da  odradi još jedan mandat, a da se  u tom periodu  za tu funkciju pripremi netko drugi.  Za tajnicu je izabrana  Sanja Milak. Izabrani su  Upravni i Nadzorni odbor i Stegovna komisija.

Skupština održana pod predsjedanjem Ferdinanda Došlića usvojila je izvješća o radu u 2016. godini, te plan rada za 2018. godinu.

Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ može se pohvaliti brojnim aktivnostima   i projektima koje  organizira i provodi  sa svojim članovima  u cilju  da im poboljša svakodnevni život i učini ga  što sadržajnijim, te  pritom pomogne njihovim obiteljima, udomiteljima  i partnerima.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRDIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. studenog 2017.

10 godina Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu

Izložba  "10. godina Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brdu", otvorena u Gradskom muzeju 14. studenoga, presjek je rada spomenutog odjela pri Ministarstvu kulture RH u zadnjih 10 godina. Najveću brigu vode o nepokretnoj kulturnoj baštini, sakralnoj i fortifikacijskoj i profanoj tradicijskoj, dijelom i o pokretnim kulturnim dobrima i nešto o nematerijalnoj kulturnoj baštini. Izložbu je, u ime grada otvorila dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća.

-Ono što svakako moram istaknuti je da vode brigu i o Novoj Gradiški, odnosno prostoru nekadašnje bivše općine Nova Gradiška, što je također zastupljeno i na ovoj izložbi. Autori izložbe su pročelnica Konzervatorskog odjela Željka Perković, dipl. ing. arh. i Ratko Ivanušec, dipl. povj. umj. U izradi izložbenih panoa pomagale su njihove kolege, Petar Seletković, dipl arheolog, Krešimir Mijakovac, etnolog, Tea Blažević iz njihove tajničke službe.

 
GRADSKO VIJEĆE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. studenog 2017.

Davanjem svečane prisege Marija Karlovčan-Subić se uključila u rad Gradskog vijeća

Marija Karlovčan-Subić  na sjednici  Gradskog vijeća 13.studenog svečano je prisegnula i uključila u rad Gradskog vijeća. Podsjetimo.  Gradsko vijeće  je prihvatilo pismeni zahtjev  Željka Bigovića,  nositelja liste Grupe građana, kojim je iz osobnih razloga stavio mandat u mirovanje i aktivirao  mandat Marije Karlovčan-Subić sa 21. srpnjem. Nakon prisege Marija Karlovčan Subić se u vijećničkim klupama pridružila Marijani Škara-Ivković i druga je vijećnica  sa liste Grupe građana.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. studenog 2017.

U gradskom proračunu za 2017. godinu 70 milijuna kuna

Dominantna tema na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj pod predsjedanjem  Ljepše Rakas-Vujčić, dr. med., bio je nacrt gradskog proračuna za 2018. godinu s projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Prijedlog proračuna na prvom čitanju obrazložio je gradonačelnik Vinko Grgić. U gradskoj kasi, kako se planira, trebalo bi biti 68,9 milijuna  kuna. Ako se tom iznosu  doda dva do tri milijuna kuna  iz programa „Zaželi“, koji će u idućoj godini  zaposliti 50 žena, gradski proračun će premašiti 70 milijuna kuna, što do sada  nije  nikada bio slučaj. Gradonačelnik kaže kako nikome nije ništa uskraćeno, a neki će korisnici proračuna dobiti i više. Odnosi se to naprimjer na  socijalu, sport, stipendije učenika i studenata, malo poduzetništvo i obrt, udruge, a tu je i 200.000 kuna namijenjenih  za obnovu župne crkve. Planirani su i brojni projekti. Među onima kojima se planira dati više su i gradski vijećnici kojima bi naknada trebala iznositi 750 kuna, predsjednici  klubova vijećnika bi dobivali 1.000, a predsjednica Vijeća 1.500 kuna. Oporbeni HDZ se ne slaže sa svim predloženim, a prva zamjerka koju je stavila mr. Ljiljana Lukačević odnosila se na  nepozivanje na bilo kakav razgovor o proračunu. Budući da ima, kao je kazala,  nerealiziranih projekta izrazila je sumnju da će  sve što se predlaže biti i realizirano. Oni bi  dio sredstva  drugačije i  rasporedili iako smatraju da je proračun  tehnički korektan.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 350

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba