GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor GNG   
16. svibnja 2019.

Program poticanja razvoja poduzetništva na području Nove Gradiške


Gradonačelnik grada Nove Gradiške Vinko Grgić donio je Program poticanja razvoja poduzetništva na području grada Nova Gradiška za 2019. godinu, a na temelju donesenog Programa objavljen je i Javni poziv za isti.

Programom se utvrđuju opći uvjeti, kriteriji i postupak dodjele bespovratnih potpora Grada Nove Gradiške za poticanje razvoja poduzetništva, te obveze korisnika potpore.

 
KUD „TKANICA“ OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
16. svibnja 2019.

Mladi u Okučanima su jamac očuvanja folklorne i glazbene baštine

 

Osamnaesti Susret folklornih skupina RH "Obnovimo baštinu" Bljesak 2019. održan 11. svibnja Okučanima još jednom su se potvrdili kao hvalevrijedna manifestacija koja okuplja zaljubljenike u folklornu baštinu i običaje. Iako se kulturno-umjetnička društva suočavaju s brojnim problemima, posebno s nedostatkom mladih u svojim redovima, entuzijazmom potvrđuju da za očuvanje folklorne i glazbene tradicije u njihovim sredinama nema bojazni. Neće stoga nestati ovakve manifestacije, a na pozornicama tradicijskog plesa i pjesme, kao ni ljepote i šarenila narodnih nošnji.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. svibnja 2019.

Na 21. PPI i 2. poljoprivrednom sajmu više od 100 izlagača

 

Na konferenciji za novinare, održanoj 15. svibnja potvrđeno je da će se 21. poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. poljoprivredni sajam održati 17., 18. i 19. svibnja.

Željko Burazvović, u ime Brodsko-posavske županije, zamjenik gradonačelnika  Borislav Vidošić i Slavko Sremac u ime Quad  cluba „Lotus“,  kao organizatori , te Vitomir Žakić, općinski načelnik u Cerniku i predsjednik Skupštine LAG-a  zapadna Slavonija,  govorili su o sadržajima  i značaju  ove manifestacije  koja se po prvi puta ove godine organizira u novom terminu i na otvorenom.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
15. svibnja 2019.

„Hrvatska-biciklistički raj s Marijem Zubčićem“


Ne propustite 16.svibnja upoznati jedinstveni bike projekt „HRVATSKA – biciklistički raj s Marijem Zubčićem uz podršku GIANT Hrvatska“ u kojem će u osmoj etapi Mariove vožnje, biti cilj Slavonski Brod, gdje će Mario uz predstavnike medija, biti dočekan u tvrđavi Brod.

Brodsko posavska županija, destinacije je bogate povijesti, tradicije, kulturne baštine i brojnih prirodnih ljepota, što bicikliranje ovim krajem čini izuzetno atraktivnom. Zemljopisni položaj (Psunj, Diljsko gorje u nizini pored rijeke Save), uz veliki broj slaboprometnih cesta, omogućuje iskustvo neometanog bicikliranja uz pregled atraktivnih prirodnih pejzaža. Biciklom broz Brodsko – posavski kraj vodit će vas putovi savskih meandara, šumaraka, riječnih rukavaca, obnovljenih sela i turističkih obiteljskih gospodarstava, preko pitomih brežuljaka, vinskih podruma, arheoloških lokaliteta i gustih šuma.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. svibnja 2019.

Okučanci su ponosni na izgled i uređenost središta svoga mjesta

 

Okučanci se mogu pohvaliti da već godinama žive u primjereno uređenom mjestu. Osim što se obnavlja i gradi osnovna komunalna infrastruktura i podiže standard življenja stanovništva, posvećuje se pozornost uređenju javnih površina. Na zelenu tržnicu, koja je također vizualno doprinosi lijepom izgledu mjesta Okučanci mogu biti ponosni. Ne samo da je primjereno uređena, pozornost plijeni i ponudom.

 
HTVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA PDF Ispis E-mail
Autor Nina Francetić   
14. svibnja 2019.

Vatrogasci saniraju posljedice nevremena


Olujno nevrijeme pogodilo je tijekom vikenda veći dio Hrvatske. Od jutra 12. svibnja vatrogasci su angažirani na intervencijama oko uklanjanja stabala s prometnica, a jak vjetar rušio je krovove, prometne znakove i reklame, dok je zbog jake kiše zabilježeno podizanje vodostaja.

-         Vatrogasne snage poduzimaju sve potrebne radnje u otklanjanju posljedica nevremena koje je zahvatilo Hrvatsku. Najviše je intervencija zabilježeno na području Grada Zagreba, dok su u Karlovačkoj županiji poduzete pripremne radnje u obrani od poplava. U Vatrogasno operativno središte još pristižu podatci o broju intervencija - rekao  je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 503

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba