PRIOPĆENJE HSS-a BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Davor Vlaović   
05. srpnja 2017.

Ne dopustimo GMO u Hrvatskoj !

Saborski zastupnici još jednom su pokazali nebrigu za hrvatske građane jer u trenutku rasprave o Zakonu o uzgoju  genetski modificiranih organizama u Republici Hrvatskoj, 04.srpnja 2017., Sabornica je bila gotovo prazna. Hrvatska seljačka stranka nije propustila reći svoje mišljenje i svoj stav o navedenom problemu. U ime Kluba zastupnika HSS-a govorio je Davor Vlaović koji je rekao:

„ HSS je protiv uvođenja genetski modificiranih organizama u Republiku Hrvatsku. Nismo niti za dozvolu proizvodnje, provoza , doradu i preradu.  Uvažavajmo stav i mišljenje hrvatskih županija, 20 županija je donijelo odluke kojima se protive proizvodnji GMO organizama na svom području. Hrvatska je zajedno s grupacijom zemalja  Alpe-Dunav-Jadran pokrenula inicijativu o proglašava područja slobodnog od GMO-a.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. srpnja 2017.

Jednoglasno usvojene  izmjene  gradskog proračuna i plan rada za 2017. godinu

Pod predsjedanjem Ljepše Rakas-Vujčić, dr. med. 4.srpnja održana je prva radna sjednica Gradskog vijeća. Na dnevnom redu   je bilo 9 točaka i čak 24 podtočke.

Izborom  potpredsjednika Vijeća iz redova oporbe i imenovanjima vijećnika u stalna radna tijela Gradskog vijeća završeno je i  konstituiranje nove gradske predstavničke vlasti.

Na aktualnom satu za govornicom su se izredali gotovo svi vijećnici. Bilo je dosta  za građane zanimljivih pitanja i isto tako odgovora gradonačelnika.

Za potpredsjednicu Vijeća jednoglasno je izabrana  mr. Ljiljana Lukačević, spec. kl. psih. (HDZ).   U radna tijela Gradskog vijeća  imenovana su po tro člana iz redova  SDP-a  i  po dva iz redova HDZ-a.  Iz redova Grupe birača nije bilo prijedloga, jer, kako kaže Željko Bigović, nitko ih ništa nije ni pitao.

Za predsjednika Odbora za Statut  Grada i  Poslovnik Gradskog vijeća  imenovan je prof. Ivan Adžić (SDP), a za  članove Jelena Kovre, mag.educ. art. i Vesna Đapić ( SDP), te Željko Bešlić, dipl. ing. šum. i Ljiljana Ptačnik, prof. (HDZ)

Za predsjednika Odbora za  javna priznanja i nagrade  izabran je Marijan Radić (SDP) i za članove Ljepša Rakas-Vujčić (SDP), Vlatko Grainer (Laburisti), Ljiljana Ptačnik i Antun Škvorčević (HDZ).

 
MEĐUNARODNI TURNIR TENISA PDF Ispis E-mail
Autor Marko Brčić   
05. srpnja 2017.

Fran Rakonić na 4. DUD Bowl-u u Dubrovniku

Dud Bowl trajao je od 26. lipnja do 1.srpnja, te je Dubrovnik u tom razdoblju postao centar svjetskog tenisa za djecu do 11 godina, s ciljem predstavljanja tenisa i važnosti sporta i obrazovanja u odrastanju i sazrijevanju najmlađih.

Tenis centar Dubrovnik pokrenuo je 2014. međunarodni turnir za djecu Dubrovnik DUD Bowl, a od 2015. turnir se organizira se u dvije kategorije – do 11 i do 13 godina.

Turnir se igra po round-robin sistemu pa su svakom igraču omogućena minimalno četiri meča jer je u djetetovim sportskim razvojnim godinama najvažnije odigrati što veći broj mečeva. Pobjednici Turnira bogato su nagrađeni, a uz to, djeci i njihovim roditeljima svake godine organizira se i popratni zabavni program.

Mladi tenisači i tenisačice iz 46 različitih zemalja svijeta igrali su na zemljanim terenima, od čega ih je trideset sa titulom prvaka svojih država. Pobjednici četvrtog po redu turnira Dubrovnik DUD Bowl su Ela Nala Milić iz Slovenije i Zach Stephens iz Velike Britanije.

 
ČEŠKA BESEDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. srpnja 2017.

Likovna kolonija

Češka beseda Nova Gradiška i okolica 1. srpnja po drugi put je  u Vatrogasnom domu organizirala veliku likovnu koloniju na kojoj je  sudjelovalo 15 slikara. Uz domaće slikare i članove Likovno-kreativne sekcije  sudjelovali su slikari iz Zagreba i Slavonskog Broda.

„ U sklopu Dana češke kulture na Strmcu imamo malu koloniju   gdje slikaju uglavnom naši članovi. S ovom  likovnom kolonijom startala je  manifestacija Dani češke kulture.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
01. srpnja 2017.

Uspješno održan 17. međunarodni oldtimer susret

Kao i dosadašnjih godina, novogradiški Oldtimer klub "Classic 99" pokazao se izvrsnim organizatorom i domaćinom  Međunarodnog susreta vlasnika starodobnih vozila uz pokroviteljstvo grada Nova Gradiška, Turističke zajednice, Auto kluba NG i općina Vrbje i Rešetari.

Oko 150 sudionika ovogodišnjeg susreta iz RH, Slovenije i BIH okupilo se u dvorištu bivšeg "Remonta" i tom prigodom razgledalo postav eksponata budućeg Tehničkog muzeja. Uslijedila je izložba oldtimer vozila, automobila i motocikala na središnjem gradskom trgu na kojemu se okupio zavidan broj posjetitelja i zaljubljenika u "stare ljepotane".

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
30. lipnja 2017.

Ribarska večer i Fišijada

Grad Nova Gradiška, Caffe bar „Hubert“ i Turistička zajednica Nova Gradiška organiziraju 14. srpnja na središnjem gradskom trgu RIBARSKU VEČER I FIŠIJADU.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 326

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba