PUBPŽ PDF Ispis E-mail
Autor pubpz.hr   
04. rujna 2018.

Na pružnom prijelazu smrtno stradao  41-godišnji vozač osobnog automobila

 

Dana 03. rujna 2018. godine oko 06,12 sati na pružnom prijelazu između Radničke ceste i Trnavačke ulice u Donjim Andrijevcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao   41-godišnji vozač osobnog automobila.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. rujna 2018.

Modernizira se Odjel ginekologije

 

Imenovanjem novih voditelja bolničkih odjela Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, na  dužnosti voditelja Odjela ginekologije i opstetricije zadržao je Borisa Lovrića, dosadašnjeg voditelja. Odjel je to koji se u posljednje vrijeme  često u javnosti spominje kada se govori o rodilištima, natalitetu i rađanju sve  manjeg broja djece  u Hrvatskoj. U rodilištu novogradiške bolnice za sada to nije slučaj. Sa 31. kolovozom  rođeno je 210 djece i očekuje se da će broj rođene djece biti na prošlogodišnjem nivou.

 
ŽOHSS PDF Ispis E-mail
Autor HSS BPZ   
03. rujna 2018.

Želimo živjeti s djecom i unucima u Hrvatskoj

 

Članovi i simpatizeri Hrvatske seljačke stranke okupili su se trinaesti puta na tradicionalnom obiteljskom druženju na Surevici, izletištu nedaleko od Garčina uz kapelicu Majke Božje Grabovačke kako bi sudjelovali u misnom slavlju,  kuhanju čobanca, natjecanjima u starim sportovima. HSS-ovci se okupljaju kako bi mladima primjerom pokazali vrijednosti koje su u hrvatskom društvu zaboravljene ili su postale običaji iz navike. Odlazak na svetu misu bez primjene evanđelja u životu nema smisla, a jučerašnje kaže “ Napustili ste predaju Božju, a držite se predaje ljudske.“  što je u potpunosti primjenjivo na hrvatsko društvo koje sigurnim korakom kroči u provaliju.

 
ČEŠKA BESEDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. rujna 2018.

Održan „Dan pjesme i riječi na otvorenom“

 

Članovi Češke besede Nova Gradiška i okolica tradicionalno su se 2.rujna na izletištu Strmac okupili na druženju sa svojim prijateljima. Organiziran je još jedan od Dana češke kulture koji se organiziraju tijekom godine. Posljednji je bio na ovogodišnjem Novogradiškom glazbenom ljetu gdje se Češka beseda tradicionalno predstavlja. Na Strmcu se pjevalo i plesalo, recitirale su se pjesme, a svojim su se slikama predstavili i članovi likovne sekcije.

 
LIKOVNA KOLONIJA LIKOVNE GRUPE „DUGA“ PDF Ispis E-mail
Autor Lea LS   
03. rujna 2018.

Potpora oboljeloj  predsjednici udruge Zdravki Džimbek

 

18. likovna kolonija Udruge stvaratelja u kulturi i njene Likovne grupe „Duga“ održana je 2. rujna.  U Vatrogasnom domu  okupilo se 40 slikara  iz  Belišća,  Slatine, Samobora, Novske, Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Rešetara. Slikali su u dvorani i dvorištu Vatrogasnog doma i gradskom parku.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
01. rujna 2018.

Osigurati uvjete za život u županiji

 

Župan Danijel Marušić, 29.kolovoza održao je radni sastanak sa studentima medicinskih fakulteta s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji i ravnateljima zdravstvenih ustanova kojima je Županija osnivač.

Sastanak je organiziran na prijedlog Savjeta za zdravlje Brodsko-posavske županije sa svrhom upoznavanja s problemima, željama i prijedlozima studenata u svrhu poboljšanja uvjeta koje Županija i zdravstvene ustanove mogu pružiti mladom liječniku i mladom čovjeku koji se odluči, nakon obrazovanja, vratiti u Brodsko-posavsku županiju.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 412

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba