OSNOVNA ŠKOLA „VLADIMIR NAZOR „ADŽAMOVCI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. travnja 2018.

U rad puštena školska solarna elektrana za Dan škole

U petak, 27. travnja,  u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima obilježen je  Dan škole, a tim povodom župan Danijel Marušić i ravnateljica škole Marija Petričević prigodno  su u rad pustili školsku solarnu elektranu. Naglasili su da investicija od 200.000 kuna nije velika, ali je za školu i opskrbu električnom energijom veoma značajna.

-Relativno  je to  mala investicija, međutim, rekao bi vrlo bitna  i pomoći će školi. Pored  toga što će imati ekonomski efekt još više će razvijati svijest o obnovljivim izvorima energije. Zahvalio bih se ravnateljici,  Vijeću  roditelja i svima koji su doprinijeli da se ova  elektrana pusti u pogon. Čestitao bih djelatnicima škole i zahvalio se na suradnji. Ovo je relativno mala, ali uspješna škola - kazao je župan Danijel Marušić.

Ravnateljica Marija Petričević zahvalila se Brodsko-posavskoj županiji. Naglasila je da će solarna elektrana  školi puno značiti jer će  osim   kao edukativan,  bit alternativan izvor energije  i  ušteda energije u  školi.

 
IOŠ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
30. travnja 2018.

Tomislav Galicija osvojio prvo mjesto na  državnom natjecanju“TOKARI I SRODNA ZANIMANJA 2018“"Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška i njeni djelatnici još jednom su se  potvrdili kao izvrsni  organizatori  i domaćini na državnog natjecanja učenika zanimanja“TOKARI I SRODNA ZANIMANJA 2018“ održanom 26. i 27. travnja  Zadovoljstvo je tim veće jer je njihov učenik TOMISLAV GALICIJA uvjerljivo osvojio prvo mjesto  u konkurenciji 15  najboljih učenika koji su iz cijele Hrvatske došli u Novu Gradišku  na ovogodišnje natjecanje. Drugo mjesto osvojio je Filip Rapalust iz Tehničke škole Čakovac, a treće Filip Frljak iz Industrijsko strojarske škole Zagreb. Uz Industrijsko-obrtničku školu Nova Gradiška, organizatori ovogodišnjeg natjecanja su bili Ministarstvo znanosti i obrazovanja  i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. travnja 2018.

Održan 17. susret folklornih skupina RH  "Obnovimo baštinu"  Bljesak 2018.

U organizaciji Općine Okučani i okučanskog KUD-a "Tkanica" i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, Brodsko-posavske županije i OŠ Okučani, jučer je održan 17. susret folklornih skupina RH  "Obnovimo baštinu" Bljesak 2018.

Ova tradicionalna manifestacija, od prošle godine, okuplja poklonike foklora i tradicijske kulturne baštine uoči obilježavanja obljetnice VRO "Bljesak"  kojom je oslobođena zapadna Slavonija i kojom su počele pripreme za oslobađanje i ostalih, tada okupiranih hrvatskih krajeva. I ove godine Susret KUD-ova doprinos je sadržajima obilježavanja 23. obljetnice "Bljeska".

U ranim poslijepodnevnim satima članovi 11 društava stigli su u Okučane i, kao i svake godine, smješteni su u prostoru osnovne škole gdje su se nesmetano pripremali za nastup. Za predstavnike sudionika 17. Susreta "Obnovimo baštinu" načelnik općine Okučani Aca Vidaković upriličio je prijem na kojemu su goste dočekali i Ivica Pivac predsjednik Općinskog vijeća , Stjepan Lalić, zamjenik načelnika i Ivana Mijatović ravnateljica OŠ Okučani. Riječi dobrodošlice uputili su okupljenima u Općinskoj vijećnici načelnik Vidaković i predsjednica Tkanice Zrinka Grgić. Zahvalili su se na odazivu i na suradnji s okučanskim KUD-om kao i na dolasku na ovu tradicionalnu manifestaciju po kojoj su Okučani poznati diljem Hrvatske, kao i po zajedništvu, druženju i prijateljstvu koje međusobno njeguju. - Voljeti i cijeniti svoje i poštovati druge i drugačije – zajednička je poruka i domaćina i gostiju s ovog prijema.

 
OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
28. travnja 2018.

O SPOMEN OBILJEŽJU "KRISTALNE KOCKE VEDRINE"

Svečanim programom, 24. siječnja  2017. godine otvorena je u okučanskom mjesnom Domu izložba idejnih likovnih i urbanističko-arhitektonsko-krajobraznih rješenja Spomen obilježja hrvatskim braniteljima poginulima u VRO “Bljesak” u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja RH i općine Okučani.

 

Na inicijativu Ministarstva hrvatskih branitelja prošle godine raspisan je natječaj za izradu idejnog likovnog i arhitektonsko–urbanističko–krajobraznog rješenja Spomen obilježja u Okučanima, a u spomen svim poginulim braniteljima koji su dali svoje živote u Vojno-redarstvenoj operaciji “Bljesak”. Na natječaj je pristiglo 15 radova, od čega je ocjenjivački sud odabrao i nagradio 4 rada, sukladno natječajnim uvjetima, a jedan rad dodatno je pohvaljen.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
28. travnja 2018.

"Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih“

"Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih“ naziv je izuzetno zanimljive i poučne izložbe Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba otvorene u novogradiškom Gradskom muzeju 26. travnja, a prethodila joj je u prijepodnevnim satima Konferencija za novinare na kojoj je Petar Crnčan, mag.experimentalne biologije, uz dr. sc. Ivu Mihoci, autor izložbe, upoznao s njezinim značenjem, smislom i porukom.

U ime Gradskog muzeja Nova Gradiška okupljenim se novinarima obratila ravnateljica dr. Marija Mihaljević, a među ostalim je istaknula kako je po prvi puta u Novoj Gradiški postavljena jedna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, ali ne i zadnji.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. travnja 2018.

Tomislav Bećirević (HDZ): Ružni tonovi  odveli  aktualni sat u krivom smjeru

Današnja sjednica Gradskog vijeća uobičajeno je počela aktualnim satom koji je, umjesto sat, trajao dva sata. Izredali su se vijećnici za govornicom postavljajući  najviše pitanja  iz oblasti  komunalne infrastrukture. Oporbeni vijećnici postavljali su gradonačelniku pitanja, od kojih su neka  već postavljana  na sjednicama Gradskog vijeće,  a odnosila su se na  adaptaciju društvenog doma u Ljupini,  izgradnju kanalizacije u Kovačevcu  i gradski bazen.  Pitanja vijećnika  SDP-a odnosila su se  na brojne  radove koji se izvode u gradu  ili su pripremljeni za izvođenje.

Odgovarajući na ta i druga pitanja gradonačelnik Vinko Grgić je kazao da se  radi  o projektima čiji je cilj u konačnici  od Nove Gradiške napraviti najuređeniji grad.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 381

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba