OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. veljače 2018.

U  svakodnevnu kliničku praksu uvode se nove tehnologije

Medicina i zdravstvena zaštita znatno su se promijenili  posljednjih desetljeća pa se liječenje  i njegovi rezultati sve više zasnivaju na visokoj tehnologiji. Raduje zato što se, uz  stvaranje boljih  kadrovskih, prostornih i drugih uvjeta,  u Općoj bolnici Nova Gradiška  u prošloj, a nastavlja se i u  ovoj godini, ulaže u nove tehnologije  koje se uvode u  svakodnevnu kliničku praksu.

O tome što se trenutno  radi  i koji se  kvalitetni pomaci  čine na radost  zdravstvenog osoblja i pacijenata   na današnjoj su konferenciji za novinare  govorili ravnatelj dr. Josip Koldziej, dr. Tajana  Milanović-Robina, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i urolog sr. Alen Urban.

 
ROBOCAP" IZ NOVE GRADIŠKE PDF Ispis E-mail
Autor Marija Radošević/ SBplus   
20. veljače 2018.

Nedeljko Smolić živi s trećim srcem

Novogradiščanin Nedeljko (Mile) Smolić, svojevrsni je fenomen. Živi zahvaljujući trećem srcu, točnije drugi put "ugrađenom" mehaničkom srcu (koje preuzima srčanu funkciju i održava na životu teške srčane bolesnike) nakon što je prije šest godina doživio infarkt i dobio prvo mehaničko srce.

Zatekli smo ga u sinovom kafiću gdje se dovezao autom kao i svakog dana dolazeći na kavicu i druženje s prijateljima. Ipak, s maskom na licu, kako bi se zaštitio od moguće gripe koja bi za njega bila kobna, ovaj razgovorljivi, veseli čovjek priča o svom trećem srcu kao nekoj sasvim uobičajenoj pojavi.

 
Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“SPS PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. veljače 2018.

Stjepan Pavlagić ponovo izabran za predsjednika

Da je Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ jedna od najaktivnijih udruge te vrste  potvrdila je  sinoć, održana pod predsjedanjem  Mirka Đanića, redovna i izborna Skupština i   izvješće koje je podnio predsjednik Stjepan Pavlagić. Nisu zato izostale ni pohvale općinskog načelnika Nikole Denisa  koji je, osim što je izrazio zadovoljstvo radom udruge i pohvalio njene članove, kazao kako Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ uspješno predstavlja Općinu Staro Petrovo Selo.

U 2016. i 2017.  godini petrovoselski  vinogradari i voćari  imali su  velike štete od tuče i mraza i bile, kako je naglasio Pavlagić,  nepovoljne za udrugu  i njene  članove među kojima su i četiri žene

 
ZAKON O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU PDF Ispis E-mail
Autor HSS -Davor Vlaović   
18. veljače 2018.

Gospodo kakvu vi to Hrvatsku želite?

U petak, 16. veljače izglasan je Zakon o poljoprivrednom zemljištu , kojim je Hrvatska seljačka stranka nije zadovoljna jer marginalizira OPG-ove i obrte u poljoprivredi, a favorizira „mala poduzeća“ , poduzeća koja imaju do 50 zaposlenih i  10 mil. €  prihoda godišnje.  Hrvatska poljoprivreda ne može počivati na takvim osnovama, hrvatsku poljoprivredu su sačuvali OPG-ovi, u Hrvatskoj se do nedavno moglo živjeti od poljoprivrede. Smjer koji se trasira hrvatskoj poljoprivredi donesenim Zakonom nije dobar, a HSS je na prijedlog Zakona uložio četiri amandmana.

I.  Sredstva ostvarena od naknade za promjenu namjene prihod su državnog proračuna 30% i 70% jedinica lokalne samouprave, odnosno Grada Zagreba, na čijem se području poljoprivredno zemljište nalazi.

II. prednost kod zakupa i prodaje imaju domicilni poljoprivrednici kojima je to osnovna djelatnost, stočarstvom se bave više od 3 godine i oni koji zemlju obrađuju više od 5 godina u mirnom posjedu, onaj koji je izmirio sve svoje zakonske obveze prema državi.

III. Sredstva ostvarena od zakupa, prodaje, prodaje izravnom pogodbom, privremenog korištenja i davanja na korištenje izravnom pogodbom prihod su državnog proračuna 10%, 15% proračuna jedinice područne (regionalne) samouprave i 75% proračuna jedinice lokalne samouprave odnosno Grada Zagreba, na čijem se području poljoprivredno zemljište nalazi.

IV. Jedan kupac može na području Republike Hrvatske kupiti poljoprivredno zemljište u vlasništvu države i to maksimalno do 50 ha za kontinentalno područje i do 5 ha za priobalno područje

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Reštari   
18. veljače 2018.

Zahvalnica Općini Rešetari za dobru suradnju

Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari, 16. veljače,  je u Ministarstvu pravosuđa primio  zahvalnicu za uspješnu suradnju u izvršenju probacijskih poslova, a na prijedlog Probacijskog ureda Požega. Zahvalnicu je uručila pomoćnica ministra pravosuđa Jana Špero. Dosadašnji rad i suradnja Općine Rešetari s Probacijskim uredom iz Požege nastavit će se i dalje, te će se osuđenim osobama omogućiti izvršenje kazne na slobodi, a u korist i za dobrobit zajednice. Ministarstvo pravosuđa se zahvalilo na uspješnoj suradnji Općini Rešetari i načelniku Zlatku Agi.

 
UDRUGA UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. veljače 2018.

Održana izborno-izvještajna skupština

Predsjednica Vjekoslava Karešin, dopredsjednica Višnja Lulić, za predsjednicu Izvršnog odbora Marina Marić, a za članice Slava Peterlik, Nada Čorak,  Lela Kurjaković, Snježana Džajkić, Nada Marinović i Marija Jelančić;

Predsjednica Nadzornog odbora Mira Tomić, a za članice Antonija Trošelj i Dubravka Šmidl

Predsjednica Suda časti Kata Radošić, a članice  Ljubica Milijević i Blaženka Pohl.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 367

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba