GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
04. studenog 2018.

Ivanovačka utvrda sv. Ivan Trnava – prezentacija o vrijednom arheološkom nalazištu – lokalitet Bedem-Varošine u OŠ Gornji Bogićevci

 

U Mjesecu hrvatske knjige 29. listodada u OŠ Gornji Bogićevci održana je prezentacija o vrijednom arheološkom nalazištu srednjovjekovnoj ivanovačkoj utvrdi sv. Ivan Trnava – lokalitet Bedem-Varošine ( od 14. do prve polovice 16. stoljeća ).

Zanimljivu prezentaciju u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci održala je ravnateljica Gradskog muzeja Nova Gradiška Marija Mihaljević, dr.sc. za učenike od 1.-4.razreda PŠ Gornji Bogićevci i PŠ Smrtić i njihove učiteljice.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. studenog 2018.

Rasprava  o zabrani rada nedjeljom u trgovinama

 

Načelnici deset općina novogradiškog kraja i novogradiški gradonačelnik  raspravljat će na  koordinaciji   koja će se  održati u utorak u Rešetartima  o  zabrani rada trgovina nedjeljom. Općina Rešetari, koja će biti  domaćin čelnim ljudima   jedinica lokalne samouprave novogradiškog kraja, već je pokrenula inicijativu za ukidanje rada nedjeljom u  trgovinama na  svom području.

 
CRKVA SV .TEREZIJE AVILSKE PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
31. listopada 2018.

Ljubitelji ozbiljne glazbe uživali u koncertu

 

U novogradiškoj crkvi sv. Terezije Avilske 28. listopada u organizaciji  župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, novogradiškog Ogranka Matice Hrvatske i Umjetničke radionice Heferer nastupili su Matej Predojević Petrić-tenor, a za orguljama istaknuti hrvatski orguljaš Mario Penzar.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hssbpž   
31. listopada 2018.

Danas je ortački kapitalizam hrvatska stvarnost

 

Hrvatska seljačka stranka podržava osnivanje Povjerenstva za Agrokor jer je to jedini način kako se može saznati istina prema riječima Davora Vlaovića koji je u Saboru govorio u ime HSS-a o razlozima za takav stav. Vladajući su pokušaje opozicije za iznošenje prave istine, ne one koju je hrvatskoj javnosti prezentirala Martina Dalić, naručene istine kojom se štiti postupanje vladajućih, nazvali glavinjanjem.

 
KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
31. listopada 2018.

„JUHA OD BUNDEVE"

 

U povodu Mjeseca hrvatske knjige 30. listopada je na Dječjem odjelu Gradske knjižnice bilo edukativno, ali i veoma zanimljivo i zabavno za mališane iz Dječjeg vrtića „Radost“. Mališane iz Starije dobne skupine „Točkice“ u knjižnicu su dovele njihove „tete“ Jadranka Kaksa i Sonja Medvedović, a knjižničarka Renata Matijašević za njih je pripremila radionicu pod nazivom „Juha od bundeva“.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss bpž   
30. listopada 2018.

Hrvatska vojska bi morala jesti hranu koju proizvedu hrvatski poljoprivrednici

 

Danas je na Saborskom odboru za poljoprivredu ministar Tolušić informirao saborske  zastupnike o Uredbi o ZPP strateškim planovima i zajedničkoj poljoprivrednoj politici koju je Hrvatska podržala uz primjedbe oko  potrebe veće fleksibilnost kod odredbe o ograničavanju  potpora kod sektorskih mjera, potpore za mlade poljoprivrednike i kod potpore za pašnjake.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 434

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba