"Rešetaračko proljeće" PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
09. svibnja 2011.

PREDSTAVLJENE KNJIGE PJESAMA VERONIKE DEVČIĆ I VESNE DUMIČIĆ

U Rešetarima su 7. svibnja 2011. predstavljene tri nove knjige u, sada već zavidnom opusu knjiga koje je posljednjih godina izdalo Književno likovno društvo "Rešetari". U sklopu tradicionalne pjesničke manifestacije "Rešetaračko proljeće", koja okuplja pjesničke skupine i društva iz cijele Hrvatske predstavljene su knjige "U zenitu života" Veronike Devčić i "Rascvjetale misli" Vesne Dumičić.

 
Obljetnica "Bljeska" 2011. PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
02. svibnja 2011.

PO NAČELIMA MODERNOG RATOVANJA OSLOBOĐENO OKUPIRANO PODRUČJE I OSTVAREN STRATEŠKI CILJ

Skromnije nego prijašnjih godina, 1. svibnja 2011. u Okučanima je dostojanstveno obilježena 16. obljetnica Vojno-redarstvene akcije "Bljesak". "Bljesak" je bio odlučan odgovor hrvatske države agresorskoj politici. Vojno-redarstvena akcija oružanih snaga i specijalne policije RH počela je 1. svibnja u 5 sati i 21 minut.

 
16. obljetnica "Bljeska" PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
30. travnja 2011.

DOMOVINSKI RAT JE BIO OBRAMBENI, PRAVEDAN I OSLOBODILAČKI RAT

- Budući da sutra neću moći biti ovdje, jer ću biti u Vatikanu na svečanosti beatifikacije Ivana Pavla II., došla sam danas kako bi se prisjetila svih onih koji su  sudjelovali u toj akciji, koja je bila precizna, kristalno jasna, akcija oslobađanja dijela hrvatskog okupiranog teritorija i sigurno dobar uvod u "Oluju". Vojno-redarstvena akcija "Bljesak" je dokaz da je Domovinski rat bio obrambeni, da je bio pravedan i oslobodilački i da smo imali pravo braniti i oslobađati svoju zemlju.

 
Spomenik kravati PDF Ispis E-mail
Autor Josip Bušić   
30. travnja 2011.

SPOMENIK "CROATA" KRAVATI

Kada su naši panduri na čelu sa barunom Trenkom umarširali u Pariz bili su posebna atrakcija. Ne samo zbog svojeg stasa, jahačkih sposobnosti i posebnih uniformi, već radi oko vrata svezanih ženskih marama, tkanih i izvezenih u različitim bojama.

Kod odlaska u rat i rastanka od supruge, zaručnice ili djevojke, one su svojem ljubljenom za sretan povratak vezale jednu polovicu svoje marame oko vrata dok su drugom polovicom si pokrivale kose na glavi.

 
Eko-etno selo Stara Kapela PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
29. travnja 2011.

OTVORENA "TUNJINA KUĆA"

Stara Kapela ima snagu i mogućnost da se dalje razvija. Trebate se okrenuti budućnosti i zajedništvom ostvariti još puno toga da u svakom dijelu Hrvatska bude turistička zemlja. Ovo što ste napravili pokazuje da će to biti jedan od razloga ostanka ljudi  u ovom prostoru - kazao je Niko Bulić, predsjednik Turističke zajednice Hrvatske, 28. travnja 2011. na otvaranju "Tunjine kuće" Općeg poljoprivrednog gospodarstva "Staklarević".

 
Matko Kušenić i Filip Poturović kod gradonačelnika PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
29. travnja 2011.

GRADONAČELNIK PRIMIO PRVAKE HRVATSKE

Gradonačelnik Josip Vuković primio je 28. travnja u svom uredu Matka Kušenića i Filipa Poturovića, mlade prvake Hrvatske.  
Matko Kušenić, učenik 3. razreda Gimnazije Nova Gradiška i državni je prvak u natjecanju iz matematike u kategoriji trećih razreda, održanom u Opatiji. Filip Poturović, učenik 7. razreda Osnovne škole "Ljudevit Gaj" državni prvak je u boksu u kategoriji mlađih kadeta.

 
<< Početak < « 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 » > Kraj >>

Stranica 543 od 566

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba