Hlebinska pisanica u Batrini PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
20. travnja 2011.

HLEBINSKA PISANICA U BATRINI

Udruga za zaštitu kulturne baštine Sveti Antun iz Batrine u suradnji sa Turističkom zajednicom Nova Kapela prigodom Uskrsa postavila je hlebinsku pisanicu u košarici ispred crkve. Prema riječima Dražena Grozdanovića, predsjednika udruge, pisanica je visoka 2,5 metra, promjera 1,5 metar. Projekt je to Udruge hlebinskih slikara i kipara započet 2009. godine.

 
Grupa za potporu dojenja PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Podkonjak   
19. travnja 2011.

OSNOVANA CERNIČKA GRUPA UDRUGE ZA POTPORU DOJENJA

6. travnja 2011. osnovana je cernička grupa Udruge za potporu dojenja uz vodstvo patronažne sestre Kristine Gašljević. Na prvom okupljanju odabran je naziv grupe "Bombončići" i mama voditeljica Sanja Podkonjak. Govorilo se o važnosti dojenja i majčinog mlijeka za dijete. Uz druženje, dojilje su izmjenile svoja iskustva vezana uz dojenje djeteta.

 
Cvjetnica u Cerniku PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. travnja 2011.

Fotoreportaža: NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

Na blagdan Cvjetnice u cerničkoj župi, ispred kapelice Svetog križa blagoslovljene su maslinove grančice, a zatim se u procesiji krenulo u crkvu Svetog Petra apostola na svetu misu. Svetu misu služili su p. Ante Perković i p. Tomislav Vuk. Misno slavlje uveličali su članovi HPD "Tomislav" iz Cernika pjevanjem Muke Gospodina našega Isusa Krista po Mateju.

 
IOŠ Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
15. travnja 2011.

DRŽAVNO NATJECANJE IZ OBRADE DRVA

14. i 15. travnja 2011. Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška bila je domaćin još jednog državnog natjecanja učenika strukovnih zanimanja. Na 12. državnom natjecanju učenika iz područja obrade drva u zanimanjima drvodjelski tehničar-dizajner i stolar okupila su se 44 učenika i 40 nastavnika i člana državnog povjerenstva iz cijele Hrvatske.

 
Branitelji pomažu PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
07. travnja 2011.

ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU

Članovi Poljoprivredne braniteljske zadruge Stara Kapela i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Zebre" 6. travnja 2011. odradili su još jednu u nizu hvale vrijednih radnih akcija. Odazvali su se na poziv Zlatka Age, načelnika općine Rešetari i obili žbuku sa zgrade stare osnovne škole u Adžamovcima.

 
Skupština DVD Rešetari PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
05. travnja 2011.

JOŠ JEDNA USPJEŠNA VATROGASNA GODINA

Još je jedna uspješna godina iza DVD-a Rešetari. Istaknuto je to na Skupštini odražnoj pod predsjedanjem predsjednika Đure Marčevića, a u nazočnosti predstavnika dvadesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava s našeg, brodskog i požeškog područja. Bili su tu i predstvanici DVD-a  Zakorenje i Bribir s kojima DVD Rešetari ima dugogodišnju suradnju, a sada i potpisanu povelju o bratimljenju.

 
<< Početak < « 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 » > Kraj >>

Stranica 545 od 566

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba