Otvoren vodovod u Brđanima PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. rujna 2011.

VODOVODNA DRUŽINA RJEŠAVA PROBLEM VODOOPSKRBE U ZAPADNOM DIJELU ŽUPANIJE

U potpunosti je završen magistralni i sekundarni cjevovod u naseljima Zapolje i Brđani. U roku dva tjedna očekujemo de će se u potpunosti završiti radovi u Adžamovcima, a u ovom trenutku u izgradnji je vodovod u naselju Gunjavci koji će se nastaviti do Drežnika – kazao je općinski načelnik Zlatko Aga na otvaranju vodovoda u Brđanima.

 
Folklorni susret prijateljstva PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
20. rujna 2011.

CRNOGORCI ODUŠEVILI SLAVONCE

Pažnje su vrijednu folklornu večer u Domu kulture  priredili KUD "Rešetari" i njihovi gosti iz Crne Gore KUD "Tekstilac" iz Bijelog Polja. Nastupili su veliki i mali folklor, pjevačka skupina i tamburaški orkestar KUD-a "Rešetari", a gosti iz Crne Gore su se predstavili s tri koreografije. Na zadovoljstvo ljubitelja folklora koji su se okupili u dvorani Doma kulture bio je to još jedan prijateljski susret dva zbratimljena folklorna društva.

 
II. festival orgulja "Heferer" u Novoj Gradiški PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
20. rujna 2011.

KONCERT NA OBNOVLJENIM ORGULJAMA

Koncert na orguljama 15.9. u crkvi sv. Terezije obogatio je mnoge Novogradiščane koji su svjedočili nastupu vrhunskih glazbenika na orguljama kojima su se pridružili članovi HPD „Graničar“ i Matice umirovljenika grada Nove Gradiške. Koncert je organiziran od strane Koncertne direkcije grada Zagreba, Umjetničke radionice „Heferer“, novogradiškog Ogranka Matice Hrvatske i Župnog ureda crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

 
Pomor ribe PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
16. rujna 2011.

POMOR RIBE U ADŽAMOVKI

Bjelke, babuške, cvergli i somovi doslovno dišu na škrge u Adžamovki uz malo izgleda će ih to spasiti. Spasiti ih pokušavaju mještani kojih ih stavljaju u kante i burad.

Eventualno mogu spasiti manju količinu ribe, a većina će, kako kažu, do sutra uginuti i zabijeliti Adžamovku iz koje se širi nesnosan smrad. Sva je riba izašla na površinu, a dio je i uginuo.

 
Crveni križ - Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
14. rujna 2011.

POKAZNA AKCIJA PRUŽANJA PRVE POMOĆI

Članovi mladeži Crvenog križa Nova Gradiška, demonstrirali  su pokaznu akciju pružanja prve pomoći. Pravilno pružanje prve pomoći je najvažniji faktor u slučaju bilo kakvih nesreća. Prva pomoć čovjeku može spasiti život ali nepravilno pružanje pomoći ga također može još više ugroziti. Zato je izuzetno važno upoznat se sa pravilima prve pomoći. Velika pažnja usmjerena je na vozače koji bez položenog ispita iz prve pomoći ne mogu dobiti vozačku dozvolu.

 
Međunarodni dan pismenosti PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
09. rujna 2011.

ABECEDA LIJEPIH HRVATSKIH RIJEČI

Međunarodni dan pismenosti, koji se od 1966. godine obilježava i slavi 8. rujna u cijelom svijetu, ove godine ima temu "Pismenost za mir". Time se želi naglasiti važnost pismenosti kao jednog od osnovnih ljudskih prava kolje je ujedno i preduvjet za mir budući zalazi u kulturne, socijalne, političke i ekonomske sfere.

 

 
<< Početak < « 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 » > Kraj >>

Stranica 547 od 586

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba