IZVJEŠTAJ ZA MEDIJE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
30. lipnja 2017.

Dan bez mobitela u prometu

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u petak je predstavila svoj najnoviji projekt pod nazivom 'Dan bez mobitela u prometu' u okviru kojega pokreće kampanju prevencije za smanjenje korištenja mobitela u prometu. Ovom prilikom prezentirani su i rezultati istraživanja ponašanja i navika vozača automobila, biciklista i pješaka prilikom upotrebe mobitela u prometu. Rezultati istraživanja, koje je na tu temu prvi puta i napravljeno u Hrvatskoj, među ostalim otkrivaju kako više od 90 posto vozača koristi mobitel za vrijeme vožnje, a gotovo 50 posto ponašanje ne bi mijenjalo bez obzira na visinu kazne.

Na konferenciji za novinare koju je moderirao Dušan Miljuš, urednik Jutarnjeg lista, o broju prekršaja i iskustvima policije vezano uz korištenje mobitela u prometu govorio je Miron Huljak iz Ravnateljstva policije, Služba za sigurnost u cestovnom prometu istaknuvši podatak kako je po učestalosti prekršaja uporaba mobitela šesta na ljestvici.

 
21. DJEČJA SMOTRA FOLKLORA SIČE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
26. lipnja 2017.

„Mi smo djeca vesela“

Iako je kiša prekinula održavanje 21. dječje smotre folklora „Mi smo djeca vesela“ na  pozornici u Spomen parku i male folkloraše i publiku preselila u mjesni dom bilo je  25. lipnja u Sičama opet razloga za zadovoljstvo, kako sudionika, tako i organizatora KUD-a „Radinje“.

U Siče su  došli mali folkloraši  11 mjesta Brodsko-posavske  i drugih županija. Potvrdili su i ove godine da u zaborav neće pasti stari običaji i narodna baština, dječje igre,  pjesma i ples  u mjestima i krajevima iz kojih su došli. Za svoje nastupe zaslužili su pljesak publike. Posebne pohvale zaslužuju njihovi voditelji koji okupljaju djecu, ulažu trud i znanje prenoseći na najmlađe generacije  kulturnu i narodnu baštinu.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
25. lipnja 2017.

Svečanost tambure, Slavonije, domoljublja i duhovnosti

Tamburaški orkestar i Vokalni ansambl "Lira," staropetrovoselskog KUD-a "Tamburica" upriličili su 23. lipnja cjelovečernji koncert u Domu kulture u Novoj Gradiški. U ime grada koncert je pratila i time dala potporu ovom vrijednom Društvu i dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća.

Ovo Društvo djeluje i promiče tamburu i vrijednosti tamburaške glazbe u Hrvatskoj, ali i u svijetu gotovo pola stoljeća. Domoljublje, ali i ljepotu Slavonije pronosili su pjesmom i u 70-im godinama, teškim za sve one koji se nisu bojali iskazati poštovanje i ljubav prema domovini i zavičaju. I upravo su te plemenite osjećaje glazbom i pjesmom darovali  sinoć i novogradiškoj publici upućujući i čestitku uz Dan državnosti.

 
DAN DRŽAVNOSTI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. lipnja 2017.

Odana počast domoljubima koji su stvarali hrvatsku državu

U povodu  Dana državnosti  vijence  je  položilo i svijeće zapalilo  kod spomenika poginulim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana  izaslanstva Grada Nova Gradiška predvođeno gradonačelnikom Vinkom Grgićem, Brodsko-posavske županije predvođeno županom Danijelom Marušićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata,  Policijske postaje Nova Gradiška, DVD-a Nova Gradiška i Javne vatrogasne postrojbe, političkih stranaka, udruga civilnog društava i  gradskih  institucija. Minutom šutnje  i molitvom odano je  dužno poštovanje i zahvalu svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

 
KUD DREŽNIK REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
25. lipnja 2017.

ODRŽANO PETNAESTO „KOLO NA MEDANU“

Tradicionalna folklorna  manifestacija “Kolo na medanu” održana je 24.lipnja u središtu Drežnika  po petnaesti puta. Organizatori, članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” i ove su godine u Drežnik doveli kulturno-umjetnička društva koja, isto kao i oni, čuvaju od zaborava folklornu tradiciju i pjesmu, te  običaje i pučku tradiciju   svoga kraja. Brojni mještani i njihovi gosti iz susjednih mjesta, koji su se okupili  ispred pozornice na Medanu, nisu požalili jer su imali priliku  vidjeti i čuti pjesme i plesove iz raznih krajeva Hrvatske.

Uz  domaćine KUD  “Drežnik”,  predstavili  su se  Kulturno umjetnička udruga “Cernik” iz Cernika, “Mladost” Odra, “Berda” Brestovac, KUD “Župe sveti Rok” Skakavac, Kulturno umjetnička udruga “Andrija Matijaš Pauk” Marina i Folklorni ansambl “Marija Magdalena” Sesvete.

 
TVRTKA ELDA NOVA GRADIŠAKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
24. lipnja 2017.

LIKOVNA KOLONIJA „POZDRAV IZ PRVČE“

U prostotu tvrtke Elda  u Prvči održana prva Likovna kolonija  pod nazivom „Pozdrav iz Prvče“. Okupili su se  slikari  iz Zagreba, Ozlja, Davora, Slavonskog Broda,  Osijeka, Novske i Rijeke. Slikali su na zadanu temu duhana i  poroka pušenja.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 326

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba