POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
02. siječnja 2020.

U PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENO ŠEST OSOBA

 

1. siječnja, oko 20 sati, u Cerniku, u Frankopanskoj ulici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Naime, policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 22-godišnjak osobnim automobilom novogradiških registracijskih oznaka kretao od sjevera u smjeru juga. Istim kolnikom, suprotnim smjerom od juga u smjeru sjevera kretao se automobil njemačkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 39-godišnji njemački državljanin te su se u vozilu uz vozača nalazila još četiri putnika.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor dr.sc.Danijel Marušić, župan   
02. siječnja 2020.

Unatoč teškoj situaciji Županija zadržala optimizam, a nade polaže u programe Vlade RH u smjeru revitalizacije svih, a posebice slavonskih županija

 

Već dugi niz godina CAJTuNG, novogradiške nezavisne novine prate događanja iz naše, Brodsko-posavske županije i grada Nove Gradiške, te tako daju veliki doprinos u očuvanju povijesti ovoga kraja. S godinama Cajtung je postao kronika jednog vremena, mjesta i ljudi, stoga, prepoznajući njegov značaj, Brodsko-posavska županija pomaže u njegovom očuvanju. Uz izlazak ovogodišnjeg posljednjeg broja valja nešto reći i o samoj Brodsko-posavskoj županiji. Iako se loša gospodarska situacija u zemlji odrazila i na našu županiju, koja je kao jedna od slavonskih županija, najviše zahvaćena takvim ekonomskim kretanjima, kroz razne mjere i projekte nastojali smo poboljšati životne uvijete svih naših stanovnika.

 
CARO DIARIO PDF Ispis E-mail
Autor Ante Gradiška   
02. siječnja 2020.

BAUK  SEKULARNOG  FUNDAMENTALIZMA


(opakog čudovišta koje zlurado uništava posljednje FUNDAMENTE ljudskosti i čestitosti zapadne civilizacije)  I DALJE SLAVODOBITNO KRUŽI EUROPOM

(Uvodna napomena: Predmet današnjeg diskursa trebao je biti birtijaški dernek koji su u Zagrebu, zajedno sa svojim hrvatskim političkim pudlicama /naravno, uz ushićenu podršku „briselskog ćate“ /kako ga duhovito naziva Nino Raspudić/ Plenkovića, organizirali trećerazredni karijeristi koji se odazivaju na skraćenicu EPP. Za taj „velebni“ događaj, koji podanički funkcionira na razini Brežnjevljeve „teorije ograničenog suvereniteta, trebat će nam više relevantnih podataka, pa ga moramo odložiti za početak iduće godine.)

 
PREDSTAVLJAMO DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
02. siječnja 2020.

MEDALJA GRADA dodijeljena  ZRINKU KAPETANIĆU

 

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA gospodinu ZRINKU KAPETANIĆU, za značajan doprinos u promicanju kulture na području grada Nove Gradiške i Republike Hrvatske. MEDALJU GRADA  na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca u Domu kulture,  Zrinku Kapetaniću     uručili su  gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić. Zrinko Kapetanić rođeni je Novogradiščanin, diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Dragovoljac Domovinskog rata u kojemu je, kao policajac, sudjelovao na prvim linijama bojišnice. Danas obavlja funkciju načelnika Policijske postaje Okučani. Dosada je objavio dvije samostalne zbirke poezije: „Dječak u zabludi” i „U šutnji pjevam”. Okušao se i kao pisac predgovora i urednik knjiga drugim pjesnicima. Član je novogradiškog ogranka Matice hrvatske te nekoliko braniteljskih, kulturnih i sportskih udruga.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
02. siječnja 2020.

Na radost roditelja u Dragaliću se gradi vrtić

 

U 2019. godini Općina Dragalić, uz redovne aktivnosti, pokrenula je ili nastavila realizirati nekoliko  značajnih projekta u oblasti komunalne i društvene infrastrukture.  Nastavljena je izgradnja vodovoda u Poljanama i Donjim Bogićevcim i započela izgradnja mrtvačnice u Goricama, a početak izgradnje zgrade dječjeg vrtića sve je obradovao, posebno  mlade obitelji koje žive na području općine.

-Najveći je to projekt koji je u realizaciji  i  nakon zime, kada to dozvole vremenske prilike očekujemo nastavak radova.  Očekujemo da će biti dovršeni do  početka  svibnja i da ćemo za Dan općine  preuzeti  zgradu na upravljanje - kaže načelnik Zvonimir Karlik.

Vrtić bi  s radom trebao početi na jesen, kada će roditeljima  biti osiguran  dnevni boravak za djecu,   i   prvi put će se  moći  u vrtiću čuti dječja graja.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
31. prosinca 2019.

Održan tradicionalni božićni koncert“Božić nam je došao“

 

Blagdanski ugođaj vladao je 29. Prosinca u Društvenom domu u Dragaliću gdje je u organizaciji KUD-a Dragalić održan tradicionalni, 9. po redu, božićni koncert“Božić nam je došao“ . Blagdanskom ozračju sa božićnim pjesmama, na zadovoljstvo posjetitelja koji su napunili dvoranu društvenog doma,  doprinijela  su kulturno-umjetnička društva, posebno  njihovi najmlađi članovi,  potvrdivši time da folklorne tradicije i narodni običaji neće pasti u zaborav.  Uz domaći KUD “Dragalić”, pljeskom su nagradili  male članove KUD-a “Godinjak” i KUD-a  “Radost”  iz Sela kod Siska, a posebno članove KUD-a  “Ale Obić” iz  Bosanske Gradiške.  Pokrovitelj  božićnog koncerta je Općina Dragalić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 600

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba