HSS BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Davor Vlaović   
20. lipnja 2018.

Šume su hrvatsko nacionalno bogatstvo –neka tako i ostane

Saborski zastupnik Davor Vlaović govorio je u Hrvatskom saboru o Zakonu o šumama istaknuvši kako su šume nacionalno bogatstvo koje to treba i ostati jer 48% površine Hrvatske je pod šumskim pokrovom koji je prirodno obnovljiv rekavši kako je upravo taj segment u svijetu rijetko susresti.

„Šumama treba gospodariti marom dobrog gospodara kako bismo sačuvali biološku raznolikost, zadovoljili potrebe domaće drvne industrije za sirovinom i potrebe za biomasom,  to moramo činiti radi toga jer drvna  industrija čini 10% hrvatskog izvoza i zapošljava preko 50 tisuća radnika. Hrvatske šume ne moraju stvarati veliku dobit, one trebaju osigurati sirovinu drvoprerađivačima  kako bi finalizacija bila što veća a time i više zaposlenih u sektoru drvne industrije. Na žalost kroz energetsku obnovu zgrada zanemarili smo drvo i drvenu stolariju koja je najkvalitetnija za življenje.  Hrvati su uvijek živjeli sa svojim šumama i zato često  gospodarenje Hrvatskih šuma  hrvatskih šumama građani uspoređuju s mletačkom sječom Velebita. „

 
UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Nikolina JUREKOVIĆ   
20. lipnja 2018.

„Power of Art“ – Moć umjetnosti

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška jučer je, 18. lipnja, započela provedbu aktivnosti razmjene mladih unutar Erasmus+ projekta „Moć umjetnosti“. Projekt je odobren na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske Unije.

Projekt je razvijen u suradnji s nekoliko međunarodnih partnera, kako sljedi: Backlash iz Španjolske, Aktif Genclik ve Spor Kulubu Dernegi iz Turske, Asociata D.G.T iz Rumunjske i AKTO iz Portugala.

 
OGRANAK MATICE HRVATSKE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. lipnja 2018.

Godišnja skupština ogranka Matice Hrvatske

 

U nazočnosti 19 od 36 članova Skupštine s pravom glasa i u ozračju naslijeđenih financijskih teškoća, ali i volje i htijenja da se nastavi dalje zbog iznimne važnosti ovog Ogranka, kao i MH -najstarije hrvatske kulturne institucije, održana je 12. lipnja godišnja izvještajno-izborna Skupština.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
20. lipnja 2018.

Govor Zlatka Age, načelnika Općine Rešetari na svečanoj sjednici Općinskog vijeća

 

Obilježavanje Dana općine i 25. obljetnice osnutka Općine Rešetari bila je prigoda da se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća pohvali i govori o postignućima u proteklom periodu koja su značajno izmijenila i unaprijedila život stanovništva na području općine. Bila je to prigoda da se govori o projektima koji su u fazi realizacije i novim projektima koji će se realizirati u narednom periodu, ali i prilika općinskom načelniku Zlatku Agi da se u govoru zahvali svima koji su doprinijeli da se Općina Rešetari svrsta među najuspješnije Općine u Hrvatskoj.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. lipnja 2018.

Novogradiške škole nude velike mogućnosti upisa

 

U Gradskoj vijećnici na inicijativu prof. Ljiljane Ptačnik, 18. lipnja Grad Nova Gradiška održao je konferenciju za novinare čiji je cilj bio dodatno upoznati buduće srednjoškolce novogradiškog kraja i njihove roditelje s mogućnostima upisa u Gimnaziju, Elektrotehničku i ekonomsku školu i Industrijsko-obrtničku školu, dati im dodatne informacije upisa putem domene srednja.hr, afirmirati nastavne aktivnosti i zanimanja, te izvannastavne programe.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. lipnja 2018.

Vodosprema vrijedna 5 milijuna kuna započela s probnim radom

 

Radovi na izgradnji vodospreme u Rešetarima zajedno s prometnicom privedeni su kraju pa je obilježavanje Dana općine i 25. obljetnice osnutka Općine Rešetari bila prigoda da se neslužbeno najavi i završetak ukupnih radova na aglomeraciji koja obuhvaća grad Novu Gradišku i općine Cernik i Rešetari. Radi se o jednoj od najvećih investicija kojom će se stanovništvu osigurati pitka voda.

Vodosprema u Rešetarima veoma je značajna jer će osigurati pitku vodu i posebno obradovati stanovništvo koje živi u višim dijelovima općine Rešetari i istočnom dijelu Nove Gradiške jer više neće morati strahovati da će im slavine presušiti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 395

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba