Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


UDRUGA STVARATELJA U KULTURI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
13. studenog 2017.

Otvorena izložba “Kolonija 2017”

Likovna izložba radova nastalih na 17. Koloniji, održanoj početkom rujna ove godine ponovno na “Strmcu”, otvorena je 10. studenoga u novom galerijskom prostoru u Ulici Karla Dieneša 1.

Sudionici Kolonije, kao predstavnici svojih Udruga ili samostalni umjetnici, stigli su iz 7. županija, njih 55, od čega je 42 iz drugih hrvatskih gradova i mjesta: Slavonskog Broda, Zagreba, Velike Gorice, Slatine, Popovače, Belišća, Kobaša, Pleternice, Daruvara, Novske, Rešetara.

-Mi se već 17. godina okupljamo radi osobnog zadovoljstva i druženja, ali i stvaranja neke nove vrijednosti, a to su slike, potom radi razvijanja likovne forme, a to sve nas povezuje u jednu cjelinu, koja isijava pozitivnu energiju i ljubav za umjetnost. Kroz ovakva druženja, okupljanja i razmjenu iskustava dajemo si slobodu oblikovanja, likovnog izražavanja i mijenjamo po svojoj volji uvjete na slici, boju, oblik svog lika, prostora, pa čak stvaramo i nešto što ne postoji. Moram naglasiti da smo u razvoju našeg likovnog amaterizma zahvalni Gradu Nova Gradiška, koji nam daje financijsku potporu za provedbu programa i projekata od interesa za opće dobro, koje provode udruge. Međutim za ovako veliku međužupanijsku Koloniju zatražili smo pomoć i od sponzora i donatora, pa se od srca zahvaljujem obitelji Đurić, “Slavonskom zrnu”, “Gradskoj ljekarni”, “Ljekarnama Zubović” i pekarnici “Capan”- naglasila je, među ostalim, na otvorenju izložbe, Zdravka Džimbeg, predsjednica Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška .

 
OPĆINA STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. studenog 2017.

MARTINJSKA ZABAVA  PETROVOSELSKIH VINOGRADARA

Petrovoselski vinogradari i vinari okupili su se sinoć  u Hrvatskom domu u Starom Petrovom selu da bi  i ove godine proslavili  blagdan sv. Martina  i  zajedno sa svojim prijateljima kušali  ovogodišnja  mlada vina i dobro se zabavili uz tamburaše  TS „Tkanica“.

U ime Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ okupljene je pozdravio  Ivica Turkalj.

Uz  općinskog načelnika Nikolu  Denisa i  njegovog zamjenika Josipa Kolodzieja, te predsjednika Općinskog vijeća  Slavka Mulca, bio je tu i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.  Bio je gost Vladimira Plavca  čiji vinograd ima tradiciju dugu sto godina.

Petrovoselski vinogradari  zadovoljni su  ovogodišnjom  vinogradarskom godinom, za razliku od   prošlogodišnje, kada su, najprije mraz, a potom i tuča  uništili urod. Vjeruju da će ove godine  u njihovim podrumima  biti  kvalitetnih i prepoznatljivih  petrovoselskih vina.

 
UDRUGA POZITIVA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Lukačević   
12. studenog 2017.

Predavanje  za osobe 3. životne dobi

Novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“   10.studeng  je u prostoru Udruge umirovljenika grada Nove Gradiške organizirala edukaciju i trening opuštanja za osobe 3. životne dobi. Predavanje "Najčešće bolesti starijih osoba" održala je  Kristina Terzić, dr. med. specijalizantica psihijatrije, a zatim je   Ivana Mikanović, mag. psihologije održala radionicu „Vježbe opuštanja uma i tijela“ po metodi progresivne mišićne relaksacije. Nastavak je to projekta „Za  aktivno i zdravo starenje“, koji Udruga „Pozitiva“ provodi  uz potporu Grada Nova Gradiška. U  listopadu je za  novogradiške umirovljenike  Ksenija Ivošević,  dipl. ing. prehrambene tehnologije održala predavanje  „Prehrana u starijoj životnoj dobi“, a za kraj projekta studentica medicine Iva Lukačević priprema edukativnu brošuru "Aktivno starenje".

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
11. studenog 2017.

Blagoslovljen križ posvećen svetom Martinu

Općina Rešetari obnovila je križ na brdu iznad Drežnika posvećen svetom Martinu. Brojni vjernici okupljeni oko križa nazočili su blagoslovu križa i svetoj misi na otvorenom koju je predvodio pater Nenad Meter, župnik župe u Zapolju 10. studenog, povodom blagdana Sv. Martina.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
11. studenog 2017.

Županija plaća 50 kuna  po zaklanom tovljeniku

Brodsko-posavska županija nastavlja program sufinanciranja trihineloskopskog pregleda svinjskog mesa u registriranim klaonicama i zbrinjavanja animalnog otpada.   U šesnaestogodišnjem razdoblju provedbe ovog Projekta ukupno je trihineloskopski pregledano i zbrinuto animalnog otpada za 30.513 tovljenika, a županija je krajnjim korisnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i privatnim osobama, preko registriranih klaonica, ukupno sufinancirala klaoničarsku uslugu s 1.402.226,03 kuna.

Današnjim potpisivanjem Sporazuma o provedbi veterinarsko-zdravstvenog pregleda tovnih svinja zaklanih u registriranim klaonicama nastavljena je provedba započetih mjera i u 2017. godini, u kojima će se za obavljenu uslugu klaonicama platiti 50,00 kn po zaklanom tovljeniku. Za tu aktivnost Županija je planirala 100.000,00 kn proračunskih sredstava.

Kako je naglasila viša veterinarska inspektorica Gordana Ravlić, Brodsko- posavska županija je jedina u Republici Hrvatskoj koja  se na ovako sustavan način uključila u program omogućavanja  niže cijene uslužnog klanja, borbe protiv trihineloze i primjerenog  zbrinjavanja primarnog klaoničkog otpada.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. studenog 2017.

DAN HRVATSKIH KNJIŽNICA

Na Dječjem odjelu  Gradske knjižnice Nova Gradiška danas je obilježen Dan hrvatskih knjižnica. Za centralni vedro-edukativni program   pobrinuli su se  prije podne učenici 3.a razreda  i Male dramske scene OŠ "Mato Lovrak" sa svojom učiteljicom Ivanom Franić-Galik. Izveli su  dramsko-recitatorsko-glazbeni program o knjižnicama, čitanju, školi, djetinjstvu i jeseni, te razgledali  oba odjela knjižnice i Dom kulture.

U poslijepodnevnim satima održani su  edukativno-kreativni susreti s 2.c i 2.d razredom OŠ "Mato Lovrak" i njihovim učiteljicama Biljanom Milobarom i Ivanom Marković.

Gosti su bili mališani iz starije grupe Dječjeg vrtića "Maslačak", a i građani koji su odlučili danas doći u Gradsku  knjižnicu, družiti  se  i vedro obilježiti ovaj, za knjižnice, knjižničare i sve ljubitelje knjige,  važan dan.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 350

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba