OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. listopada 2018.

Radit će se drugi dio spomen-obilježja„Kristalne kockice vedrine“ i urediti spomen-park

 

Općina Okučani i Ministarstvo hrvatskih branitelja ulažu velik trud i novac kako bi se trajno obilježila Vojno-redarstvena operacija „Bljesak“ i spomen na hrvatske branitelje koji su svoje živote ugradili u oslobađanje okupiranog dijela zapadne Slavonije i domovine Hrvatske.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor TZBPZ   
29. listopada 2018.

Eko etno selo Stara Kapela osvojilo godišnju nagradu HTZ-a!

 

Najbolji u kategoriji održivog turizma! Zaista izvrsne vijesti iz Hvara za Eko etno selo Stara Kapela! Ovo je veliki uspjeh za turizam u Brodsko-posavskoj županiji.

Sinoć je u Hvaru, na svečanoj dodjeli nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, u sklopu tradicionalne turističke manifestacije „Dani hrvatskog turizma“, uručena hrvatska turistička nagrada u kategoriji „Održivi turizam“ načelniku općine Nova Kapela, Ivanu Šmitu.

 
OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. listopada 2018.

Obnovljena zgrada dječjeg vrtića, pri kraju radovi na energetskoj obnovi škole, uređen trg

 

U Okučanima se ove godine dosta radilo, a na nekim projektima se još uvijek radi. Kako kaže općinski načelnik Aca Vidaković, porezna reforma donijela je više novca u općinsku kasu pa se moglo više planirati i sudjelovati u sufinanciranju više projekta.

Kako smo se uvjerili, na temelju ugovora koji je Općina potpisala sa Ministarstvom za demografiju, mlade i socijalnu politiku završeni su radovi na obnovi zgrade Dječjeg vrtića, a postupno se privode kraju i radovi vrijedni 3,2 milijuna kuna na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole. Završeni su radovi na uređenju i asfaltiranju Trga dr. Franje Tuđmana vrijedni 400.000 kuna, a financirani su sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. listopada 2018.

Novo dječje igralište u  Ulici kralja Zvonimira

 

Grad  Nova Gradiška  nastavlja u ovoj godini  otvarati  nova dječja igrališta.  Posljednje je otvoreno u naselju Slavča  kada je  gradonačelnik  Vinko Grgić obećao, da će  ove godine  dječje igralište dobiti  i djeca u južnom dijelu  Ulice kralja Zvonimira. Na radost djece obećanje je ispunjeno,  igralište je  uređeno i opremljeno rekvizitima za igru.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hssbpž   
26. listopada 2018.

Od mirovine se u Hrvatskoj mora moći živjeti

 

Nakon višemjesečne javne rasprave o mirovinskoj reformi set zakona koji ma se reguliraju mirovinska prava hrvatskih građana raspravljen je u Hrvatskom saboru. U ime HSS-a govori je saborski zastupnik Davor Vlaović koji je za reformu rekao da neće odgovoriti na sve pred nju stavljene zahtjeve te bez značajnog izdvajanja iz općih prihoda države nije moguće svim umirovljenicima osigurati dostojanstven život što bi trebao biti prvi zadatak svake vlade.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. listopada 2018.

Grad Nova Gradiška  i 10 općina novogradiškog kraja daju 500.000 kuna za uređenje Odjela pedijatrije

 

U uredu ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška 24. listopada su se na  poziv  ravnatelja  Josipa Kolodzieja   okupili  župan Danijel Marušić,  gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić  i načelnici općina  Stara Gradiška  Velimir Paušić,  Okučana Aca Vidaković,  Gornjih Bogićevaca Pavo Klarić, Dragalića  Zvonimir Karlik, Cernika Vitomir Žakić, Davora Đuro  Anđelković i  Starog Petrovog Sela Nikola Denis, a u ime Općine Nova Kapela nazočan je bio predsjednik Općinskog vijeća  Anto Žagrić. Razgovaralo se o daljnjoj suradnji  Opće bolnice i jedinica lokalne samouprave novogradiškog  kraja. Odlučili su sudjelovati u sufinanciranju  Bolnice, izdvajati novac iz proračuna i unapređivati  zdravstvenu skrb.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 434

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba