TREĆI EUHARISTIJSKI KONGRES POŽEGA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
24. rujna 2017.

SVEČANI PRIJEM KARDINALA DZIWISZA U GRADSKOJ VIJEĆNICI GRADA POŽEGE

U dopodnevnim satima subote 23. rujna, uoči svečanosti otvorenja Trećega euharistijskog kongresa Požeške biskupije, u Gradskoj vijećnici Grada Požege održan je svečani prijem i susret s kardinalom Stanisławom Dziwiszem.

Kardinala je pratio biskup domaćin msgr. Antun Škvorčević, a pridružili su im se zadarski nadbiskup msgr. Želimir Puljić, đakovačko-osječki nadbiskup msgr. Đuro Hranić, španjolski biskup iz Almerije msgr. Adolfo Gonzales Montes, srijemski biskup msgr. Đuro Gašparović, dekan Vojnog ordinarijata iz Berlina msgr. Joachim Simon te svećenici iz požeških župa i središnjih biskupijskih ustanova. U Gradskoj vijećnici primili su ih gradonačelnik Darko Puljašić u nazočnosti požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, saborskog zastupnika Franje Lucića te drugih gradonačelnika, načelnika općina i predstavnika političkog, vjerskog, gospodarskog i kulturnog života. U pozdravnom govoru gradonačelnik Puljašić je zahvalio časnom gostu za dolazak te se osvrnuo za dvadesetogodišnju povijest Požeške biskupije istaknuvši snažan doprinos koji je Crkva kroz Požešku biskupiju dala gradu Požegi na vjerskom, obrazovnom, kulturnom i drugim područjima. Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je kardinalu Dziwiszu predstavio požeški kraj i podsjetio na povezanost Republike Hrvatske sa svetim papom Ivanom Pavlom II.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
19. rujna 2017.

„ ZDRAVI KORACI“

Program pod nazivom „Zdravi koraci“ će se održati u Novoj Gradiški 23.rujna 2016. godine.

Cilj manifestacije je: osvijestiti potrebu za stvaranjem zdravog načina života u korist mentalnog i fizičkog zdravlja te sigurnog ponašanja u prometu

 
SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
19. rujna 2017.

OBILJEŽEN DAN BRANITELJA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Slavonski Brod, 16. rujna 2017. Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije pokrenula je inicijativu, što je potom potvrđeno i Odlukom Županijske skupštine da 16. rujna bude datum obilježavanja Dana branitelja Brodsko-posavske županije. Ovaj dan odabran je u spomen na povijesni datum kada su pripadnici Zbora narodne garde i Ministarstva unutarnjih poslova RH, na taj dan1991.oslobodili slavonskobrodsku vojarnu, a neprijateljska tzv. JNA je tim činom zauvijek nestala s ovih naših prostora. Svoje konačno oslobođenje, Brodsko-posavska županija dočekala je vojno-redarstvenom akcijom „Bljesak" ,a time i ostvarila svoju teritorijalnu cjelovitost. Ipak, ovaj datum naznačio je početak kraja jugo agresije ovog prostora. Tim povodom, i nizom događanja i aktivnosti početak obilježavanja započeo je dan ranije, a na sam današnji datum održana je centralna svečanost obilježavanja. Svečanost je započela svetom misom za sve poginule i smrtno stradale branitelje u Crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom brodu, nakon čega se svečana povorka za zastavama brigada uputila prema Trgu Stjepana Miletića gdje su kod spomen obilježja hrvatskom braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 
UZ DAN HRVATSKIH BRANITELJA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. rujna 2017.

OBILJEŽENA  26. OBLJETNICA  TEŠKIH BORBI U STAROGRADIŠKOJ POSAVINI I STRADAVANJA  PRIPADNIKA „TIGROVA“

Udruga veterana 3, gardijske brigade „Kune“- Ogranak Nova Gradiška organizirala  je 16.rujna svečano obilježavanje 26. obljetnice teških borbi i stradavanja pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u naselju Novi Varoš  i na području starogradiške Posavine. Organizirano je  pod pokroviteljstvom  Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva  hrvatskih branitelja i Općine Stara Gradiška, a u okviru  obilježavanja Dana  hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije.

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima   vijence su položili  članovi obitelji poginulih branitelja,  brigadir Drago Horvat, izaslanik predsjednice RH, ministar hrvatskih branitelja  Tomo Medved, Stjepan  Bošnjaković u ime Brodsko-posavske županije,  izaslanstva udruga i organizacija  proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Nova Gradiška  u kome su bili zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i Vlatko Grainer,  koordinator za  braniteljsku populaciju i  predstavnici Općine Stara Gradiška  predvođeni   načelnikom Velimirom Paušićem  i predsjednikom Općinskog vijeća Tvrtkom Beganovićem.

 
XX REŠETRAČKI SUSRET PJESNIKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenia Lipičanin   
17. rujna 2017.

Susret pjesnika koji od zaborava čuvaju hrvatski jezik

Ove se godine, na jubilarnim  XX. Reštaračkom susretu pjesnika okupilo  60 pjesnika, od kojih  je polovica  došla  iz  drugih država. Zahvaljujući Književno likovnom društvu “Rešetari” dva su dana  Rešetari  bili  mjesto  u kome su se sreli hrvatski  pjesnici iz zemlje i  inozemstva. Rešetari su još jednom, zahvaljujući  ovoj hvaljenoj pjesničkoj manifestaciji,  bili  mjesto ne samo susreta  pjesnika iz Hrvatske i  pjesnika iz dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku, već i prijatelja.  Kako  je naglasio  Đuro Vidmarović, predsjednik  Društva  hrvatskih književnika, Rešetari su postali mjesto  u koje dolaze i gdje se sreću dobri ljudi.  Prijateljstvo je uistinu  u proteklih 20  godina  bilo pojava koja se iz godine u godinu širila  izvan Rešatara  u brojnim  zemlja  na svim kontinentima gdje žive Hrvati,  čuvajući od zaborava  hrvatsku riječ stvarajući  pritom čvrsta međusobna prijateljstva i ostvarujući vezu sa Hrvatskom.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Cajtung   
15. rujna 2017.

KOORDINACIJA UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Nova Gradiška i Županije Brodsko-posavske organizira obilježavanje 26. obljetnice osnutka 121. brigade Nova Gradiška

nositelj organizacije-UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA

121. BRIGADE-PUKOVNIJE NOVA GRADIŠKA

121. BRIGADA NOVA GRADIŠKA

26. obljetnica osnutka

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 339

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba