GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Cajtung   
11. svibnja 2019.

Kad bi drveće hodalo-ostavština Grigora Viteza u Hrvatskom školskom muzeju

 

U organizaciji Gradskog muzeja Nova Gradiška, u galerijskom prostoru Pavo Klarić, načelnik općine Gornji Bogićevci otvorio je 10. svibnja hvale vrijednu izložbu hrvatskog pjesnika Grigora Viteza „Kad bi drveće hodalo- ostavština Grigora viteza u Hrvatskom školskom muzeju“. Sve nazočne pozdravila je.Marija Mihaljević, ravnateljica Muzeja, a o bogatom i plodonosnom stvaralaštvu Grigora Viteza hrvatskog pjesnika, prevoditelja učitelja i dugogodišnjeg urednika dječjih knjiga u izdavačkoj kući Mladost i prvenstveno dječjeg pjesnika govorile su Štefka Batinić, ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja i Sonja Gaćina Skalamera, autorica izložbe.

 
GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Cajtung   
11. svibnja 2019.

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji

 

Gimnazija Nova Gradiška prigodom Dana otvorenih vrata Gimnazije, 10. svibnja ugostila je učenike osnovnih škola s novogradiškog područja kako bi ih upoznali sa svim aktivnostima koje ih očekuju ukoliko upišu gimnaziju.

 
PUČKO OTOVRENO UČILIŠTE „MAR“NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
11. svibnja 2019.

Tradicionalni koncert mladih novogradiških glazbenika

 

I ove godine u organizaciji Glazbenoga odjela OŠ „Mato Lovrak“ upriličen je 9. svibnja u dvorani Doma kulture tradicionalni koncert bivših učenika glazbene škole.

A da su im njihovi profesori i nastavnici prenijeli veliku ljubav prema glazbi, tom univerzalnom svjetskom jeziku, kojim su oplemenili vlastiti, ali i život svojih najbližih kao i sugrađana, potvrdila je većina sudionika koncerta i odabirom glazbe kao životnoga poziva.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor gradski muzej   
08. svibnja 2019.

Izložba „Kad bi drveće hodalao“


Od 10. svibnja, kada se u Gradskom muzeju otvara, Novogradiščani će do kraja kolovoza moći razgledati jedinstvenu izložbu KAD BI DRVEĆE HODALO…OSTAVŠTINA GRIGORA VITEZA U HRVATSKOM ŠKOLSKOM MUZEJU

Doprinos što je Ivana Brlić Mažuranić dala bajci, Mato Lovrak hrvatskom dječjem romanu, to je bio doprinos Grigora Viteza za hrvatsko dječje pjesništvo, stoga ta tri književna imena stoje kao klasične vrijednosti u temeljima suvremene hrvatske dječje književnosti. (J. Skok, 1986.)

 
OGRANAK MATICE HRVATSKE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
08. svibnja 2019.

„Mozart efekt“

 

„Mozart efekt“ je iznimno zanimljivo i korisno predavanje o utjecaju glazbe na čovjekovo zdravlje, ali i svakodnevni život, kojega je 7. travnja organizirao novogradiški Ogranak Matice hrvatske, a uz potporu Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“.O primjeni moći glazbe za iscjeljivanje tijela, jačanje uma i oslobađanje kreativnog duha govorile su temeljem vlastitog, ali i istraživanja svjetskih stručnjaka Vjekoslava Bagarić, prof. predsjednica novogradiške Matice i dr. Vesna Oršulić, članice Ogranka.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor RUŽICA VIDAKOVIĆ   
06. svibnja 2019.

NEOTKRIVENE ATRAKCIJE U ZAVIČAJU KLEPETANA I MALENE

 

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije je 3. svibnja 2019, u zagrebačkoj Vinoteci Bornstein predstavila ponudu u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe. Prezentacija je održana u nazočnosti brojnih uzvanika (Dragan Jelić, pomoćnik ministrice za regionalni razvoj i EU fondove, Slavija Jačan, direktorica Sektora za sustav TZ i razvoja proizvoda u HTZ, Davor Vlaović, saborski zastupnik, Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj, Željko Burazović, pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije, Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije...) 37 predstavnika medija i turističkih agencija. Pjesme i nošnje naše županije su predstavili članovi Kulturnoig asanbla Brod, dok su učenici ugostiteljskog smjera obrtničko-industrijeske škole iz Nove Gradiške umješno posluživali goste koktelima na bazi Gina domaćeg proizvođača Bošnjaka iz Nove Gradiške.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 503

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba