Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. studenog 2017.

Postavljaju se sprave na dječjem igralištu u gradskom parku

Ako je suditi po izgradnji  i opremanju spravama dječjih igrališta u  gradu, najmlađe generacije Novogradiščana i njihovi roditelji trebali bi biti  zadovoljni. Po tom pitanju aktualna gradska vlast  prostoru za okupljanje, druženje i igru djece poklanja veliku pažnju.

Sustavno se radi na izgradnji dječjih igrališta. Uz dječja igrališta u naselju Urije i u Prvči izgrađen je  Sportski centar „Ivo Petranović“u  kome, uz sportske terene,  svoje mjesto za igru imaju i najmlađi.  Trenutno se postavljaju sprave  i na  dječjem igralištu u  uređenom gradskom parku, koje  će  biti jedan od sadržaja   koji trebaju okupljati  građane, pa i  najmlađe.

 
TVRTKA ELDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. studenog 2017.

Odabrano 14 reljefa  hrvatskih kipara  za  postav u ELDIN muzeja duhana

U Gradskom muzeju Nova Gradiška  jučer je ocjenjivački sud  odabrao  idejna rješenja reljefa  koji su pristigli na javni  i pozivni natječaj koji je  raspisala Elda d.o.o., a  koji će biti dio stalnog postava suvremenog multimedijalnog muzeja duhana čiji je osnivač tvrtka ELDA.

Cilj ovog natječaja  je  uz pomoć kvalitetnog, originalnog reljefa steći uvid u povijest duhanske industrije i njen razvoj od početaka do danas. U ocjenjivačkom sudu su,  uz Daria Marenića, predsjednika Uprave  ELDE, kao predstavnika  investitora, bili Tomislav Kršnjavi, akademski  kipar, Darko Starešina, predsjednik Fortune ART udruge likovnih umjetnika i Duško Babić, predsjednik HDU - Hrvatsko društvo umjetnosti.

Pozvani su  akademski kipari i kiparice, a na  raspisani  javni natječaj  su se mogli javiti ostali umjetnici.   Od 9 pozvanih  autora  8 se odazvalo na natječaj, a  javilo se još deset drugih umjetnika što  je, kako kaže Karolina Burtulović, sve  fasciniralo. Ukupno je stiglo 30 reljefa od kojih je 14   odabrano  za budući postav.

 
CRVENI KRIŽ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. studenog 2017.

OBILJEŽILI DAN DOBROVOLJNIH  DAVATELJA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška tradicionalno je povodu 25. listopada, Dana dobrovoljnih davatelji krvi, u pansionu  Slavonski biser okupilo dobrovoljne davatelje krvi iz Nove Gradiške i deset općina novogradiškog kraja. Dokazanim humanitarcima  za višestruko dobrovoljno davanje krvi dodijeljena su  priznanja.

Ukupno 48 višestrukih davatelj krvi dobio je  za iskazanu humanost priznanja, pohvale i prigodne poklone. Uručili su ih Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog  društva Crvenog križa, Zrinka Ferenčina i Mato Modrić, predsjednici  gradske i županijske Skupštine Crvenog križa, Mihaela Đeraj, voditeljica  gradskog Odsjeka za  društvene djelatnosti i   Jasminka Štamfar  koordinatorica za  dobrovoljno davanje krvi pri Gradskom društvu CK Nova Gradiška.  Za nesebičnost, humanost i ustrajnost u dobrovoljnom davanju krvi dobili su pohvale i zahvalu od Franje Pavlovića i Mihaele Đeraj.

 
GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. studenog 2017.

SUSRET S KNJIŽEVNICOM

Knjiga, koja donosi 26 životnih priča tri generacije žena, od četrdeset do devedeset godina i tri za autoricu geografski važne sredine, Slavonija, Dalmacija i Zagreb, pobudila je zanimanje i odraslih i djece, koji su s uživanjem sudjelovali u njezinu predstavljanju 7. studenoga u Narodnoj knjižnici i čitaonici “Grigor Vitez” u Gornjim Bogićevcima. Organizatorica ovog lijepog susreta s književnom riječi Jasminke Frlete-Botica, ujedno i moderatorica, Jasminka Klarić, voditeljica Knjižnice, uz riječi dobrodošlice, ukratko je, na početku večeri, predstavila autoricu i njezin dosadašnji rad. Kroz vrlo zanimljiv razgovor poklonike pisane riječi povele su svojevrsnim “vremeplovom” koji i čitatelju donosi istinitu priču o ženama o kojima nikada nitko nije pisao, ali koje su dio povijesti, o ženama koje su probijale put novim generacijama, a da nisu bile zamijećene, ženama koje to još uvijek čine.

 
ŽUPANIJSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA PDF Ispis E-mail
Autor ŽTZ   
09. studenog 2017.

Talijanskim novinarima promoviran turistički proizvod naše županije

Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je u sklopu svojih redovitih aktivnosti te u suradnji sa Glavnim uredom HTZ-a i predstavništvom HTZ-a u Italiji, dana 4. i 5. studenog ugostila talijanske novinare dr. Leonarda Felicana i gospođu Mrs Cunthiu Beccari.

Turistička zajednica na ovaj način kontinuirano promovira destinaciju i na stranim tržištima. Temeljem podataka e Vizitor sustava najviše stranih turista dolazi iz Njemačke, Austrije i Italije. Ciljevi i zadaće Turističke zajednice su kontinuirana promocija turističkog proizvoda i destinacije.

 
Pučko otvoreno učilište MAR PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. studenog 2017.

Festival knjige i književnosti u Novoj Gradiški

Zahvaljujući suradnji Pučkog otvorenog učilišta “Matija Antun Relković” i Udruge “Knjiga u centru” i u Novoj Gradiški su se ove godine i to prvi puta, uz Zagreb, 6. studenoga odvijali bogati sadržaji i programi tradicionalnog i vrlo uspješnog festivala knjige i književnosti pod nazivom “Pazi knjiga!”

Najmlađi posjetitelji imali su priliku uživati u predstavi “Kako misli jure jednog malog Jure” u izvedbi Nikoline Manojlović-Vračar, akademske slikarice i dječje spisateljice.

Za naše gimnazijalce i sve zainteresirane posjetitelje organizirano je predavanje na temu “Profesija umjetnik”, a održala ga je poznata i nagrađivana spisateljica Ana Đokić i akademska slikarica Nikolina Manojlović Vračar. Tom prigodom otvorena je i izložbe ilustracija naziva “Dvije Nine”. Svoje su ilustracije izložile Nikolina Manojlović Vračar, akademska slikarica iz Zagreba i Nikolina Knežević, akademska slikarica iz Sarajeva. Učilište “Relković” ugostilo je i izložbu ilustracija poznatog njemačkog ilustratora Quinta Buchholza.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 350

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba