MJESEC HRVATSKE KNJIGE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. listopada 2018.

Održana radionica „Neobični dnevnik“

 

U Studijskoj čitaonici Odjela za odrasle Gradske knjižnice Nova Gradiška 22.listopada je  u okviru programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige održana zanimljiva i kreativna radionica. Radionicu pod nazivom „Neobični dnevnik“ pripremila je i vodila Nada Šerić, profesorica hrvatskog i ruskog jezika, diplomirana  knjižničarka, stručna suradnica savjetnica  i voditeljica grupe knjižničara Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška.  Namjera  organizatora, Gradske knjižnice Nova Gradiška i njenih knjižničara, bila je promovirati čitanje, ali i pisanje dnevnika.

 
GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. listopada 2018.

Šesta manifestacija „Cijeli grad čita“

 

Šesti put za redom 23. listopada povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018.  i obilježavanja 23. listopada  Međunarodnog dana glasnog čitanja održana je  tradicionalna akcija učenika srednjih i osnovnih škola „Cijeli grad čita“. Na punktovima gdje su se knjige naglas čitale  priključili su im se i građani. I ove godine organizatori su bili  Gimnazija Nova Gradiška i Gradska knjižnica Nova Gradiška. Pokrovitelj je bio Grad Nova Gradiška.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss.hr   
23. listopada 2018.

Pošten ili nepošten, čine osnovnu razliku među ljudima

 

Hrvatska politike koja se gradila posljednjih trideset godina može se svesti na dva osnovna nazivnika: javni interesi i osobni interes, dobila je nove platforme na kojima treba graditi javne politike. Nepoštenje koje je rezultiralo i rezultirati će korumpiranim sudstvom, devastiranim gospodarstvom i odlaskom mladih izvan Hrvatske i POŠTENJE koje bi trebalo vratiti mlade u Hrvatsku i dati im mogućnost napredovanja sukladno obrazovanju, osobnim interesima i sposobnostima.

 
KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
23. listopada 2018.

BOHEMIAN RHAPSODY

 

PETAK, 2. 11. U 19,00 SATI,

DOM KULTURE

IZVORNO IME: Bohemian Rhapsody

REDATELJ: Bryan Singer

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
23. listopada 2018.

Priznanja Brodsko-posavske županije dobrovoljnim darovateljima krvi

 

U povodu obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, danas je u Velikoj vijećnici županijske uprave upriličen prijem za višestruke darivatelje na kojem su im uručena prigodna priznanja za 50, 75 i 100 darivanja krvi. U ovoj prigodi, na plemenitom činu darivanja krvi, prisutnima su zahvalili predsjednik županijske skupštine Pero Ćosić, župan Danijel Marušić i šefica Odjela transfuziologije brodske bolnice Marica Piplović. Kako se moglo čuti na današnjem sastanku, stanovnici Slavonije veliko srce pokazuju i kod dragovoljnog darivanja krvi, stoga ne čudi podatak da je najviše krvi prikupljene na ovom području u Republici Hrvatskoj.

 
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. listopada 2018.

Četiri obitelji bespovratno dobile 30.000 kuna za kupnju ili gradnju kuće

 

Želimo mladim obiteljima pokazati da nam je stalo do njih, da im želimo pomoći da lakše krenu u život -kaže općinski načelnik Ivan Šmit

Načelnik Ivan Šmit na obilježavanju Dana općine Nova Kapela najavio je novčane potpore mladim obiteljima za stambeno zbrinjavanje, a u narednim godinama i nove mjere s kojima će im se smanjiti troškovi života.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 434

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba