SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
15. rujna 2017.

 
SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ   
15. rujna 2017.

PROTOKOL OBILJEŽAVANJA DANA HRVATSKIH BRANITELJA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

14.-16. rujna 2017. u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ

 
FRANJEVAČKI SAMOSTAN CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. rujna 2017.

Objediniti turističku ponudu u Cerniku  i  u funkciju staviti Turističku zajednicu

Na inicijativu fra Vjencislava Janjića novog i prije 20 godina bivšeg gvardijana Franjevačkog samostana u Cerniku 14.rujna održan je sastanak sa predstavnicima  udruga koje djeluju na području općine Cernik. Cilj skupa je  bio dogovor  oko stavljanja u funkciju Turističke zajednice općine Cernik, objedinjavanja brojnih manifestacija koje udruge organiziraju  i  zajedničke ponude  proizvoda njihovih članova  gostima i posjetiteljima koji dođu u Cernik. Predstavnici nazočnih udruga podržali su ovu inicijativu. Osim afirmiranja rada udruga i prodaje proizvoda  njihovih članova, Franjevački samostan želi široj javnosti ponuditi  kulturno i religiozno blago koje posjeduje. Kako je istaknuo fra Vjencislav Janjić, ako se sve dobro organizira, postoji mogućnost zapošljavanja nekoliko soba u Turističkoj zajednici  i samostanu. Da interesa  ima  potvrdio je poziv vjeroučiteljice iz Oriovca koja je  za početak listopada najavila dolazak u Franjevački samostan skupine učenika koji žele razgledati  arheološku zbirku i samostan.

 
KONFERENCIJA ZA TISAK U POŽEGI PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
12. rujna 2017.

TREĆI BISKUPIJSKI  EUHARISTIJSKI  KONGRES

U pripravi za Treći biskupijski euharistijski kongres u ponedjeljak, 11. rujna u Dvorani Bl. Alojzija Stepinca u Biskupskom domu u Požegi održana je konferencija za tisak na kojoj je sudjelovao i požeški biskup Antun Škvorčević. Konferenciju je moderirao Marijan Pavelić, povjerenik za medije Požeške biskupije, a pored biskupa govorili su Ivica Žuljević i Krunoslav Siroglavić.

Na početku je Pavelić pozdravio nazočne, zahvalio im za dolazak i suradnju te najavio program i sadržaj konferencije. Podsjetio je kako Požeška biskupija 20. godinu svoga postojanja želi okruniti trećim po redu Biskupijskim euharistijskim kongresom. Potom je zamolio oca biskupa da pojasni nazočnima što je euharistijski kongres i koje je njegovo značenje za ovu mjesnu Crkvu.

 
HKUU"TRENK" PDF Ispis E-mail
Autor Helena Vlaovic   
12. rujna 2017.

„Tjedan kajkavske kulture“ u Krapini

Tradicionalna manifestacija „Tjedan kajkavske kulture“, održana u Krapini, prijestolnici narječja KAJ i ove je godine ponudila pregršt sadržaja, od kulturno-umjetničkih pa do zabavnih, sportskih i gospodarskih.

Nakon ljetne pauze i nastupa na Novogradiškom glazbenom ljetu i emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“, članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ Nova Gradiška protekloga vikenda nastupili su na najznačajnijoj manifestaciji u Zagorju, Tjednu kajkavske kulture.

"Nakon odmora i nastupa u kolovozu, krenuli smo s redovitim probama, te se pripremali za ovaj vrlo važan nastup u Krapini. Našim članovima bilo je izuzetno lijepo „otvoriti“ novu školsku godinu nastupom na ovako značajnoj manifestaciji", kaže predsjednica HKUU „Trenk“, Verica Vuković.

 
BILI BRIG PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
12. rujna 2017.

PREDVEČERJE MALE GOSPE NA GOSPINOM POLJU KOD BILG BRIGA

U predvečerje blagdana Rođenja BDM, 7. rujna, tradicionalno se hodočastilo na Gospino Polje (kod Bilog Briga) u  župi Vrbova. Bila je to ujedno euharistijska postaja Novokapelačkog dekanata u pripravi za Treći biskupijski euharistijski kongres. Među brojnim Marijinim štovateljima bili su i hodočasnici pješaci iz župa Mačkovac, Nova Gradiška-Kraljica Svete Krunice, Štivica, Rešetari, Staro Petrovo Selo i Nova Kapela. Misno slavlje predvodio je generalni vikar Požeške biskupije Josip Krpeljević. S njim su koncelebrirali Goran Mitrović, dekan Novokapelačkog dekanata  i Stjepan Bakarić, vrbovački župnik. U homiliji je vikar Krpeljević na temelju evanđeoskog ulomka o Isusovom rodoslovlju naglasio čudesnost svakoga ljudskog života, a osobito čudesnost Isusovog utjelovljenja rođenjem od Djevice Marije. Rekao je da je Bog za taj događaj pripremao Mariju i Josipa da Isusu pruže dom i obitelj.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 339

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba