POU“MAR“NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
06. listopada 2019.

Održan Dan Kine


U četvrtak 3. 10. u POU M. A. Relković u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu održan je Dan Kine. Tom prilikom smo pripremili niz radionica čiju su vrijednost prepoznali u OŠ „Mato Lovrak“ te su u radionicama aktivno sudjelovali učenici i razrednici sljedećih razrednih odjela: 1. a, 1. d, 2. c, 3. c, 3. d, 4. c i 4. d.  Za  učenike i nastavnike uvijek željne novih (sa)znanja pripremili smo Radionicu kaligrafije, Likovnu radionicu te Radionicu društvene igre Weigi (Go).

Radionice su održane pod stručnim vodstvom Zvonka Bednjaneca, certificiranog edukatora Europske go federacije, Qu Kaixin, profesorice kineskog jezika koja je u rujnu došla u Hrvatsku  te profesorice Wang Yingjie.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. listopada 2019.

Stolnotenisači Strmca u subotu  igraju prvi meč u 1. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi

 

Novogradiški ljubitelji stolnog tenisa, pogotovo djeca svih uzrasta, trebaju u subotu  5. listopada doći  u Društveni dom gdje stolnotenisači SRK „Strmac“ Dražen Stanić,  Domagoj Pereković i Marin Runjić igraju  meč prvog kola prve  Hrvatske lige - istok. Ugostit će stolnotenisače Mladosti iz Petrinje.  Meč počinje u 17 sati, a ulaz je besplatan. Nakon   veoma uspješne prošle sezone u kojoj su seniori izborili plasman u prvu ligu, uspjesima su se mogli pohvaliti i kadeti. Domagoj Pereković i Dražen Stanić bili su najbolji par, a Dražen Stanić bio je najbolji igrač.

 
TEATAR RUGANTINO PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
06. listopada 2019.

S najavom “Boksačevog srca”, najavljujemo novu kazališnu sezonu

Zagreb, 4. listopada 2019. – Nova kazališna sezona Teatra Rugantino je započela! Krećemo s najavom nove predstave, nove koprodukcije Rugantina s Kazalištem Planet Art – dirljive drame “Boksačevo srce”, metafore o životnim borbama, koja je osvojila srca publike diljem svijeta. Najavljujemo i “Čorbu od kanarinca” – nježnu i vedru, no na trenutke i bolno iskrenu komediju o braku! Predstava “Sirena i Viktorija” od premijere u siječnju niže uspjehe, a “Za umrijet od smijeha” i dalje je jednako provokativna i intrigantna publici. Na scenu se ponovno vraća i sasvim posebna predstava “Život je čudo”.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
06. listopada 2019.

Kaufland  donirao 10.000 kuna za Pedijatriju novogradiške bolnice

 

Donaciju od  10.000 kuna za Pedijatriju novogradiške Opće bolnice  jučer je uručila  Marija Franić, voditeljica komunikacija u tvrtki Kaufland, sa suradnicima, a „ček“ preuzeli dr. Josip Kolodziej,ravnatelj Bolnice i  voditeljica Odjela pedijatrije dr. Dubravka Kolobučar u nazočnosti medicinskog osoblja spomenutog odjela.

Kako je za donaciju odabran Odjel pedijatrije?

Pojasnila je Marija Franić, voditeljica korporativnih komunikacija u Kauflandu  i rekla slijedeće: „Ove godine Kaufland na svojih šest lokacija slavi okrugle rođendane Poslovnica, u nekima je to 10, a u nekima 15 godina. I povodom toga smo odlučili donirati 10.000 kuna po lokaciji Bolnicama ili Domovima zdravlja i to pedijatriji. Razlog tomu je što su nam djeca izuzetno važna, pogotovo njihovo zdravlje i drago nam je što možemo doprinijeti boljoj skrbi o djeci.“

 
DND NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
06. listopada 2019.

Humanitarna utrka

 

U organizaciji Društva Naša djeca u sklopu Dječjega tjedna, u subotu 12. listopada 2019. održat će se u Novoj Gradiški XXI. Humanitarna utrka „Za tvoj korak tisuću naših“ s početkom u 11 sati. Okupljanje sudionika je u 10:30 sati u središtu grada kod pozornice.

 

Prikupljena sredstva od prodaje bonova namijenjena su ove godine za pomoć dječaku Karlu Bartoloviću iz Rešetara kojemu su zbog zdravstvenih poteškoća i radi osiguranja kvalitetnijega života potrebna određena ortopedska pomagala. Dobrovoljni prilozi ostvaruju se kupnjom bonova za sudjelovanje u utrci koje distribuiraju volonteri Društva Naša djeca.

 
DANI HRVATSKOG TURIZMA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
06. listopada 2019.

Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma


Danas je u Vinkovcima dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

Prethodno svečanoj dodjeli nagrada, danas su za sudionike organizirane tri prezentacije koje obuhvaćaju posjet Slavonskom Brodu, Bukovlju gdje je smješten prvi brodski salaš – Eko – etno Salaš Savus gdje će biti održano predavanje Pokret Farm to Table.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 565

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba