GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
21. lipnja 2017.

Svečano za Dan antifašističke borbe

U povodu Dana antifašističke borbe, 21.lipnja, u spomen na poginule hrvatske branitelje i sve žrtve ratova,  kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana  položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Učinila su to izaslanstva Grada Nova Gradiška predvođeni gradonačelnikom Vinkom Grgićem, zamjenicima Ivanom Trupinom i Borislavom Vidošićem, predsjednicom Gradskog vijeća  Ljepšom Rakas Vujčić, Brodsko-posavske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruga i  društava, javnih ustanova i političkih stranaka.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
20. lipnja 2017.

Dan sjećanja na Stjepana Radića i Lipanjske žrtve

Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović zatražio je stanku u Hrvatskom saboru kako bi iskazao nezadovoljstvo zbog zanemarivanja Lipanjskih žrtava , Stjepana Radića, Pavla Radića i Đure Basaričeka, od strane aktualnog predsjednika Sabora,  za koje je upravo Hrvatski sabor 20.lipnja proglasio Danom sjećanja na Stjepana Radića i Lipanjske žrtve. Pozvao je da svi saborski zastupnici minutom šutnje odaju počast žrtvama atentata u beogradskoj skupštini te rekao:

„Poštovani,  kolegice i kolege,

na današnji dan, 20. lipnja 1928. godine u beogradskoj Skupštini, Puniša Račić, član Srpske radikalne stranke ustrijelio je zastupnike Hrvatske seljačke stranke.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
19. lipnja 2017.

"Konji bili, konji vrani"

"Konji bili, konji vrani", tradicionalna je manifestacija, održana 18. lipnja u organizaciji istoimene novogradiške udruge, a pod pokroviteljstvom grada Nova Gradiška. Četvrtu godinu za redom okupila je rekordan broj sudionika i to sa šireg novogradiškog područja, s područja cijele BPŽ, ali i iz Novske, Iloka, Ernestinova, Varaždina, Kutine, Vinkovaca. I posjetitelja, koji su istinski uživali u ljepoti i gizdavosti  konja lipicanaca i hladnokrvnjaka, raskoši tradicijskog blaga pokazanog i nošnjama i pjesmom, ove je godine bio rekordan broj.

 
OPĆINA STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. lipnja 2017.

SLAVKO MULAC  PREDSJEDNIK OPĆINSKOG VIJEĆA

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj 19.lipnja  za predsjednika je izabran Slavko Mulac (HDZ), a za zamjenike  Marko Dumenčić (HDZ)  i Zvonko Arić (HSS).  Izabrani si jednoglasno  kao što su usvojene  i ostale odluke, budući da su vladajući HDZ  i HDSSB i  oporbeni HSS suglasili prijedloge.

Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji  nije imao ni malo težak zadatak konstituirati  Općinsko vijeće.

Nakon što je Valentino Đurić izabran za predsjednika, a  Anton Bićanić i  Mario Vlainić za članove Mandatnog povjerenstva  općinski vijećnici su primili na znanje izvješće o provedenim izborima  za članove Općinskog Vijeća Općine Staro Petrovo Selo, verificirani su im mandati i svečano su prisegnuli.

 
PRIZNANJA ZA DAN OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. lipnja 2017.

Plaketu su dobili Fra Marijan Radman, Milorad Oršulić -Mican  i Slavko Kutlić

Općina Okučani svake godine u povodu Dana općine dodjeljuje priznanja Općinskog vijeća  pojedincima, institucijama, udrugama i društvima koji su doprinijeli ugledu i afirmaciji Općine Okučani, te dali doprinos u njenom razvoju.

 

Općinski načelnik Aca Vidaković i predsjednik Općinskog  vijeća Ivica Pivac danas  su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća  Srebrnu plaketu  Općine Okučani za 2017. godinu   uručili Fra Marijanu Radmanu, Miloradu Oršuliću -Micanu  i Slavku Kutliću.

Fra MARIJAN RADMAN, okučanski župnik, Plakeu je dobio  za  duhovni napredak vjernika župe sv. Vida Mučenika u Okučanima i zalaganje za izgradnju  novog župnog ureda.

 
DAN OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. lipnja 2017.

PROSLAVILI  BLAGDAN SVETOG VIDA MUČENIKA I DAN OPĆINE OKUČANI

Okučanci su 16.lipnja proslavili blagdan svetog Vida mučenika i obilježili Dan općine Okučani. U nazočnosti brojnih gostiju, među kojima su bili Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković, zamjenici brodsko-posavskog župana, saborski zastupnici Pero Ćosić, Marko Šimić i Ljubica Maksimčuk, općinski načelnik u Staroj Gradiški Velimir Paušuić, općinska načelnica u Vrpolju Ankica Zmajić i predsjednik Općinskog vijeća u Gornjim Bogićevcima  Stjepan Šugić,  načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak,  Zrinko Kapetanić načelnik Policijske postaje Okučani i Miroslav Matić, načelnik Postaje granične policije Stara Gradiška, te  predstavnika  brojnih udruga i društava, održana je  pod predsjedanjem Ivice Pivca    svečana sjednica Općinskog vijeća konstituiranog u novom sastavu nakon   održanih lokalnih izbora.

Predsjednik Ivica Pivac, govoreći o rezultatima izbora, izrazio je očekivanja da će vijećnici iz novog sastava Općinskog vijeća, kao što je to bio slučaj u prethodnom mandatu,  konstruktivnim djelovanje  ostvariti dobru suradnju s  izvršnom vlasti  i raditi na dobrobit   stanovništva i Općine Okučani.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 326

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba