UGNG PDF Ispis E-mail
Autor Nikolina Jureković   
22. kolovoza 2018.

„Mladi (rad s mladima) bez granica“

 

Udruga gluhih i nagluhih od svibnja provodi projekt "Mladi (rad s mladima) bez granica" - "Youth (work) without borders". Riječ je o stručnom osposobljavanju (eng. training course) podržanom kroz Erasmus+ program. Projekt je odobren na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske Unije zaduženoj za provedbu Erasmus+ programa u RH.

 
DVD ORUBICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. kolovoza 2018.

Proslavili  90  godina vatrogastva u Orubici

 

DVD Orubica slavilo je hvalevrijednu obljetnicu. Na obilježavanje 90 godina od osnivanja i isto toliko godina rada i spašavanja imovine i ljudskih života došla su brojna  prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva i brojni uzvanici pa i Teodor Fricki,  počasni predsjednik  Hrvatske vatrogasne zajednice, čovjek čiji je život obilježilo vatrogastvo.

 
TZ BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
22. kolovoza 2018.

Akcija dijeljenja promotivnog materijala

 

Dana 19. kolovoza ove godine, na graničnom prijelazu sa BiH Turistički ured Brodsko-posavske županije je sukladno zadaćama i ciljevima, a uz odobrenje i potporu Glavnog ureda HTZ-a organizirao dijeljenje promotivnih materijala (auto karte, licitarska srca, vrećice lavande, kemijske olovke, najnovije izdanje turističkog kataloga Brodsko-posavske županije kao i nedavno tiskanu tematsku brošuru eno–gastro ponude naše županije).

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. kolovoza 2018.

OTVORENI TENISKI TERENI  NA SLAVČI

 

U deset godina dugoj povijesti Teniskog kluba Nova Gradiška 18- kolovoza bio  je najznačajniji dan. Tradicionalnim teniskim turnirom organiziranom  u povodu Novogradiškog glazbenog ljeta jučer su otvoreni teniski tereni na Slavči. Prethodnih godina turnir se održavao na teniskim terenima “Eduard”, a ove godine novogradiški su tenisači bili domaćini  na svojim terenima. Bilo je puno zadovoljstva, kako kod tenisača, tako i  kod gradonačelnika Vinka Grgića, koji je zajedno sa svojim  suradnicima ispunio dano obećanje i osigurao novac za izgradnju četiri  teniska terena  koje je prigodno i otvorio.

 
23.NG LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
18. kolovoza 2018.

Novogradiško glazbeno ljeto napunilo središte grada

 

Druga večer Novogradiškog glazbenog ljeta  napunila je 17.kolovoza središnji gradski trg i Ulicu slavonskih graničara, neki kažu, kao nikada do sada  u već zavidnoj  tradiciji.  23. puta po redu  ova  glazbena, kulturna, zabavna, ali i gospodarska manifestacije ispunila je  sva očekivanja.  Svi oni koji su brojnim posjetiteljima došli nešto prodati ili pružiti  ugostiteljsku usluge, manje ili više mogu trljati ruke. Isto tako  i posjetitelji mogu biti zadovoljni glazbenim programom, koji je i sinoć bio raznovrstan, od tamburaške glazbe i  dalmatinske pjesme, pa do  sevdaha  kojim je oduševila  kraljica  ovog glazbenog izričaja Hanka Paldum.  Potvrdili  su se tamburaši „Satira“, koji se mogu pohvaliti da do sada  nisu ni jednom  izostali na glazbenom dijelu ove manifestacije, kao i tamburaši TS „Tkanica“. Da se sinoć sa užitkom pjeva i  pleše  do ranih jutarnjih sati  svoj su doprinos  dale  tri mlade i atraktivne  „Učiteljice“.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. kolovoza 2018.

Izložba Vizualne kompozicije akademskog slikara Mihovila Dorotića


Gradonačelnik Vinko Grgić 17. kolovoza je u novouređenom holu Doma kulture  otvorio izložbu Vizualne kompozicije  Mihovila Dorotića, akademski obrazovanog slikara i glazbenika. Autora je predstavila ravnateljica  Pučkog otvorenog učilišta MAR Danijela Juranović.  Izrazila  je sreću i zadovoljstvo  jer je ovo prva izložba u novouređenom holu Doma kulture  i zahvalila se Gradu Nova Gradiška, posebno gradonačelniku Viku Grgiću i Ministarstvu kulture  koje  je prepoznalo vrijednost projekta obnove  Doma kulture.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 412

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba