NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
17. travnja 2018.

Obilježen Dan Brodsko-posavske županije

Obilježavanje Dana Brodsko-posavske županije  počelo je  16.travnja misnim  slavljem  u crkva Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu,  polaganjem vijenaca ispred središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, te  ispred spomen-obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata i spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u  Novoj Gradiški.

 
UGNG PDF Ispis E-mail
Autor Nikolina Jureković   
16. travnja 2018.

„Power of Art“ – Moć umjetnosti

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška je sredinom veljače započela provedbu još jednog projekta unutar Erasmus+ Programa. Projekt je odobren na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske Unije koja je zadužena za provedbu ovog programa u Republici Hrvatskoj. Riječ je o projektu unutar Ključne akcije 1 – Mobilnost pojedinaca u svrhu učenja; razmjeni mladih pod nazivom „Moć umjetnosti“. Projekt će trajati do studenog 2018.

Projekt je razvijen u suradnji s nekoliko međunarodnih partnera, kako sljedi: Medias-Spekter iz Slovenije, Backlash iz Španjolske, Aktif Genclik ve Spor Kulubu Dernegi iz Turske, Asociata D.G.T iz Rumunjske i AKTO iz Portugala.

Projekt teži pružiti mladima iz 6 europskih zemalja znanja i vještine potrebne za kreiranje sadržajnih umjetničkih poruka usmjerenih promicanju temeljnih vrijednosti EU, kako su sadržane u članku 2 Lisabonskog sporazuma, a okupit će 37 sudionika. Razmjena će se održati u našem gradu, od 18. do 26. lipnja.

 
GODIŠNJA SKUPŠTINA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
16. travnja 2018.

Čuvaju dignitet  Domovinskog rata i hrvatskih branitelja već 25. godina

Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Nova Gradiška 11. je travnja održala redovitu izvještajnu godišnju Skupštinu i ujedno obilježila 25. godina ustroja i djelovanja. Skupštini je prethodila misa zadušnica u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, a poslije Skupštine odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kod novogradiškog Spomen obilježja.

Iz Izvješća o radu, koje je prezentirao prof. Ante Vukšić, predsjednik Udruge vidljive su brojne aktivnosti unatoč poodmaklim godinama članova. Kako su istaknuli, dok god budu mogli hodati obilježavat će obljetnice iz Domovinskog rata, ali i posjećivati mjesta iz hrvatske povijesti značajna na putu ostvarenje višestoljetnog sna hrvatskog čovjeka.

 
VODOVOD ZAPADNA SLAVONIJA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. travnja 2018.

Vodosprema kapaciteta 3.000 kubičnih metara jamčit će sigurnu opskrbu vodom

Iako su kućni priključci uvjet da domaćinstvima imaju pitku vodu, bez magistralnog cjevovoda od 400 mm i vodospreme koja se gradi kod Bačice nema sigurne opskrbe pitkom vodom. Posebno se to odnosi na vodospremu kapaciteta 3.000 kubičnih metara vode koja će, kako kaže Davor Rukavina, direktor Vodovoda zapadne Slavonije, dolaziti iz Šumetlice, a u nuždi iz vodocrpilišta u Davoru.

Završetkom radova na području aglomeracije Nova Gradiška osigurat će se pitka voda i izbjeći problem opskrbe pitkom vodom koji je posljednjih godina posebno bio izražen tijekom ljetnih mjeseci.

 
ELDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor KSENIJA LIPIČANIN   
16. travnja 2018.

VISION MAGAZINE NAGRAĐUJE ELDU ZA NAJBOLJEG EUROPSKOG PROIZVOĐAČA E-TEKUĆINA

U sklopu tehnološko-inovativnih nagrada Corporate Vision Magazina, ELDA  je dobitnik nagrade za “Najboljeg europskog proizvođača e-tekućina”.

„Neizmjerno smo ponosni što smo postali vlasnici još jedne nagrade u nizu. Corporate Vision Magazine okuplja tim strastvenih poslovnih stručnjaka, savjetnika, inženjera, te čitatelje diljem svijeta koje svakodnevno izvještava o poslovnim strategijama, stručnim mišljenjima, analizama, novim trendovima, rukovođenju, uspješnom poslovanju. Neprocjenjiv je izvor važnih poslovnih informacija, kao i svakodnevnih vijesti iz poslovnog svijeta, stoga nam je čast što su prepoznali naš predani rad i trud kojim smo ostvarili globalni uspjeh.

 
AGLOMERACIJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
14. travnja 2018.

Za besplatno priključenje na vodovod  treba se prijaviti do 30. travnja

Opskrba vodom i odvodnja nezaobilazan su dio kvalitetnog života ljudi. Na području projekta aglomeracije koji uz grad Novu Gradišku obuhvaća i općine  Cernik i Rešetari  taj će uvjet ove i iduće godine  biti riješen. Prva faza projekta  završit će se ove godine, a  izgradnja pročistača otpadnih voda u 2019. godini.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 381

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba