OPĆINA STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
15. lipnja 2017.

Tvrtko Beganović izabran za predsjednika Općinskog vijeća, a Stojan Skopljak za zamjenika

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća  Općine Stara Gradiška  za predsjednika  Općinskog vijeća  jednoglasno je  izabran Tvrtko Beganović (HDZ), a za zamjenika predsjednika  Stojan Skopljak (Samostalna demokratska srpska stranka) uz četiri glasa protiv  vijećnika sa  liste HNS-a, SDP-a i HSU-a, te HSS-a koji su za zamjenika predsjednika  predložili Ivicu Mihaljevića (HSS).

Oko ostalih pitanja svi vijećnici su se suglasili i donosili jednoglasne odluke, iako  vijećnici iz redova oporbe nisu  predlagali već samo prihvaćali prijedloga    vladajuće HDZ-e.

Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije je na početku  predsjedao sjednicom  dok  tu funkciju nije dobila  dr. Roberta Šišić. Nakon izbora za predsjednika sjednicu je vodio Tvrtko Beganović.

 
OPĆINADRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. lipnja 2017.

Mario Brađašević izabran za  predsjednika Općinskog vijeća,  a Brankica Franješević za njegovu zamjenicu

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dragalić za predsjednika je izabran Mario Brađašević  (HSS), a za zamjenicu predsjednika  Brankica Franješević (HSS).  Izabrani su većinom glasova jer su tri vijećnika HDZ-e bila suzdržana.

O ostalim pitanjima   postignuta je suglasnost svih vijećnika.

Konstituirajućom sjednicom na početku je predsjedao je Mario  Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave u brodsko-posavskoj županiji, a potom Brankica Franješević  do izbora predsjednika Općinskog vijeća.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor KsenijaLipičanin   
15. lipnja 2017.

Hrvoje Žakić (HDZ) ponovo izabran za predsjednika za predsjednika Općinskog  vijeća

Predstojnik Ureda  državne uprave  u Brodsko-posavskoj županiji Mario Vučinić nije ima  težak zadatak konstituirati Općinsko vijeće u Cerniku. Vladajući HDZ, koji u Općinskom vijeću ima 10 vijećnika  i oporbeni HSS sa 3 vijećnika  unaprijed su  suglasili stavove pa je konstituirajuća sjednica završila u roku od pola sata, a sve odluke donijete su jednoglasno.

Mandatno povjerenstvo je podnijelo  izvješće o  provedenim izborima za Općinsko vijeće, a vijećnici su ga primili na znanje i verificirali mandate. Nije bilo zamjene vijećnika zbog nespojivog obnašanja dužnosti i stavljanja mandata u mirovanje pa su svi vijećnici sa lista koji su izborili mandat  to i postali.

Nakon uvodnog predsjedanja sjednicom od  strane predstojnika  Ureda državne uprave, predsjedanje je preuzeo Hrvoje Žakić,  koji je sjednicu vodio do kraja jer je potom izabran za predsjednika Vijeća.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžoć   
15. lipnja 2017.

NAGRADE  ZA UČENIKE KOJI SU POSTIGLI USPJEH NA DRŽAVNIM NATJECANJIMA

U gradskoj vijećnici  bilo je puno zadovoljstva, jednako kod  gradonačelnika Vinka Grgića,  zamjenice gradonačelnika Ivane Trupina i Mihaele Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti, te učenika  osnovnih i srednjih gradskih škola  koje su okupili, a koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima. Osim  podrške za postignute uspjehe  učenicima je gradonačelnik uručio i novčane nagrade u iznosima od 1.000, 1.250 i 1.500 kuna.

„Grad Nova Gradiška učinit će maksimum kako bi vam olakšao rad i kako bi postali akademski građani ovoga grada. U svojim mogućnostima nastojat ćemo vam maksimalno unaprijediti kvalitetu nastave. Učinili smo to s računalima, pametnim pločama i donacijama za kabinete kemije i pneumatike - kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i na prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća najavio  povećanje  učeničkih i studentskih stipendija.

 
Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
13. lipnja 2017.

4. NATJECANJE ZAPREGA „KONJI BILI KONI VRANI“  I KOMBINIRANI KUP REPUBLIKE HRVATSKE

Čovjek u konju nalazi snagu bez surovosti, ljepotu bez sujete i prijatelja bez interesa.

Tako će nam u nedjelju 18.06.2017. u Novu Gradišku doći ponajbolji konji i konjogojci iz Slavonije, Zagorja, Zagreba pa i šire na 4. Natjecanje u zapregama "KONJI BILI,KONJI VRANI" da bi odmjerili snage u brzini, preciznosti i ljepoti.

U 13 sati je postrojavanje slavonskih kola  okićenih po svatovskim običajima svoga kraja te će u povorci proći ulicama Nove Gradiške, a najljepšoj, najveselijoj i najizvornijoj zaprezi će se dodjeliti nagrade.

Na programu je i utakmica preciznosti za kola, natjecanje u teklićkom jahanju te službeno natjecanje KOMBINIRANI KUP REPUBLIKE HRVATSKE fijakera maratonaca u jednopregu i dvopregu.

 
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINEVRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. lipnja 2017.

Mladen Konjević predsjednik, Željko Jurašinović zamjenik predsjednika Općinskog vijeća

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća  Općine Vrbje za predsjednika  i njegovog zamjenika  jednoglasno su izabrani  Mladen Konjević i  Željko Jurašinović.

Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji  nije imao  velikog posla  jer su se HSS, kao pobjednička stranka na izborima i HDZ kao oporba  o svemu  unaprijed dogovorili. Uz načelnika u Općinskom vijeću HSS ima  6, a HDZ 5 vijećnika.

Zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti svoje mandate u stanje mirovanja stavili su  načelnik Igor Jurišić i njegova zamjenica Barbara Jurčević, a u Općinskom vijeću su ih zamijenili Željko Jurašinović i Ivan Gubić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 326

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba