NOVOGRADIŠKI PLANINARI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
12. rujna 2017.

Druženjem obilježili vrijedne obljetnice

Planinari  su obilježili 85. obljetnicu HPD "Strmac", 60.  obljetnicu Slavonskog planinarskog puta i 67. obljetnicu  Dana slavonskih planinara. Domaćini obilježavanja ovih vrijednih obljetnica bili su 10. rujna članovi HPD "Strmac" Nova Gradiška, a brojne planinare iz Slavonije, ali i iz BIH (Tuzla), Novog Sada, Sombora, Siriga, Subotice (Republika Srbija) ugostili su na izletištu Strmac u Općini Cernik.

Od domaćih planinarskih društava odazvali su se planinari iz Feričancaca, Đurđenovca, Pakraca, Đakova, Osijeka, Slavonskoga Broda, Našica, Lipika, Vinkovaca, Požege, Kutjeva, Daruvara, Županje, Belišća, Novske, Jankovca, Pleternice.

U ovom susretu aktivno su sudjelovali i članovi HGSS-a, kao i Biciklističkog kluba "Psunj" koji su vozili  uređenim i označenim biciklističkim stazama do Brezovog polja, a planinare su vodili vodiči Hrvatskog planinarskog saveza.

 
CRVENI KRIŽ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. rujna 2017.

SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI

Gradsko  društvo Crvenog križa  Nova Gradiška  danas  je  na središnjem gradskom trgu tradicionalno  obilježilo  Svjetskog dana prve pomoći.

I ove godine tradicionalno u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, nacionalna društva obilježavaju Svjetski dan prve pomoći. Putem raznih aktivnosti ukazuju na važnost pravodobne  i na pravilan način pružanja prve pomoći. Zalažu se za izgradnju svijesti o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna, bez razlike.

 
HAK NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. rujna 2017.

10. manifestacija "Sigurno u školu s HAK-om" Nova Gradiška

U organizaciji Auto kluba Nova Gradiška i pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije, grada Nova Gradiška i Saveza sportova 8. je rujna održana edukativno-zabavna manifestacija "Sigurno u školu s HAK-om".

I ove godine vjerni suradnici bili su djelatnici Policijske postaje Nova Gradiška, Dječji vrtić Nova Gradiška, gradske osnovne škole Ljudevita Gaja i Mate Lovraka, Rođendaonica, AMC Nova Gradiška, Biciklistički klub "Psunj" Nova Gradiška, Oldtimer klub "Classic 99", Plesni studio Marine Mihelčić, Gradska glazba Nova Gradiška.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. rujna 2017.

Za rješavanje problema Roma potrebna je dobra volja

Veljko Kajtazi, saborski zastupnik romske nacionalne manjine, Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u  Hrvatskoj i koordinator  Roma za Brodsko-posavsku županiju Robert Radić, bili su 7.rujna u Novoj Gradiški.

Zajedno s predstavnicima novogradiških Roma  sastali su se s zamjenikom gradonačelnika Borislavom Vidošićem, te Franjom Tomaševićem, Brankom Medunićem, Mariom  Dautovićem, predstavnicima Hrvatske elektroprivrede, Centra za socijalnu skrb i tvrtke „Slavča“. Sastanku je bio nazočan ispred Grada Nova Gradiška  i Dušan Nogić.

 
POČELA PRVA ŠKOLSKA GODINA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. rujna 2017.

U novogradiške škole u prvi razred  upisano 125 prvašića

Počela je  nova školska godina.  Za prvašiće u novogradiškim osnovnim školama prvi dan školske godine bio je  uvod u novo razdoblje u njihovom životu, za nešto starije učenike da im pripreme  prigodan program, a  za  učitelje  i ravnateljice Vesnu Lončar- Cindrić i  Blagicu Pečnjak  da ih  dočekaju i ohrabre. Tradicionalno prvašiće i njihove roditelje  u školama su dočekali i predstavnici  grada  sa prigodnim poklonima.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj s kolegom Markom Ćosićem  su u ime  Grada Nova Gradiška prvašićima poželjeli  ugodan boravak u školi  i lijepe školske dane, te ih darivali  torbicom s vlastitim imenom u kojoj su bile  olovke, gumica i informativka.

 
ČEŠKA BESEDA I OKOLICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. rujna 2017.

"Pjesma i riječ na otovrenome"

Manifestaciju “Pjesma i riječ na otvorenome” organizirala je Češka beseda Nova Gradiška i okolica predvođena Zdravkom Konjićem, predsjednikom, na izletištu Strmac, 3. rujna. Iako se zbog nepovoljnih vremenskih prilika manifestacija i družnje održalo u planinarskom domu Strmac, pjesme i poezije bilo je na pretek.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 339

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba