HVZ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
04. listopada 2019.

Uspješno odrađena protupožarna sezona 2019.


Analiza protupožarne sezone 2019. bila je tema današnje konferencije za medije održane u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice. O njezinom uspješnom provođenju govorili su glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Krešo Tuškan, rukovoditeljica Službe za ekologiju u Hrvatskim šumama Jasna Molc i načelnica Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze Vlasta Tutiš.

 
DANI HRVATSKOG TURIZMA PDF Ispis E-mail
Autor Dinka Matijević   
03. listopada 2019.

Nova Gradiška se predstavila na Danima hrvatskog turizma

 

- Počeli su Dani hrvatskog turizma, u našoj Slavoniji. Naš grad se predstavio na salašu Savus .Također je u okviru Dana hrvatskog turizma, u gradu Iloku , gradonačelnik Vinko Grgić potpisao još jedan ugovor o sufinanciranju. Radi se o turističkom projektu , nastalom u suradnji Grada i Turističke zajednice , Centar za posjetitelje " Vrata Slavonije", za koji je odobrena potpora od 400.000,00 kn iz Fonda za razvoj turizma, u prvoj fazi.

 
KAMPANJA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
02. listopada 2019.

Podrška prosvjedu zdravstvenih radnica i radnika


Prosvjed medicinskih sestara i medicinskih tehničara prosvjed je koji treba podržati bez zadrške i s kojim treba pokazati solidarnost. Sektor zdravstva sektor je u kojem se najbolnije osjećaju posljedice politika koje sve segmente društva stavljaju na tržište. Desetljećima taj sektor doživljava rezove i sve veću privatizaciju zdravstvene skrbi. Zdravlje nije roba, zdravlje ne smije postati predmetom tržišta. Oni koji rade u zdravstvenom sustavu rade jedan od najhumanijih društvenih poslova – i važniji su od interesa pojedinaca. Stoga zahtjevi medicinskih sestara i tehničara i borba koja ide prema dostojanstvenim uvjetima rada i dostojanstvenim primanjima za mukotrpni društveni rad – nemaju alternativu.

 
DANI HRVATSKOG TURIZMA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
02. listopada 2019.

Započeli Dani hrvatskog turizma u Slavoniji


Danas je u Vukovaru otvoren tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) koji se održava u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore od 2. do 5. listopada 2019. godine u Slavoniji.

Trodnevni program ove manifestacije donosi pregršt edukativnih radionica i prezentacija, a uz već tradicionalni susret s predstavnicima Vlade RH te Hrvatski turistički forum, ovogodišnji Dani hrvatskog turizma okrunit će se dodjelom nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

 
ODJEL ZA ORGANIZACIJU CEHOVA PDF Ispis E-mail
Autor HOK   
02. listopada 2019.

Nadzor fiskalizacije u razdoblju od 3. – 9.10.2019

 

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije u razdoblju od 3. – 9.10.2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. listopada 2019.

TRIBINA: „ I naš grad razvrstava otpad“

 

U Gradskoj vijećnici, 1. listopada   održana  je druga tribina projekta „ I naš grad razvrstava otpad“. Projekt je  to  informiranja, educiranja i poticanja svih skupina društva  kako i na koji način pristupiti kvalitetnom i  primjerenom gospodarenju  otpadom i u što manjoj mjeri zagađivati svoj grad, a time i  planet na kojem živimo.

-Projekt je to na kome s radimo na animiranju stanovništva, od najmlađih dobnih skupina do najstarijih s namjerom da   razvrstavaju otpad i  njime pametno  gospodare. Skoro smo na karaju projekta koji je sufinanciran dijelom iz   Europske unije. Nadam se da će nam biti od koristi  jer se na njega vežu infrastrukturni projekti, nabava kontejnera za grad i domaćinstva - kazala je  uvodno  zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 565

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba