Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. studenog 2017.

TKANICA“ oživljava ljepotu tradicijskih frizura

Te frizure su doista dio naše povijesti i nigdje na svijetu nema takvih frizura kao što ih mi imamo, pogotovo u Slavoniji, Baranji, Srijemu. Iako su se radile u svim krajevima Hrvatske, upravo su slavonskebile najzahtjevnije.

Opremanje i ukrašavanje glave, češljanje, šišanje kose te pokrivanje raznim kapama i kapicama, maramama i šeširima, tj. tradicijska oglavlja, nerazdvojan su dio tradicijskog odijevanja. Ona su, u svečanim varijantama, predstavljala i najizražajniji element koji je nosio svoja specifična značenja, u cijelosti čitljiva najčešće samo članovima lokalne zajednice. Svako oglavlje, muško i žensko govorilo je o etničkoj i regionalnoj, najčešće i lokalnoj pripadnosti, o starosti i bračnom stanju te o imovnom stanju nositelja i njegove obitelji. Posebno su ženska oglavlja pokazivala svaku promjenu u ženinu životu od najranije dobi do starosti. Djevojke su tako svaku godinu do udaje prikazivale posebnom varijantom pomno spletenih pletenica ukrašenih određenim bojama i vrstama ukrasa sve do one najsvečanije – svadbenog vijenca.

 
ELDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Davorka Marenić   
07. studenog 2017.

Odabir idejnih rješenja reljefa o povijesti duhana

Tvrtka ELDA d.o.o. iz Nove Gradiške raspisala je javni i pozivni natječaj za izradu idejnih rješenja reljefa o povijesti duhana. Natječaj je bio otvoren od  20. kolovoza – 20. listopada 2017.

 

Predmet natječaja: Idejno rješenje za reljefe koji će predstavljati povijest duhana i pušenja od otkrića duhana do suvremenog doba. Dimenzije reljefa cca  50 x 70 cm.

Cilj natječaja: Uz pomoć kvalitetnog, originalnog reljefa steći uvid u povijest duhanske industrije i njen razvoj od početaka do danas. Reljefi će biti dio stalnog postava suvremenog multimedijalnog muzeja duhana čiji je osnivač tvrtka ELDA d.o.o.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. studenog 2017.

Najmlađi Okučanci  dobivaju dječje igralište

Zemljani  radovi  koji prethode  postavljanju  opreme za dječje igralište  u središtu  Okučana započeli su 3. studenoga. Najmlađi Okučanci svoj prostor za druženje i igru dobili su kod Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu. Uskoro će moći uživati na ljuljačkama, klackalicama, toboganima i ostalim rekvizitima namijenjenim za igru djece zahvaljujući  HEP-u.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. studenog 2017.

KRENULA IZGRADNJA KRUŽNOG TOKA KOD KAUFLANDA

NOVA GRADIŠKA, 5.  studenoga 2017. – Poduzeće za ceste Slavonski Brod krenulo je  s  radovi na izgradnji kružnog toka  kod Kauflanda. Na jednom od najprometnijih raskrižja u gradu radovi  bi trebali  biti dovršeni u roku od tri mjeseca.

Dok traju radovi promet će se otežano odvijati. Počelo  se raditi na kraku u smjeru istoka i Lidla gdje je  promet onemogućen. Kako se radovi budu  odvijali tako će se i promet regulirati. Sudionici u prometu  morati će imati strpljenja i pridržavati se  znakova koji ga reguliraju. Isto se odnosi i na pješake, pogotovo  učenike OŠ „Mato Lovrak“  koji u školu dolaze iz naselja Jug.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
27. listopada 2017.

Modernizacija kolnika ceste u Potočnoj ulici

U cilju poboljšanja života stanovništva Općina Cernik na čelu s načelnikom Vitomirom Žakićem ulaže znatna sredstva u izgradnju infrastrukture i modernizaciju ulica . U tijeku je modernizacija kolnika ceste u Potočnoj ulici u dužini 426, 98 metara. Radove, kojima pogoduje lijepo vrijeme  izvodi tvrtka Cestar iz Gornje Vrbe.

 
VRTLARIJA MIMOZA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
30. listopada 2017.

KVALITETOM I LJEPOTOM ARANŽMANA OSVAJAJU KUPCE

Vrtlarija Mimoza, poznata po srdačnosti Dubravke Piškulić Capan, uspješan je primjer obiteljskog poduzetništva u Novoj Gradiški i prva je cvjećarnica u gradu. Svoje kupce osvojila je kvalitetom cvijeća i ljepotom aranžiranja buketa i vijenaca, te ljubaznošću djelatnika.

U raskošno uređenom prostoru cvjećarnice u Relkovićevoj ulici, u blizini kolodvora, nude raznovrsno rezano cvijeće, lončanice i druge cvjetne ukrase, te aranžmane od svježeg i svilenog cvijeća, koji svojom ljepotom plijene pozornost i praznik su za oči ljubiteljima cvijeća. Prema riječima Ivone, koja je prava umjetnica u slaganju aranžman, u sklopu programa za vjenčanja, po narudžbi izrađuju i svatovske aranžmane.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 350

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba