BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor BPŽ   
13. lipnja 2018.

Brodsko-posavska i službeno bez mina

Ministar Davor Božinović sa suradnicima posjetio je 11. lipnja Brodsko-posavsku županiju. Ovom prigodom posjetio je „Dane otvorenih vra ta“PU Brodsko-posavske, čiji su pripadnici pokazali niz vježbi za postupanje u kriznim situacijama. Nakon toga ministar se zaputio u zgradu Brodsko-posavske županije gdje je županu Danijelu Marušiću svečano uručio Potvrdu o  isključenosti Brodsko – posavske županije iz minski sumnjivog prostora,.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor TZBPŽ   
13. lipnja 2018.

Priopćenje

Nakon što je domaćin sjednice Savjeta projekta „Okusi“ održana u Brodsko – posavskoj županiji u travnju ove godine u Novoj Gradiški , početkom lipnja 2019.g.  domaćin je bila Zagrebačka županija. Sastanak je održan u restoranu  „Ivančić“ u Plešivici.

U 2019.g. planiramo za nosioce standarda (restorane) slijedeće aktivnosti a sve u cilju zajedničkog marketinga i tržišne prepoznatljivosti . U ovaj nacionalni projekt je uključeno do sada  110 restorana iz cijele Hrvatske  iz ukupno deset županija.

 
OBLJETNICA POGIBIJE DRAŽENA PETROVIĆA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. lipnja 2018.

Sjećanje na košarkaša Dražena Petrovića

Prije 25 godina, 7. lipnja poginuo legenda hrvatske košarke Dražen Petrović. Alen Glavaš iz Nove Gradiške,koji trenutno radi i boravi u Njemačkoj pronašao je mjesto gdje je Dražen  poginuo u automobilskoj nesreći. Povodom 25.godišnjice smrti hrvatskog košarkaša i Mozarta košarke, kako  danas nazivaju Dražena Petrovića(7.lipnja), Alen se zaputio u mali njemački gradić Denkendorf na spomen obilježje, u samoj blizini mjesta gdje je poginuo.  Položio je cvijeće, zapalio svijeće ostavio svoja obilježja znak BBB- Nova Gradiška i  našu GOLUBICU, znak Vukovara u spomen na jednog od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena.  Spomen- obilježje se nalazi nedaleko od samog mjesta prometne nesreće, na autocesti A9,dvadesetak kilometara od Ingolstadta i svega 3 km od malog gradića Denkendorfa u nenaseljenom dijelu grada. Križ s Draženovom slikom i spomen- ploča na hrvatskom i njemačkom jeziku su postavili tamošnji Hrvati. Spomen ploču (kamen)su donijeli hrvatski navijači iz Šibenika, rodnog grada Dražena Petrovića s Tvrđave sv. Mihovila.

 
ŠPORTSKA UDRUGA GLUHIH NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. lipnja 2018.

Državno Prvenstvo gluhih u Cageballu, Rijeka 02.06.2018.

 

U organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih i Riječkog sportskog saveza gluhih je održano prvo Državno Prvenstvo gluhih u CAGEBALLU skraćeno rečeno nogometni kavez. Cageball je nogomet 21. Stoljeća. Cageball se igra u kavezu dimenzija 15X7,5X4 metra, a igra se tri na tri. Podloga je umjetna trava te ima male golove.

Športska Udruga gluhih Nova Gradiška je poslala sljedeće igrače Antonio Škvorić, Leonardo Vučak, Toni Mladić te Josip Bošnjak na svečano otvorenje prvog Cageball državnog prvenstva gluhih.

 
BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
08. lipnja 2018.

Obilježen Dan prava osoba sa duševnim smetnjama

Od 2012. godine 6. lipnja  u Hrvatskoj se obilježava Dan prava osoba sa duševnim smetnjama. Opća bolnica Nova Gradiška i Psihijatrijski odjel ove su godine svoj doprinos tome danu dale prikazivanjem talijanskog igranog TV filma “Bilo jednom u gradu luđaka”, talijanskog redatelja Marca Turca.

Film je snimljen po životnoj priči poznatog talijanskog psihijatra Franca Basaglia i prikazuje transformaciju klasične (bolničke) psihijatrije i inauguriranje psihijatrije u zajednici tj. vanistitucionalni tretman osoba s duševnim smetnjama.

 
FOLKLORNI ANSAMBL MLADIH NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Lea LS   
08. lipnja 2018.

Ansambl LADO oduševio Novogradišćane

U organizaciji Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška, uz podršku gradonačelnika Vinka Grgića i vlč. Branka Gelemanovića, župnika novogradiške župe Bezgriješnog začeća Blažene Djevice Marije, 6. lipnja u crkvi, Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO oduševio je Novogradiščane koncertom narodnih pjesama.  Izveli su 17 kompozicija i podigli na noge brojnu publiku koja je uživala u sjajnom pjevanju i sviranju vrhunskih umjetnika koji su Novogradiščanima priredili  užitak za oči, uši  i dušu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 395

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba