GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Lea LS   
05. kolovoza 2019.

Odana počast poginulim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku

 

Povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5.kolovoza je na Trgu dr. Franje Tuđmana odana počast hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Polaganjem vijenaca, paljenjem  svijeća, minutom šutnje  i molitvom okupljeni su odali počast hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu, a potom i svim pripadnicima hrvatskih oružanih snaga koji su bili sudionici veličanstvene Vojno-redarstvene akcije „Oluja" u kojoj su  oslobođena  okupirana područja,  akcije koja je značila  kraj rata i bila početak novog razdoblja  u povijesti Hrvatske.

 
24. OBLJETNICA VRO „OLUJA“ PDF Ispis E-mail
Autor MORH   
05. kolovoza 2019.

“Oluja” je uz “Bljesak” ključna operacija koja je dovela do kraja Domovinskog rata

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno- redarstvene operacije Oluja slavi se svake godine 5. kolovoza u Hrvatskoj, na dan kad je 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin i iznjedrila pobjedu u Domovinskom ratu.
Prije 24 godine, 5. kolovoza 1995. godine operacijom “Oluja” u hrvatski ustavno-pravni poredak vraćen je cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.
“Oluja” je uz “Bljesak” ključna operacija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

 
KUD „ MATIJA ANTUN RELKOVIĆ“ DAVOR PDF Ispis E-mail
Autor LeaLS   
05. kolovoza 2019.

Uspješno održane 18. „Ribarske večeri“ u Davoru

 

I ovogodišnje davoračke „Ribarske večeri“ uspješno su održane 2. i 3. kolovoza, po 18. put. Postala je to popularna gastro-turističko zabavna manifestacija koja je već nadaleko poznata i koju rado posjećuju i stari i mladi ljubitelji dobre tamburaške glazbe, ribe i ribljih specijaliteta, te raznih pita i drugih delicija iz kućne radinosti vrijednih Davorčanki. Pojedeno je pet tona ribe koju su pripremili članovi Kulturno-umjetničkog društva „Matija Antun Relković“ iz Davora uz pomoć žitelja. Domaćini su se i ove godine, uz pomoć i potporu Općine Davor te pokroviteljstvo Turističke zajednice Brodsko-posavske županije potrudili za bogat zabavni program. Prvu večer brojne posjetitelje  zabavljali su„Berde bend“, Stanko Šarić i Tamburaški sastav „Satir“. Drugu večer nastupio je uz pratnju legendarnog „Satira“ simpatični i dragi, sjajni glazbenik i zabavljač Jacques Houdek.

 
SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Siniša Safundžić   
05. kolovoza 2019.

Memorijalni biciklistički ultramaraton Ovčara – Dubrovnik

 

- Udruga Slavonsko Brodski Biciklist desetu godinu za redom, organizira memorijalni biciklistički ultramaraton Ovčara – Dubrovnik. Biciklistički ultramaraton vozit će se u sedam etapa. Biciklisti startaju s Ovčare 4. kolovoza, a na  cilju, u Dubrovniku se očekuju 9. kolovoza. Svaki dan će trideset biciklista u rasponu od 14 do čak 74 godine, prosječno voziti oko 160 kilometara, prolazeći kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu, te će paljenjem svijeća na spomen obilježjima odati počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše Domovine.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujuć   
05. kolovoza 2019.

Najznačajnije iz novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama

 

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, stupio je na snagu danas (1. kolovoza).

Novine

Nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđaju snažnije kažnjavanje počinitelja 8 najtežih prekršaja za koje smo detektirali da uzrokuju najveća i najteža stradavanja u prometu, a to su:

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hssbpž   
04. kolovoza 2019.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja

 

Hrvatska je samostalna i neovisna gotovo trideset godina i 24 godine teritorijalno cjelovita. Za neovisnu i samostalnu Hrvatsku živote su dali mnogi hrvatski sinovi kojima se izaslanstvo HSS-a Brodsko-posavske županije poklonilo povodom obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Sloboda nema cijenu i zato samo riječi „hvala im“ nisu dovoljne. Branitelji su cijeli hrvatski narod zadužili svojim životima, koji jedini uz slobodu, nemaju cijenu, u nasljeđe su nam ostavili slobodnu i neovisnu Domovinu koju smo stoljećima željeli, ostavili su i teret upravljanja hrvatskim resursima što se pokazalo kao teret s kojim se hrvatske vlasti ne znaju ili ne žele nositi. Obećavali su narodu državu u koju će se narod useljavati, nažalost danas Hrvati iz Hrvatske iseljavaju.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 541

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba