Hvala na podršci

 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. listopada 2017.

Nastupom Nives Cezijus završen prvi Craft u srcu Slavonije

Završio je  prvi Craft u srcu Slavonije održan  27. i 28. listopada  2017.  godine   u Društvenom domu. Organizatori  Grad Nova  Gradiška  i Tvornica slada Slavonija slad, te  proizvođač craft piva Mario  Bošnjak, koji je  koordinirao hrvatske craftere, mogu biti zadovoljni.  Na prvi festival craft piva došlo je 15 proizvođača  koji su na svojim štandovima nudili više od 30 vrsta craft piva.  Osim dvodnevnog ispijanja i  natjecanja  u brzinskom ispijanju piva, izdržljivosti  držanja krigle  i točenju  piva bez pjene, imao je  edukativni i promidžbeni karakter

 
UDRUGA UDOMITELJA „LEPTIRIĆ“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. listopada 2017.

Održana Izvještajno, programska i izborna skupština

U „Slavonskom biseru“ 29. listopada održana ej izvještajno, programska i izborna Skupština Udruge   udomitelja  djece, odraslih, starijih i nemoćnih osoba  Brodsko-posavske županije „Leptirić“.

Skupština je, pod predsjedanjem Boje Gazibarić  prihvatila izvješća o radu  za 2016. godinu, te odluku o statusnoj promjeni  udruge.  Kako je obrazložila  predsjednica Katarina Bojšić,  zbog nezainteresiranosti  za rad udruge od strane   udomitelja  odraslih, starijih i nemoćnih bos“oba, udomitelji djece  ubuduće  će  sami djelovati  kroz udruge  koja će nositi naziv  Udruga udomitelja djece Županije brodsko-posavske. Skupština je stoga usvojila  novi  statut Udruge i donijela odluku o  upisu u sudski registar, a potom i program  rada za 2107. godinu.

Za predsjednicu je izabrana Katarina Bojšić, za dopredsjednicu Ljubica Sedlaček i  tajnicu Đurđica Štivić. Uz njih tri,  u Izvršni odbor su izabrani Boja Gazibarić i Josip Štrk, a u  Nadzorni odbor Vera Vlajnić, Slavica Tovarić i Jelena Podoba.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. listopada 2017.

"CRAFT U SRCU SLAVONIJE"

Zahvaljujući Gradu Nova Gradiška i Tvornici slada Slavonija slad danas je u Društvenom domu otvoren prvi Craft u srcu Slavonije koji je okupio 15 proizvođača craft piva koji na svojim štandovima nude više od 30 vrsta craft piva. Na otvaranju proizvođače craft piva pozdravili su gradonačelnik Vinko Gergić i direktor Slavonija slada Vlado Bićanić.

"Zahvaljujem se svima čija je ideja bila da napravimo jednu ovako lijepu priču. Posebno se zahvaljujem Slavonija sladu i Mariu Bošnjaku, turističkim zajednicama Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije koje su prepoznale ovaj događaj. Mi Novogradiščani se ponosimo činjenicom da je brend Ožujskog piva potječe iz Nove Gradiške koji je 1893. godine kupljen od Zagrebačke pivovare otišao u Zagreb. To nam je bio poticaj da stvaramo jedan ovakav događaj koji će promovirati činjenicu da je pivska industrija krenula iz Nove Gradiške. Uz pomoć Slavonija slada i proizvođača craft piva želimo da se o gradu Nova Gradiška priča kao o gradu piva", kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 
Zagreb PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
27. listopada 2017.

OPREZ ZA BLAGDAN SVIH SVETIH I DUŠNI DAN

I ove godine će velik broj hrvatskih građana obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan tradicionalnim odlaskom na groblje, postavljanjem cvijeća na grobove i paljenjem svijeća. Na taj način se sjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama.

U ovakvim trenucima potrebno je pozvati građane na oprez zbog mogućeg nastanka požara. Velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može se lako zapaliti.

Vatrogasci savjetuju:

 • nemojte paliti svijeće i šibice u blizini suhe trave
 • svijeće koje još gore i šibice ne bacajte u travu ili smeće
 • ne uklanjajte ugašene svijeće dok se ne ohlade
 • stare lampione i ostali otpad odlažite na za to predviđena mjesta
 • ukoliko palite voštane svijeće i lampione u kućama, ne ostavljajte ih bez nadzora
 • po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje ugasite svijeće

nemojte stavljati upaljene svijeće i lampione na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa i namještaja.

 
ČEŠKA BESEDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. listopada 2017.

Novogradiščani su   uživali u virtuoznosti  čeških glazbenika Helene i Radomira  Melmuka  i glasu Antonije Mirat

- Novogradiški  poklonici  ozbiljne glazbe imali su sinoć u Domu kulture priliku uživati u koncertu  češkog klavirskog dua Helene i Radomira  Melmuka, te vrsne  i svjetski sve poznatije sopranistice Antionije Mirat.  Besplatan koncert su omogućili Češka beseda Nova Gradiška i Pučko otvoreno učilište M. A. Relković Nova Gradiška.

Okupljene je uoči  koncerta  pozdravio i umjetnike  predstavio  predsjednik Češke besede Zdravko Konjić. O djelima i autorima koje će izvoditi  publiku je upoznala Helena Melmuka.

Novogradiščani su  mogli uživati u virtuoznosti  čeških glazbenika i glasu Antonije Mirat. Helena i Radomir  Melmuka izvodili su djela A. Dvoraka, H. Vejvode, B. Smetane, F. Chopina i J. Bramsa, a  Antomnija Mirat je otpjevala Ave Maria  i Rusalku, autora F. Schuberta  i A. Dvoraka i još jednom svojim glasom počastila  novogradišu publiku.

 
HPD "TOMISLAV" PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
27. listopada 2017.

CERNIČKI KRMOKOLJ

U Slavinom domu i ove godine članovi HPD "Tomislav" iz Cernika organizirali su 33. tradicionalni “Cernički krmokolj”. Pripremili su  slavonske delicije za slavonsku večer koja će se održati 28. ovog mjeseca u Društvenom domu u Cerniku, gdje će nastupiti tamburaški sastav "Rubato".

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 350

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba