NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić(radiong)   
02. listopada 2019.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole izrađivat će kemijsku olovku s usb-om zajedno s učenicima iz Norveške, Njemačke i Austrije

 

Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška temeljem programa Erasmus+ za 2018. godinu za Ključnu aktivnost 2 u području općeg obrazovanja odobren je projekt mobilnosti pod nazivom:
Poboljšanje i promicanje strukovnog usavršavanja. Ukupna je vrijednost projekta 20.890,00 EUR.

Uz učenike i profesore novogradiško Industrijsko obrtničke škole, u projektu će sudjelovati Fachberufsschule Volfsberg škola iz Austrije, Staatliche Berufsschule Wiesau iz Njemačke te Hamar Katedralskole iz Norveške. Svi oni dobili su jedinstven zadatak, izraditi kemijsku olovku s usb-om. Tim povodom u Novoj Gradiški su se okupili predstavnici ovih škola kako bi zajedničkim dogovorom i aktivnostima uskladili daljnje djelovanje i pojedine etape realizacije projekta:

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. listopada 2019.

Grad Nova Gradiška  se priključio  akciji  "Želiš li se mijenjati za mjesto"

 

Povodom Nacionalnog dana multiple skleroze danas je na Cvjetnom trgu  održana  konferencija  za novinare na kojoj se govorilo o postavljanju fotografija  invalida na prometne znakove  na parkirnim mjestima za invalide. Grad Nova Gradiška  priključio se akciji  "Želiš li se mijenjati za mjesto" i , kako je kazala zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina,  kampanji i  malom,  ali veoma značajnom projektu  koji bio trebao osvijestiti  vozače i druge građane, a  novogradiškim invalidima  u tom dijelu  olakšati život.

 
GRADSKA GLAZBA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Vladimir Đurasek   
01. listopada 2019.

DOĐITE NA  JAZZ KONCERT U NOVU GRADIŠKU

 

Gradska glazba Nova Gradiška 26.10.  organizira jedan zanimljivi kulturni događaj. Zahvaljujući našem istaknutom i višestruko nagrađivanom saksofonistu i skladatelju Miri Kadoiću, članu Big banda HRT-a, u goste nam dolazi  azerbajdžansko-njemački klasični, jazz i crossover glazbenik i skladatelj, pianist David Gazarov. Radi se o vrhunskom glazbeniku koji s ponosom može reći da je svirao s proslavljenim glazbenicima poput Bobbyja Durhama, Chucka Israelsa, Roberta Gambarinija, Ryoa Kawasakija, Johnnyja Griffina, Keitha Copelanda, Charlyja Antolinija, Buddyja De Franca, Williama Galisona, Martina Drew, Bill Goodwin, Jimmy Woode i mnogi drugi.Imao je solo izvedbe na brojnim velikim pozornicama - Semper Opera u Dresdenu, Kongresna dvorana u Grazu, Hercules Sal & Gasteig u Münchenu, Koncertna dvorana Chajkovski u Moskvi, Montreux Jazz Festival, Jazz-Open u Stuttgartu.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
01. listopada 2019.

Županija osigurala 2 nova vozila Zavodu za hitnu medicinu

 

Dva nova i suvremeno opremljena vozila hitne pomoći za koja su sredstva osigurana u županijskom proračunu od 30. rujna su dio voznog parka Zavoda za hitnu medicinu. Riječ je o vozilima vrijednim nešto više od 1.140.000 kuna, a financirana su iz decentraliziranih funkcija. Ključeve vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Branku Godiću uručio je zamjenik župana Damir Mirković koji je u ovoj prigodi rekao: „Nabavkom ova dva vozila kroz Proračun Brodsko-posavske županije, kroz decentralizirane funkcije Zavodu za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije svakako će dobro doći. Na taj način držimo jedan kontinuitet obnove vozila.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
01. listopada 2019.

SJEĆANJE NA HRABRE LJUDE

 

U duhu proslave Dana policije, 30. rujna obitelji poginulih hrvatskih policajaca u Domovinskom ratu, policijski službenici i djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske na svečan i dostojanstven način su se prisjetili poginulih kolega-policajaca paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na spomen obilježju ispred zgrade Policijske uprave brodsko-posavske. Svečanim misnim slavljem u službenim prostorijama Policijske postaje Slavonski Brod  koje je predvodio policijski kapelan Marijo Paradžik, policajke i policajci su molitvom prizvali svog zaštitnika, anđela Svetog Mihaela da im bude štit na svakom njihovom koraku, jer oni koračaju tamo gdje im put uvijek prepriječe opasnosti, a koje svojom hrabrošću, razumom, senzibilnošću i sposobnošću uz Njegovu pomoć, pobjeđuju.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
01. listopada 2019.

BRODSKE POLICAJKE OSVOJILE DRUGO MJESTO NA EKIPNOM PRVENSTVU MUP-A


U subotu, 28.rujna u Zagrebu, na Jarunu, povodom obilježavanja Dana policije održana je utrka građana i policije u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova (Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole). Riječ je o cestovnoj utrci dužine 6,3 kilometra, kojom je Ministarstvo unutarnjih poslova željelo podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja. Odavno je dokazano da trčanje dovodi do značajnih pozitivnih kemijskih promjena u mozgu koje vode ka boljem mentalnom zdravlju, a Centar za mentalno zdravlje Ministarstva unutarnjih poslova je to istraživanjem i dokazao.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 565

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba