OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. lipnja 2017.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Anto Žagrić (Nezavisna  lista Duspara Mirko ) izabran za predsjednika, a Marijan Petranović (HSS) za potpredsjednika Općinskog vijeća.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća održana je bez  problema. Vijećnici HSS kao vladajuće stranke, koalicije HDZ-a i HDSSB-a  te Nezavisne liste Duspara Mirko  brzo su usuglasili stavove oko izbora Mandatnog povjerenstva, Odbora za izbor i imenovanja  i prijedlog za predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća  pa  je  Mariu Vučiniću, predstojniku  Ureda državne uprave  u Brodsko-posavskoj županiji, preostalo samo da im čestita na izboru u Općinsko vijeće i konstruktivnom radu. Sve odluke donijete su jednoglasno. Na konstituirajućoj sjednici  nazočni su bili  načelnik Ivan Šmit i  njegova zamjenica Vesna Jergović.

 
Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Nikolina Jureković   
12. lipnja 2017.

„Zašto volim NFE“

Kampanja „Zašto volim NFE(#ZaštoVolimNFE) usmjerena je promicanju vidljivosti neformalnog obrazovanja i priznavanju benefita koje pojedinac može steći sudjelujući u aktivnostima neformalnog obrazovanja.

Cilj ove kampanje jest upoznati širu lokalnu zajednicu s pojmom neformalnog obrazovanja kako bi potakli njihovo aktivno uključivanje u aktivnosti neformalnog obrazovanja koje su im dostupne kroz rad naše, ali i drugih udruga.

Neformalno obrazovanje je strukturirani i organizirani proces učenja, s jasno postavljenim ciljevima i ishodima učenja. Ono što ga razlikuje od formalnog obrazovanja jest činjenica da ne vodi do stjecanja (formalno priznatih) diploma, odnosno napredovanja na kvalifikacijskoj ljestvici.

 
SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
11. lipnja 2017.

Sjećanje na Antuna i Stjepana Radić u Slavonskom Brodu

Brodsko-posavski HSS-ovci su u nedjelju, 11.06.2017., povodom rođendana braće Radić, kod biste Stjepanu Radić na Trgu žrtava rata položili svijeće i zapalili svijeće u znak sjećanja i zahvale za političku, obrazovnu, ekonomku, nacionalnu i  prosvjetiteljsku platformu kojima su zadužili hrvatski narod i ostavili ih u nasljeđe.

Njihove politike su bile: živjeti u vlastitoj zemlji od vlastitog rada, a gospodarstvo temeljiti na znaju domaćeg čovjeka, uspješnog pojedinca  jer Hrvatska nije toliko mnogoljudna da se ikoga smije i može odreći. Obrazovanje je temelj na kojem se gradi gospodarski, kulturni, nacionalni i svaki drugi identitet naroda .

 
KOŠARKAŠKI KLUB „STRMAC“ PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

„Svi smo uz tebe HRVA“

U organizaciji Košarkaškog kluba “Strmac” 10 . lipnja Novoj Gradiški održava se drugi Streetball turnir pod nazivom “Svi smo uz tebe Hrva dva”.Turnir je to humanitarne naravi s kojega će sva prikupljena sredstva biti namijenjena za liječenje njihovog prijatelja i člana Hrvoja Modrića.Turnir je održan u  Sportsko rekreacijskom centru “Ivo Petranović”. U Ulici slavonskih graničara organizirali su i bogatu humanitarnu tombolu za Hrvoja.

 
KNJIŽEVNO LIKOVNO DRUŠTVO REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

ODRŽANA 20.LIKOVNA KOLONIJA

Povodom Dana svetog Antuna i rođenja Antuna Petrovića (13. lipnja 1900. godine), članovi Književno likovnog društva „Rešetari“, Likovna grupa „Petrović“ organizirali su 10.lipnja dvadesetu likovnu koloniju u Rešetarima. U parku Likovne galerije Petrović u Rešetarima lijepo vrijeme pogodovalo je umjetničkoj inspiraciji likovnjaka koji su sa zadovoljstvom i uz druženje oslikavali svoja platna.

 
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

Ivica Pivac ponovo izabran za predsjednika vijeća

Predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije Mario Vučinić nije sinoć imamo problema pri konstituiranju Općinskog vijeća u Okučanima jer su vijećnici sve odluke donijeli jednoglasno.  Za predsjednika Općinskog  vijeća još je jednom izabran Ivica Pivac, a za zamjenika  Josip Agatić.   U odnosu na izborena mjesta na listama  bilo je dosta izmjena. Sa liste HDZ-a, zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti svoj je mandat  u mirovanje stavio načelnik Aca Vidaković,  pa će umjesto njega  vijećničku dužnost obavljati Milan Vučković. Mandat u stanje mirovanja  je stavila i Dijana Kašljević, a  zamijenila ju je Ivana Mijatović.

Marica Šeatović, sa liste DSS-a  podnijela je ostavku pa joj je mandat time prestao. Umjesto nje vijećnik je Ilija Drageljević. Zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti u stanje mirovanja svoj je mandat stavio i zamjenik načelnika iz redova srpske nacionalne manjine Siniša Martinović sa liste SDSS-a. Zamijenio ga je Milenko Ećimović.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 326

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba