POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
04. ožujka 2019.

Peta po redu utrka „Holjevka“

 

Na Mostu slobode u Zagrebu, u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, Policijske akademije, Zaklade policijske solidarnosti i MUP-a održala se po peti puta utrka 'Holjevka', koja se trčala sa središta Mosta Slobode, Avenijom Večeslava Holjevca, po kojoj je utrka i dobila ime, prema KD Lisinski pa do Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu te je završila na jezeru Bundek. Utrku na 5 km činio je jedan istrčani krug, dok su trkači na 10 km trčali dva ista kruga. 'Holjevka' je utrka kojom se na svojevrstan način otvara trkačka sezona u Zagrebu, ali i utrka kojom se svi trkači polako bude iz 'zimskog sna'. Ove godine uz 550 građana, na Holjevci je nastupilo i oko 150 pripadnika MUP-a te polaznika Policijske škole.

 
UDRUGA DRAGOVOLJCA I VETERANA DOM.RATA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
04. ožujka 2019.

Godišnji izvještajni Sabor udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Brodsko-posavske županije

 

Godišnji izvještajni Sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Brodsko-posavske županije okupio je 1. ožujka u mjesnom Domu u Maloj 69 članova od ukupno njih 74 i potvrdio aktivan rad svih 17 Ogranaka.

„Posebno me veseli obnova aktivnijega rada Ogranaka udruge u Velikoj Kopanici i Staroj Gradiški“, istaknuo je predsjednik Jozo Bungić, koji je Sabor uspješno i na osebujan način i vodio.

 
NOVOGRADIŠKE POKLADE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. ožujka 2019.

Došla je i PreCjednica

 

Veselilo se jučer, pjevalo i plesalo u središtu Nove Gradiške. Sve je počelo u popodnevnim satima ispred doma u Maloj gdje su dva događaja obilježila okupljanje pokladnih skupina. Najprije je na radost okupljenih maškara i Malčana u posjet došla predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koju je uz ovacije dočarala Marijana Perinić PreCjednica STAMP UP. Neočekivan dolazak predsjednice je tako zasjenio današnji glavni događaj i predaju gradskih ključeva pokladnom gradonačelniku. Njemu, kako se moglo vidjeti, nije baš bilo stalo do gradskog ključa i vlasti u grdu jer se stalno držao skuta PreCjednice i gledao u njene rumene obraze.

 
DJEČJI POKLADNI DAN NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. ožujka 2019.

Šarenim kostima i pokladnim maskama  najmlađi Novogradiščani uljepšali gradski trg

 

Nakon prošlogodišnjeg neuspješnog eksperimenta  kada su se istoga  dana  održale velike i male maškare  vratilo se na staru tradiciju održavanja  pokladnih dana namijenjenih za djecu  i  odrasle.  Zahvaljujući Društvu  „Naša djeca“ gradom su ponovo 2. ožujka vladale  male maškare, a 3. ožujka će  vladati  velike maškare.

 
TRIBINA SDP-a O ZDRAVSTVU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo samardžić   
03. ožujka 2019.

Nije pet do dvanaest, nego je  dvanaest i pet

 

Smatramo da je prevencija do zdravlja brzo dijagnosticiranje bolesti i bitan segment za zdravlje. U skladu naše zdravstvene politike hoćemo pokazati da je u ovom trenutku zdravstvo, rekao bih bez imalo ustručavanja,  kolabiralo. Nije pet do dvanaest, nego je  dvanaest i pet“, kazao je 2. ožujka na tribini Gradske organizacije  SDP-a  Saša Srića,  dr. med., specijalist interne medicine i pulomolg, glavni koordinator Akcije Prevencijom do zdravlja SDP-a na nacionalnoj razini i član Nacionalnog savjeta za zdravstvo SDP-a  novogradiškim  esdepeovcima  o nacionalnom programu zdravstvene politike  SDP-a.

 
SAČUVAJMO STARE SORTE CERNIK 2019. PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. ožujka 2019.

Manifestacija ucrtana u kartu najznačajnijih događanja u Hrvatskoj i okruženju

 

Četvrti put u Cerniku.2. ožujka održana je stručno-edukativna manifestacija Sačuvajmo stare sorte „Cernik 2019.“ Masovnija nego ikada do sada. Održana je zahvaljujući Udruzi vinogradara i voćara općine Cernik i njenom predsjedniku Zvonku Živkoviću, Ministarstvu poljoprivrede, Brodsko-posavskoj županiji, LAG-u Zapadna Slavonija, Udruzi „Živa zemlja“ i OPG Hudolin, kao partnerima, te pokrovitelju Općini Cernik i njenom načelniku Vitomiru Žakiću. Treba naglasiti da je održana zahvaljujući i velikom interesu voćara, ali i povrćara koji su ovu manifestaciju ucrtali u kartu najznačajnijih događanja u Hrvatskoj i okruženju čiji je cilj afirmirati stare autohtone sorte voća i povrća, a kako se moglo vidjeti na štandovima i proizvoda od njih. Sudionike ove manifestacije pozdravili su općinski načelnik Vitomir Žakić i predsjednik Udruge voćara i vinogradara Zvonko Živković. Zahvali su im na dolasku i najavili su i druge sadržaje koji se ove godine počinju uvoditi.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 477

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba