GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. kolovoza 2018.

Otvorena kiparska izložba "Utočišta"

 

U organizaciji Gradskog muzeja Nova Gradiška 17. kolovoza se Novogradiščanima, 45 godina nakon prve samostalne izložbe u Novoj Gradiški, predstavio kipar Miroslav Župančić. Izložba je sastavni dio bogatih sadržaja Novogradiškog glazbenog ljeta. Predstavio ga je autor izložbe Miroslav Pišonić, kustos Galerije Gradskog muzeja Nova Gradiška, koji je  uz autora pripremio  postav izložbe na kojoj je tridesetak Župančićevih radova koji potvrđuju  osebujnost ovog   umjetnika.

 
ROKOVO U VRBJU PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
18. kolovoza 2018.

Folklorno  druženje i dobra zabava uz tamburaše

 

Zahvaljujući KUD-u „Vrbje“na blagdan svetog Roka održana je tradicionalna kulturna i zabavna  manifestacija „Rokovo u Vrbju“  čiji je  najznačajniji  sadržaj bila smotra folklora. Uz nastupe folkloraša i tamburaše TS „Legato“, pečenog vola, janjetinu i specijalitete s roštilja  i ove se godine dobro zabavljalo  u središtu Vrbja  do kasno u noć.  Članove kulturno-umjetničkih društava, okupljene mještane i njihove goste pozdravili su,  u ime KUD-a „Vrbje“ predsjednica Organizacijskog odbora Suzana Petrović, a potom i Igor Jurišić, načelnik Općine Vrbje koji  nije propustio priliku  istaknuti  velik doprinos koje daje KUD „Vrbje“ u kulturnom i zabavnom životu, a  posebno   u  očuvanju  folklorne tradicije i običaja, te očuvanju kulturne baštine.

 
TURISTIČKA ZAJDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor TZBPŽ   
18. kolovoza 2018.

Estonski novinari posjetili Slavoniju

 

Estonska državna Tv kuća  u sklopu obilaska Slavonije sukladno  ranije planiranim aktivnostima usklađene sa Glavnim uredom HTZ-a kao i sa  predstavništvom  HTZ-a iz Stockholma ( koje pokriva Švedsko i Estonsko  područje) posjetila 16.kolovoza Brodsko– posavsku županiju.

Estonska državna TV kuća snimala je priloge za poznati Program  travel – show  „Travel with me!“ koju će emitirati ove godine u listopadu. Jedan program od 25 minuta bit će posvećen Slavoniji.

 
Izložba „Šuma okom šumara“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. kolovoza 2018.

Goran Dorić dobio prestižno priznanje Grand prix

 

Novogradiščanin Goran Dorić, djelatnik Hrvatskih šuma Uprave šuma Nova Gradiška dobio je prestižno priznanje Grand prix 14. bjelovarski salon fotografije „Šuma okom šumara“ s međunarodnim sudjelovanjem koji je i ove godine organiziralo Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelovar povodom Dana hrvatskoga šumarstva, 20. lipnja. Osvojio je sa serijom fotografija „Raskoš zimskog ruha“. Uz to ove je godine dobio i Pohvalu za seriju fotografija „Kad se priroda zaigra“, a u užem izboru našla mu se i fotografija „Moćna rijeka“, a među izloženim fotografijama 14. bjelovarski salon fotografije mu je još šest fotografija.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. kolovoza 2018.

Svečano obilježen Dan općine Vrbje i blagdan svetog Roka

 

Svečano i blagdansko raspoloženje vladalo je 16. kolovoza u Vrbju. Stanovnici Općine Vrbje obilježili su Dan općine,  a mještani Vrbja  blagdan svetog Roka.

Izaslanstva  općine Vrbje, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruga i društava položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja  općine Vrbje, predvođeni velečasnim Željkom Volarićem izmolili su molitvu i minutom šutnje odali im počast za živote koje su dali u Domovinskom ratu za slobodnu i neovisnu  Domovinu. Tradicionalnu svetu misu na otvorenom  i ove je  godine u povodu blagdana sv.  Roka  služio  velečasni Željko Volarić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
17. kolovoza 2018.

„Ljetna izložba“ Foto kluba „F4“

 

 

Jedan od brojnih sadržaja ovogodišnjeg Novogradiškog glazbenog ljeta je i  „Ljetna izložba“ članova Foto kluba „F4“ otvorena 15.kolovoza u u prostoru bivše prodavaonice „Presoflex“ u središtu Nove Gradiške. Izložbu je otvorila Ivana Trupina, zamjenica novogradiškog gradonačelnika, a  možete ju  razgledati do nedjelje 19. kolovoza.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 412

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba