SKUPŠTINA TURISTIČKE ZAJEDNICE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. prosinca 2018.

Izabrano novo Turističko vijeće i Nadzorni odbor

 

Sinoć je u Hotelu kralj Tomislav održana izborna Skupština Turističke zajednice grada Nova Gradiška. U odsutnosti gradonačelnika Vinka Grgića, koji je po funkciji predsjednik, Skupštinom je predsjedao njegov zamjenik Borislav Vidošić.

-Svi vi koji radite u upravljačkim tijelima radite volonterski i zato vam jedno veliko hvala što odvajate svoje vrijeme, imate volju da sudjelujete u radu Turističke zajednice i ulažete svoj trud. Večeras sam pozvala sve meni drage ljude koji su četiri godine obnašali funkcije i dužnosti u Skupštini TZ, Turističkom vijeću i Nadzornom odboru, da im na simboličan način zahvalim, ali i da pozdravim nove ljude koji nam dolaze u Skupštinu i upravljačka tijela i koji će s nama raditi naredne četiri godine- kazala je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
14. prosinca 2018.

INFORMACIJA o prezentiranju turističkih sadržaja Brodsko – posavske županije na „Festivalu čokolade“ u Opatiji

 

Nakon što je Turistička zajednica Brodsko – posavske županije (26. – 29. Studenog 2018.) zajedno sa ostale 4 slavonske županije predstavila turističku ponudu i potencijale Slavonije kao poželjne, dostupne i sigurne destinacije u Austriji( Beč), prošli je tjedan u suradnji sa turističkim zajednicama sa područja Brodsko – posavske županije i klasterom „Slavonska košarica“ bila nositelj u pripremi i nastupu na Sajmu u Opatiji.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. prosinca 2018.

Antonija Kraljić  proglašena Divom godine u multimedijalnoj akciji Večernjeg lista  i magazina Diva

 

Iz Zagreba  je stigla vijest da je naša sugrađanka Antonija Kraljić, sa još četiri žene iz Hrvatske, proglašena  Divom godine u ovogodišnjoj multimedijalnoj akciji  Večernjeg lista  i magazina Diva. Uz Antoniju Kraljić to su Magda Milas-Gržetić, Jasmina Kadija, Jadranka  Cikoja i Maja Bogović. Portal i magazin Diva pokrenuo je veliki projekt DIVA GODINE u kojem  su čitatelji  prijavljivali  žene iz svoje okoline koje iz dana u dan pokazuju svoju hrabrost, snalažljivost i energiju-neovisno o godinama, podrijetlu, socijalnom statusu i obrazovanju. Među  nominiranima je  bila i naša sugrađanka Antonija Kraljić.

 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE AMC PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
13. prosinca 2018.

Priznanja za uspješno završenu edukaciju

 

U Pučkom otvorenom učilištu Auto moto centra u Nova Gradiška, 10. prosinca, u sklopu projekta “Žena zaželi, žena radi”, Grada Nove Gradiške, 25 zaposlenica projekta primila su uvjerenja o uspješno završenoj edukaciji i osposobljavanju. Radi se o projektu Grada u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Nova Gradiška i novogradiškim Centrom za socijalnu skrb, a u cilju smanjenja dugotrajno nezaposlenih i teže zapošljivih žena, te brige za krajnje korisnike koje su starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. U sklopu projekta zaposleno je 50 žena, koje rade s 4 ili 5 korisnika. Ukupno ima preko 220 korisnika, a radi se o poslovima pomoći u kući starim i nemoćnim osobama. Pored toga 25 žena je išlo na edukaciju u 3 smjera: njegovateljice, pomoćne kuharice i maserke. Edukacije su trajale od 4 do 6 mjeseci. Priznanja su uručile Slavica Štefanac, ispred POUAMC i Gordana Šimić, voditeljica projekta.

 
GRADSKA KNJIŽNICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. prosinca 2018.

„VRISAK TIŠINE“

 

Bilo je sinoć ugodno družiti se s novogradiškim pjesnicima i slikarima u prostoru Dječjeg odjela Gradske knjižnice. Bila je to još jedna manifestacija posvećena gradu za 270. rođendan i prilika da se promovira druga zbirka pjesama članova Literarne sekcije „Vladimir Nikolić“ koja djeluje u Udruzi stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška. Promociju zbirke pratila je i izložba slika Likovne sekcije „Duga“ koja također djeluje u udruzi i čiji su članovi novogradiški pjesnici i pjesnikinje.

Okupljene je pozdravila prof. Biljana Dakić, dipl knjižničarka i ravnateljica Gradske knjižnice. O zbirci, radu udruge i postignućima u ovoj godini govorile su pjesnikinja i slikarica Katarina Jaić-Čanić, recenzentica zbirke, pjesnikinja i slikarica Evica Kraljić, te prof. mentor Nada Šerić, lektorica zbirke.

 
RENATA SOPEK PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
12. prosinca 2018.

RENATA SOPEK I AKTIVNA HRVATSKA DOLAZE U NOVU GRADIŠKU

 

Vodeći sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska dolazi u Novu Gradišku. Ambasadorica projekta Renata Sopek i tim kineziologa održat će zajednički trening u Sportskoj dvorani Nova Gradiška, u subotu 19. siječnja 2019. godine od 12 sati.

''Novu sezonu treninga i edukacije o zdravom i aktivnom životu počinjemo upravo u Novoj Gradišci. Održat ćemo zanimljiv trening koji je prilagođen svima, od iskusnih vježbača do početnika. Vjerujem kako ćete naučiti puno toga novoga, ali i kako ćemo se svi skupa odlično zabaviti. Pozivam sve da nam se pridruže te da im nova godina bude novi početak zdravog života!'' – izjavila je Renata Sopek.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 451

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba