TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor TZBPŽ   
08. lipnja 2018.

Posjet stranih novinara HTZ-au Eko etno selo Stara Kapela

Slijedom najave Glavnog ureda HTZ-a Turistička zajednica Brodsko – posavske županije3.lipnja ugostila španjolske novinare gospodina Aitor Pedruzea  i Indigo Carranza koji su u svom putovanju kroz Hrvatsku i Slavoniju iskazali interes za posjetu i boljem upoznavanju eko etno sela  Stara Kapela.  Po dolasku, gostima je priređeno osvježenje i degustacija domaćih proizvoda. Gosti, Aitor i Iñigo  Pedrueza Carranza, oduševljeno su komentirali i konzumirali predstavljene proizvode. Bili su ugodno iznenađeni srdačnom dobrodošlicom i dočekom na materinskom jeziku.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. lipnja 2018.

Željko Bigović ponovo  zatalasao aktualni sat, gradonačelnik Vinko Grgić i Vlatko Grainer nisu mu ostali dužni

Današnji aktualni sat  na sjednici Gradskog vijeća kao da je bio nastavak prošle sjednice.  Za govornicom su se redali gradski vijećnici postavljajući gradonačelniku Vinku Grgiću pitanja vezana za  komunalnu infrastrukturu,  tražeći rješavanje  problema opskrbe vodom u pojedinim dijelovima grada, naprimjer, nekoliko obitelji u Požeškoj ulici u Maloj,   asfaltiranje ulica,  priključke na kanalizaciju u  Kovačevcu,  radu  vrtića u poslijepodnevnim satima , adaptaciji doma u Ljupini,  ulaganjima u gospodarstvo i  zapošljavanju.

 
ŠKOLA ANTE STARČEVIĆA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. lipnja 2018.

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi  i najavljen projekt dogradnje škole


Župan Danijel Marušić potpisao je s tvrtkom „L Projekt" d.o.o. iz Jakšića ugovor o početku radova energetske obnove školske. Ugovor vrijedan 2.224.314 kuna  potpisao je u nazočnosti načelnika Općine Rešetari Zlatka Age, ravnatelja škole Tihomira Batale i županijske  pročelnice Anice Vukašinović.

Radovi energetske obnove trajat će četiri mjeseca, a obuhvaćaju izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice,  stropova, krova i stolarije, kao i ugradnju toplinskih ventila na radijatorima i zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom. U sklopu energetske obnove, postojeća kotlovnica umjesto  loživog ulja koristit  će zemni plin. Obnovit će se i krovište sportske dvorane. Treba istaknuti da će škola  ostvarivati uštedu toplinske energije od čak 73 posto.

Energetskoj obnovi  škole treba dodati i najavu rekonstrukcije  i dogradnje  školske zgrade. Projekt rade  Brodsko-posavska županija, Ministarstvo znanosti  i obrazovanja o Općina  Rešetari. Projekt vrijedan 8 milijuna kuna  trebao bi se realizirati do 2020. godine.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Autor Franjo   
06. lipnja 2018.

Potpisan ugovor o prekograničnoj suradnji vrijedan  800.000 eura


Gradonačelnici  Nove Gradiške i Šapca, Vinko Grgić i Nebojša Zelenović,  5.lipnja su potpisali Sporazum o gospodarskoj suradnji koji se temelji na projektu prekogranične suradnje koji je raspisala Europska unija. Nazočan je bio i predsjednik Skupštine grada Šapca  Nemanja Pavić, te zamjenica gradonačelnika  Ivana Trupina i direktorica Industrijskog parka  Ivana Vončina-Toplek. Projekt vrijedan 800.000 eura realizirat će se  između Industrijskog parka Nova Gradiška  i Industrijske zone  Šabac.

 
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. lipnja 2018.

„MI SMO DJECA VESELA“

Članovi Kulturno umjetničkog društva “Radinje” iz Siča 3. lipnja su  po 22.  puta  organizirali Županijsku smotru dječjeg  folklora “Mi smo djeca vesela”. Po prvi  puta ova je  hvalevrijedna manifestacija  organizirana izvan Siča.  Održana je u Novoj Kapeli, a u sklopu  Dječjeg  dana u organizaciji Općine Nova Kapela. I ove godine  Sičani su se  potvrdili kao dobri organizatori i u Novu Kapelu doveli više od 500 malih folkloraša. Uz domaćine došlo je 12 kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina među kojima i mali folkloraši iz  Dječjeg vrtića „Zvo0nčić“Nova Kapela. Koliki je interes za ovu jedinstvenu folklornu manifestaciju  potvrdilo se i ove godine dolaskom malih folkloraša iz četiri županije.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
04. lipnja 2018.

"Konji bili, konji vrani", promocija tradicije i ljepote

 

Ovogodišnja manifestacija "Konji bili, konji vrani", održana 3. lipnja u organizaciji istoimene novogradiške Konjogojske udruge i pod pokroviteljstvom Grada i Brodsko-posavske županije  te uz potporu brojnih sponzora i donatora pokazala je svu raskoš i ljepotu autohtone pasmine konja lipicanaca, ali i drugih plemenitih pasmina poput frizijaca i noniusa. Također je donijela i dašak tradicijskih vremena bogato urešenim slavonskim zapregama kojima su se gradom provezle posade i tamburaši odjeveni u nošnje, uz pjesmu i svirku i podsjetili kako su to nekada izgledali slavonski svatovi. Provezli su se u zapregama i fijakerima i predstavnici grada, Ivana Trupina i Borislav Vidošić, zamjenici gradonačelnika te u ime Brodsko-posavske županije Željko Burazović, pročelnik županijskog upravnog odjela za poljoprivredu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 395

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba