HRVATSJA SELJAČKA STRANKA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor HSS BPŽ   
19. listopada 2018.

Izjednačimo studente i državne dužnosnike


U Hrvatskom saboru je raspravljen  Zakon o obavljanju studentskih poslova koji je ocijenjen od svih zastupničkih klubova kao pozitivan u smislu barem djelomičnog  rješavanja mnogobrojnih studentskih problema pri zapošljavanju. Posebno su Zakon s nestrpljenjem dočekali studenti koji kažu kako je studenski rad izrabljivanje  neplaćanjem studentskog  rada  posebice rada u vrijeme  blagdana i državnih praznika. U ime Kluba HSS-a o predloženom Zakonu je raspravljao saborski  zastupnik Davor Vlaović koji je rekao kako su upravo nezadovoljni studenti, svojim pritiscima,  ubrzali proceduru donošenja Zakona i dali mnoge primjedbe na isti.

 
ŠPORTSKA UDRUGA GLUHIH NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Josip Bošnjak   
19. listopada 2018.

Novogradiščani doprvaci Hrvatske u Pikadu


Dana 13.10.2018. godine je održano Na 7. Prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe je nastupilo  95 osoba odnosno 54 muških i 41 ženskih natjecatelja iz cijele Hrvatske koji je organizirao Zagrebački športski savez gluhih i Hrvatski športski savez gluhih. Natjecanje se održalo u prostorijama PIVANE kod zagrebačke pivovare.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor TZ BPŽ   
19. listopada 2018.

Lovni turizam na području županije

 

Dana 17. listopada 2018. godine u ime TZ Brodsko-posavske županije direktorica Turističkog ureda gospođa Ružica Vidaković primila je i izrazila dobrodošlicu u hotelu Stupnički Dvori gospodinu Niranjan Senapaty iz Indije i gospodinu Antu Skračića predstavniku turističke agencije ADRIATIC DMC Ltd iz Dubrovnika. Sastanku su prisustvovali i gospodin Mato Marijić, vlasnik lovišta iz LU „SJEVERNI DILJ“ i gospodin Željko Vlaisavljević, magistar inženjer zootehnike i inženjer lovstva i zaštite prirode iz Slavonskog Broda iz LU „LADA NIVA“. Nakon intenzivnih dogovora TZ Brodsko-posavske županije i predstavnika turističke agencije ADRIATIC DMC ltd iz Dubrovnika, bili su u svom prvom inspekcijskom lovu u pratnji iskusnih vodiča i lovaca iz LU  „SJEVERNI DILJ“.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. listopada 2018.

Počast Toši Proeskom

 

Prije jedanaest  godina,16. listopada na autocesti kod Starog Petrovog Sela  poginuo je Toše Proeski. Iza sebe je, uz obitelj, ostavio  bezbroj prijatelja i obožavatelja  u Makedoniji,  Hrvatskoj i cijeloj regiji  koji su  ga voljeli  zbog njegovih pjesama za koje je živio i njegove ljudskosti  i dobrote koju je širio među ljudima  kao humanitarac.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Biljana Dakić   
17. listopada 2018.

PROGRAM MJESECA HRVATSKE KNJIGE 2018.  U GKNG

 

U ponedjeljak,  15. listopada, započeo je  MJESEC HRVATSKE KNJIGE, nacionalna manifestacija kojoj je osnovni cilj promicanje čitanja. Ovogodišnja manifestacija posvećena je KULTURNOJ BAŠTINI , a u njoj će sudjelovati više od 200 knjižnica s dvije tisuće programa. Uživajmo u MJESECU HRVATSKE KNJIGE 2018. u brojnim programima hrvatskih knjižnica,  ali i u VAŠOJ i našoj Gradskoj  knjižnici  Nova Gradiška:

*Akcija besplatnog učlanjenja najmlađih članova uz Nacionalnu kampanju "Čitaj mi!",  prvašića,  članova Udruge djece s posebnim potrebama,  djece iz udomiteljskih obitelji te članova Udruge umirovljenika Grada NG.

 
CRVENI KRIŽ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. listopada 2018.

Održana redovna Skupština Županijskog društva Crvenog križa

 

U Novoj Gradiški 15. listopada održana je  Skupština  Društva Crvenog križa Brodsko-posavske županije. Otvorio ju je predsjednik  Mato Modrić, a u nastavku vodila dr. Zdenka Meter.  Skupština je bez veće rasprave usvojila  izvješća o radu i financijsko izvješće za 2017. godinu  koja je obrazložio  ravnatelj Franjo Pavlović.

Kao i prethodnih godina  Društvo Crvenog križa Brodsko-posavske županije nastavilo je  s uhodanim i redovitim aktivnostima koje se provode  u gradskim društvima Crvenog križa  Slavonski Brod i Nova Gradiška, te u mjesnim i općinskim društvima. Uz  profesionalni kadar treba istaknuti velik doprinos  koji u realizaciji aktivnosti daju brojni  volonteri, uključujući i mladež Crvenog križa.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 434

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba