OŠ ANTE STARČEVIĆA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
17. rujna 2018.

Završavaju radovi na energetskoj obnovi škole


Za OŠ Ante Stračevića njene djelatnike i učenike, ali i za roditelje i cijelu zajednicu ova je godina veoma je značajna. U školskoj spomenica ostati će zabilježena po radovima na energetskoj obnovi zgrade škole koji obuhvaćaju izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice, stropova, krova i stolarije, kao i ugradnju toplinskih ventila na radijatorima i zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom. U sklopu energetske obnove, postojeća kotlovnica umjesto loživog ulja koristit će zemni plin. Obnovit će se i krovište sportske dvorane. Treba istaknuti da će škola ostvarivati uštedu toplinske energije od čak 73 posto. Radovi se privode kraju, a izvode se po projektu energetske obnove škola koje provodi Brodsko-posavska županija. Radovi su vrijedni 2.224.314 kuna.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. rujna 2018.

Završili pjesnički susreti

 

Pjesničkom večeri održanom sinoć u Vatrogasnom domu u Rešetarima završili su XXI.  Rešetarački susreti pjesnika . U prijepodnevnim satima održana je promocija zbirke mladih pjesnika, a u poslijepodne i zbirke pjesama „Umjesto mojih ruku“ u kojoj  je predstavljeno 165 pjesnika iz Hrvatske i drugih zemalja diljem svijeta. Ni ove godine Rešetaračke susrete pjesnika nisu zaobišli  Antun Kikaš iz  Kanade, Petar Bašić iz Južnoafričke Republike i Ljerka Toth Naumova iz Makedonije, pjesnici  koji su postali  zaštitni znak ovih  jedinstvenih i hvalevrijednih  pjesničkih susreta.  Zbirku pjesama, pjesme i pjesnike,  predstavio  je prof. Ivan Slišurić, a o značaju  ovih pjesničkih  susreta govorio je Đuri Vidmarović, predsjednik Društva književnika Hrvatske.

 
HRVATSKA VATROGSNA ZAJEDNICA PDF Ispis E-mail
Autor Vedran Runjić   
16. rujna 2018.

Održan 34. susret vatrogasnih puhačkih orkestara u Križu


Povodom obilježavanja 90. obljetnice djelovanja Vatrogasne limene glazbe Općine Križ, u subotu 15. rujna u Križu je održan 34. susret vatrogasnih puhačkih orkestara. Uz više od 500 glazbenika iz 19 prijavljenih puhačkih orkestara, otvorenju susreta su nazočili zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića Stjepan Kenfelja, načelnik Općine Križ Marko Mandić, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Križ Branko Arbanas i predsjednik Vatrogasne limene glazbe Općine Križ Željko Dokupil.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. rujna 2018.

XXI. Rešetarački susreti  pjesnika počeli  promocijom zbirke pjesama

 

Promocijom zbirke   pjesama  mladih pjesnika „Rumenilo riječi“  danas  su  u Vatrogasnom domu u Rešetarima počeli XXI. Rešetarački susreti  pjesnika.

U ime KLD  „Rešetari“  okupljene mlade, ali starije  pjesnike sudionike ovogodišnjih susreta, među kojima je bila i Diana Mašala Perković, tajnica  Hrvatske matice iseljenika   pozdravio je  u ime organizatora  predsjednik Ivan De Villa.  U  ime OŠ Ante Starčevića  male pjesnike, posebno  male pjesnike iz osnovne škole iz  Lupaka u Rumunjskoj, pozdravio je   ravnatelj  Tihomir Batalo.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
15. rujna 2018.

U projektu „Kreirajmo  kvalitetniji život zajedno“ 30 žena zaposleno na dvije godine

U općinskoj dvorani u Rešertarima, pored načelnika Zlatka Age, predsjednice  Općinskog vijeća Milke Perković i Senke Vranić iz tvrtke Sintagma, te Tihomira Batala,  ravnatelja OŠ Ante Starčevića najzadovoljnije su bile žena s područja Općine Rešetari,  koje će iduće dvije godine raditi na projektu „Kreirajmo  kvalitetniji život zajedno“. U tom periodu sigurno će biti zadovoljno više od 150 starijih i nemoćnih osoba o  kojima će one skrbiti. Potpisivanju ugovora  sa ženama  bio je nazočan i Vitomir Žakić,  načelnik Općine Cernik s kojom Općina Rešetari  surađuje na više projekata.

 
CRKVA SVETE TEREZIJE AVILSKE PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
15. rujna 2018.

Zagrebački solisti oduševili Novogradišćane

 

U organizaciji Učilišta „Matija Antun Relković“, Grada Nova Gradiška, župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, ljubitelji sakralne glazbe 14. rujan uživali su u vrhunskom glazbenom  koncertu renomiranog Ansambla Zagrebačkih solista. Koncert je održan u crkvi Svete Terezije Avilske, a gosti su se posjetiteljima predstavili djelima Antonia Vivaldija. Iako se očekivalo više posjetitelja, svi koji su došli nisu požalili, jer ih vrhunsko izvođenje skladbi nije ostavilo ravnodušnima, za čega su bili nagrađeni ogromnim pljeskom. Izostao je jedino organizatorov pozdrav dobrodošlice i najava koncerta što je uobičajeno u takvim prigodama.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 412

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba