Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
07. prosinca 2017.

Mališani iz  gradskih vrtića  posjetili gradonačlenika

Tradicionalno na blagdan Svetog  Nikole  bilo je u velikoj gradskoj vijećnici  puno  veselja i radosti.

Mališani iz dječjih vrtića „Radost“ i „Maslačak“, predvođeni svojim tetama i Verom Trobić,  ravnateljicom Dječjeg vrtića Nova Gradiška, došli su  čestitati Dan grada.  Ugostili su ih   gradonačelnika Vinko Grgić i pročelnicu za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.  Pozdravili  su gradonačelnika  velikim pljeskom, a on im  je uzvratio pozdrave  i obavijestio  da  mu je u posjeti  bio Sveti Nikola  i za njih ostavio poklone, ali  i  poruku da najprije  moraju pokazati što su to pripremili Gradu za rođendan. Recitirali su i pjevali, a u vijećnicu su donijeli  makete gradske upravne zgrade i sata sa porukama i  čestitkama svom gradu za rođendan.

 
U UREDU GRADONAČELNIKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. prosinca 2017.

Studente medicine ugostio gradonačelnik

Gradonačelnik Vinko Grgić ugostio je 7. prosinca u svom uredu studente Medicinskog fakulteta u Osijeku koji su došli u pratnji docenta Zorana Jukića, i voditelja nastavne baze u novogradiškoj Općoj  bolnici. Priključio im se i dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

„Osam studenata  pete  godine provode dio studentske prakse s područja kirurgije i srodnih grana u Općoj bolnici Nova Gradiška kao nastavnoj bazi tog  fakulteta. Grad Nova Gradiška je domaćin studentima u jednom, a Opća bolnica u drugom  dijelu.

Studenti prije podne imaju praksu na kirurškom odjelu, kirurškoj ambulanti i operacijskim salama, a poslije podne društvene aktivnosti potpomognute od strane Bolnice i Grada.

Nastojimo kao bolnica i kao grad biti dobri domaćini. Jako smo zadovoljni  jer  pokazuju visok profesionalni interes i rad na kirurškom odjelu“, kazao je dr. Zoran Jukić.

Gradonačelnik Vinko Grgić  izrazio  je zadovoljstvo što se nalaze u Novoj Gradiški. Govorio je o naporima koje  Grad Nova Gradiška ulaže kako bi  ukupan  život u  njemu  bio što bolji, te o brojnim događanjima koja se organiziraju tijekom godine.  Naglasio je da  oni nisu jedini koji dolaze u Novu Gradišku  i da dolaze  studenti arhitektonskih fakulteta u Zgrebu i Splitu. Pozvao ih je na  prezentaciju i izložbu njihovih radova koja će se održati  u subotu. Splićani, kazao je  projektiraju sportsku dvoranu, a Zagrepčani „Zlatni grad“ za  umirovljenike na prostoru vojarne.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA U PREDBLAGDANSKOM RASPOLOŽENJU PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. prosinca 2017.

ATRAKTIVAN SPUST DJEDA  BOŽIĆNJKAKA

Nikada do sada nije bilo tolikog nestrpljenja kod novogradiških mališana u očekivanju dolaska Djeda Božićnjaka.  Na radost mališana iz dječjih vrtića  i druge djece koja su se okupila na središnjem gradskom trgu Djed Božićnjak se, kao nikada do sada,  do djece  spustio sa krova gradske upravne zgrade.  Na popularnoj šahovnici družio se i fotografirao sa djecom, ali i propitkivao jesu i bila dobra.  Donio jer sa sobom  veliku kutiju u koju su djeca ubacivala pisma sa svojim željama.Za  ovogodišnji atraktivan  dolazak  Djeda Božićnjaka  zaslužni su  Grad Nova Gradiška, gradska Turistička zajednica i Gorska služba spašavanja.

 
UDRUGA OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA „SUNCOKRET“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžič   
07. prosinca 2017.

Sveti Nikola donio darove  i obradovao članove udruge

Sveti Nikola ni ove godine nije obišao prostorije Udruge  osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“.

Došao je na  tradicionalno druženje članova organizirano  u  povodu blagdana Svetog Nikole,  uručio prigodne poklone i uz zakusku se s njima družio. Ugodnom druženju doprinijeli su  sponzori i donatori  među kojima je i ove godine, kako ističe predsjednica Kata Vukšić,  bila  Poljoprivrednoj zadruzi „Prvča“ koja  je  ove, kao i prethodnih deset  godine osigurala poklone.

Obrt „Mađarica“  i Slastičarna „Venera“ donirale su  kolače, Pansion „Slavonski Biser“ i Pizzerija “Polo“ hranu, a Pekarnice „Anton“,  „Europa“  i „Jergović“ kolače, croasane i krafne.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
07. prosinca 2017.

RASPORED SVETIH MISA I DRUGIH SVEČANIH DOGAĐANJA U NAŠOJ ŽUPI

6. prosinca  ,  subota u 19:30 sati HPD „ TOMISLAV“ – Cernik održat će predbožićni  koncert u Hrvatskom domu! Svi ste pozvani!

24.PROSINCA PADA ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA – BADNJAK I ADAM I EVA

U 18:30 s. Misa Božićnog bdijenja- dječja polnoćka . Dolazak Betlehemskog svjetla! Ponesite fenjere za betlehemsko svjetlo!

U 24:00s. Polnoćka- Isusovo rođenje slavimo uz tridesetak tamburaša, božićne pjesme  pjevaju članovi KUUD-a Cernik i čitava crkva. Bit će veoma svečano!

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Fra Vjenceslav Janjić   
07. prosinca 2017.

ADVENT- RADOSNO I DJELOTVORNO DOŠAŠĆE

Poštovani čitatelji!

Pred nama je najljepše, najromantičnije i najraspjevanije razdoblje crkvene godine Advent ili Došašće. To je vrijeme u godini kad su dani sve kraći, a noći sve duže. Obitelj je i zbog hladnoće više u sobi za dnevni boravak. Nudim Vam mogućnost kako to vrijeme što“kršćanskije“ osmisliti.

Božić kroz pera naših velikana

Antun Gustav Matoš:- Teško kući

Božić je asocijacija na mirise i toplinu doma. A riječ Betlehem doslovce znači „ Kuća kruha“. To se povezuje s jaslicama u koje je bio položen Isus, zapravo hranilištem, što unaprijed upućuje na pashalnu gozbu, a onda i na euharistiju u kojoj nam se Bog nudi kao hrana. Vezu između doma i hrama nije teško dokučiti. „Teško kući koja nije hram, i hramu koji nije kuća!“

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 350

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba