ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Fra Vjenceslav Janjić, gvardijan   
23. kolovoza 2019.

LIJEPA NAŠA DOMOVINO!

 

Lijepa si zbog Mljeta i Kornatskog otočja! Lijepa si i zbog Plitvičkih jezera, zbog Risnjaka i Papuka! Lijepa si zbog rijeka Cetine i Krke, zbog predivne Paklenice. Lijepa si zbog Velebita i njegovog endemskog bilja. Lijepa si zbog otoka Brača, Hvara, Cresa i Paga. Zbog planine Učke i Ćićarije! I zagorski bregi tkaju tvoju ljepotu i zlatno klasje slavonskih ravnica. O Baranjo , lijepa li si! Lijepa si i zbog starih gradova: Dubrovnika i Korčule, zbog zagrebačkog Griča i Kaptola, z bog Splita, Velog Lošinja, Huma i Pazina, zbog Varaždina i Motovuna.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Lea LS   
22. kolovoza 2019.

Podjela sredstava za održavanje čistoće u kući

 

U općini Rešetari u tijeku je provođenje projekta „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno“ u kojem radi 30 žena na rok od dvije godine. U tom periodu sigurno će biti zadovoljno oko 200 starijih i nemoćnih osoba o  kojima one skrbe. Zadovoljstvo poslom nisu krile ni zaposlene žene na nedavno održanom radnom sastanku u općini Ršeteari kao ni načelnik Zlatko Aga i koordinator Kornelije Lalić. Prema riječima načelnika Zlatka Age žene su uz bicikle dobile, ruksake, klompe, majice, kape, rukavice i kišne mantile. Dobile su i sredstva za održavanje čistoće u kućanstvu kao i higijenske potrepštine za korisnike u vrijednosti 300 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti u iznosi od 4.957.056,36 i znatno će pomoći ženama kao i krajnjim korisnicima starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju za koje skrbe.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
22. kolovoza 2019.

POLICIJSKI SLUŽBENICI EDUCIRALI POLAZNIKE AUTOŠKOLE „EMI“


Policijski službenici Službe policije Policijske uprave brodsko-posavske Zlatko Zarožinski i Slavko Karakaš, 20. kolovoza posjetili su Autoškolu „Emi“. Pritom su kandidate koji polažu vozački ispit za „B“ kategoriju, u okviru jednog školskog sata, educirali na temu sigurnosti prometa. Predavanju je prisustvovalo 18 kandidata, kojima je skrenuta pozornost na ograničenja koja se odnose na mlade vozače, sudjelovanje mladih vozača u prometnim nesrećama, te je pritom prikazan kratki film o prometnim nesrećama.

 
UDRUŽENJE OBRTNIKA PDF Ispis E-mail
Autor Andrea Marinović   
21. kolovoza 2019.

16. obrtnički sajam u Karlovcu

 

Udruženje obrtnika grada Karlovca i Obrtnička komora Karlovačke županije i ove godine organiziraju 16. po redu Obrtnički sajam, zajedno sa Gradom Karlovcem kao suorganizatorom.

Sajam će se održati u razdoblju od 30.kolovoza do 03.rujna 2019. kao dio manifestacije “Dani piva Karlovac”. Manifestacija “Dani piva Karlovac” ove se godine održava u novom konceptu, u trajanju od pet dana, na pet različitih lokacija/tematskih cjelina, a upravo je Obrtnički sajam jedan značajan dio i održava se na lokaciji Športsko- rekreativnog centra Korana.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. kolovoza 2019.

Ambrozija prijeti alergičarima, a komunalni redar kaznama onima koji ovaj korov nisu uklonili

 

Budući da je  nastupila   sezona ambrozije i da se očekuje  visoka koncentracija njene peludi  u zraku krajnje je  vrijeme da se sve osobe koje su alergične na ambroziju, ako to već nisu učinile, pripreme za sezonu njezine cvatnje koja traje od polovice kolovoza pa sve do kraja rujna. Alergičari probleme već osjećaju.  Kod osoba koje su alergične na njezin cvijet izaziva vrlo jaki nadražaj vanjskih sluznica nosa i očiju. Glavni simptomi alergijske reakcije su otečenost grla, curenje nosa, kihanje, začepljenje nosa i sinusa te suzenje i svrbež očiju. Mogu se pojaviti i simptomi donjeg dišnog sustava, no oni se, u pravilu, javljaju kod osoba kod kojih alergija nije bila na vrijeme prepoznata i adekvatno liječena.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
21. kolovoza 2019.

Delegacija Općine Rešetari  bila u radnoj posjeti Općini Lasinja

 

Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga u pratnji zamjenika Željka Kolakovića, predsjednice Općinskog vijeća Milke Perković i vijećnika Vlade Bizjaka, boravio je u radnom posjetu općini Lasinja (Karlovačka županija), nekada ratom iseljenoj i opustošenoj općini od 1991. do 1995. godine, kada su se mještani vratili u svoja mjesta nakon ratnih djelovanja.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 541

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba