NK MLADOST CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. srpnja 2018.

FINA  podnijela zahtjev za skraćeni stečajni postupak


Financijska agencija podnijela je zahtjev Trgovačkom sudu za provedbu skraćenog stečajnog postupka  za dužnika NK „Mladost“ Cernik.

Kako se navodi u zahtjevu NK „Mladost“ na dan 20. lipnja  2018. godine ima  evidentirane neizvršene  osnove za  plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana  u ukupnom iznosu od 1.426. 988,05 kuna u koji iznos je uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe nad novčanim sredstvima.

Financijska agencija  obavijestila je Trgovački sud da NK „Mladost“ na dan 20. lipnja  2018. godine na ime  predujma za namirenje troškova stečajnog postupka nama zaplijenjenih novčanih  sredstava.

 
HVZ PDF Ispis E-mail
Autor HVZ   
10. srpnja 2018.

Slavimo uz Vatrene, ali bez požara

 

Već gotovo mjesec dana Hrvatsku trese nogometna groznica, osobito nakon što je hrvatska reprezentacija počela nizati uspjehe te je među 4 najbolje reprezentacije svijeta. Fotografije slavlja na gradskim trgovima i ulicama su obišle cijeli svijet. Međutim, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava za vrijeme proslave pobjede naše reprezentacije u više navrata su izbili požari.

Nakon utakmice između Hrvatske i Islanda, odigrane 26. lipnja, ispaljena signalna raketa je izazvala požar u Podgori. Na intervenciju je izašlo 18 vozila i 105 vatrogasaca iz DVD-ova: Podgora, Tučepi, Makarska, Promajna, Baška Voda, Brela i dislokacija Javne vatrogasne postrojbe  Sisak.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. srpnja 2018.

„Penzionerka“ umjesto rugla postaje ljepotica u središtu grada

 

Već neko vrijeme traju radovi uređenja dijela parka i  prostora ispred zgrade gradske uprave. Kada će radovi biti završeni i što se još planira raditi da bi  središte  grada  dobilo novi sjaj pitali smo gradonačelnika Vinka Grgića.

„Uvjet je i bio da prostor ispred gradske upravne zgrade bude popločen do Novogradiškog glazbenog ljeta.  Hoćemo li uspjeti postaviti  rasvjetu, elemente urbanog mobilijara i neke druge planirane sadržaje, to ćemo vidjeti jer se radi o doista velikom poslu. Uz to smo imali  nekoliko problema.  Trenutno  se postavljaju različite instalacije, mijenja se kanalizacija i vodovod zbog čega su malo i privremeno zastali radovi.  Kao  što sam rekao popločavanje će biti završeno do najpoznatije novogradiške glazbeno-kulturne manifestacije“, kazao  je gradonačelnik Vinko Grgić.

 
OLD TIMER CLASSIC 99 PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
08. srpnja 2018.

Uspješno organizirao 18. međunarodni oldtimer susret

 

Oldtimer klub "Classic 99"  7. je srpnja bio domaćin još jednog međunarodnog susreta vlasnika oldtimer vozila i motocikala i to 18-og po redu. Kada su prve godine krenuli u ovu "avanturu" nisu niti sanjali o punoljetnosti, a koliko su uspješni govori i činjenica da su uvršteni u nacionalni godišnji itinerer oldtimer rallya. Trude se zaljubljenici u stara vozila, a u klubu ih ima oko 30-ak od Stare Gradiške do Nove Kapele, sačuvati tehničku kulturu i baštinu našega kraja. I ove su godine bili vrlo aktivni i gostovali na mnogim susretima diljem Hrvatske, ali i izvan njezinih granica. Potvrdio nam je to i Krešimir Knežević i među ostalim, u razgovoru istaknuo:

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2018.

„Vatreni“  svatovi  Romane i Ivana Jankovića

 

Diljem cijele Hrvatske  manje ili više organizirano gledala se 7.7. nogometna utakmica i slavila  pobjeda   hrvatske reprezentacije. Bilo je tako i u Novoj Gradiški. Hladili su se živci pivom u  kućnom okruženju, ugostiteljskim objektima i na  Ljetnoj pozornici gdje su  gledanje utakmice između Hrvatske i Rusije organizirali Grad Nova Gradiška i  Caffe bar-Night bar Carpe Diem. Neki kao Romana i Ivan Janković pobjedu hrvatske reprezentacije i plasman u polufinale  svjetskog nogometnog prvenstva posebno će pamtiti. Oni su  7.srpnja rekli svoje sudbonosno  DA  i započeli svoju  životnu utakmicu. Zanimljivu atmosferu u "vatrenim" svatovima u Svečanoj dvorani Kruna Nova Gradiška  prenosimo vam  fotografijama koje je ustupila bernymedia.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2018.

Otvorena izložba  Faust Vrančić: Machinae Novae

 

U Gradskom  muzeju Nova Gradiška otvorena je  vrijedna pažnje i razgledanja  izložba pod nazivom Faust Vrančić:Machinae Novae. O postavu izložbe i Faustu Vrančiću, kao jednom od najznačajnijih Hrvata  svih vremena, konstruktoru i tehničkom piscu, govorili su na otvaranju izložbe ravnateljica Gradskog muzeja Nova Gradiška Marija Mihaljević,  ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla Markita Franulić i Ivan Halić autor  izložbe.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 395

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba