ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. svibnja 2018.

Moderniziraju se prometnice, grade mostovi

Župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Stjepan Bošnjaković, te Antun Dukić,  ravnatelj Županijske uprave za ceste  danas su  bili na više dionica cesta  i mostova  koje  ŽUC prema svojim planovima za 2017.  i 2018. godinu gradi ili je već izgradio  na  prometnicama u Brodsko-posavskoj županiji.

Županijski  čelnici dobili su uvid  u već izvedene radove  i radove koji su u tijeku. Bili su nb na  moderniziranoj prometnici Trnjani - Vranovci na kojoj  je obnovljen kolnik u dužini od 1.850 metara  u  vrijednost ugovorenih radova od 1.3 milijuna  kuna.

 
BOĆARSKI KLUB „DAN“ PDF Ispis E-mail
Autor Dora Bašić   
13. svibnja 2018.

TURNIR U BOĆANJU

Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom u organizaciji s Sportskog saveza osoba s invaliditetom Brodsko – posavske županije i grada Slavonskog Broda organizirao je turnir u boćanju za osobe s invaliditetom povodom obilježavanja VRA „Bljesak 2018“ i Memorijalni turnir „Danijel Vuić“. Povodom 15. godina rada i postojanja kluba. Turnir se održao 05. svibnja  u sportskoj dvorani Osnovne škole „Dragutin Tadijanović“. Na turniru je nastupilo 37 igrača iz 7 klubova, a igralo se u tri natjecateljske kategorije BC2, BC3 i BC4, te u BC5.

 
TJEDAN CRVENOG KRIŽA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. svibnja 2018.

Mladi Crvenog  križa iz OŠ „Mato Lovrak“ obradovali  mališane u dječjim vrtićima

Obilježavajući Tjedan  Crvenog križa od 8. do 15. svibnja  Gradsko društvo Crvenog križa  Nova Gradiška uključilo  u obilježavanje tri  važne obljetnice  koje ove godine obilježava  Hrvatski Crveni križ.  Uz 140 godina postojanja i djelovanja na području Hrvatske to su, 65. obljetnica dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 25 godina od kako je Hrvatski CK postao dio Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Tim  povodom  danas su Almira Čar i najmlađi članovi Crvenog križa iz Osnovne škole „Mato Lovrak“ predvođeni  učiteljicom  Jasnom Jedličko,  voditeljicom mladih CK u toj školi,  posjetili mališane u novogradiškim dječjim vrtićima „Maslačak“ i „Radost“.

 
ŠKOLSTVO NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
13. svibnja 2018.

Dan otvorenih vrata novogradiških srednjih škola

Već nekoliko godina profesori, učenici i djelatnici novogradiške Gimnazije, Elektrotehničke i ekonomske i Industrijsko-obrtničke srednje škole organiziraju Dan otvorenih vrata kako bi  što više pomogli osmašima i njihovim roditeljima u odluci koju srednju školu upisati. Tako je bilo i ovoga 10. svibnja, kada su učenici osmih razreda svih osnovnih škola šireg novogradiškog područja posjetili u pratnji učitelja i pedagoga spomenute srednje novogradiške škole i upoznali se s mogućnostima koje im nude u daljnjem stjecanju znanja i vještina.

U Elektrotehničkoj i ekonomskoj u školskim radionicama upoznali su se s  praktičnom nastavom, specifičnim programima uz demonstraciju vježbi, također su posjetili kvalitetno opremljene praktikume strukovnih predmeta.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. svibnja 2018.

Započinje energetska obnova vrtića „Maslačak“

Isplatili su se  napori gradonačelnika i gradske uprave uloženi u pripremu  i kandidiranje  obnove Dječjeg  vrtića „Maslačak“ Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pa će od  rujna  novogradiški mališani novu vrtićku godinu započeti u obnovljenom vrtiću.

U uredu gradonačelnika 10.svibnja održana je konferencija za medije na kojoj su  gradonačelnik Vinko Grgić, Senka Vranić, direktorica Konzultantske tvrtke  Sintagme  koja je vodila posao pripreme projekta, Vlatko Lišćuk, predstavnik tvrtke “Alfa inženjering” koja će obavljati nadzor  i Goran Miškulin,  direktor tvrtke “Kala” koja će izvoditi radove,  predstavili   projekt.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. svibnja 2018.

“Klimaoprema” u  Industrijskom parku kupila  42.000 četvornih metara zemljišta

Tvrtka “Klimaoprema”, jedna je od perjanica Industrijskog parka, veoma značajna tvrtka  za njegov imidž  s velikim utjecajem na  odluke  budućih investitora  i ulaganja u  novogradišku poduzetničku zonu. Da se takva tvrtka namjerava širiti i graditi nove poslovne prostore  potvrdila je 10.svibnja potpisivanjem ugovora o kupnji  42. tisuće četvornih metara  zemljišta u  Industrijskom parku.  U nazočnosti direktorice Industrijskog parka Ivane Vončina-Toplek i Senke Vranić, direktorice Konzultantske tvrtke Sintagme, ne krijući zadovoljstvo, ugovor su  potpisali   Sergio Galošić, član Uprave  “Klimaopreme“ i gradonačelnik Vinko Grgić.

„Moram se pohvaliti da smo otvorili branch office u Dubaiu, planiramo se širiti na rumunjsko i bugarsko tržište. Srednjoročni su nam planovi širenje i na njemačko tržište. 2013. godine “Klimaoprema” je donijela odluku o gradnji svoje prve tvornice u Novoj Gradiški, 2015. godine puštena je u rad, a već krajem 2016. godine naši su kapaciteti bili popunjeni, stoga smo donijeli odluku o daljnjem širenju. U tijeku je javni natječaj za izgradnju nove tvornice  u Industrijskom parku. Radovi na izgradnji bi trebali krenuti početkom lipnja. Tijekom tih radova postojeća tvornica će se nadograditi za šest tisuća kvadrata  proizvodnih kapaciteta, a pored postojeće zgrade napravit ćemo i novu zgradu na 12 tisuća kvadrata tlocrtno, odnosno ukupno 18 tisuća kvadrata. To će biti multipraktična zgrada, visokoregalno skladište i proizvodnja. To je nekakav prirodni tijek rasta naše tvrtke.  Naime svakih tri do pet godina mi investiramo. Već sada smo predvidjeli novu investiciju koja će zasigurno ići kroz period od dvije, tri do pet godina. Stoga smo se odlučili za kupnju dodatnog zemljišta u Industrijskom parku kako bismo mogli u doglednoj budućnosti krenuti s širenjem naših kapaciteta“, kaže  Sergio Galošić. Tvrtka “Klimaoprema”, dodao je Galošić, u Novoj Gradiški je počela s 36 zaposlenika, danas zapošljava 62, već joj nedostaje djelatnika i dalje će zapošljavati.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 381

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba