NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. studenog 2018.

Novo lice stare ljepotice

 

Iza skela vidi se  nova fasada  zgade Općinskog suda. Zajedno s obnovljenom zgradom Gradskog muzeja  daje naslutiti kako će  lijepo izgledati zapadna strana  glavnog novogradiškog trga.  Gradonačelnik Vinko Grgić  najavljuje uređenje fasade zgrade Katastra, stari sud),  planova ima da se i zgrada bivšeg Karitasa prenamijeni za potrebe Turističke zajednice. Zapadni dio trga trebao bi dobiti  i  novo popločenje, a time za duži period  primjeren i lijep izgled  koji se treba uklopiti  u već sređeni gradski park i južni dio ispred Gimnazije i župne crkve. Privedeni su  kraju i  radovi   na sjevernoj strani trga ispred gradske upravne zgrade.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor fra Vjenceslav Janjić   
12. studenog 2018.

U MOM CERNIKU VUKOVAR SVIJETLI

 

U nedjelju ,18. studenog 2018. GODINE, svi istinski Hrvati i rodoljubi prisjetit  će se 27. obljetnice okupacije grada heroja- VUKOVARA. Tog dana Vukovar će se pretvoriti u hodočasničko mjesto pa makar za jedan dan. A oni  koji nemaju, ja ću reći kršćanskim jezikom, tu milost, da tog dana hodočaste u Vukovar pozivam da nam se pridruže u Cerniku. Da,dobro ste pročitali u Vukovar se hodočasti, a ne ide se u turizam! Ne kaže badava sv. Augustin za Isusa Krista kad je visio na Križu: „ POBJEDNIK JER JE ŽRTVA!“ Nešto slično može se reći i za hrvatski grad Vukovar. „VUKOVAR JE POBJEDNIK JER JE ŽRTVA!“

 
CARO DIARIO PDF Ispis E-mail
Autor Ante Gradiška, prof   
12. studenog 2018.

OSVETA  RAHMETLI KOMUNIZMA  (zaključni dio).

 

Vjerojatno su čitatelji primijetili da je ova odrednica mnogo duža od svih ostalih. Samim tim nećemo dodatno proširivati kontekst pokušajem objašnjavanja zašto je moralo biti tako, već ćemo je ovdje konačno završiti. Ipak, završit ćemo ovu priču svojevrsnom anegdotom koja je sama po sebi vrlo poučna, pa čak i ako se može iščitati kao iznimka koja potvrđuje pravilo.

 
DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg, Radio Bljesak   
12. studenog 2018.

Zlatnu medalju u novčanu nagradu poklon Grada Nova Gradiška primio je Josip Jelančić iz Nove Gradiške

 

Povodom Dana dobrovoljnih darovatelja krvi 99 dragovoljnih darovatelja i darovateljica krvi primili su nagrade za plemenitu dugogodišnju gestu kojom spašavaju tuđe živote. Učinjeno je to 6. studenoga na svečanosti u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška u sklopu kojega aktivno djeluju i Općinske organizacije Crvenoga križa na području svih 10 općina zapadnog dijela Brodsko-posavske županije. Svečanosti su u povodu Dana dragovoljnih darovatelja krvi bili nazočni i darovatelji koji su do sada darovali krv preko 125 puta, a to su: Mladen Funes, Milan Marković i Branko Tomek, kao i njih 72 koji imaju preko 50 davanja krvi. Ove godine HCK obilježava 140. godina humanosti Crvenog križa, 65 godina DDK i 25 godina priznanja HCK od MFCK u novijoj hrvatskoj povijesti.

 
NOVOGRADIŠKI KUGLAČKI KLUB PDF Ispis E-mail
Autor Josip Tokić   
12. studenog 2018.

Natjecanje kuglača

 

Na Međužupanijskom natjecanju mladih kuglača i kuglačica održanom u rujnu nastupilo je devet ekipa, pet novogradiških. Prema riječima Vjekoslave Karešin, predsjednice kluba nastupili su Ivan Brdar u kategoriji dječaka mlađih od 14 godina te Lukas Šapić i Mihael Glavaš u kategoriji dječaka mlađih od 18 godina. Na prvom natjecanju ostvarili su Ivan Brdar peto mjesto, a Lukas Šapić i Mihael Glavaš peto i šesto mjesto. Na drugom nastupu naši mladi kuglači zauzeli su Ivan Brdar 2. mjesto s 484 oborena čunja u svojoj kategoriji te Mihael Glavaš 2. Mjesto sa 503 oborena čunja u svojoj kategoriji.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hssbpž   
12. studenog 2018.

KLUB SENIORA HSS-a

Vjerujemo u hrvatsku mladost koja mora pokazati odlučnost, hrabrost i samouvjerenost, mladost koja neće dizati ruke i spuštati glavu kod podržavanja politika koje su Hrvatsku povele na put odumiranja. Hrvatska seljačka stranka nikada nije zastupala male interesne skupine , političku klijentelu. HSS-u je u interesu bio i ostao čovjek koji živi, radi i odgaja obitelj na hrvatskom tlu. To su Samo neke od poruka koje su se mogle čuti na Osnivačkoj skupštini Kluba seniora HSS-a održanoj u subotu, 10.studenog 2018. u Zagrebu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 434

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba