Grad


GRADSKA KNJIŽNICA-NOĆ KNJIGE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
24. travnja 2019.

Vesna Cvjetković najčitateljica u 2018.

 

Dorotea BAGARIĆ, hrv-amer. akad.slikarica, dizajnerica i ilustratorica održala  je Marvelovu mini strip radionicu  za srednjoškolce i „odrasle“ ljubitelje stripa uz izložbu stripova. Upoznala je  ukratko o povijesti, definiciji i ciljevima stripa te značaju Marvela Comicsa,  izradi stripa u  5-6 sličica prema zadanom scenariju i bez teksta, uz malu izložbu STRIP- ostvaraja. Nakon toga proglašeni su odrasli najčitatelji i najčitateljice u 2018. godini.

 
NOĆ KNJIGE GRADSKA KNJIŽNICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. travnja 2019.

Vanda Pirić najčitateljica  Dječjeg odjela Gradske knjižnice

 

Nakon što je za predškolce  održana  Kreativno-edukativna i zabavna radionica „IZA SEDAM GORA, IZA SEDAM MORA… „ na Dječjem odjelu  Gradske knjižnice  nastavljeno je  23. travnja  ovogodišnje obilježavanje NOĆI KNJIGE.

Knjižničari su  okupili   najčitatelje  i najčitateljice  Dječjeg odjela u 2018. godini iz dječjih vrtića, novogradiških i osnovnih škola novogradiškog kraja.  Ravnateljica Biljana Dakić im je  zahvalila na vjernosti  knjižnici i uručila Diplome najčitatelja i prigodne poklone.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. travnja 2019.

Ivana Trupina postala vatrogasna časnica

 

Skupštini  DVD-a Nova Gradiška,  održanoj početkom travnja  u svojstvu predstavnice Grada Nova Gradiška bila je  zamjenica n gradonačelnika Ivana Trupina.

Čestitajući  novogradiškim vatrogascima  na  ustrajnom i požrtvovnom radu,  angažiranosti i  vatrogasnoj spremnosti nije propustila priliku reći da je i ona  dio  novogradiške vatrogasne obitelji. Najavila ja tom prigodom da će i ona uskoro postati  vatrogasna časnica.

To se i dogodilo nakon  sto sati teoretske i praktične obuke. Obuku je prošla zajedno s Aleksandrom Pavlicom, pa su tako njih dvije postale vatrogasne časnice.

Ivana Trupina članica DVD-a Nova Gradiška  od  2015. godine, a njeno angažiranje vezano je za  okupljanje djece  i njihovu edukaciju  o vatrogastvu u osnovnim školama.

 
GRADSKA KNJIŽNICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. travnja 2019.

Radost Uskrsa u Gradskoj knjižnici

 

Knji žničari Gradske knjižnice  organizirali su u povodu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana,  još jedno prigodno druženje s djecom. Pod nazivom „USKRŠNJA GUŽVA U KNJIŽNICI"  organizirali su  još jednu  kreativnu i zabavnu radionicu. Bilo je i gužve, dječje igre, zadovoljstva i kreativnog stvaranja. Voditeljica radionice Renata  Matijašević djeci  je na prihvatljiv način  objasnila  poruke  Uskrsa i simbole koji ga prate i na zabavan način potaknula ih  na znatiželju i stvaralaštvo. Radosti i zadovoljstva  bilo je najviše  kada je mališane  1. a razreda  OŠ „Mato Lovrak“, predvođene  učiteljicom Jasnom Jedličko,  iznenadio ZEKO. U šetnji  gradom  navratio je i na Dječji odjel Gradske knjižnice, družio se i fotografirao sa djecom i   darivao  ih  šarenim jajašcima.  Sponzor ovoj radionici bila je Rođendaonica Nova Gradiška.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. travnja 2019.

Ministar Ćorić potpisao ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta u općini Rešetari

 

Nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, 16. travnja potpisani su  ugovori o provođenju  18 projekata  u vrijednosti 422.7 milijuna kuna među  kojima je bio i ugovor koji je  potpisao Tomislav Ćorić, ministar u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike za  izgradnju reciklažnog  dvorišta  u općini Rešetari. Projekt se  financira iz sredstava Kohezijskog fonda, a vrijedan je  4.111.669,93 kuna. Radi se o bespovratnim sredstvima  koja će  dobiti Općina Rešetari. Načelnik Općine Rešetari Zlatko je 9. travnja potpisao ugovor u Fondu  za zaštitu okoliša  i energetsku učinkovitost čime je počela prva faza  izgradnje reciklažnog dvorišta, koje treba biti  u rad pušteno  do siječnja 2020. godine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 340

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba