Dan općine Nova Kapela PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. listopada 2010.

DAN OPĆINE NOVA KAPELA

Najznačajniji događaj vezan za obilježavanje Dana općine Nova Kapela i blagdan Sv. Klare je voda u magistralnom cjevovodu Batrina-Nova Kapela–Bili Brig. Zadovoljno je to kazao općinski načlenik Josip Benić na svečanoj sjednici općinskoga Vijeća ističući da je voda ključ opstanka novokapelačkog kraja i dodajući da se projekt vodoopskrbe cijele općine uspješno realizira.
Nedavno su u Batrini započeli radovi na izgradnji, kako je kazao, posavskog vodovoda, Štivica–Komarnica-Magić Mala- Batrina, napravljeni su projekti za sjeverni dio općine i kada se svi završe, 70 do 80 posto općine Nova Kapela bit će pokriveno vodovodnom mrežom, a ostat će Stara Kapela, Srednji i Gornji Lipovac.

„Do sada je puno novca utrošeno u izgradnju vodovoda. Sve je to novac naših građana i zato ćemo s minimalnom cijenom  priključka nastojati da se na vodovod priključi što više domaćinstava“, kazao je načelnik Josip Benić, dodajući da je izgledan novi veliki projekt, također izuzetno značajan za stanovništrvo cijele općine, a to je izgradnja kanalizacije za koju će hrvatska Vlada platiti izradu projektne dokumentacije.

Iz načelnikovog prigodnog izlaganja o rezultatima napora koji se ulažu u poboljšanje ukupnog  života stanovništva na području općine trebna izdvojiti izjavu da je Općina, unatoč krizi, uspjela u prošloj i ovoj godini, uz pomoć Brodsko-posavske župnije, nastaviti sve započete projekte.
Privedena je kraju adaptacija Hrvatskog doma u Novoj Kapeli, pripremljena je katastarska izmjera u katastarskim općinama Batrina i Nova Kapela, koja je veoma značana za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, promet nekretnina i gospodarska ulaganja. Obavljen je velik posao i pripremljeni su natječaji za zakup i prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta, dobivena je suglasnost za osnivanje Turističke zajednice, koja će imati što prezentirati jer turistički potencijali općine nisu mali, od Stare Kapele i Pavlovaca do Radinja. Općina i dalje podržava rad udruga i klubova za čiji rad Općina izdvaja novac.

Dobre vijesti za stanovnike novokapelačke općine čule su se od zamjenice župana Ružice Vidaković.Osim dovršetka Hrvatskog doma u Novoj Kapeli, tu su iz decentraliziranih sredstava obnovljene ambulanta i ljekarna, Ministarstvo kulture izdvojit će sredstva za knjižnicu, adaptirat će se i dograditi OŠ „Antun Mihanović“, nastavit će se graditi vodovod, a gradit će se kanalizacija.

Svečana sjednica općinskoga Vijeća održana je pod predsjedanjem Damira Ocvireka, a u nazočnosti zamjenice župana Ružice Vidaković i drugih uzvanika. U župnoj crkvi služena je sveta misa, na kojoj velečasni Đuro Cvitić nije propustio istaći da je na mjesnom groblju završena obnova kapelice Svih Svetih. Nisu zaboravljeni poginuli branitelji. Ispred spomenika izgrađenom  u njihovu čast i slavu  vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Brodsko-posavske županije, Općine Nova Kapela, udruga i roditelja poginulih branitelja.
Nizom prigodnih događanja nastavlja se obilježavanje Dana općine Nova Kapela i  njezine zaštitnice Svete Klatre. Održan je tradicionalni robni i stočni sajam uz atraktivne sadržaje koje  je u središtu Nove Kapele pripremila Udruga „Sveta Klara“.

Share
 
Povezani tekstovi :

» Hlebinska pisanica u Batrini

HLEBINSKA PISANICA U BATRINI Udruga za zaštitu kulturne baštine Sveti Antun iz Batrine u suradnji sa Turističkom zajednicom Nova Kapela prigodom Uskrsa postavila je hlebinsku pisanicu u košarici ispred crkve. Prema riječima Dražena...

» Volim trčanje 2011.

KROS UTRKA "VOLIM TRČANJE 2011" U NOVOJ KAPELI23. siječnja 2011. godine, u Novoj Kapeli je održana kros utrka pod nazivom "VOLIM TRČANJE".Utrka je održana povodom obilježavanja blagdana Sv. Vinka, u organizaciji HSP-a Podružnice Nova Kapela....

» Općina Nova Kapela u 2010. godini

UNATOČ KRIZI NASTAVLJENI SVI PROJEKTIPuštanjem u rad magistralnog cjevovoda Batrina-Nova Kapela–Bili Brig započelo je obilježavanje Dana općine Nova Kapela i blagdana Sv. Klare. Općinski načelnik Josip Benić na svečanoj sjednici...

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba