Završni koncert Osnovne glazbene škole Učilišta Relković PDF Ispis E-mail
Autor kvpoumar   
11. lipnja 2014.

MI - VI - I NAŠE NOTE

U predvečerje tople lipanjski večeri u Dvorani Relković održan je tradicionalni završni koncert Osnovne glazbene škole pod  nazivom  "Mi - Vi - i - Naše note" kojim su učenici i nastavnici škole te njihovi roditelji i gosti svečano ispratili školsku 2013/2014. godinu i oprostili se od učenika završnih razreda glazbene škole.

 

Ovaj koncert bio je prepun emocija, od ponosa i zadovoljstva postignutim rezulatima i učenika i nastavnika na natjecanjima i smotrama tijekom školske godine do sjećanja, uspomena, oproštaja.

U emotivnom obraćanju svima nazočnima na koncertu, roditeljima, gradskim i županijskim vijećnicima, zamjenici gradonačelnika mr.znanosti Ljiljani Lukačević i svima koji su došli da u zajedništvu slave glazbu, ravnateljica Učilišta i Osnovne glazbene škole prof. MARIJA KARLOVČAN-SUBIĆ s ponosom je istaknula zapažene rezultate i učenika i nastavnika Škole koji su tijekom šk.godine sudjelovali na brojnim natjecanjima, smotrama, koncertima u brojnim gradovima diljem Hrvatske te  kulturnim manifestacijama (svečanom otvaranju izložbi, promocije knjiga i sl.) u gradu i Županiji.

Škola je posebno ponosna na svoje tradicionalne koncerte: Adventski: RADOSNI PUT TIHOG ISČEKIVANJA BOŽIĆA; Božićnog: BIT BOŽIĆA JE LJUBAV, humanitarnog NOTE DOBROTE i ovoga današnjeg : Mi - Vi - i - Naše note. Mi - vaši učenici i nastavnici, VI - naši roditelji i prijatelji glazbe, i - Naše note kojima glazbu donosimo u Vaša srca; istaknula je ravnateljica Subić.

Ravnateljica Karlovčan-Subić zahvalila je roditeljima učenika na potpori i razumijevanju, a učenicima i njihovima nastavnicima na marljivom radu kojim su postigli zapažene rezultate na natjecanjima i smotrama:

Na Međuškolskom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola MLADI PADOVEC u Novom Marofu u disciplini harmonika (mentorica Barica Tutek), nastupili su : u II kategoriji Karlo Bukvić, 3.r. (II nagrada, 83.40 bodova) i III kategoriji Petra Sokić, 4.r. (II nagrada, 73,60 bodova). U disciplini Flauta, III. kategorija na natjecanju MLADI PADOVEC nastupila je učenica 6.razreda flaute ERIN KELEUVA, nastavnice Vanje Markesina,prof. koja je također dobitnica II nagrade.

Na Regionalnom natjecanju 52.hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini Flauta - III kategorija naša učenica Erin Keleuva imala je iznimno zapažen nastup osvojivši II nagradu, 88,43 boda i vrlo visoko 4.mjesto od 18 sudionika natjecanja. Samo 1,5 boda nedostajalo je da se plasira na Državno natjecanje, što je prava šteta jer je svojim nastupom zaslužila plasman na Državno natjecanje. Isto se može reći i za BORNU FRANIĆA, učenika 1. razreda trube, koji je na natjecanju  u Vrbovcu  nastupio  u I. kategoriji. Bornin nastup ocijenjen je sa 89.40 bodova (samo 0.60 bodova nedostajalo je za I. nagradu i plasman na Državno natjecanje). Od 20 sudionika natjecanja Borna Franić zauzeo je visoko 8.mjesto. U II kategoriji trube natjecao se učenik Luka Prpić koji je 19 sudionika zauzeo 16.mjesto i 85,80 bodova i II nagradu. Na regionalnom natjecanju sudjelovao je i pjevački zbor škole koji je za svoj nastup dobio drugu nagradu, ali se nije plasirao na Državno netjecanje.

Škola je sudjelovala i na VIII. Međužupanijskoj smotri mladih pijanista Slatini u organizaciji Osnovne glazbene škole Slatina. Predstavnici škole na ovogodišnjoj smotri bili su: HELENA VUKOVIĆ, ELA BULF, ANJA LASOVIĆ i EMA SENIĆ i ENA SENIĆ (učiteljice: Helena Heller, Ana Turkalj, Anamarija Oršulić i Silvija Muić Crljenković) te na na VIII. Međužupanijskoj smotri mladih gitarista u Slavonskom Brodu. Predstavljali su je učenici nastavnice Marine Karešin: DAVID STRMOTIĆ, 1. razred, ARYAN GHIASSI, 3. razred te učenici nastavnika Borisa Ružojčića: NIKA MARGETIĆ, 2.razred i GABRIELA MIJATOVIĆ, 5.razred.

Uspješno smo predstavljali školu i na tradicionalnom koncertu učenika Glazbenih škola Slavonije i Baranje održanog u sklopu 59. GLAZBENOG TJEDNA Glazbene škole Franje Kuhača U Osijeku. U programu koncerta sudjelovali su:  Helena Vuković, 4.r. klavir; nastavnica Silvija Muić Crljenković, prof. i Ela Bulf, 2.r.klavir; nastavnica Helena Heller,prof.

Ravnateljica Karlovčan-Subić posebno je istaknula međunarodni uspjeh učenice 4. razreda harmonike Amalije Tkalčec i njezine mentorice Barice Tutek na 39. međunarodnom susretu harmonikaša u Puli. Amalija Tkalčec natjecala se u B1 kategoriji (izvođači na harmonici sa standardnim basovima koji su mlađi od 13 godina na dan početka natjecanja) i za svoj nastup dobila visokih 87,00 bodova i 2. nagradu. Ispred nje bili su natjecatelji iz Slovačke, Litve, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a Amalija, jedina djevojčica u svojoj kategoriji, bila je najbolja hrvatska natjecateljica u svojoj kategoriji. To je rezultat vrijedan svake pažnje.

Stoga ovaj današnji koncert ima za nas posebno značenje. On je, rekla je prof. Subić i svojevrsni oproštaj od glazbene škole koja punih 50 godina radi u okrilju ove ustanove, ali sukladno zakonskim određenjima od iduće školske godine radit će u okviru Osnovne škole Mato Lovrak Nova Gradiška.

Emotivnu zahvalu učenicima, nastavnicima, ali i roditeljima, za suradnju i potporu izrekla je u ime Grada Nova Gradiška i svoje osobno ime i mr.sc. LJILJANA LUKAČEVIĆ, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške. Izrazila je duboko poštovanje svim djelatnicima OGŠ te istakla kako je ova škola oduvijek bila ponos našega grada.

- Zakonske promjene moramo poštovati, ali grad, ja osobno, gradonačelnik i Gradsko vijeće, učinit ćemo sve da ovaj novi ustroj Glazbene škole prođe što bezbolnije, jer doista su to zaslužili – naglasila je, među ostalim dogradonačelnica Lukačević i predala "riječ" mladim glazbenicima koji su s osmjehom i notama dobrote uplovili u umjetnost koja liječi svaku tugu, briše svaku boru, a usne u osmjeh širi.

Nastupili su glazbenici svih odjela škole, nastavnici škole, mještoviti orkestar pod vodstvom Barice Tutek i pjevački zbor pod dirigentskom palicom Helene Heller.

Glazbena škola ove tople lipanjske večeri oprostila se i od učenika koji su završili  šest godina osnovnog glazbenog obrazovanja, a to su – Luka Cindrić, Ivana Kostelc, Filip Pavlinek, odjel gitara, nastavnica Marina Karešin; Leonarda Anjoš, Dino Gajić, Katarina Marić, Marijan Matković, Paula Pavić, odjel gitare, nastavnik Boris Ružojčić; Vedran Dakić i Antonio Štimac, odjel harmonike, prvostupnica glazbe Barica Tutek; Marica Jakljević Dubiel, Viktorija Vuković, Marija Jakovac, Martina Janošević, odjel klavira, nastavnica Silvija Muić Crljenković; Karlo Szabo i David Lanusović, odjel klavira, nastavnica Ana Turkalj i Karlo Matijević, odjel trube, nastavnik Tomislav Ratković.

Dirljiv oproštaj voditeljica škole Ana Turkalj, svi djelatnici, nastavnici i učenici škole pripremili su i svojoj dugogodišnjoj radnoj kolegici, koja ove jeseni, nakon 42 godine rada u ustanovi, odlazi u mirovinu.

Hvala im za sjećanje, za poštovanje, za 42 crvene ruže, za ljubav koja se ove večeri širila Dvoranom Relković, hvala za glazbena putovanja kroz pola stoljeća, za sve njihove uspjehe, diplome, zahvalnice, hvala svima koji su u tom 50 godina dugom putovanju radili u ovoj ustanovi i sudjelovali u glazbenom "opismenjavanju" preko 10.000 učenika koji su glazbu utkali u srca svih naših sugrađana, u srce svoga grada i Domovine.

Na novom glazbenom putovanju želimo našoj glazbenoj školi, kolegama nastavnicima, našim učenicima, puno uspjeha u novoj školskoj zajednici, puno novih prijatelja, puno novih diploma, plaketa i zlatnih rezultata. Veselimo se daljnjoj uspješnoj suradnji.

Fotografije: poumar, M. Divjak

Share
 
Povezani tekstovi :

» Glumice u zagrljaju

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE NOVA GRADIŠKApoziva vas na kazališnu predstavuGLUMICE U ZAGRLJAJUGradskog kazališta PožegaDOM KULTURE, srijeda, 20. svibnja 2015. u 20,00 sati

» Kazališna predstava "Sve u tri..."

ODLIČNA GLUMAČKA IZVEDBA MLADIH GLUMICA15. travnja 2015. u Dvorani Relković izvedena je kazališna predstava "Sve u tri..." Scene "Gorica".Novogradiški ljubitelji kazališta mogli su se nasmijali uz crnohumornu komediju koja se ističe...

» Predstava "Sve u tri"

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE NOVA GRADIŠKApoziva vas na kazališnu predstavuSVE U 3SCENE GORICARedateljica: Iva Ilakovac; glumci: Katarina Baban, Matija Kačan i Sanja DrakulićDOM KULTURE, srijeda, 15. travnja 2015. u 20,00 sati

» "Pivo" Teatra Gavran

PREDSTAVA PIVO, UZ PIVO25. veljače 2015. Domu kulture prikazana je predstava Pivo novogradiškog dramskog pisca Mire Gavrana. Uz veliko zanimanje ljubitelja kazališta, posebice njegovih predstava, dvorana Relković bila je ispunjena do posljednjeg...

» "Harem" Kazališta Moruzgva

OSVRT NA PREDSTAVUNova kazališna sezona 2015. u Pučkom otvorenom učilištu "Matija Antun Relković", na radost brojnih poklonika kazališne umjetnosti, otvorena je u srijedu, 14. siječnja od 19 sati predstavom "Harem" Kazališta Moruzgva.Pod...

» Međunarodna Noć kazališta

NOĆ KAZALIŠTA U NOVOGRADIŠKOM DOMU KULTURENovogradiški ljubitelji kazališta proveli su večer 15. studenog u Domu kulture. Posjetitelje je grijala topla atmosfera, smijeh, glazba i kuhano vino... Po drugi put Nova Gradiška je bio jedan od 43...

» Vjenčani list

PREDSTAVA GRADSKOG KAZALIŠTA POŽEGAKomedija o 25 godina malograđanskog sretnog braka između Ivice Pecka i Danice. Taj brak se zaljulja i dovede u pitanje kada kćer Maja zatraži roditelje vjenčani list kako bi se udala za Dragoljuba Čičeka,...

» Pozivnica za kazališnu predstavu

"ŽENE U CRVENOM"Učilište Relković Dom kulture, Relkovićeva 4ponedjeljak, 29. rujna 2014. u 19.00 sati Ludens teatar otvara novu kazališnu sezonu u Novoj Gradiški i novogradiškoj publici predstavlja jednu od svojih hit predstava na hrvatskim...

» Komedija Hit teatra u Domu kulture

VLAŠKA POSLANovogradiška publika 26. svibnja 2014. imala je priliku vidjeti komediju VLAŠKA POSLA u izvedbi HIT TEATRA iz Zagreba - teatra kazališne obitelji ELEZOVIĆ. Uz Jadranku i Miju Elezović nastupila je i mlada splitska glumica Ana...

» Stilske vježbe

ČAROLIJA KAZALIŠTANa novogradiškim kazališnim daskama u ponedjeljak 28. travnja 2014. u organizaciji zagrebačkog kazališta PlanetArt i Učilišta Relković izvedena je najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom STILSKE...

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba