Božićna poruka PDF Ispis E-mail
Autor p. Ante Perković   
22. prosinca 2010.

U SRCU ISPUNJENOM BOŽIĆEM UVIJEK IMA
MJESTA ZA ČOVJEKA

Poštovani čitatelji, evo nam opet Božića. Slavimo ga već tko zna po koji puta, već prema svojoj dobi i vjeri.
Svako je vrijeme osobito vrijeme ili bolje rečeno svoje vrijeme, jer uvijek ima nešto novo ili drugo što nije bilo prije, tako i ovo vrijeme koje sada živimo osobito je vrijeme. Ipak poradi mnogih specifičnosti i težini događanja možemo reći da je posebno i osobito.

Naime, prema svim pokazateljima nalazimo se negdje pri dnu, ne vjerujem baš na dnu jer znam i za teža vremena, ekonomske(materijalne), a i moralne krize. Zlo je utoliko veće što ovo dvoje danas egzistira zajedno. Tako se teško uočavaju uzroci i posljedice i tomu sukladno i točke od kojih bi se trebala početi obnova.

U tom ozračju vidimo i dolazeći blagdan rođenja Gospodnjega. Prepuštajući se stihiji vremena, ne znajući tko ga formira i nameće da ne kažem određuje, našli smo se u stanju praznine, bespomoćnosti, apatije i bez smisla, pa se negdje zametnula nada i radost, životni elan i optimizam.

Pokušajmo se ovoga Božića i Nove godine pribrati i proniknuti besperspektivnost zabluda što vode u mrak i potražiti izgubljenu Zvijezdu vodilju do Onoga koji dođe da imamo život i da naša radost bude potpuna. U svoj jednostavnosti dolaska i veličanstvenosti poruke Ljubavi želi ući u naše svijesti i savjesti i ispuniti naše prazno srce, koje je nemirno dok se u Njemu ne smiri. U tom srcu ispunjenom Božićem (Bogom) uvijek ima mjesta za čovjeka. Pa i sam ljudskim srcem, povezan trajno s Ocem ljubio je beskrajno čovjeka.

Slaveći Njegov rođendan primimo ga i slijedimo ga, jer samo On može biti potpun čovjekov sadržaj. Povjerujmo mu kad je odrastao i potpuno spreman da do kraja pokaže svoju privrženost čovjeku rekao: "Ja sam Put, Istina i Život! Dođite k meni svi izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći će te spokoj dušama svojim."

Želim vam nepomućenu radost zbog otajstva Njegova rođenja i oživljenu nadu za nove pozitivne korake u 2011. godini.

SRETAN VAM BOŽIĆ I NOVA GODINA!
p. Ante Perković

Share
 

Komentari  

 
#2 orepasedeu 2019-08-05 12:03
[obrisano][obri sano]mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxicillin No Prescription Amoxicillin nkx.sowm.cajtung.com.huh.il [obrisano][obri sano]mewkid.net/order-amoxicillin/
Citat
 
 
#1 naficbe 2019-08-05 11:50
[obrisano][obri sano]mewkid.net/order-amoxicillin/ - 18 Amoxicillin sso.eydl.cajtung.com.ljk.ro [obrisano][obri sano]mewkid.net/order-amoxicillin/
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba