Općina Nova Kapela u 2010. godini PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
06. siječnja 2011.

UNATOČ KRIZI NASTAVLJENI SVI PROJEKTI

Puštanjem u rad magistralnog cjevovoda Batrina-Nova Kapela–Bili Brig započelo je obilježavanje Dana općine Nova Kapela i blagdana Sv. Klare. Općinski načelnik Josip Benić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća naglasio je da je voda ključ opstanka novokapelačkog kraja te da se projekt vodoopskrbe cijele općine uspješno realizira.

 

Vodovod i kanalizacija
Nedavno su u Batrini započeli radovi na izgradnji, kako je kazao, posavskog vodovoda,  Štivica–Komarnica-Magić Mala-Batrina, napravljeni su projekti za sjeverni dio općine i kada se svi završe, 70 do 80 posto općine Nova Kapela bit će pokriveno vodovodnom mrežom, a ostat će  Stara Kapela, Srednji i Gornji Lipovac.
- Do sada je puno novca utrošeno u izgradnju vodovoda. Sve je to novac naših građana i zato ćemo  s minimalnom cijenom priključka nastojati da se na vodovod priključi što više domaćinstava – kazao je načelnik Josip Benić, dodajući da je izgledan  novi veliki projekt, također izuzetno značajan za stanovništvo cijele općine, a to je izgradnja kanalizacije  za koju će hrvatska Vlada  platiti izradu projektne dokumentacije.

 Hrvatski dom, obnova ambulante, osnivanje knjižnice i Turističke zajednice
Iz načelnikovog prigodnog izlaganja o rezultatima napora koji se ulažu u poboljšanje ukupnog života stanovništva na području općine treba izdvojiti izjavu da je Općina, unatoč krizi, uspjela u prošloj i ovoj godini, uz pomoć Brodsko-posavske županije, nastaviti sve započete projekte.
Privedena je kraju adaptacija Hrvatskog doma u Novoj Kapeli, pripremljena je katastarska izmjera u katastarskim općinama Batrina i Nova Kapela, koja je veoma značajna za rješavanje imovinskog pravnih odnosa, promet nekretnina i gospodarska ulaganja. Obavljen je velik posao i pripremljeni su natječaji za zakup i prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta, dobivena je suglasnost za osnivanje Turističke zajednice, koja će imati što prezentirati jer turistički potencijali općine nisu mali, od Stare Kapele i Pavlovaca do Radinja. Općina Nova Kapela i dalje podržava rad udruga i klubova. Za njihov rad iz proračuna izdvaja novac i ima dobru suradnju. Načelnik je zahvalio svima koji su pomogli da se općinski projekti realiziraju.


Obnova osnovne škole
Dobre vijesti za stanovnike novokapelačke općine čule su se od zamjenice župana Ružice Vidaković. Osim dovršetka Hrvatskog doma u Novoj Kapeli, tu su iz decentraliziranih sredstava obnovljene ambulanta i ljekarna, Ministarstvo kulture izdvojit će sredstva za knjižnicu, adaptirat će se i dograditi OŠ „Antun Mihanović“, nastavit će se graditi vodovod, a gradit će se kanalizacija.
- Veseli što su, unatoč krizi, nastavljeni svi započeti projekti. Nisu stali, a ni financijski zakinuti. Županija će, kao i do sada, u okviru svojim mogućnosti, zajedno s vama  ulagati napore da se vaši projekti realiziraju – kazala je dožupanica Ružica Vidaković.

Zahvala poginulim braniteljima
Svečana sjednica općinskoga Vijeća održana je pod predsjedanjem  Damira Ocvireka, a u nazočnosti zamjenice župana Ružice Vidaković, općinskog načelnika u Okučanima Ace Vidakovića, predsjednika općinskog Vijeća Gornji Bogićevci Senada Hibića, roditelja poginulih branitelja, predstavnika tvrtki, udruga i društava.
U župnoj crkvi služena je sveta misa, na kojoj velečasni  Đuro Cvitić nije propustio istaći da je na  mjesnom groblju završena obnova kapelice Svih Svetih. Nisu zaboravljeni  poginuli branitelji. Ispred spomenika izgrađenom  u njihovu čast i slavu vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Brodsko-posavske županije, Općine Nova Kapela, udruga i roditelja poginulih branitelja.
Nizom prigodnih događanja nastavlja se obilježavanje Dana općine Nova Kapela i  njezine zaštitnice Svete Klare. I ove godine sigurno će velik broj ljudi tradicionalno doći na robni i stočni sajam i uživati u atraktivnim sadržajima koje je u središtu Nove Kapele pripremila Udruga „Sveta Klara“.

Share
 
Povezani tekstovi :

» Hlebinska pisanica u Batrini

HLEBINSKA PISANICA U BATRINI Udruga za zaštitu kulturne baštine Sveti Antun iz Batrine u suradnji sa Turističkom zajednicom Nova Kapela prigodom Uskrsa postavila je hlebinsku pisanicu u košarici ispred crkve. Prema riječima Dražena...

» Volim trčanje 2011.

KROS UTRKA "VOLIM TRČANJE 2011" U NOVOJ KAPELI23. siječnja 2011. godine, u Novoj Kapeli je održana kros utrka pod nazivom "VOLIM TRČANJE".Utrka je održana povodom obilježavanja blagdana Sv. Vinka, u organizaciji HSP-a Podružnice Nova Kapela....

» Dan općine Nova Kapela

DAN OPĆINE NOVA KAPELANajznačajniji događaj vezan za obilježavanje Dana općine Nova Kapela i blagdan Sv. Klare je voda u magistralnom cjevovodu Batrina-Nova Kapela–Bili Brig. Zadovoljno je to kazao općinski načlenik Josip Benić na...

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba