Udruga vinogradara i voćara "Slavča" Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
21. veljače 2011.

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

U nazočnosti Vladimira Plavca, predsjednika Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Staro Petrovo Selo, Zvonka Živkovića, predsjednika Udruge vinogradara i voćara Cernik  te članova udruge redovnu godišnju skupštinu održala je Udruga vinogradara i voćara „Slavča“ Nova Gradiška. O radu udruge u prošloj godini, brojnim aktivnostima i planovima govorio je Zvonko Melem, predsjednik. Istaknuo je dobru suradnju sa udrugama iz Starog Petrovog Sela, Cernika i Oriovca te veliku podršku Grada Nova Gradiška u realizaciji i tiskanju knjige Udruga vinogradara i voćara „Slavča“ Nova Gradiška autora Zvonka i Mihele Melem. I ove godine tradicionalno su obilježili blagdan Svetog Vinka kod križa na Slavči. Za ovu godinu planirano je  prikupljanje članarine, popisivanje članova, održavanje putova i jaraka, održavanje suradnje sa drugim udrugama, sudjelovanje na raznim manifestacijama, obilježavanje tradicijskih običaja i slično.

Vlado Plavac istaknuo je kako je Udruga „Slavča“ udruga sa tradicijom. Pitao je što je sa zahtjevima za izmjenu zakona o trošarinama koji su poslani u vidu peticije Vladi i nadležnim ministarstvima.

"Peticiju smo potpisali još prošle godine na gradskoj manifestaciji Poljoprivredno–poduzetničke ideje na koju do danas nismo dobili odgovor. To je žalosno jer su ljudi zbunjeni i ne znaju kako da se ponašaju", rekao je Plavac. Istaknuo je veliku financijsku podršku Općine Staro Petrovo Selu na čelu s načelnikom Željkom Kočijaševićem radu petrovoselske udruge.

vinari-9
vinari-9
vinari-8
vinari-2
vinari-6
vinari-4
vinari-7
vinari-3
vinari-1
vinari-5

Građanima i ustanovama koji su doprinijeli unapređenju rada Udruge dodijeljene su zahvalnice i priznanja. Zahvalnice i knjigu dobili su: Grad Nova Gradiška, Miroslav Domazetović, Gradski muzej Nova gradiška, udruge vinogradara i voćara Oriovac, Kaptol, Staro Petrovo Selo i Cernik, Zvonko Vincetić, Vitomir Žakić, Komunalno poduzeće „Slavča“ Nova Gradiška, Zvonko Živković, Radio-postaja Nova Gradiška, Hrvatski zavod za poljoprivredno-savjetodavnu službu, ispostava Nova Gradiška i Hrvatska voćarska zajednica Zagreb. Zahvalnice su dobili: Željko Furić, Vladimir Plavac, Zvonimir Ruškan, Vlado Sremac, Franjo Matijašević, Ivan Bublić, Branko Simić, Vjeko Hudolin, Mladen Bukarica, Nikola Skelin, Luka Madžo, Stjepan Bobinac, Mato Modrić, Nikola Cindrić, Branko Kovačević, Luka Laktić, Stanko Metikoš, Željko Mureta, Zoran Peševski, Dubravko Barešić, Mladen Stojaković, Ivanka Labavić, Franjo Latal, Mihela i Zvonko Melem.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba