INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
26. srpnja 2017.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška na praksi u Baški na Krku

Suradnja s Industrijsko-obrtničkom školom Nova Gradiška započela je predstavljanjem Valamarovog programa stipendiranja učenika srednjih ugostiteljskih škola za zanimanje kuhar, konobar i slastičar.

23 stipendista ove škole su, uz učenike iz Požege, najbrojniji u ukupnom broju od 212 stipendista te školu smatramo važnim sadašnjim i budućim partnerom kako za program stipendiranja tako i za promociju ugostiteljskih zanimanja.

Organizacija i ugovaranje grupne prakse učenika 2. razreda škole iz Nove Gradiške u Baški na otoku Krku rezultiralo je jednomjesečnom praksom 20 učenika među kojima  je 11 stipendista, svi smjera konobar. Posebnim postignućem i priznanjem smatramo povjerenje koje je ljetnoj praksi u Valamarovim objektima ukazalo dodatnih devet učenika i njihovih roditelja kojima je otvorena ponuda novih stipendija.

prakas 2
PRAKSA KRK 25.7
ucenici-stipendisti-konobari-768x480
1/3 
start stop bwd fwd

„Veliko hvala svima na strpljenju u radu s učenicima, sa svime. Nadam se i budućoj suradnji s Valamar Rivierom, kako u vidu stipendiranja naših učenika, tako i onih učenika koji bi htjeli doći, nevezano za stipendiju, radi stjecanja iskustva u pansionskom obliku poslovanja u hotelima“ – izjavila je profesorica Irena Curić.

Učenica Gabrijela Marčević (konobar – stipendist) dodaje: „U sali pomažem u serviranju stolova. Sama praksa je ispunila moja očekivanja, i više od toga. Za posao konobara sam se odlučila jer volim to zanimanje i volim raditi sa ljudima. Praksu u Baški mi je odlično odrađivati, voljela bih se ovdje vratiti i zaposliti nakon mature jer mi se jako svidjelo i jer su nam svi spremni pomoći i naučiti nas.“

Praksom je zadovoljan i učenik Mario Brtan (kuhar): „Sva moja očekivanja su ispunjena – odnos zaposlenika i mentora prema meni ne mogu opisati – njihova pristupačnost i strpljenje za pokazivanje i podučavanje te odgovaranje na sva moja pitanja koja im postavim. Oduševljen sam smještajem, hranom, sa svime. Posao me ne umara, a slobodnog vremena imam i za razgledavanje i druženje. Jedno stvarno lijepo, pozitivno iskustvo i ostat će mi samo riječi hvale, a u lijepom sjećanju i osoblje i šefovi i znanje koje sam stekao na praksi.“

Valamar Riviera provodi program ulaganja u strukovna zanimanja mladih iz cijele Hrvatske te je najveći pojedinačni stipenditor u sektoru turizma u Republici Hrvatskoj. U program stipendiranja uključeni su učenici svih razreda, tradicionalno više iz kontinentalne Hrvatske i izvan destinacija u kojima Valamar posluje.

Odnosi s javnošću

Valamar Riviera d.d.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba