BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
26. srpnja 2017.

Besplatni obroci voća, povrća i mlijeka za učenike osnovnih i srednjih škola

U velikoj vijećnici županijske uprave, 25.srpanja na inicijativu Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu i Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije, zajednički radni sastanak održali predstavnici škola kojima je županija osnivač i lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava- dobavljača voća, povrća i mlijeka.  Razgovaralo se o programu pod nazivom Školska shema, koji podrazumijeva besplatne obroke voća, povrća i mlijeka za školsku djecu, a provodi ga Ministarstvo poljoprivrede.

Na ovaj način postiže se povećanje unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanje svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece, a za provedbu ove Sheme na razini Republike Hrvatske ukupno je osigurano 23 milijuna kuna. Za financiranje provedbe Školske sheme Europska komisija dodijelila je Hrvatskoj 1.720.946 eura za voće i povrće te 800.354 eura za mlijeko i mliječne proizvode.

07191
07192
07193
1/3 
start stop bwd fwd

Novost u ovogodišnjoj provedbi Sheme je mogućnost da škole same izaberu lokalne dobavljače koji će njihovim učenicima dostavljati svježe voće, povrće i mliječne proizvode.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o  mogućnostima distribucije mlijeka, mliječnih proizvoda,  voća i povrća za škole s područja Brodsko-posavske županije, a kako je naglasio zamjenik župana Stjepan Bošnjaković,  cilj cijelog programa je zdrava prehrana za djecu i promocija domaćih proizvoda, iz naše županije, kako bismo pomogli i promociji naših OPG-ovaca.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba