„LJETO U KNJIŽNICI“NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. kolovoza 2017.

„ČAROBNI LET VILINOG KONJICA“.

Tradicionalna zabavna i edukativna  manifestacija „Ljeto u knjižnici“  nastavljena je 1. kolovoza  još jednom radionicom. Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice okupili su dječaci i djevojčice  na kreativno likovnoj i literarnoj  radionici pod nazivom  „ČAROBNI LET VILINOG KONJICA“.

Vilin konjic bio je  tema i inspiracija za više od tridesetero djece.  Osim što su imali priliku  saznati nešto više o  vilinom  konjicu   ili vretencu,  taj je atraktivan kukac  bio djeci inspiracija za crtanje i pisanje stihova, recitacije pjesama,  glazbeni ugođaj i ples.

P1050749
P1050751
P1050755
P1050757
P1050760
P1050764
P1050765
P1050767
P1050768
P1050774
P1050776
P1050779
P1050782
P1050787
P1050791
P1050794
P1050796
01/17 
start stop bwd fwd

Radionicu je  osmislila i vodila  Gabriela Tančak, oec. , dugogodišnja  vanjska suradnica   Gradske knjižnice. Djeca je upoznala s osnovama kviling tehnike, oblikovanja papira  i stvaranja  dizajniranih ukrasa.  Na  današnjoj radionici   motiv im je bio vilin konjic.

Voditeljica literarnog dijela radionice bila je  ravnateljica Gradske knjižnice Biljana Dakić,  prof. i diplomirana knjižničarka, a u  glazbeno-plesnom dijelu  nastupile su  učenice Renata Tančak i Natali Šoch.

„ Uočio sam kako udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata grada NG nema svoje prostorije i to je nedopustivo. Radimo na tome da dobijete prostor u Domu hrvatskih branitelja“,rekao je Greiner.

Uz Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad NG, općine, pokrovitelj je ovoga događaja bila i BPŽ, a u njezino ime obratio se s čestitkama i dožupan Damir Mirković rekavši kako mu je čast bit s dragovoljcima i veteranima i prisjetiti se datuma kada se stvarala hrvatska, a time i novija povijest BPŽ.

Nazočne je pozdravio i saborski zastupnik Davor Vlaović i osvrnuo se na riječi Joze Bungića, kako su dragovoljci i veterani skromni i ne traže puno.

„ Vi trebate tražiti najviše, jer bez vas, ne bi bilo ni nas. Novim Zakonom svaki branitelj imat će riješen status, a to je najmanje što možete tražiti, kao i da se pronađu nestali i dostojanstveno sahrane. Potrebno je češće okupljanje, razmjena informacija. Trebamo si pomagati međusobno kao i 1991. godine“,rekao je Davor Vlaović.

„To je prvi oblik našeg organiziranja poslije Domovinskog rata i svi smo bili zajedno, o svima smo vodili brigu. Ponosni smo i na pomoć uređenju naše novogradiške bolnice. Problem vidim u tome što je osnovano jako puno Udruga i razbijen je braniteljski korpus. Mislim da se to mora promijeniti što prije.Važni su nam ovakvi susreti i druženja, mada neki kažu kako samo slavimo. Nije važno, oni ne vide kada radimo. Ponosni smo na sudjelovanje u svim obilježavanjima obljetnica iz domovinskog rata, a i nositelji smo organizacija mnogih obljetnica što ćemo i nastaviti, kao i rad na očuvanju digniteta Domovinskog rata i branitelja“,rekao je Željko Bura.

Veliki pljesak, kojim su izrazili svoje poštovanje, uputili su branitelji magistri Ljiljani Lukačević, voditeljici Tima za psihosocijalnu pomoć, koja istaknula kako su svi branitelji i sve braniteljske udruge zapravo njezin život.

„-S njima sam još od ratnih dana i ja i svi moji kolege u Timu na raspolaganju su im uvijek i stručno i ljudski, prijateljski. Unatoč tomu što smo svi mislili kako će poslije Domovinskog rata naša pomoć biti potrebna četiri ili pet godina, potrebe se nastavljaju. Imamo i snage i znanja i ljubavi da s braniteljima nastavimo i dalje“,rekla je Ljiljana Lukačević.

Branitelji i njihovi gosti druženje su nastavili uz tamburaše KUD-a Starča Gornji Bogićevci u domu u Maloj.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba