M O Smrtić- Ratkovac PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
02. kolovoza 2017.

10. Festival dječjih sportskih igara

Kad se velike i male ruke slože, doista se sve može! Potvrda tomu je i ova prekrasna dječje sportska manifestacija održana u Ratkovcu 30. srpnja. Odrasli nisu žalili ni vremena ni truda kako bi djeci upriličili sadržajno nedjeljno poslijepodne i omogućili i roditeljima da aktivno provedu slobodno vrijeme s djecom. Upravo je i cilj ove manifestacije druženje i zajedništvo, svima nama važni, a posebno u malim mjestima u kojima se na ovaj način obogaćuju  društveni sadržaji.

Po prvi puta u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju "Sport za sve" i DVD-a Gornji Bogićevci, a uz pokroviteljstvo općine i župe Gornji Bogićevci te uz pomoć brojnih sponzora, kojima zahvaljuju, ovaj Festival u MO Smrtić-Ratkovac" okupio je više od 70 djece uzrasta do 8. razreda osnovne škole.

DSCN0713
DSCN0822
DSCN0827
DSCN0829
DSCN0830
DSCN0831
DSCN0832
DSCN0834
DSCN0835
DSCN0836
DSCN0837
DSCN0838
Ratkovac (3)
Ratkovac (4)
Ratkovac (5)
Ratkovac 1
Ratkovac 1 (1)
Ratkovac 1 (3)
Ratkovac PRVA
01/19 
start stop bwd fwd

Natjecale su se ekipe svih mjesnih odbora općine Gornji Bogićevci i ekipa DVD-a Baćindol i to u disciplinama: skakanje u vreći, nošenje balona, potezanje konopa za djevojčice i dječake i gađanje mete brentačom. Nekima od ovih disciplina podsjetili su stariji djecu na igre koje su se nekada na selima igrale, a nekima su djecu poučavali i vještinama važnima u vatrogastvu.

Uz fer play borbu, navijanje i veliki žar djeca su pokazala svoje vještine, dobro se zabavila, družila, sklopila nova prijateljstva. Organizator i domaćin, MO Smrtić-Ratkovac, pripremio je i iznenađenje- bazen u kojima su se, vjerujemo, unatoč, kiši, osvježili i veliki i mali.

Kada postoji dobra volja i želja ni ljetni pljusak ne može omesti ovakve sadržaje.

Otvoren je i mjesni dom te su se djeca zabavila i zaplesala uz glazbu za koju su se pobrinuli momci iz KUD-a "Starča". Pripremljen je i objed, kao i desert- lubenice, a osigurano ih je 100 kg.

Ocjene i rezultati po disciplinama obrađeni su kompjutorski, za što se pobrinula Mara Klarić. Natjecanje se odvijalo pod budnim okom sudaca:kapetanice Marijane Bogdanović i Mateja Bakovića.

Svakako valja zahvaliti, što su organizatori i domaćini i učinili svim vrijednim ljudima koji su pomogli realizaciju ove zanimljive i vesele, edukativno-sportske manifestacije, a to su među ostalima:župnik fra Ivo Brezović, načelnik Pavo Klarić, Mara Klarić, Dragana Knežević, zamjenica načelnika, kuhari- Gina Peterle, Katica Matijašević, Krešimir Čolaković,  Mihajlo Petranović, dopredsjednik Društva za sport i rekreaciju, Jurica Relja, predsjednik MO Smrtić-Ratkovac i mnogi mještani koji su se spremno odazvali pomoći, mali vatrogasci Filip Benedeković, Mario Peterle, Patrik Kozman. Oni koji su se zasigurno najviše naradili, ali i dosta vremena proveli vježbajući s djecom su Damir Kozman i Ivan Siladi.

Voditeljima svih ekipa, uručene su i Zahvalnice, a to su: Jurica Relja, Branimir Timarac, zapovjednik DVD Baćindol, Nena Šakić, Sanela Jelčić, Suzana Vukičević.

Rezultati po disciplinama su slijedeći:

EKIPNO- 5. mjesto Smrtić-Ratkovac, 4. Dubovac, 3. DVD Baćindol, a 1. mjesto podijeli su Gornji Bogićevci i ekipa  "Mix".

Skakanje u vreći: 3. ekipa Mix", 2. Dubovac, 1. mjesto Smrtić-Ratkovac

Nošenje balona: 3. Dubovac, 2. Gornji Bogićevci i 1. mjesto  "Mix"

Potezanje užeta dječaci: 3. Dubovac, 2. " Mix" i 1. mjesto Gornji Bogićevci

Potezanje užeta djevojčice: 3. mjesto "Mix", 2. Dubovac i 1. mjesto Baćindol

Gađanje mete brentačom: 3. Smrtić-Ratkovac, 2. Gornji Bogićevci i 1. mjesto Baćindol.

 

Djeci su za uspjeh, ali i sjećanje na ovu vrijednu manifestaciju uručene i medalje.

Od srca čestitamo svim nagrađanima, ali i svima odraslima koji su djelom pokazali kako su nam djeca doista najvažnija u životu.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba