NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
29. kolovoza 2017.

« SLAVONIJA VESELA » : Najbolji trganci jedu se u Vrbju

“Slavonija vesela”, manifestacija koju je po prvi put organizirala novogradiška  udruga Folklornmi ansambl maldih, a koja je prije svega namijenena djeci, imala je i svoj gastronomski dio.

Dok su se djeca natjecala u tradicijskim  igrama članice  kulturno-umjetničkih društava iz Nove Gradiške, Vrbja  i Dragalića, te  Udruge umirovljenika iz Gornjih Bogićevaca  natjecale su se u  pripremanju  trganaca, slasnog starinskog  jela  koje se brzo  pripreme i nevjerojatno  je dobrog  i jedinstvenog okusa. Iako se radi o najsiromašnijem tijestu  koje se brzo priprema od  brašno, voda i malo soli, a nakon što malo odstoji trga rukama,  trganci mogu biti slani i slatki, sa sirom i vrhnjem, prepečenim  lukom i   pečenom slaninom. Okusi, dakle mogu biti različiti, što svakako ovisi o umijeću domaćice.

Maja Caic i Martina Abijanac
P1070099
P1070100
P1070101
P1070102
P1070103
P1070161
P1070194
P1070237
P1070243
prva (16)
Terezija Nikolić i Marica Begic
Zlata Sjeverac i Marija Marjanovic
01/13 
start stop bwd fwd

Prosudbena komisija u kojoj su bile  Blaženka Blažević, kao predsjednica i članice Mihaela Đeraj i Veronika Terzić  morala je imati  dosta  strpljenja  u ocjenjivanju okusa i ukupne kvalitete trganaca spravljenih u subotu na središnjem novogradiškom trgu.

Prema njihooj  ocjeni  najbolje trgance skuhale su Maja Čaić i Martina Abianac iz KUD-a Vrbje.  Druga je ekipa KUD-a Mala u kojoj su bile  Zlata Sjeverac  i Marija Marjanović.   Treće mjesto zauzele su Terezija Nikolić i Marica Begić  iz  Udruge umirovljenika Općine Gornji Bogićevci.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba