DJEČJI TJEDAN PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
04. listopada 2017.

GRADONAČELNIK VINKO GRGIĆ  ORGANIZIRAO PRIJEM ZA  ČLANOVE DJEČJEG  FORUMA I DJEČJEG  GRADSKOG VIJEĆA

U okviru programa  obilježavanja Dječjeg tjedna  gradonačelnik Vinko Grgić organizirao je danas tradicionalni prijem za  članove Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća. Na prijemu su bili njegovi zamjenici  Borislav Vidošić i Ivana Trupina, te Mihaela Đeraj, voditeljica gradskog Odsjeka za  društvene djelatnosti.

U ime Društva „Naša djeca“ sve je pozdravila  predsjednica Verica Lukačević. Zahvalila se  na prijemu  jer se, kako je kazala,  nastoji  djecu uputiti u funkcioniranje  gradske vlasti   kako bi  mogla   predlagati aktivnosti  od svog interesa.

-Prijedloga je bilo i ranije,a ono što smo primijetili kada smo se pripremali za ovaj susret  vidjeli smo da je  puno toga  već realizirano od prošlogodišnjeg susreta s gradonačelnikom - kazala je Verica Lukačević i zahvalila se u ime djece  što  uistinu  živimo u duhu prestižnog priznanja  kao Grad prijatelj djece,  navodeći pritom i besplatno ljetovanje za četrdesetero djece.

P1080226
P1080227
P1080228
P1080229
P1080230
P1080234
P1080237
P1080240
1/8 
start stop bwd fwd

Gradonačelnik Vinko Grgić je djeci  čestitao Dječji tjedan i poželio im što više sadržaja, ne samo u Dječjem tjednu, već tijekom cijele godine.  Govorio  je o funkcioniranju gradske vlasti i nastojanjima  da se u prioritetima, a djeca su, kako je naglasio,  prvi prioritet, učini što više za potrebe djece i pritom  slušaju  njihovi zahtjevi.  U proteklih godinu dana, kako je navela Ivana Trupina, djeca su na raspolaganju imala klizalište,  otvoreno je kino u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem, nagrađeni su učenici koji su postigli uspjehe na državnim natjecanjima, Gradska knjižnica je organizirala tradicionalno Ljeto u knjižnici, izgrađena su i opremljena dječja igrališta u naselju Urije i Prvča i skate park kao jedan od sadržaja u Sportsko-rekreacijskom centru, a  na Novogradiškom glazbenom ljetu djeca su  imala poseban sadržaj pod nazivom  „Kakva zabava“.

Za djecu je organiziran kratki kviz vezan za aktivnosti Grada od interesa za djecu provedene u proteklih godinu dana.

Ni ove godine  nisu izostala pitanja gradonačelniku od interesa za djecu ali i za  ostale građane.

Djeca su pitala kada će se  urediti prometnice i pješačke staze u manjim ulicama, te izgraditi biciklističke staze.  Pitala su  hoće li  biti besplatnih udžbenika za sve učenike i hoće li klizalište biti i ove godine. Tražila su   brzi Internet, više filmova u kinu i   ormariće u školama.  Pitala su hoće li se uvoditi uniforme u školama.

Među djecom je bio i Mateo Sverić, dječak za koga će se u subotu  trčati  u humanitarnoj utrci „Za tvoj korak tisuću naših“ i prikupljati novac za njegovo liječenje. Mateo je dobio je prigodan poklon od gradonačelnika.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba