CRVENI KRIŽ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. studenog 2017.

OBILJEŽILI DAN DOBROVOLJNIH  DAVATELJA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška tradicionalno je povodu 25. listopada, Dana dobrovoljnih davatelji krvi, u pansionu  Slavonski biser okupilo dobrovoljne davatelje krvi iz Nove Gradiške i deset općina novogradiškog kraja. Dokazanim humanitarcima  za višestruko dobrovoljno davanje krvi dodijeljena su  priznanja.

Ukupno 48 višestrukih davatelj krvi dobio je  za iskazanu humanost priznanja, pohvale i prigodne poklone. Uručili su ih Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog  društva Crvenog križa, Zrinka Ferenčina i Mato Modrić, predsjednici  gradske i županijske Skupštine Crvenog križa, Mihaela Đeraj, voditeljica  gradskog Odsjeka za  društvene djelatnosti i   Jasminka Štamfar  koordinatorica za  dobrovoljno davanje krvi pri Gradskom društvu CK Nova Gradiška.  Za nesebičnost, humanost i ustrajnost u dobrovoljnom davanju krvi dobili su pohvale i zahvalu od Franje Pavlovića i Mihaele Đeraj.

P1090379
P1090382
P1090390
P1090391
P1090392
P1090394
P1090427
P1090433
P1090440
prva (57)
01/10 
start stop bwd fwd

Poaebno priznanje Hrvatskog crvenog križa i novčanu nagradu Općine Nova Kapela, koju je  u ime Općine uručio Žarko Butina,  za 125 puta darovanu krv dobio  je  Milan Marković iz Batrine.

Za 100 puta darovanu krv Priznanje i  Zlatnu medalju HCK i novčanu nagradu Grada Nova Gradiška  dobili su  Tihomir Grdednić, Ivan Koren i Branko Medunić (svi iz Nove Gradiške).

Za 75 oputa darovanu krv Priznanje i Srebrn u medalju HCK  dobili su Novogradiščani Drago Kotorac  i Josip Repčan.

Za 50 puta darovanu krv Priznanje i  Brončanu medalju dobili su Darko  Bokulić, Dragutin Brlić, Antun Đurić,  Josip Mašić,  Mario Matokić,  Darko Oršulić, Franjo Pavlović i Stjepan Pocrnić iz Nove Gradiške, Ivan Butumović i Davoruin Ćalić iz Davora i Stjepan Kruljac iz Cernika.

Za 25 puta darovanu krv,  što se računa kao za 40 puta darovanu krv kod muškaraca,  Priznanje  i značke  su dobile  Željka Ćorković i Maja Krstanac.

Priznanje i značke  za 40 puta darovanu krv  dobilo je   18 darovatelja, a za 30 puta darovanu krv  11  dobrovoljnih darovatelja.

-Još jednom vam se zahvaljujem  na nesebičnosti i ustrajnosti u ime svih onih  kojima ste  pomogli i još uvijek pomažete. Zahvaljujem se  i svim  darovateljima koji su aktivni ili su bili aktivni,a  ovdje nisu nazočni.  Ovom prilikom pozivam sve one koji su zdravi i mogu darovati krv, a još se nisu uključili u naše akcije,   posebno mlade, potencijalne  darovatelje da se ugledaju na vas i uključe u akcije darivanja krvi.

Poštovani darovatelji krvi budite ponosni jer ste svojim  humanim davanjem dijela sebe spasili mnoge živote i mnogima vratili osmijeh na lice - kazao je  Franjo Pavlović.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba