OPĆINA STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. studenog 2017.

MARTINJSKA ZABAVA  PETROVOSELSKIH VINOGRADARA

Petrovoselski vinogradari i vinari okupili su se sinoć  u Hrvatskom domu u Starom Petrovom selu da bi  i ove godine proslavili  blagdan sv. Martina  i  zajedno sa svojim prijateljima kušali  ovogodišnja  mlada vina i dobro se zabavili uz tamburaše  TS „Tkanica“.

U ime Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ okupljene je pozdravio  Ivica Turkalj.

Uz  općinskog načelnika Nikolu  Denisa i  njegovog zamjenika Josipa Kolodzieja, te predsjednika Općinskog vijeća  Slavka Mulca, bio je tu i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.  Bio je gost Vladimira Plavca  čiji vinograd ima tradiciju dugu sto godina.

Petrovoselski vinogradari  zadovoljni su  ovogodišnjom  vinogradarskom godinom, za razliku od   prošlogodišnje, kada su, najprije mraz, a potom i tuča  uništili urod. Vjeruju da će ove godine  u njihovim podrumima  biti  kvalitetnih i prepoznatljivih  petrovoselskih vina.

img0 (3)
img1 (3)
img10 (2)
img11 (2)
img12 (2)
img13 (2)
img14 (2)
img15 (2)
img3 (3)
img4 (2)
img5 (2)
img6 (2)
img7 (2)
img8 (2)
img9 (2)
01/15 
start stop bwd fwd

Tradicionalni pučki običaj  i ceremoniju  krštenja vina, pretvaranja mošta u mlado vino,   i ove je godine obavio  vinski  kardinal Vlado Bauer sa svojim asistentima. Čast da naiskap popije bukaru   mladog vina i postane ovogodišnjim  kumom  mladom vinu pripala je  ove godine  županu Danijelu Marušiću.  Kumstvo  je  preuzeo od prošlogodišnjeg kuma Maria Jergovića   i u narednih godinu dana  posjećivat će podrume   petrovoselskih vinogradara i piti njihova vina.

-Ovo je u Starom Pertovom Selu jedno lijepo druženje  zahvaljujući Udruzi vinogradara i voćara „Sveti Vinko“. Svake godine sam ovdje i uživam sa dragim prijateljima s  kojima sam, kao i sa Starim Petrovim Selom,  vezan jer sam ovdje radio tri godine. Imam puno prijatelja i poznanika i uvijek mi je ovdje ugodno.

Ovdje ima  doista  dobrih vinara i kvalitetnih vina. Izdvojio bih gospodina Dubiela i mog susjeda i bivšeg dožupana  Vladimira Plavca. Ljudi su se  ovdje vratili tradiciji i korijenima  i zato je Staro Petrovo Selo dobar vinogradarski kraj - kazao je  župan Danijel Marušić.

U druga  vinogradara i voćara „Sveti Vinko“  dobila je  pohvale od  općinskog načelnika  Nikole Denisa.  Ne samo, kako je kazao,  zbog organiziranja ove tradicionalne manifestacije, na   koju Petrovoselci mogu biti ponosni,  već i zbog  činjenice da postoje i   proizvode izvrsna vina.  Zbog toga  imaju potporu Općine Staro Petrovo Selo.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba