U UREDU GRADONAČELNIKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. prosinca 2017.

Studente medicine ugostio gradonačelnik

Gradonačelnik Vinko Grgić ugostio je 7. prosinca u svom uredu studente Medicinskog fakulteta u Osijeku koji su došli u pratnji docenta Zorana Jukića, i voditelja nastavne baze u novogradiškoj Općoj  bolnici. Priključio im se i dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

„Osam studenata  pete  godine provode dio studentske prakse s područja kirurgije i srodnih grana u Općoj bolnici Nova Gradiška kao nastavnoj bazi tog  fakulteta. Grad Nova Gradiška je domaćin studentima u jednom, a Opća bolnica u drugom  dijelu.

Studenti prije podne imaju praksu na kirurškom odjelu, kirurškoj ambulanti i operacijskim salama, a poslije podne društvene aktivnosti potpomognute od strane Bolnice i Grada.

Nastojimo kao bolnica i kao grad biti dobri domaćini. Jako smo zadovoljni  jer  pokazuju visok profesionalni interes i rad na kirurškom odjelu“, kazao je dr. Zoran Jukić.

Gradonačelnik Vinko Grgić  izrazio  je zadovoljstvo što se nalaze u Novoj Gradiški. Govorio je o naporima koje  Grad Nova Gradiška ulaže kako bi  ukupan  život u  njemu  bio što bolji, te o brojnim događanjima koja se organiziraju tijekom godine.  Naglasio je da  oni nisu jedini koji dolaze u Novu Gradišku  i da dolaze  studenti arhitektonskih fakulteta u Zgrebu i Splitu. Pozvao ih je na  prezentaciju i izložbu njihovih radova koja će se održati  u subotu. Splićani, kazao je  projektiraju sportsku dvoranu, a Zagrepčani „Zlatni grad“ za  umirovljenike na prostoru vojarne.

P1100402
P1100403
P1100407
P1100408
P1100409
P1100412
P1100418
P1100419
prva (82)
1/9 
start stop bwd fwd

„U bolnici smo primljeni neočekivano ugodno. Jako smo zadovoljni  kako smo  primljeni u bolnici i gradu.  Docent se pobrinuo za više nego što smo se  mogli  nadati, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu. Upoznali smo se sa gradom, bili smo u samostanu, gledali predstavu i bili na otvaranju izložbe u Gradskom muzeju. To su sve ugodni dodatci  onome što smo imali priliku vidjeti u bolnici gdje smo stekli neprocjenjivo iskustvo  koje ćemo, vjerujem, koristiti  jednog dana kada postanemo liječnici“,  kazao je u ime studenata  Dario Grgurić i dodao da novogradiška bolnica  ima sve što je potrebno jednom mladom doktoru kada počne raditi, da je  okružje  jako ugodno i da bi se možda netko mogao javiti  da dođe raditi u Novu Gradišku.

Dr. Josip Kolodziej je  izrazio zadovoljstvo zbog dobrih reakcija  studenata.

„Naša Bolnica je mala bolnica, a dr. Jukić je dokaz da se i u maloj bolnici može i  znanstveno i stručno napredovati. Sve što nudi jedan veći centar se i ovdje može dobiti. Posebno je značajno ono što je gradonačelnik rekao, a to je da Nova Gradiška  nudi zaista  lijepe uvjete za miran, dobar i kvalitetan obiteljski život.  Zahvalio bi se i gradonačelniku  jer  zaista imamo jako dobru suradnju i podršku, a krenuli smo i u neke  zajedničke projekte koje ćemo nadam se u dogledno vrijeme  zajedno i realizirati.

Vi ste  kroz ovih nekoliko dana vidjeli s čime naša bolnica  od opreme raspolaže. Prošle godine smo uložili  7 milijuna kuna u novu opremu, a ove godine će biti i više. Nabavili smo gotovo cijelu radiološku opremu, ove godine stiže  i novi CT, a dobivamo novi odjel dijalize.   Kadar je taj koji daje perspektivu  našoj bolnici. Imamo 75 liječnika od  kojih su 22 specijalizanti, što nema ni jedna bolnica naše kategorije, s čime mogu biti ponosan. Dižemo se što se tiče opreme i mogu reći da smo u toj kategoriji najbolja bolnica u Hrvatskoj“, kazao je dr. Josip Kolodziej i studentima izrazio nadu da će netko  od njih  doći raditi u Novu Gradišku.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba