IOŠ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. prosinca 2017.

Uspješno realiziran  projekt  ERASMUS+

U Industrijsko-obrtničkoj školi 19. Prosinca predstavljen završetak aktivnosti A1  projekta mobilnosti  učenika  ERASMUS + 2017.

O realizaciji projekta i  boravku osam učenika  na stručnoj praksi u Varpaloti u Mađarskoj  govorili su  ravnatelj prof. Mijo Matošević, koji  je  bio i koordinator projekta, Krtistina  Brkić dpl. Ecc. predavač strukovnih predmeta kod prodavača,  koja je bila u pratnji,  i  učenici.  Svi su se iz Mađarske vratili puni dojmova  zadovoljni provedbom programa, ostvarenim ciljevima i  novim  kompetencijama koje su stekli.

Za Industrijsko-obrtničku  školu ovo je danas bio  važan događaj. Osam učenika, 4 učenice prodavača i 4 učenika montera, dobilo je potvrde o pohađanju stručne prakse u novoj radnoj sredini.  U gradu Varpalota i njihovoj strukovnoj školi kroz dva tjedna naučili su nova znanja i vještine, a kroz druženja i druge oblike  upoznali kulturu, povijest i ostale znamenitosti Varpalote  i Mađarske  i na taj način  proširili svoja znanja i vidike.

P1100875
P1100880
P1100887
P1100888
P1100894
P1100896
P1100913
prva (93)
1/8 
start stop bwd fwd

-Mi smo zadovoljni kao škola. Kroz ovakav oblik nudimo mogućnost da naši učenici putuju i upoznaju se s onim što  ne mogu u redovnom programu. Vjerujemo da će taj kontinuitet kroz neki novi projekt ići dalje.  Kao ravnatelj škole sam zadovoljan jer  je to našoj školi sedmi projekt ERASMUS+ i što je ona postala  prepoznatljiva i na državnoj razini.

Uskoro ćemo se prijaviti i za povelju mobilnosti, za status da što veći broj učenika naše škole ide dalje. U pripremi smo za  ERASMUS+ 2018.. Nastavnicima iz svih struka je dana mogućnosti  da se prijave, odaberu učenike i da s njima putuju po Europi - kazao je prof. Mijo Matošević.

Potvrde o pohađanju stručne prakse  dobili su Ivo Tomić, Karlo Džakić, Antonio Rodić i Anto Juroš (monter i obrađivač rezanjem i deformacijom), Dajana Antunović, Nikolina Gogić, Ivana Markešić i Sanja Kipšić (prodavačice).

Ciljevi  programa  Erasmus+ su mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja,  učenika i osoba na tržištu rada,  stjecanje i usavršavanje stečenog znanja, vještina i kvalifikacija, učenje stranih jezika po osobnom izboru i njihovo razumijevanje, upoznavanje različitosti i europskih kultura  i njihovih vrijednosti te uspostava i potpomaganje suradnje  između europskih zemalja za postizanje europskih dimenzija u daljem i širem strukovnom obrazovanju.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba